Lupus

Lupus

Son dakika lupus haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan lupus ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını lupus haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Lupus

haberleri sayfasında son dakika yaşanan lupus gelişmeleri de dahil olmak üzere 86 lupus haberi bulunmuştur. Tüm lupus haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kelebek hastalığı (LUPUS) nedir? Pozitif Lupus hastalığının tedavisi var mı, kelebek hastalığı belirtileri nelerdir?
Kelebek hastalığı (LUPUS) nedir? Pozitif Lupus hastalığının tedavisi var mı, kelebek hastalığı belirtileri nelerdir? Lupus hastalığı nedir, belirtileri nelerdir, neden olur? Dilan Polat'ın hastalığı merak ediliyor. Sosyal medya fenomeni Dilan Polat, 'Pozitif lupus hastalığı'na yakalandığını açıkladı. Halk arasında kelebek hastalığı olarak da bilinen lupus, ciltte kendini göstermekle birlikte böbrek, kalp zarı, akciğer zarı gibi birçok dokuyu ve organı da etkileyebiliyor. kelebeği anımsatan kırmızı kabarcıklar, lupus hastalığının ise en önemli belirtisi. Peki, lupus ne demek, lupus hastalığı ölümcül müdür, bulaşıcı mı? pozitif lupus hastalığının tedavisi var mı?
4.10.2023 Sağlık
Vücutta zehir namına ne varsa söküp atıyor! Yedikçe iltihap kalmıyor
Vücutta zehir namına ne varsa söküp atıyor! Yedikçe iltihap kalmıyor İyi hissetmek ve vücut sağlığımızı korumak için yapabileceğimiz çok şey olsa da en önemlisi kronik iltihaplanmanın önüne geçmektir. Eklem ağrıları, ülseratif kolit ve lupus gibi hastalıklara neden olan bu durum istenmeyen sağlık sorunlarına da davetiye çıkarıyor. Hatta zihinsel sorunların bile altında bu yatıyor. Stres, çevre kirliliği ve uyku düzensizliği gibi nedenler de bunu tetikleyebiliyor. Antioksidan zengini besinlerin tüketimi ise bunun önüne geçebiliyor.
18.10.2023 Sağlık
Ünlü şarkıcıya böbreğini vermişti! Selena Gomez ve arkadaşı buzları eritti
Ünlü şarkıcıya böbreğini vermişti! Selena Gomez ve arkadaşı buzları eritti Selena Gomez ile yıllar önce ona böbreğini vererek hayatını kurtaran, ABD'li şarkıcının en iyi arkadaşı Francia Raisa'nın arası; Gomez'in geçtiğimiz sene yaptığı bir açıklamanın ardından açılmıştı. Gomez, son hamlesiyle aralarındaki buzların eridiğinin sinyalini verdi.
27.07.2023 Magazin
Uzmanı uyardı: Soğuk havalarda dar pantolon giymeyin
Uzmanı uyardı: Soğuk havalarda dar pantolon giymeyin El ve ayaklardaki kızarıklıkların soğuk ısırması habercisi olduğunu belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Ayşe Akkuş Kavak, “Soğuk ısırması, soğuk ama dondurucu derecede olmayan ve nemli havaya karşı cildimizde oluşan anormal yanıttır. Soğuk ısırmasında görülen ağrı ve kaşıntı bazen kişileri çok rahatsız edebilir. Bu yüzden öncelikle mevsime uygun giysiler giyilmelidir. Soğuk ve nemli ortamlardan kaçınılmalıdır. Soğuk havalarda bere ve eldiven kullanılmalıdır. Ayakları terletmeyecek ama sıcak tutacak ayakkabılar ve teri alan çoraplar giyilmelidir. Soğuk havalarda çok dar pantolon kullanımı, kalça ve bacaklarda da şikâyetlere yol açar” dedi.
31.01.2023 Sağlık
Ashton Kutcher’in hastalığı vaskülit nedir? Vaskülit belirtileri nelerdir? Vaskülit hastalığının tedavisi var mı?
Ashton Kutcher’in hastalığı vaskülit nedir? Vaskülit belirtileri nelerdir? Vaskülit hastalığının tedavisi var mı? Dünyaca ünlü aktör Ashton Kutcher’in 2 yıldır vaskülit hastalığı ile mücadele ediyor. Nadir görülen bir hastalık olan vakülit ile ilgili mücadelesini National Geographic’te yayınlanan “Running Wild With Bear Grylls: The Challenge” adlı programda anlatan ABD’li oyuncu Ashton Kutcher “Görme, duyma ve dengemi sağlama yetimi etkilendi” dedi. Peki, Vaskülit hastalığı nedir? Vaskülit belirtileri nelerdir? Vaskülit hastalığının tedavisi var mı? Vaskülit tanısı nasıl konur? Vaskülit tedavisi nasıl yapılır? İşte Vaskülit hastalığı hakkında bilmeniz gerekenler…
10.08.2022 Sağlık
Sekonder infertilite (ikincil kısırlık) nedir? Tedavisi var mıdır?
Sekonder infertilite (ikincil kısırlık) nedir? Tedavisi var mıdır? Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, ikincil kısırlık (sekonder infertilite) nedir, tedavisi nasıldır sizler için anlattı.
17.12.2021 Sağlık
Felcin 6 belirtisine uzman uyarısı
Felcin 6 belirtisine uzman uyarısı Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölümü Doç. Dr. Didem Sezgin Özcan, “Bayılma, kusma, baş ağrısı, kol ve bacaklarda güçsüzlük, görme kaybı, konuşma bozukluğu gibi belirtiler inmenin (felç) habercisi olabilir. En az birini yaşıyorsanız vakit kaybetmeden hekime başvurun. Erken müdahale hem hayat kurtarır hem de tedavi başarısını arttırır.” ifadelerini kullandı.
28.10.2021 Sağlık
Romatizmal hastalıkların tedavi yöntemi; egzersiz
Romatizmal hastalıkların tedavi yöntemi; egzersiz Romatizmal hastalar için potansiyel tedavilerden birinin egzersiz olduğunu ifade eden Fizyoterapist Çağıl Ertürk, “Egzersizin iltihabı artırdığını düşünmek yerine fiziksel aktivite artık romatizmal hastalıkları olan hastalar için bir anti-enflamatuar tedavi olarak savunuluyor” dedi.
1.09.2021 Sağlık
Kelebek hastalığı nedir? Lupus hastalığı belirtileri nelerdir?
Kelebek hastalığı nedir? Lupus hastalığı belirtileri nelerdir? “Kelebek hastalığı” yani diğer adı ile de sistemik lupus eritematozus hastalığı, (SLE), daha çok genç yaştaki kadınların yaşadığı bir hastalıktır. Burun sırtından yanaklara doğru uzayan, kelebek şeklindeki oluşan kızarıklık ve döküntülerle karakterize olan kelebek hastalığının yol açtığı sorun sadece yüzdeki bu görüntü ile sınırlı da değildir. Peki, Kelebek hastalığı nasıl olur? Lupus hastalığı nasıl gözükür? İşte detaylar...
16.02.2022 Sağlık
Sıcak havalarda gül hastalığına dikkat!
Sıcak havalarda gül hastalığına dikkat! Yaz aylarında tetiklenen ve yüzde kızarıklıklarla kendini belli eden rozase yani gül hastalığını kontrol altına almanın mümkün olduğunu dile getiren Dermatolog Doç. Dr. Ayşe Serap Karadağ rozase konusunda dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
10.08.2021 Sağlık
Teknoloji ve yaşam tarzı D vitamini sentezini engelliyor!
Teknoloji ve yaşam tarzı D vitamini sentezini engelliyor! D vitamini vücutta birçok sistemin aktif çalışmasında etkili rol oynuyor. Hem çocuklarda hem de yetişkinlerde bağışıklık sistemine büyük destek olan D vitamini yükseltmek için yaşam tarzına da dikkat etmek gerekiyor. Çocukların sağlıklı büyümesine büyük destek olan D vitamini seviyesini yükseltmek yapılması gerekenleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Kübra Cenkçi anlattı.
26.06.2021 Sağlık
Turkovac inaktif aşı mı? Turkovac aşısının özellikleri neler? Turkovac aşısı kimlere yapılacak?
Turkovac inaktif aşı mı? Turkovac aşısının özellikleri neler? Turkovac aşısı kimlere yapılacak? Türkiye'de aşılama süreci devam ediyor. Yerli aşı TURKOVAC ile ilgili detaylar pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Henüz ne zaman uygulanmaya başlanacağı bilinmeyen yerli aşı TURKOVAC 'ın Faz-3 çalışmaları ise başladı. Peki, Turkovac inaktif aşı mı? Turkovac aşısının özellikleri neler? Turkovac aşısı kimlere yapılacak? Turkovac aşısının yan etkileri var mı? Yerli aşı Turkovac kimlere yapılmayacak? İşte yerli aşı Turkovac hakkında merak edilen her şey...
23.06.2021 Sağlık
Ashley Taylor Gerren hayatını kaybetti
Ashley Taylor Gerren hayatını kaybetti Genç oyuncu Ashley Taylor Gerren yaşama veda etti. "Baldwin Hills" dizisindeki rolüyle dünya çapında üne kavuşan yıldızın uykusunda yaşamını yitirdiği öğrenildi.
13.04.2021 Dünya
Çocuklarda beslenme güçlüğü ve kilo alamama varsa dikkat!
Çocuklarda beslenme güçlüğü ve kilo alamama varsa dikkat! Çocuklarda kalp üfürümleri altta yatan bir kalp rahatsızlığına işaret edebiliyor. Doğuştan kalp hastalıklarının önemli kısmını kalp içi delikler ve büyük damarlar arası açıklıklar oluşturuyor. Genellikle belirti vermeyen bu durum muayene sırasında ortaya çıkabiliyor ve kilo alamama, beslenme güçlüğü, solunum ve sık solunum yolu enfeksiyonu gibi belirtiler görülebiliyor. Prof. Dr. Feyza Ayşenur Paç, çocuklarda kalp üfürümü ile ilgili merak edilenleri anlattı.
19.02.2021 Sağlık
Neslihan Atagül’ün hastalığı geçirgen bağırsak sendromu nedir? Geçirgen bağırsak sendromu belirtileri ve tedavi şekli!
Neslihan Atagül’ün hastalığı geçirgen bağırsak sendromu nedir? Geçirgen bağırsak sendromu belirtileri ve tedavi şekli! Neslihan Atagül, hızla kilo kaybetmesi sonucunda geçtiğimiz hafta hastaneye gitmişti. Doktorlar, Atagül'e 'geçirgen bağırsak sendromu' teşhisi koymuştu. 10 gün rapor alan oyuncu, sağlık problemleri nedeniyle rol aldığı 'Sefirin Kızı' dizisinden ayrılmak zorunda kaldı. Haberin gündeme gelmesinin ardında, Geçirgen bağırsak sendromu nedir? Geçirgen bağırsak sendromu belirtileri ve tedavi şekli!
19.01.2021 Gündem
MS hastalığı aşısı için Şahin-Türeci çiftinden tarihi adım!
MS hastalığı aşısı için Şahin-Türeci çiftinden tarihi adım! Covid-19 aşısını geliştiren Prof. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci çiftinin MS aşısı fareler üzerinde başarılı oldu. MS için geliştirilen deneysel aşıda ilk kez mRNA kullanıldı. Yeni aşının muadillerinden farklı olarak, hastaların bağışıklık sistemini bozmadığı ve sadece zararlı hücreleri hedef aldığı belirtildi. Aşı insan deneylerini de başarıyla sonuçlandırırsa Şahin-Türeci çifti bir kez daha tarihe geçecek. Dünyada milyonlarca insanı etkileyen MS'in bir tedavisi bulunmuyor.
13.01.2021 Sağlık
Geçirgen bağırsak sendromu nedir, belirtileri ve nedenleri nelerdir? Geçirgen bağırsak sendromuna hangi besinler iyi gelir?
Geçirgen bağırsak sendromu nedir, belirtileri ve nedenleri nelerdir? Geçirgen bağırsak sendromuna hangi besinler iyi gelir? Geçirgen bağırsak sendromu, bağırsak hastalıkları arasında sık rastlanan hastalıklardan biri. Sürekli kullanılan alkol, aspirin ve ibuprofen gibi bazı ağrı kesiciler bağırsaklarımızdaki koruyucu bariyeri bozabileceği gibi, aşırı şeker, özellikle meyve şekeri olan fruktoz, karbonhidrat kullanımı ile bağırsaktaki normal yaşayan bakteri florası ve ortamı bozularak geçirgen bağırsak sendromuna sebep olabilmektedir. Peki, geçirgen bağırsak sendromu nedir? Geçirgen bağırsak sendromu belirtileri nelerdir?
13.01.2021 Gündem
“Lupus hastalığı kalp krizine ve ani ölümlere yol açabilir”
“Lupus hastalığı kalp krizine ve ani ölümlere yol açabilir” Kardiyoloji Uzmanı Dr. Kemal Kunovac, cilt, eklem, böbrek, beyin, kalp ve damarlar gibi çeşitli organlara zarar veren otoimmün bir hastalık olan Lupus'un daha çok 15-45 yaş arasında görüldüğünü söyleyerek, "Hastaların yüzde 90’ını kadınlar oluşturuyor. Bu hastalık kalp krizlerine ve ani ölümlere yol açabilir” dedi.
4.01.2021 Sağlık
Bu belirtiler akciğerin su toplamasına işaret edebilir
Bu belirtiler akciğerin su toplamasına işaret edebilir Sağlığı tehdit eden akciğer sorunlarından birinin akciğerde su toplanması durumu olduğuna dikkat çeken İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Taner Has, “Nefes darlığı, öksürük, göğüs ağrısı, ateş, eforla çabuk yorulma ve balgam çıkarma bu hastalığın önemli belirtilerindendir. Bunlar, su toplamasına işaret edebilir” dedi.
18.12.2020 Sağlık
Güçlü bir bağışıklık için uyku şart!
Güçlü bir bağışıklık için uyku şart! Uyku ile bağışıklık sistemi, birbiriyle karşılıklı olarak haberleşiyor. Uykusuzluk, iştahsızlık hormonu olarak bilinen leptin azalıyor ve yeme davranışı bozukluğuna, obeziteye ve dolaylı olarak bağışıklık düzensizliğine yol açıyor. Uzmanlar uzun süren uykusuzluk döneminin bağışıklığı olumsuz etkilediğini belirtiyor. İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yaşar Küçükardalı uykusuzluğun bağışıklık sistemi üzerindeki etkilerini anlattı.
17.12.2020 Sağlık
İnmeye yol açan 7 önemli neden
İnmeye yol açan 7 önemli neden Her yıl dünyada yaklaşık 17 milyon kişi inme (felç) geçiriyor. 6 milyon kişi de felç nedeniyle hayatını kaybediyor. Türkiye’de ise yılda yaklaşık 200 bin kişi inme geçiriyor. Peki, İnme belirtileri ne? İnme (felç) nedenleri nelerdir? Nöroloji Uzmanı Dr. Esra Mıhçıoğlu, inmeni nedenlerini anlattı.
17.12.2020 Sağlık
“Uykusuzluk acıktırıyor”
“Uykusuzluk acıktırıyor” Fiziksel olarak dinlenebilmek için gerekli ihtiyaç olmasının yanında uykunun, vücuttaki birçok sistemin işleyişiyle bağlantılı olduğunu dile getiren İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yaşar Küçükardalı, “İyi çalışan bir bağışıklık sistemi için uykuya ihtiyaç var. Uykusuzlukla birlikte, iştah hormonu da artıyor. Bu durum yeme davranışı bozukluğuna, obeziteye ve bağışıklık düzensizliğine yol açmaktadır” dedi.
17.12.2020 Sağlık
Milli tekvandocu Gamze Özdemir hayatını kaybetti
Milli tekvandocu Gamze Özdemir hayatını kaybetti Türkiye Tekvando Federasyonu, milli tekvandocu Gamze Özdemir'in hayatını kaybettiğini duyurdu.
10.11.2021 Diğer Sporlar
Romatoloji hastaları da Kovid-19 risk grubunda
Romatoloji hastaları da Kovid-19 risk grubunda Medicana Kadıköy Hastanesi Romatoloji Uzmanı Prof. Dr. Seval Pehlevan, "Romatizma hastaları da Kovid-19'e karşı riskli grup içinde değerlendiriliyor. Romatolojik hastalığı olan bir kişiye Kovid enfeksiyonu tanısı konulduğunda hasta hemen kendi romatoloji doktoru ile temasa geçmeli. Hasta, kullandığı kortizon ve diğer romatolojik ilaçları derhal kesmeli ve Kovid-19 enfeksiyonu için kullanılacak tedaviye uyum göstermeli." dedi.
28.11.2020 Sağlık
“Romatizma her yaşta sizi bulabilir”
“Romatizma her yaşta sizi bulabilir” Romatizmanın ileri yaşlarda görüldüğü algısının yanlış olduğunu ifade eden Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mahmut Mutlu, her beş hastadan üçünün 65 yaş altında olduğunu söyledi.
12.10.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Lupus ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki lupus haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.