Kuzey Kutbu

Kuzey Kutbu

Son dakika kuzey kutbu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kuzey kutbu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kuzey kutbu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kuzey Kutbu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kuzey kutbu gelişmeleri de dahil olmak üzere 277 kuzey kutbu haberi bulunmuştur. Tüm kuzey kutbu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kutup Yıldızı Nedir, Özellikleri Nelerdir? Kutup Yıldızı (Polaris) Nasıl Bulunur?
Kutup Yıldızı Nedir, Özellikleri Nelerdir? Kutup Yıldızı (Polaris) Nasıl Bulunur? Kutup Yıldızı, Küçük Ayı takımyıldızında bulunan Polaris’tir. Doğrudan Dünya'nın kuzey gök kutbu üzerinde bulunmaz, ancak çok yakındır. Kuzey yarımkürede, Polaris'i Küçük ayıyı referans olarak kullanarak belirlemek kolaydır.
30.01.2024 Gündem
Türkiye haritası || (İller ve bölgeler) Şehir isimleri ile detaylı renkli büyük boy Türkiye Siyasi İller Haritası ile Deprem Risk Haritası
Türkiye haritası || (İller ve bölgeler) Şehir isimleri ile detaylı renkli büyük boy Türkiye Siyasi İller Haritası ile Deprem Risk Haritası Türkiye Siyasi Haritası kuşbakışı bir düzlem üzerinden ülke sınırlarını, sınırlar dahilinde var olan askeri bloklaşmayı, kıta düzeylerini görmek isteyenlerin sık araştırdıkları konulardan birini oluşturuyor. Kullanım amaçlarına göre haritalar siyasi ölçekli harita, idari sınır ve kıta düzlemini belirtmek için kullanılır. Türkiye haritasını öğrenmek için ise öncelikle siyasi haritalar, özellikleri, neleri gösterir gibi detayları bilmek gerektiğinden haberimiz Türkiye İller Haritası ve haritalara yönelik merak edilenleri derledik.
25.01.2024 Gündem
Yılbaşı öncesi 81 ilde eş zamanlı gıda denetimi başlatıldı
Yılbaşı öncesi 81 ilde eş zamanlı gıda denetimi başlatıldı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Bu pazar günü yeni bir yıla gireceğiz. Halkımızın çokça alışveriş yaptığı gıda satış yerlerine, bugünden itibaren ülkemizin 81 ilinde eş zamanlı denetim programına başlıyoruz. Bu denetim, 1 hafta devam edecek" dedi.
26.12.2023 Gündem
Kuzey Kutbu'na yakın bir hapishanede bulunan Navalni'den açıklama
Kuzey Kutbu'na yakın bir hapishanede bulunan Navalni'den açıklama Rusya’da tutuklu olan ve 6 Aralık’tan itibaren haber alınamayan muhalif avukat Aleksey Navalni’nin Kuzey Kutbu’na yakın Yamal Yarımadası’ndaki bir hapishanede olduğu açıklandı. Navalni, teyitli sosyal medya hesabından Kuzey Kutup Dairesi’nin içinde yaşadığını belirterek kendisini Noel Baba’ya benzetti.
26.12.2023 Dünya
Meridyen Nedir, Özellikleri Nelerdir? Kaç Meridyen Vardır, Aralarındaki Mesafe Ne Kadar?
Meridyen Nedir, Özellikleri Nelerdir? Kaç Meridyen Vardır, Aralarındaki Mesafe Ne Kadar? Coğrafi koordinatlar, haritacılar için çok yararlı olan iki tür çizgi sayesinde elde edilebilen enlem ve boylamdır. Meridyenler ve paraleller de bu konuda yardımcı araçlar olarak düşünülebilir. Merdiyenler, gezegenimizi coğrafi bölgelere ayırabilmek ve her bir bölgenin konumunu Greenwich Meridyeni olarak net bir şekilde tespit edebilmek için son derece önemlidir. Dünyayı doğu ve batı olarak iki yarım küreye bölmektedir. 
18.12.2023 Eğitim
Ekvator Çizgisi Nedir, Ne İşe Yarar? Ekvator Çizgisinin Özellikleri Nelerdir?
Ekvator Çizgisi Nedir, Ne İşe Yarar? Ekvator Çizgisinin Özellikleri Nelerdir? Ekvator, yerküreyi kuzey ve güney yarımküreler olarak ortadan böldüğü düşünülen hayali dairedir. Dairesel bir hat olarak kuzey kutbu ve güney kutbuna eşit uzaklıkta bulunan noktaların birleştiği çizgi olarak da ifade edilebilmektedir. Yatay bir çizgi olarak ekvator, 0 derece kabul edilmektedir. Ekvatora güneş ışınları daima dik gelmektedir. Kuzey kutbu ve Güney kutbuna eşit uzaklıktan geçtiği bilinen hayali daireye Ekvator denmektedir. 
16.12.2023 Eğitim
Rus bombardıman uçaklarından 7 saatlik uçuş
Rus bombardıman uçaklarından 7 saatlik uçuş Rusya Savunma Bakanlığı, iki Tu-95ms tipi stratejik bombardıman ve füze taşıyıcı uçağın Japon Denizi’nde (Doğu Denizi) 7 saatlik rutin uçuş gerçekleştirdiğini duyurdu.
21.03.2023 Dünya
Burada ölmek, gömülmek ve doğum yapmak yasak! Kurallar herkesi şaşırtıyor
Burada ölmek, gömülmek ve doğum yapmak yasak! Kurallar herkesi şaşırtıyor Burada doğurmak, ölmek ve gömülmek yasak! Binlerce kişinin yaşam sürdüğü ada, ilginç kuralları ile dikkat çekiyor. Nüfusuna ve konumuna rağmen çok sayıda imkanın var olduğu bu yerin en şaşırtan kuralları doğum yapmanın, ölmenin ve gömülmenin kesinlikle yasak olması. Kedi beslemeye ve araç kapısının kitlenmesine bile izin verilmiyor. Sebepleri ise şaşırtıyor. İşte detaylar...
18.01.2023 Dünya
Prens Harry'den olay itiraf: Sünnet oldum
Prens Harry'den olay itiraf: Sünnet oldum Kraliyet görevlerini terk ettiğinden beri Prens Harry'nin kraliyet ailesi üyeleri hakkında yaptığı açıklamalar gündemden düşmüyor. Sussex Dükü Prens Harry yeni çıkan kitabında, kendisinin ve abisi Prens William’ın sünnet olduğunu yazdı. Harry’nin babası Kral Charles ile iki amcasının da sünnetli olduğu belirtiliyor.
8.01.2023 Dünya
Ay tutulması ne zaman, bugün ay tutulması saat kaçta 2022? 8 Kasım ay tutulması Türkiye'den görülecek mi, nereden görülecek? İşte Türkiye saatiyle tutulma saati!
Ay tutulması ne zaman, bugün ay tutulması saat kaçta 2022? 8 Kasım ay tutulması Türkiye'den görülecek mi, nereden görülecek? İşte Türkiye saatiyle tutulma saati! 8 Kasım yılın ikinci ay tutulması yaşanacak. Boğa burcunda meydana gelecek olan Ay tutulmasıyla radikal değişimleri beraberinde getirecek. Birçok kişide ve alanda değişiklikler birbirini izleyecek. Gök olaylarına meraklı olan vatandaşlar burçlara etkileri merak edilirken, ay tutulmasının saat kaçta olacağı ve Türkiye’den izlenip izlenmeyeceği de araştırılıyor. Peki, 8 Kasım ay tutulması saat kaçta, nereden görülecek, Türkiye’den görülecek mi?
8.11.2022 Astroloji
8 Kasım ne olacak? 8 Kasım ne günü, 8 Kasım'da dünyada ne olacak?
8 Kasım ne olacak? 8 Kasım ne günü, 8 Kasım'da dünyada ne olacak? 8 Kasım ne günü, 8 Kasım’da ne olacak? Ay Tutulması 16’ Boğa burcunda gerçekleşiyor. Uranüs etkili tam Ay tutulması 8 Kasım saat 14.00’de Boğa burcunda meydana gelecek. Sürprizlere, beklenmedik gelişmelere hazır olun. Peki, 8 Kasım'da dünyada ne olacak?
8.11.2022 Astroloji
Güneş tutulması Türkiye'de hangi illerde görülür?
Güneş tutulması Türkiye'de hangi illerde görülür? 25 Ekim yılın ikinci güneş tutulması gerçekleşecek. Güneş tutulması, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu çoğu Avrupa ülkesinden, kuzeydoğu Afrika, Orta Doğu ve Batı Asya'nın bazı bölgelerinde görülecek. Güneş tutulması Türkiye saati ile 12:00 - 12:10'da başlayacak. Peki, 25 Ekim güneş tutulması Türkiye'de nerede görülür? Güneş tutulması hangi illerde görülecek, en net nerelerden görülecek?
25.10.2022 Gündem
Danimarka ile Kanada arasındaki 50 yıllık savaş bitti! Adayı yarı yarıya paylaştılar...
Danimarka ile Kanada arasındaki 50 yıllık savaş bitti! Adayı yarı yarıya paylaştılar... Kanada ile Danimarka arasında 50 yıldır süren ada anlaşmazlığı sona erdi. Üzerinde yaşam olmayan yaklaşık 1 kilometrekarelik küçük ada için yarım asırdır verilen kavga sona erdi, Kanada ve Danimarka adayı yarı yarıya paylaştı.
15.06.2022 Dünya
7 kutup ülkesi, Arktik Konseyi’ne Rusya olmadan devam edeceklerini açıkladı
7 kutup ülkesi, Arktik Konseyi’ne Rusya olmadan devam edeceklerini açıkladı Kuzey Kutbu bölgesinde toprağı bulunan 8 ülkenin katılımıyla 1996’da oluşturulan Arktik Konseyi’nin Rusya haricindeki diğer ülkeleri, konseye Rusya olmadan devam etme kararı aldı. Rusya’nın Kanada Büyükelçiliği, Kuzey Kutbu’nun haritasını paylaşarak “Rusya'sız Arktik Konseyi olmaz” mesajını paylaştı.
9.06.2022 Dünya
Elektrikli otomobil kuzeyden güney kutbuna gidecek!
Elektrikli otomobil kuzeyden güney kutbuna gidecek! Nissan, Kuzey Kutbu'ndan Güney Kutbu'na tamamen elektrikli sürüşü üstlenmek için İngiliz Chris Ramsey ile ortaklığını duyurdu.
29.05.2022 Otomobil
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova: BM Yüksek Komiseri Bachelet, varsayımları argüman olarak kullanıyor
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova: BM Yüksek Komiseri Bachelet, varsayımları argüman olarak kullanıyor Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, “BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet'in görevlendirildiği konularda henüz yetkin olmadığı aşikar. Maalesef varsayımları, sahtekarlıkları, sahnelenmiş prodüksiyonları argüman olarak kullanıyor ve açıklamaların temelini bu argümanlarla oluşturuyor” dedi.
28.04.2022 Dünya
Yüzyıllardır sırrı çözülemedi! Tapınak Şövalyeleri'nin mekanı oldu Harry Potter'a ilham verdi...
Yüzyıllardır sırrı çözülemedi! Tapınak Şövalyeleri'nin mekanı oldu Harry Potter'a ilham verdi... Tarih boyunca kuyular sanıldığının aksine hiçbir zaman yalnızca su çekmek için kullanılmadı. Bazı kuyular aslında dünyanın derinliklerine inen ters çevrilmiş kulelerdi. Portekiz'de bulunan Quinta da Regaleira Sarayı'nın içindeki kuyuya benzer tapınak da yeraltı dünyasına açılan geçitlerden yalnızca bir tanesi.
5.03.2022 Dünya
İngiltere'de ülke tarihindeki en sıcak yılbaşı yaşandı
İngiltere'de ülke tarihindeki en sıcak yılbaşı yaşandı İngiltere'de 31 Aralık ve yeni yılın ilk günü olan 1 Ocak'ta hava sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaşmasıyla ülke tarihindeki en sıcak yılbaşı yaşandı.
1.01.2022 Dünya
Dünyayı şoke eden mavi karın sırrı çözüldü
Dünyayı şoke eden mavi karın sırrı çözüldü Rusya'da bir araştırma istasyonunda görev alan biyolog Vera Emelianenko, yürüyüş yaparken kar yığınları arasında mavi ışıklar gördü. Bilim insanları, ışıkların kopepod adı verilen küçük biyolüminesan hayvanlardan kaynaklandığını duyurdu.
23.12.2021 Dünya
Alec Baldwin “Rust” filminin görüntü yönetmenini öldürdü
Alec Baldwin “Rust” filminin görüntü yönetmenini öldürdü Rust filminin setinde dehşet. ABD'li ünlü oyuncu Alec Baldwin görüntü yönetmenini kazayla öldürdü.Yaralanan filmin yönetmeni Joel Souza ise yoğun bakımda.
22.10.2021 Dünya
Mamutlar geri dönüyor! Yeniden doğacaklar
Mamutlar geri dönüyor! Yeniden doğacaklar Bilim adamları ve girişimcilerden oluşan bir ekip Pazartesi günü, yünlü mamutu genetik olarak diriltmek için yeni bir şirket kurduklarını duyurdu. Colossal adlı şirket, bu muhteşem canavarları nesli tükendikten binlerce yıl sonra Sibirya tundrasına geri yerleştirmeyi amaçlıyor.
14.09.2021 Dünya
'50 santigrat dereceye ulaşan aşırı sıcak günlerin sayısı artıyor'
'50 santigrat dereceye ulaşan aşırı sıcak günlerin sayısı artıyor' Her yıl sıcaklığın 50 santigrat dereceye ulaştığı aşırı sıcak günlerin sayısı 1980'lerden bu yana neredeyse iki katına çıktı.
14.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Putin, Bakan Zinichev'in ölümüyle ilgili taziye mesajı paylaştı
Putin, Bakan Zinichev'in ölümüyle ilgili taziye mesajı paylaştı Rusya Acil Durumlar Bakanı General Yevgeny Zinichev, Kuzey Kutbu şehri Norilsk'teki tatbikatlar sırasında başka birinin hayatını kurtarırken vefat etti. Devlet Başkanı Putin, bakanın ani ölümüyle ilgili taziye mesajı paylaştı.
8.09.2021 Dünya
Kuzey Kutbu'ndaki ısınma, ABD'de kışın daha sert geçmesine neden oluyor
Kuzey Kutbu'ndaki ısınma, ABD'de kışın daha sert geçmesine neden oluyor Yapılan bir araştırmada, ABD’nin bazı bölgelerinde kış mevsiminin daha sert yaşanmasının Kuzey Kutbu’ndaki ısınma ile bağlantılı olduğu ortaya konuldu.
3.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Türkiye ve dünyaya kötü haber! 800 bin yılın rekoru kırıldı...
Türkiye ve dünyaya kötü haber! 800 bin yılın rekoru kırıldı... İklim değişikliğine neden olan atmosferdeki sera gazı yoğunluğunun 2020'de 800 bin yıldır kaydedilen en yüksek seviyeye çıktığı bildirildi.
28.08.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kuzey Kutbu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kuzey kutbu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.