Küresel

Küresel

Son dakika küresel haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan küresel ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını küresel haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Küresel

haberleri sayfasında son dakika yaşanan küresel gelişmeleri de dahil olmak üzere 21.304 küresel haberi bulunmuştur. Tüm küresel haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Fatih Kacır: Türkiye'ye yatırımlar hızlanacak
Bakan Fatih Kacır: Türkiye'ye yatırımlar hızlanacak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin makro ekonomik göstergelerindeki iyileşmeyi girişim sermayesi fon yöneticileri ile konuştuğunu belirterek, “Türkiye'nin kredi risk priminin hızla düşüyor olması Türk ekonomisinin doğru yolda olduğunun önemli göstergelerinden biri. Bunun sonucunda önümüzdeki dönemde Türkiye'ye yatırımların çok hızlanacağını öngörüyoruz. Türkiye'nin yeni dönemdeki bu sermaye akımlarını hızlı çekmesi, bu kaynağın büyük ölçekte katma değerli üretime, teknolojik dönüşüme ve teknolojik girişimciliğine kazandırılması için çabalarımızı artıracağız. Türkiye yepyeni başarı hikayelerini hayata geçirecek ve bu defa öncekilerden de daha güçlü şekilde, katma değerli, rekabetçi, verimli üretim ve yüksek teknoloji girişimleri hikayede başrol oynayacak." dedi.
17.05.2024 Ekonomi
Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan İsrail ile Türkiye açıklaması!
Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan İsrail ile Türkiye açıklaması! İhracat Seferberliği Zirvesi’nde konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İsrail ile ticaretin durdurulmasına değindi. Bakan Bolat, "Türkiye'nin tutumu dünyada vicdan sahibi herkes tarafından takdir ediliyor. Dünyada bu konuda Türkiye tek. Şu var, 2 Mayıs itibariyle Türkiye'den İsrail'e herhangi ihracat ve ithalat anlamında herhangi bir ticaret yapılmamaktadır" dedi.
17.05.2024 Gündem
GİBTÜ öğrencilerinden Gazze'ye destek için "Çadır Nöbeti" tuttular
GİBTÜ öğrencilerinden Gazze'ye destek için "Çadır Nöbeti" tuttular Gazze'de yaşanan soykırıma dur demek için dünyadaki üniversitelerde bir süredir devam eden protestolara GİBTÜ öğrencilerinden destek geldi. Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde öğrenciler, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki ve Filistinlilere destek amacıyla kampüste nöbet eylemi başlattı.
17.05.2024 Gaziantep
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile telefonda görüşme gerçekleştirdi.
17.05.2024 Gündem
Turkcell 30.yılını iş ortaklarıyla kutladı
Turkcell 30.yılını iş ortaklarıyla kutladı Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, 30. kuruluş yıldönümünde iş ortaklarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) bir araya geldi. Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç ve genel müdür yardımcılarının şirketin kilometre taşlarını değerlendirdiği etkinlikte yeni stratejiler ve şirketin geleceğine yönelik paylaşımlarda bulunuldu.
17.05.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürcistan lideriyle görüştü: Ticaret hacmi 3 milyar dolara ulaştı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürcistan lideriyle görüştü: Ticaret hacmi 3 milyar dolara ulaştı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ortak basın toplantısı düzenledi.
16.05.2024 Gündem
Bakan Kacır'dan Togg açıklaması: Otomotiv sektörünün dönüşümüne öncülük ediyor
Bakan Kacır'dan Togg açıklaması: Otomotiv sektörünün dönüşümüne öncülük ediyor Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Togg'un Türkiye'nin en büyük ihracat sektörü olan otomotiv endüstrisinin dönüşümüne öncülük ettiğini belirterek, "Togg, halihazırda 30'dan fazla farklı startup ile çalışarak inovasyonu teşvik etme konusunda kararlılığını ortaya koyuyor. Teknolojideki değişikliklerin yenilik yapmamız ve başarılı olmamız için benzersiz fırsatlar yarattığının farkındayız. Bu nedenle güçlü bir startup ekosistemine sahip olmak Milli Teknoloji Hamlesi'nin önemli bir parçası" dedi.
16.05.2024 Ekonomi
Not Coin ne zaman listelenecek, Not Coin nedir, kaç TL? Notcoin saat kaçta listelenecek, ne zaman çıkacak?
Not Coin ne zaman listelenecek, Not Coin nedir, kaç TL? Notcoin saat kaçta listelenecek, ne zaman çıkacak? NOT, Binance Launchpool’da listelenen 54’üncü proje oldu. NOT, dünyanın en büyük kripto para borsası yoluyla piyasaya sürülüyor. Peki, Notcoin, Kripto para ne zaman listelenecek, not coin nedir, kaç TL?
16.05.2024 Ekonomi
Numan Kurtulmuş: Siyasi partilerle birlikte ortak bir yol bulacağız
Numan Kurtulmuş: Siyasi partilerle birlikte ortak bir yol bulacağız TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, "Siyasi partilerle birlikte ortak bir yol bulacağız. Ekim ayından itibaren içeriğe ilişkin görüşmeler başlayabilir" dedi.
16.05.2024 Gündem
Togg kullanıcıları D-Smart GO’yu beğendi
Togg kullanıcıları D-Smart GO’yu beğendi Türkiye’nin öncü yayın platformu D-Smart GO ile Türkiye’nin otomobili Togg’un oluşturduğu sinerji tuttu! Nisan ayından itibaren T10X’te erişime açılan D-Smart GO, Togg sahiplerinin yüzde 80’i tarafından kullanılmaya başlandı. Kullanıcılar, platform üzerinden 100’den fazla TV kanalına canlı olarak ulaşabiliyor. Seyahat sırasında yolcu ekranı açık kalırken sürücünün dikkatini dağıtmaması için ana ekran kapanıyor.
16.05.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togg’un yeni modeli T10F’in direksiyonunda
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togg’un yeni modeli T10F’in direksiyonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin otomobili Togg’un yeni modeli T10F’i inceledi.
15.05.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tasarruf tedbirleri tüm kamuyu kapsıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tasarruf tedbirleri tüm kamuyu kapsıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB İkiz Kuleler'de düzenlenen TOBB Genel Kurulu'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan kamu malının korunmasına ihtimam göstermiş bir hükümetiz. Kamu kurumlarının milletimiz ve iş dünyamıza tasarrufta örnek olmasını hedefliyoruz. Bu paket kamuda verimliliği artırarak tasarrufu sağlamayı amaçlıyor. Tasarruf tedbirlerine istisnasız olarak tüm kamu idareleri ve personeli uymak zorundadır. Tasarruf kültürü yaygınlaştıkça cari açıktaki iyileşme hız kazanacak" dedi.
15.05.2024 Gündem
Terminatör böcekler gal arısıyla mücadele için ormana salındı!
Terminatör böcekler gal arısıyla mücadele için ormana salındı! Ana vatanı Çin olan, Türkiye'de ilk kez 2014’te Yalova'da ortaya çıkan, halk arasında 'katil arı' ya da 'gal arısı' olarak bilinen 'Dryocosmus kuriphilus' türü böcekler Zonguldak ve Bartın'da görüldü. Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi'nde görevli Doç. Dr. Yafes Yıldız, "Biyoteknik mücadele kapsamında sarı malt özüyle kombine ettiğimiz sarı yapışkan tuzaklarımızı geçtiğimiz yıl bölgemizde kullanmaya başladık, bundan da başarılı sonuçları aldık" dedi.
15.05.2024 Gündem
Dünyaca ünlü masallar engelsiz bir dünya için yeniden yazıldı
Dünyaca ünlü masallar engelsiz bir dünya için yeniden yazıldı Küresel masallar, toplumda farkındalık yaratmak amacıyla yeniden yorumlandı.
14.05.2024 Vitrin
UniChallenge+ 10. yaşını kutluyor
UniChallenge+ 10. yaşını kutluyor İnteraktif Reklamcılık Derneği (IAB) VE Akbank bu yıl 10. kez gerçekleşecek UniChallenge+ ile üniversitelileri dijital reklamcılık endüstrisine dair yetkinlikler kazanmaya ve kariyer fırsatlarıyla buluşmaya davet etti. Son başvuru tarihi 31 Mayıs olan programda geçen yıl olduğu gibi deprem bölgesinden yapılan başvurular için özel bir kontenjan ayrılacağı duyuruldu.
14.05.2024 Vitrin
MHP lideri Devlet Bahçeli: Birkaç emniyet müdürünün açığa alınmasıyla komplo devrededir
MHP lideri Devlet Bahçeli: Birkaç emniyet müdürünün açığa alınmasıyla komplo devrededir Geçtiğimiz günlerde İsveç'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen Eurovision şarkı yarışması ve İsviçre'nin kazanmasına ilişkin MHP lideri Bahçeli açıklama yaptı. Bahçeli, bir soruşturma kapsamında Ankara Emniyeti'nde 3 üst düzey memurun görevden uzaklaştırılmasıyla ilgili de, 'Tüm kanun dışı irtibat ve ilişki ağının farkındayız. Bir komplo devrededir. Hedef AK Parti, MHP ve Cumhur İttifakı'dır. Maşa kullananları takipteyiz.' dedi.
14.05.2024 Gündem
Gaziantep’teki 2. Uluslararası Aile Sempozyumu sona erdi! "Büyük önem arz ediyor"
Gaziantep’teki 2. Uluslararası Aile Sempozyumu sona erdi! "Büyük önem arz ediyor" Gaziantep’te, aile yapısının temellerini güçlendirmek ve küresel tehditlere karşı aileyi korumak amacıyla düzenlenen 2’nci Uluslararası Aile Sempozyumu sona erdi. Sempozyumun kapanış oturumunda okunan beyannamede Gaziantep Aile Akademisi’nin küresel tehditlere karşı önemli bir rol üstlendiğine dikkat çekildi.
15.05.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin'i bütün ülkeler tanımalı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin'i bütün ülkeler tanımalı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Dünya İslam Bilginleri İstişare Zirvesi'ne katıldı. Erdoğan, "Gazze'de yaşananları dünyaya duyurmaya çalışan 150 gazeteci İsrail güçleri tarafından öldürüldü. Birleşmiş Milletler personeli ve insani yardım görevlileri kurşunların hedefi oldu. İnsanı, insanlığından utandıracak ne kadar işkence, canilik ve ahlaksızlık varsa geride bıraktığımız 219 gün içerisinde Gazze'de ve işgal altındaki Filistin topraklarında işlenmiştir. Dahası bunlar öyle gizli saklı yapılmamış. Tüm dünyaya canlı yayınlarla izlettirilmiştir" dedi.
12.05.2024 Gündem
Göl kenarında hasadı erken başladı! Yağının litre fiyatı 12 bin eurodan satılıyor
Göl kenarında hasadı erken başladı! Yağının litre fiyatı 12 bin eurodan satılıyor Güller ve göller diyarı olarak bilinen Burdur’da göl kenarında yapılan gül yetiştiriciliğinde bu sene iklim şartlarından dolayı hasat 3 hafta erken başladı.
12.05.2024 Ekonomi
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan yeni anayasa açıklaması
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan yeni anayasa açıklaması TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili olarak "Şimdiye kadar ziyaret ettiğim partiler, anayasa çalışmaları için kapıyı açık tutmuştur. Yöntemi bulunduktan sonra esas tartışma, konulara girildikçe ortaya çıkacaktır" açıklamasını yaptı.
11.05.2024 Gündem
Türkiye dahil tüm dünyayı etkileyecek! 19 yıl sonra bir ilk, cep telefonları ve internet çekmeyebilir
Türkiye dahil tüm dünyayı etkileyecek! 19 yıl sonra bir ilk, cep telefonları ve internet çekmeyebilir Çarşamba gününden itibaren Güneş’te patlamalar olduğu, bu şiddetli jeomanyetik fırtınanın cep telefonu ağlarına, internete, GPS uydularına ve elektrik hatlarına zarar verebileceği bildirildi.
11.05.2024 Dünya
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Önceliğimiz güven ortamını sağlamak"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Önceliğimiz güven ortamını sağlamak" Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Önümüzdeki dönemde önceliğimiz ülkemizde yatırımcıların öncelik verdiği güven ortamını sağlamak, finansal istikrarı pekiştirmek, sürdürülebilir büyüme ve istihdam artışını sağlamaktır" dedi.
10.05.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek: Pazartesi günü Tasarruf Verimlilik Paketi'ni açıklayacağız
Bakan Şimşek: Pazartesi günü Tasarruf Verimlilik Paketi'ni açıklayacağız Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek "Kaynaklar yatırıma, üretime, istihdama ve ihracata dönüşmeli" dedi. Şimşek ayrıca "Pazartesi günü tasarruf verimlilik paketini açıklayacağız. Buna benzer yoğun şekilde yaptığımız çalışmalar var. Çalışmalarımızı aralıksız devam ettireceğiz. Program çalışıyor ve çalışmaya devam edecek" ifadesini kullandı.
10.05.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı ile görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ile telefonda görüşme gerçekleşti.
9.05.2024 Gündem
Bakan Koca açıkladı! MHRS'de 'onaylı randevu' dönemi Pazartesi başlıyor
Bakan Koca açıkladı! MHRS'de 'onaylı randevu' dönemi Pazartesi başlıyor Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Ulusal Sağlık Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı"nın ardından basın açıklaması yapıyor. Bakan Koca, konuşmasında MHRS'de yeni dönemi açıkladı. Koca, "Sistem artık şöyle işleyecek: Ertesi gün randevusu olan her hastamız, akşam saat 8’e kadar randevusuna onay verecek veya gelemeyeceğini bildirecek. Bu sisteme Onaylı Randevu Sistemi, MHRS’de başlatılan bu yeni döneme de Onaylı Randevu Dönemi diyoruz. Uygulama pazartesi günü başlıyor" dedi.
9.05.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Küresel ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki küresel haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.