Kolik

Kolik

Son dakika kolik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kolik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kolik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kolik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kolik gelişmeleri de dahil olmak üzere 61 kolik haberi bulunmuştur. Tüm kolik haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kehribar Taşı Özellikleri Nelerdir? Kehribar Taşının En Bilinen Faydaları...
Kehribar Taşı Özellikleri Nelerdir? Kehribar Taşının En Bilinen Faydaları... Kehribar taşı, çamgiller ailesine mensup olan pinus succinifera ağacının reçinelerinden ortaya çıkan bir taştır. Reçinelerin fosil haline gelmesi ile ortaya kehribar taşı çıkmaktadır.
31.01.2024 Yaşam
0-3 yaş çocuklarda sağlıklı bir uyku düzeni için 11 öneri!
0-3 yaş çocuklarda sağlıklı bir uyku düzeni için 11 öneri! Bebeklerde ve çocuklarda uykuya geç dalma, gündüz kısa uykular, gece ortasında sık sık uyanma gibi uyku düzensizlikleri görülebiliyor. Anne ve babaların, 0-3 yaş arası bebeklerde görülen uyku sorunlarını dikkatli ve sabırlı bir süreçle atlatabileceklerine dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Kutlu, “Bebeklere kendi başlarına uyumayı öğretirken şunu unutmamalıyız ki, ağlamaları çok doğal bir tepkidir. Ancak ağlarken yanlarında olup destek verirsek, kuracağımız güven ve sevgi bağı da bundan zarar görmez” dedi.
1.02.2022 Sağlık
Emziren anneler ne kadar rezene çayı tüketmeli?
Emziren anneler ne kadar rezene çayı tüketmeli? Emziren anneler gün içerisinde 4-5 bardağa kadar rezene çayı tüketebilirler. Bu çay anne sütünün artmasına yardımcı olmaktadır. Bunun yanında rezene çayı bebeklerin gaz problemlerinin hafiflemesine de yardımcı olmaktadır.
16.02.2022 Sağlık
Bebeklerde karın ağrısı neden olur, nasıl geçer?
Bebeklerde karın ağrısı neden olur, nasıl geçer? Bebeklerde karın ağrısı; ilk aylarda sık sık karşılaşılan bir durum olmakla beraber şiddetli ağlamaya sebep olan bir sorundur. Bebeklerde karın ağrısı, bebeklerin konuşamamasından ötürü genel olarak ağlama krizleri ve huzursuzluk duyguları ile ortaya çıkar. Karnı ağrıyan bebekler; ağlar, uykuya dalarken çok zorluk çeker, ayaklarını karnına doğru çeker ve bu duruma karında şişlik eşlik eder. Tüm bu semptomlarla beraber bebeklerde kusma da görülebilir. Peki, Bebeklerde karın ağrısı neden olur, nasıl geçer? İşte bebeklerde karın ağrısı ile ilgili bilmeniz gerekenler...
16.02.2022 Sağlık
Terazi burcu kadını anlaşabildiği ve anlaşamadığı burçlar neler? Nasıl erkeklerden hoşlanır?
Terazi burcu kadını anlaşabildiği ve anlaşamadığı burçlar neler? Nasıl erkeklerden hoşlanır? Terazi, astrolojide en popüler burçlardan biridir. Bir Terazi ile eşleşecek bir burç bulmak biraz zor olsa da bu burcun sahip olduğu en popüler Terazi özelliklerinden biri karizmadır. Bir terazi kadını bunu size söylüyorsa bu iyi bir haber… Peki, Terazi burcu kadını anlaşabildiği ve anlaşamadığı burçlar neler? Nasıl erkeklerden hoşlanır? İşte Terazi kadını ile ilgili bilmeniz gerekenler…
16.02.2022 Astroloji
Yenidoğan sünneti ne zaman yapılmalı?
Yenidoğan sünneti ne zaman yapılmalı? Yenidoğan sünnetinde zamanlamanın önemli olduğunu belirten Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tural Abdullayev, “Bebeklerde kolik atakların 2. haftadan sonra başlaması nedeniyle yenidoğan sünnetinin 2. haftadan önce yapılması, hem bebeğin iyileşmesi hem de cerrahın daha verimli ve daha dikkatli çalışması açısından faydalıdır” dedi.
2.06.2021 Sağlık
Kolik bebeği olan anneler için 11 besin önerisi
Kolik bebeği olan anneler için 11 besin önerisi Emziren annelerin beslenmesiyle kolik bebekler arasında bir ilişki olduğunu belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayşegül Parlak, “Bebeklerin yüzde 75 ila 80’nin de gaz problemi görülüyor. Özellikle kolik bebekleri olan anneler ne yiyeceğini şaşıyor. Anneler bu konuda beslenmelerinde 11 öneriye dikkat etmeli” dedi.
16.03.2021 Sağlık
Bebek migreninin nedeni 'kolik' olabilir
Bebek migreninin nedeni 'kolik' olabilir Her 5 bebekten 1'ini etkileyen kolik ağlamalarının gaz sıkışmasından kaynaklanmadığını belirten Uzm. Dr. Gökmen Alpaslan Taşkın, "Kolik ağlamalarına neyin sebep olduğu net olarak bilinmiyor. Bazı çalışmalar kolik ve bebek migreni arasında bir bağlantı bulmuştur ve daha ileri çalışmalar bu ilişkiyi araştırmaktadır. Fakat annenin sigara içmesi veya hamilelik sırasında sigara kullanımına devam etmesi bebeklerin kolik olma riskini arttırdığı kanıtlanmıştır” dedi.
25.02.2021 Sağlık
On kişiden birinde taş hastalığı görülebiliyor
On kişiden birinde taş hastalığı görülebiliyor Toplumda her on kişiden birinde ömrünün herhangi bir aşamasında taş oluşur diyen Üroloji Doktoru Op. Dr. Hüseyin Soyan, "Yaşamınız boyunca yüzde 5-10 taş oluşturma riski var. Erkeklerde, kadınlara oranla 3 kat daha sık görülmektedir" dedi.
30.01.2021 Sağlık
10 kişiden birinde taş hastalığı görülebiliyor
10 kişiden birinde taş hastalığı görülebiliyor Toplumda her on kişiden birinde ömrünün herhangi bir aşamasında taş oluştuğunu söyleyen Üroloji Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Soyan, “Yaşamınız boyunca yüzde 5-10 taş oluşturma riski var. Erkeklerde, kadınlara oranla 3 kat daha sık görülmektedir” dedi.
29.01.2021 Sağlık
“Çocuklarda besin alerjileri 3 kat arttı”
“Çocuklarda besin alerjileri 3 kat arttı” Çocuklarda besin alerjilerinin son 20 yılda 3 kat arttığını söyleyen Dr. Serdar Nepesov, “Bu durumun daha anne karnından itibaren insanın hayatını etkilediğini biliyoruz. Besin alerijisinin yetersiz ve dengesiz beslenmeye yol açmaması için de ayrıca dikkatli olunması gerekiyor” dedi.
20.01.2021 Sağlık
'Bebek migreni kolik nedeni olabilir'
'Bebek migreni kolik nedeni olabilir' Her 5 bebekten birini etkileyen kolik ağlamalarının gaz sıkışmasından kaynaklanmadığını belirten Uzm. Dr. Gökmen Alpaslan Taşkın “Kolik ağlamalarına neyin sebep olduğu net olarak bilinmiyor. Bazı çalışmalar kolik ve bebek migreni arasında bir bağlantı bulmuştur ve daha ileri çalışmalar bu ilişkiyi araştırmaktadır. Fakat annenin sigara içmesi veya hamilelik sırasında sigara kullanımına devam etmesi bebeklerin kolik olma riskini arttırdığı kanıtlanmıştır” dedi.
4.11.2020 Sağlık
Safra kesesi sorunlarında tedavi ihmal edilmemeli
Safra kesesi sorunlarında tedavi ihmal edilmemeli Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr Volkan Kınaş, "Safra kesesi sorunlarında hastalarda genel olarak şişkinlik, hazımsızlık, bulantı gibi dispeptik yakınmaları olur ve sağ üst tarafta karın ağrısı olur. Bu sağlık sorunlarını yaşayanların mutlaka genel cerrahi uzmanından destek alarak tedavisini geciktirmemelidir" dedi.
2.09.2020 Sağlık
Yaz aylarında sıklığı artan hastalık: Böbrek taşı
Yaz aylarında sıklığı artan hastalık: Böbrek taşı Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Doç. Dr. Ömer Faruk Bozkurt, yaz aylarında böbrek taşı hastalığına sıklıkla rastlandığını belirterek, “Dünyada sıklık oranları coğrafi bölgelere göre değişmekle birlikte ülkemizde bu oran oldukça yüksektir. Hemen hemen çocuklar da dahil olmak üzere her yaşta görülmesine rağmen en sık 30-60 yaş arasında görülmektedir. Erkeklerde daha sık görülmektedir” dedi.
29.07.2020 Sağlık
15 maddede böbrek taşından korunmanın yolları
15 maddede böbrek taşından korunmanın yolları Toplumda yaygın olarak görülen böbrek hastalıklarından biri olan böbrek taşı şiddetli ağrı ile kendisini gösteriyor. Ancak böbrek taşından korunmak beslenmeye dikkat ederek mümkün. Tuz tüketimini azaltmak, su içmek ve bazı besinlerden kaçınmak böbrek taşı oluşumu riskini düşürebilir.
19.02.2020 Sağlık
İşte böbrek taşından korunmanın yolları
İşte böbrek taşından korunmanın yolları Toplumda yaygın olarak görülen böbrek hastalıklarından biri olan böbrek taşı şiddetli ağrı ile kendisini gösteriyor. Ancak böbrek taşından korunmak beslenmeye dikkat ederek mümkün. Tuz tüketimini azaltmak, su içmek ve bazı besinlerden kaçınmak böbrek taşı oluşumu riskini düşürebilir.
18.02.2020 Sağlık
Doğduğunuz şehir bu hastalığı tetikleyebilir
Doğduğunuz şehir bu hastalığı tetikleyebilir Erkeklerde, kadınlara oranla daha sık karşılaşılan böbrek taşlarının nedeninin genelde sıvı alımı azlığı ve metabolik bozukluklardan kaynaklandığını belirten Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Tolga Gülpınar, hastalığın risk faktörleri arasında coğrafi şartların, yanlış beslenmenin ve obezitenin etkili olduğunu söyledi. Gülpınar, “Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'nde hastalığın görülme oranı daha yüksektir” dedi.
20.12.2019 Sağlık
Annelere uyarı: Yeni doğan bebeğinizi internetten tanımayın
Annelere uyarı: Yeni doğan bebeğinizi internetten tanımayın Yeni doğan bebeklerin bakımı sırasında dikkat edilmesi gerekenler konusunda annelere tavsiyelerde bulunan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hekimi Uzman Dr. İlknur Demir, annelerin bebeklerine dokunarak onları tanıması gerektiğini vurguladı.
6.11.2019 Sağlık
Bebeğe yapılan masaj anne bebek iletişimini güçlendiriyor
Bebeğe yapılan masaj anne bebek iletişimini güçlendiriyor DÜNYAYA gözlerini yeni açan bebeklerin en gelişmiş duyusunun dokunma olduğunu ve bebeğin dünyayı tanıması için masaj yapmanın fayda sağladığını kaydeden Fizyoterapist Gülşah Konakoğlu, “Son yıllarda yapılan çalışmalar, bebek masajının anne bebek iletişimini güçlendirdiğini, bebeğin uykusunu düzenlediğini ortaya koydu” dedi.
15.09.2019 Sağlık
Terim ve Feghouli operasyon geçirdi
Terim ve Feghouli operasyon geçirdi Galatasaray Kulübü, Teknik Direktör Fatih Terim ve Sofiane Feghouli'nin ameliyat olduğunu açıkladı.
12.08.2019 Galatasaray
Stres bebekte gaz sancısını artırıyor
Stres bebekte gaz sancısını artırıyor Herhangi bir sağlık sorunu olmayan bebeklerin uzun süre ağlamaları kolik yani gaz sancısından kaynaklanabildiği ve kolik bebeklerin yaşadığı gaz sancılarının çözümü için tüm ailenin stresten uzak durması gerektiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Arda Bozgül, “Özellikle annenin olumlu ruh hali ve beslenme düzeni önem taşıyor” dedi.
2.07.2019 Sağlık
"Böbrekte taş hastalığına neden olabiliyor"
"Böbrekte taş hastalığına neden olabiliyor" Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Kemal Sarıca, böbrekte taş sorunları hakkında yaptığı açıklamada; "Böbrekte oluşan ve yer değiştiren taşların bir bölümü böbrek ile idrar kesesi arasındaki kanalın içinde sıkışıp kalabilir ve bu kanalı tıkayarak ameliyat gerektirebilir” dedi.
21.06.2019 Sağlık
'Zona'yı onlarla karıştırmayın!
'Zona'yı onlarla karıştırmayın! Uzmanlar, zaman zaman şiddetli ağrısı sebebiyle kalp krizi, apandist ve mide ülseri ile karıştırılan 'zona' ağrısına dikkat çektiler.
19.04.2019 Sağlık
Kolik’ten yeni single “İnanırım”
Kolik’ten yeni single “İnanırım” Temelleri 2016 yılında atılan ve Almanya’da sık sık sahne alan rock grubu Kolik Kasım ayında yayınladıkları ilk şarkısının ardından ikinci single çalışması‘’İnanırım’’ ile dinleyenleri ile buluşuyor.
22.02.2019 Kültür Sanat
Çocuklardaki karın ağrısına dikkat
Çocuklardaki karın ağrısına dikkat Çocukluk dönemin de en sık karşılaşılan sorunlardan birisi de karın ağrısıdır. Bu ağrı kimi zaman karın içi veya karın dışı organlardan kaynaklanan hastalıkların bir belirtisi olabilir.
17.01.2019 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kolik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kolik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.