Kız Kulesi ilk ve son hali! Kız Kulesi'ni kim yaptı? Ne zaman inşa edildi? İşte yeni Kız Kulesi'nin özellikleri
Kız Kulesi ilk ve son hali! Kız Kulesi'ni kim yaptı? Ne zaman inşa edildi? İşte yeni Kız Kulesi'nin özellikleri Kız Kulesi ilk ve son hali vatandaşların merak konusu oldu. 11 Mayıs 2023 tarihinde yenilenen haliyle açılışı yapılacak olan tarihi Kız Kulesi ilk olarak MÖ 408'DE Atinalı general Alkibiadis inşa etti. Üsküdar'ın sembolü olan kule Fatih Sultan Mehmet döneminde gözetleme kulesi olarak kullanılmıştır. Peki Kız Kulesi'nin özellikleri nelerdir?
8.05.2023 Gündem
Kız Kulesi tadilatında son durum ne? Kız Kulesi restorasyonu neden yapılıyor? Kız Kulesi ne zaman açılacak? Kız Kulesi’nin son hali nasıl olacak?
Kız Kulesi tadilatında son durum ne? Kız Kulesi restorasyonu neden yapılıyor? Kız Kulesi ne zaman açılacak? Kız Kulesi’nin son hali nasıl olacak? İstanbul’un simge yapılarından Kız Kulesi’nde bir süredir restorasyon çalışmaları devam ediyordu. Sosyal medyada Kız Kulesi'nin yıkıldığına yönelik paylaşımlar üzerine Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nden bir açıklama yapıldı. Peki, Kız Kulesi tadilatında son durum ne? Kız Kulesi restorasyonu neden yapılıyor? Kız Kulesi ne zaman açılacak? Kız Kulesi’nin son hali nasıl olacak? Kız Kulesi ne zaman yapıldı? İşte detaylar…
4.09.2022 Gündem