Kişisel Veri

Kişisel Veri

Son dakika kişisel veri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kişisel veri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kişisel veri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kişisel Veri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kişisel veri gelişmeleri de dahil olmak üzere 940 kişisel veri haberi bulunmuştur. Tüm kişisel veri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Milyonları İlgilendiriyor: Emekliye 3 bin lira ikramiye Meclis'te kabul edildi
Milyonları İlgilendiriyor: Emekliye 3 bin lira ikramiye Meclis'te kabul edildi TBMM Genel Kurulu'nda, emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasına yönelik düzenlemenin de yer aldığı '8'inci Yargı Paketi' kabul edilerek yasalaştı.
2.03.2024 Çalışma Hayatı
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi yetkililerinden Dijital Telif Yasası açıklaması: Zorlayıcı önlem gündemde olmalı
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi yetkililerinden Dijital Telif Yasası açıklaması: Zorlayıcı önlem gündemde olmalı Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi yetkilileri “Dijital platformların gönüllü anlaşmalar yapmaması durumunda zorlayıcı mekanizmaları barındıran mevzuatların uygulamaya konulması” gerektiğini vurguluyor.
24.12.2023 Gündem
Evli çiftleri ilgilendiriyor! Birçok kişi bilmeden yapıyor, suç sayılıyor
Evli çiftleri ilgilendiriyor! Birçok kişi bilmeden yapıyor, suç sayılıyor Şiddetli geçimsizlik ve aldatma, boşanma davalarında tarafları akılalmaz bir hırsa sevk edebiliyor. Delil bulma amacıyla hareket eden eşler, birbirlerinin telefonunu karıştırıp ekran görüntüleri aldığı gibi, karşı tarafın cihazına casus yazılımlar da yüklüyor. Hatta dedektif tutup takip ettirenler bile var. Bu durumda özel hayatın gizliliğinin ihlali ve suç unsurları devreye giriyor. Uzman isim konu ile ilgili önemli detaylara dikkat çekti...
20.10.2023 Gündem
Whatsapp gruplarındaki yazışmalar işten çıkarılma sebebi olabilir mi?
Whatsapp gruplarındaki yazışmalar işten çıkarılma sebebi olabilir mi? İletişim ağlarının her geçen gün artması özellikle çalışma yaşamında etkisini gösteriyor. Geçtiğimiz yıllarda mail üzerinden yapılan yazışmaların pek çoğu artık Whatsapp kanalından yapılarak zaman kaybının önüne geçiliyor. Çalışanlar arasında kurulan Whatsapp grupları üzerinden hem iş ile ilgili iletişim kuruluyor hem de özel yazışmalar yapılabiliyor. Ancak bu yazışmaların işverenin eline geçebiliyor. Bu durumda çalışanları 'İşten çıkarılır mıyım?' korkusu sarıyor. Konun detaylarını Avukat Cansen Erdoğan anlattı.
19.10.2023 Çalışma Hayatı
Kargo etiketlerini yırtmadan çöpe atanlara uyarı! Kişisel verileriniz çalınıyor
Kargo etiketlerini yırtmadan çöpe atanlara uyarı! Kişisel verileriniz çalınıyor Sosyal medyadaki bir paylaşımın ardından, kargo paketleri üzerindeki etikette yer alan cep telefonu, TC kimlik numarası gibi kişisel verilerin, kargo teslim alındıktan sonra imha edilip edilmemesi tartışma konusu oldu. Bir sosyal medya kullanıcısı "Çöpü karıştıran biri telefonumu buldu; rahatsız etti. Polise şikayet ettim, öyle kurtuldum. Mutlaka silin arkadaşlar" paylaşımı yaptı. Paylaşımın altına yorum yapanlar ise, sosyal medyada başlarına gelen benzer olayları anlattı. KVKK (Kişisel Verilerin Korunması Kanunu) Uzmanı Avukat Elif Yaşaroğlu, "Kargo firmasının sorumluluğu eğer sizi önceden bilgilendirmişse aslına bakarsanız, kargoyu karşı tarafa ulaştırdıktan sonra biter. Eğer önceden bilgilendirmemişse sorumluluğu devam eder." dedi.
29.08.2023 Yaşam
İsmini Twitter'da görünce harekete geçti! Şikayet edin, cezası 3 aydan başlıyor
İsmini Twitter'da görünce harekete geçti! Şikayet edin, cezası 3 aydan başlıyor Sosyal medya kullanımının yoğun şekilde artması, artık suçları oradan işlemeye doğru götürdü. Çalışanını işten çıkardıktan sonra ismini de yazıp Tweet atan firma için kötü haber geldi ve şirket aleyhine tazminat cezası kararı verildi. Vatandaşların kişisel bilgilerinin sosyal medya platformlarında başkaları tarafından paylaşımı suç unsuru oluşturuyor. Peki böyle bir durumla karşılaşanlar nereye, ne kadar süre içinde şikayet edebilir? İşte detaylar...
26.05.2023 Gündem
Siber tehlike ‘kol’ geziyor! Manipüle ediyor
Siber tehlike ‘kol’ geziyor! Manipüle ediyor Uzmanlara göre, özellikle akıllı saatler gibi giyilebilir teknoloji üzerinden kişinin günlük rutininden gittiği yerlere kadar birçok veri toplanıp işlenebiliyor. Ayrıca “ortadaki adam” saldırısı ile kişisel bilgiler manipüle edilebiliyor.
5.05.2023 Gündem
Bakan Varank: Anayasa Mahkememiz karar vermiş değil
Bakan Varank: Anayasa Mahkememiz karar vermiş değil Sanayii ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendi kişisel hakkına yönelik yapılan hakaretlerle ilgili 'hak ihlali' başvurusu yaptığını hatırlatarak, "Ama Anayasa Mahkememiz halen bu hususla ilgili karar vermiş değil. Bu alanlarda gerçekten insanı önceleyen ve insanların haklarına saygı duyacak şekilde bizim de politikalarımızı güncellememiz; ama aynı zamanda yargı süreçlerinin de dünyadaki gelişmeleri daha sıkı şekilde takip etmesi lazım" dedi.
12.01.2023 Gündem
Evli tüm çiftleri kapsıyor, bunu gizlice yapan yandı! Suç sayılıyor
Evli tüm çiftleri kapsıyor, bunu gizlice yapan yandı! Suç sayılıyor Şiddetli geçimsizlik ve aldatma, boşanma davalarında tarafları akılalmaz bir hırsa sevk edebiliyor. Delil bulma amacıyla hareket eden eşler, birbirlerinin telefonunu karıştırıp ekran görüntüleri aldığı gibi, karşı tarafın cihazına casus yazılımlar da yüklüyor. Hatta dedektif tutup takip ettirenler bile var. Bu durumda özel hayatın gizliliğinin ihlali ve suç unsurları devreye giriyor. Uzman isim konu ile ilgili önemli detaylara dikkat çekti...
29.12.2022 Gündem
Evli milyonlarca çifti ilgilendiriyor! Cezası var
Evli milyonlarca çifti ilgilendiriyor! Cezası var Boşanmak üzere olduğu eşine ait telefonun HTS kayıtlarını ele geçiren kocaya Yargıtay'dan kötü haber geldi. Yüksek Mahkeme, eşe ait GSM hattının son 6 aylık arama bilgilerini içeren kişisel veri çerçevesindeki HTS kayıtlarını kendi telefonuna yönlendirerek almanın 'verileri hukuka aykırı ele geçirme' suçunu oluşturduğuna dikkat çekti.
5.12.2022 Gündem
Savcıdan hakime, öğretmenden akademisyene; Türk insanının sahte mesleklerle imtihanı!
Savcıdan hakime, öğretmenden akademisyene; Türk insanının sahte mesleklerle imtihanı! Tekirdağ’da ortaya çıkan sahte doktor skandalı, Türkiye’de yakın zamanda yaşanan diğer sahtekarlıkları akıllara getirdi. Öyle ki hakim olmadığı halde savcı eşini kandıran da var, öğretmen olmadığı halde okulda müdürlük yapan da... Akademisyenin yaptığı oyun ise şeytanın bile aklına gelmeyecek cinsten. İşte Türk insanının sahte mesleklerle imtihanı...
1.12.2022 Gündem
Sosyal medyada paylaşım yapanlar dikkat! 4 yıl hapis cezası var
Sosyal medyada paylaşım yapanlar dikkat! 4 yıl hapis cezası var Sosyal medya platformaları internet kullanıcıları tarafından yoğun ilgi görüyor. Facebok, Instagram ve Twitter milyonlarca kişi tarafından takip ediliyor. Kişisel görüşlerin özgürce ifade edildiği bu platformlar, güvenlik riski de taşıyor. Pek çok kişinin fotoğrafı ve kişisel bilgileri kullanılarak sahte hesaplar açılıyor. Ancak adına sahte hesap açılanların büyük kısmı bundan habersiz. Uzmanlar sosyal medya kullanıcılarını sahte hesaplara karşı uyararak yapılması gerekenleri açıkladı.
29.11.2022 Bilim ve Teknoloji
Çalışan herkes için geçerli! Mesajlaşmalara dikkat, tazminatsız işten çıkarılabilirsiniz
Çalışan herkes için geçerli! Mesajlaşmalara dikkat, tazminatsız işten çıkarılabilirsiniz İşverenin çalışanlarına tahsis ettiği bilgisayar ve cep telefonundaki yazışmalar tazminatsız işten atılmaya sebep olabiliyor. Burada bir yandan özel hayatın gizliliği sorgulanırken bir yandan da iş sözleşmesindeki madde detayı dikkat çekiyor. Peki işveren çalışana iş için verdiği telefondaki mesajları denetleyebilir mi? İşverenin çalışanın yazışmalarını okuması hak ihlali mi? İşte detaylar...
23.11.2022 Çalışan Hakları
Yüzlerce Avustralyalının kişisel verileri internette yayınlandı
Yüzlerce Avustralyalının kişisel verileri internette yayınlandı Bilgisayar korsanları, fidye yazılımla Avustralya’nın en büyük sağlık sigortası firması Medibank’tan geçen ay 9.7 milyon müşterinin kişisel verilerini çalmış ve karşılığında fidye istemişti. Fidye ödenmeyince bugün korsanlar, verilerin küçük bir bölümü olan yüzlerce kişinin sağlık ve kişisel verilerini internet üzerinden yayınladı.
9.11.2022 Dünya
"Uzun süreli alınmamış kargo dolandırıcılığı" uyarısı
"Uzun süreli alınmamış kargo dolandırıcılığı" uyarısı İstanbul'da bazı hukuk bürosundan arayan kişiler, uzun süre teslim alınmamış kargolar nedeniyle icra takibi başlatıldığını söyleyerek, 100-200 TL arasında bir ödeme yapılırsa yasal sürecin durdurulacağını söylüyor. Israrlı telefonlar ve SMS mesajlarıyla bunaltılan mağdurlar, unuttukları bir kargoları olabileceğini de düşünerek dolandırıcıların tuzağına düşüyor. Kargo dolandırıcılarının hedefi olan Ali Rıza Besici, kendisini arayan hukuk bürosuna gitti ve yaşananları kayıt altına aldı. Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu uyarıda bulunarak, "Bu kişilerin hukukla kanunla hiç ilgisi yok. Çünkü hukuk bilen kimse, tüketiciyi, siparişi teslim almadığı için sorumlu tutamaz" diye konuştu. 
3.10.2022 Gündem
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! İşten ayrılırken talep edin, yapmayan işveren ceza öder
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! İşten ayrılırken talep edin, yapmayan işveren ceza öder İşçi-işveren milyonları ilgilendiriyor. Çalışanların kendi isteği ile işten çıkması ya da işveren tarafından iş akdinin sonlandırılması durumunda talep hakkı bulunuyor. Pek çok kişi işe başlarken iş sözleşmesini yeteri kadar detaylı okumadan imzalıyor. Bazı durumlarda kişi sözleşme detaylarını tam olarak kavrasa dahi işe girmek için sözleşme maddelerini kabul etmekten başka çaresi bulunmuyor. İşten ayrılan çalışan parmak izi ve yüz tarama gibi kişisel biyometrik verilerinin açık rızası bulunmadan işlendiği gerekçesi ile KVKK'ya başvurdu. Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), çalışanların kişisel verilerinin izinsiz kullanımıyla ilgili örnek ceza verdi.
5.08.2022 Çalışma Hayatı
Korku filminde kullanılan numara yüzünden telefonu yıllardır susmadı! 'Hicran sen misin?'
Korku filminde kullanılan numara yüzünden telefonu yıllardır susmadı! 'Hicran sen misin?' Ankara'da yaşayan İ.İ., 7 yıl önce vizyona giren korku filminde kullanılan cep telefonu numarası nedeniyle, bugüne kadar çok sayıda telefon ve mesaj aldığını, mağdur olduğunu belirterek, filmin yönetmen ve yapımcısı hakkında suç duyurusunda bulundu. Filmin yapımcı şirketinin açıklamasında, "Bu tür durumlarda, her zaman set ekibinden birisinin telefon numarası kullanılır. Söz konusu numara sanat yönetmenimize aittir ve kendisi hala aktif olarak kullanmaktadır. Belki göz yanılması sonucunda söz konusu vatandaşı arayan kişiler olabilir" denildi.
29.06.2022 Yaşam
48 bin vatandaşın kişisel verilerini ele geçirmişler
48 bin vatandaşın kişisel verilerini ele geçirmişler Sinop merkezli 4 ilde yürütülen dolandırıcılık operasyonunda 11 şüpheli gözaltına alındı. 48 bin vatandaşa ait kişisel verilerin ele geçirildiği belirlenirken, adliyeye sevk edilen şüphelilerden biri kameralara “Merhabalar, merhabalar” diyerek selam verdi.
16.06.2022 Yaşam
Kimlik kartı ve e-Devlet şifresi ile ilgili son dakika kararı! Değişti, artık yapılamayacak
Kimlik kartı ve e-Devlet şifresi ile ilgili son dakika kararı! Değişti, artık yapılamayacak e-Devlet şifresi ve T.C. kimlik numarası ile ilgili karar verildi. Herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Pek çok kişi yapıyordu. Yeni karar sonrası artık yapılamayacak. Yapanlar cezai yaptırımla karşılaşacak. Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), alışveriş merkezi tarafından senetli alışverişler için ilgili kişilerden e-Devlet şifresi, internet sayfasında üyelik oluşturulması için ise T.C. kimlik numarası temin edilmesinin kişisel verilerin hukuka aykırı işlenmesi suçunu oluşturduğuna hükmetti.
14.06.2022 Gündem
Tapu sistemi ile ilgili son dakika kararı! Resmen değişti, zorunlu olacak...
Tapu sistemi ile ilgili son dakika kararı! Resmen değişti, zorunlu olacak... Tapu sistemi ile ilgili son dakika gelişmesi! Yeni karar devreye alındı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenleme milyonlarca kişiyi kapsıyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü artık bu uygulamayı yapacak. Yeni yönetmeliğe göre tapu ve kadastro bilgilerinin yetkisi olmayan kişilerin eline geçmesi riskine karşı, bilgilerin kime ait olduğunun tespit edilmesini zorlaştıracak şekilde tedbir uygulanacak. Bilgiler üzerinde kısmi kimliksizleştirme veya maskeleme yapılabilecek. Tapu ve Kadastro Paylaşım Sisteminde (TAKPAS) kurum ve kişilerin almaya yetkili olduğu bilgiler paylaşılacak ve yetki dahilinde olmayan bilgilerin paylaşımı engellenecek. Elektronik ortamda yapılan işlemler ile ilgili fiziki bir belge de üretilmeyecek. Kararın detayları tek tek açıklandı. Tapu ile ilgili son gelişmeler...
8.06.2022 Ekonomi
Memur olmak isteyen milyonları kapsıyor! Son dakika kararı resmen duyuruldu! Hepsine yapılacak, 2 yıl sonunda...
Memur olmak isteyen milyonları kapsıyor! Son dakika kararı resmen duyuruldu! Hepsine yapılacak, 2 yıl sonunda... Kamu personellerine ilişkin son dakika kararı! Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak isteyen herkesi ilgilendiriyor. Yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre kamuya ilk defa atanacak kişilere güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılacak. Hakkında araştırma yapılacak kamu görevlileri; Genel Kurmaylığı Başkanlığında çalışacaklar, TSK bünyesinde çalışacak olanlar, Sahil Güvenlik ile Jandarma Genel Komutanlığında çalışacak olanlar, Emniyet Genel Müdürlüğü, MİT Başkanlığı ile kamuda çalışacak öğretmenler olarak belirlendi. Araştırma sırasında elde edilen kişisel veriler, iki yılın sonunda silinerek yok edilecek.
3.06.2022 Memur
Bunu yapanın iş akdi feshediliyor! Tazminat ödenmiyor
Bunu yapanın iş akdi feshediliyor! Tazminat ödenmiyor Çalışma hayatındaki herkesi çok yakından ilgilendiren tazminat kararı! Birçok kişi farkında olmadan yapıyor. İş akdi işverence haklı sebep gerekçesi ile feshediliyor. Tazminat ödemesi yapılmıyor. Aynı işyerinde bir yıl ve üzerinde çalışan herkes kıdem tazminatı alma hakkına sahip oluyor. Çalışılan süre uzadıkça işverence ödenecek kıdem tazminatı miktarı da artıyor. İşveren tarafından işten çıkarılan çalışan kıdem tazminatı alıyor. Ancak bazı durumlarda kıdem tazminatı ödemesi yapılmıyor. Yargıtay tarafından tazminat ödemesi ile ilgili emsal niteliğinde bir karara imza atıldı. İş arkadaşlarını telefonla gizlice kaydeden kişiden işveren savunma istedi ancak işçi savunmaya yapmayı kabul etmeyince çalışan tazminatsız olarak işten çıkarıldı. Yargıtay tarafından verilen kararda işveren haklı bulundu ve tazminat talebi reddedildi.
28.03.2022 Çalışan Hakları
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! İş akdi tazminatsız olarak  feshediliyor
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! İş akdi tazminatsız olarak feshediliyor Tüm çalışanlar için geçerli. Pek çok kişi farkında olmadan yapıyor. İş akdinin sonlandırılmasına kadar gidiyor. Çalışan tazminat hakkını da kaybediyor. Çalışma hayatında uzaktan çalışma modeline geçilmesi ile daha da yaygınlaştı. Çalışanlar hem iş trafiği ile ilgili hem de çalışma arkadaşlarıyla sohbet için online platformları kullanıyor. Bu sohbetlerde kullanılan ifadeler ise çalışanın işini kaybetmesine yol açabiliyor. İşveren tarafından temin edilen bilgisayarlar üzerinden WhatsApp.gibi uygulamalar aracılığı ile yapılan mesajlaşmalar kayıt altına alınabiliyor. Bunun işçiye haber verilmeden yapılıyor olması yasalara uygun olmasa da çalışanların mesajlarında iftira ve hakaret içeren ifadeler kullandığı tespit edilirse işi akdi sonlandırılabiliyor. Anayasa Mahkemesi önemli bir karara imza attı. Karara konu olayda bir işçiden gerçeğe aykırı beyanla izin almaya çalıştığı ve WhatsApp üzerinden çalışma arkadaşlarıyla şirket yetkililerine iftira ve hakaret ettiği gerekçesiyle önce savunması istenmiş daha sonra iş sözleşmesi bu nedenle feshedilmiş. Anayasa Mahkemesi'nin kararının sonucu, işçi açısından yalnızca yeniden yargılama doğuruyor. Bu nedenle işçilerin özellikle işveren tarafından tahsis edilen bilgisayar ve telefonlar üzerinden kurdukları iletişime ve hatta iş arkadaşlarıyla olan WhatsApp gruplarındaki yazışmalara çok dikkat etmeleri gerekiyor. Aksi taktirde çok uzun süren bir hukuk mücadelesine girişmeleri gerekecek ve sonucunda tazminatlı da olsa işlerini kaybedebilirler.
20.03.2022 Çalışan Hakları
SGK resmen duyurdu ve değişti! En geç 30 gün içinde...
SGK resmen duyurdu ve değişti! En geç 30 gün içinde... SGK resmen duyurdu ve değişti! Resmi Gazete'de yayımlandı. Sır saklama yükümlülüğü getirildi. Görev ve yetkiler kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu'nun verilerine erişebilen herkesin sır saklama yükümlülüğü olacak. SGK' ile sözleşmeli sağlık hizmeti sunucuları, işlenen verileri sisteme aktaracak ve bunları sistem dışında hiçbir yere kopyalayıp aktaramayacak. Öğrenilen veriler hiç kimseye açıklanamayacak ve işleme amacı dışında kullanılamayacak. Yükümlülük, görevden ayrılınması halinde de devam edecek. Başkaları tarafından elde edildiği tespiti halinde veri sorumlusu, en geç 72 saat içinde KVKK'ye, ihlalden etkilenen kişilere de en kısa zamanda bildirim yapacak. Vatandaşlar aynı zamanda SGK'ya başvurarak kendisiyle ilgili bilgileri talep edebilecek, silinip yok edilmesini isteyebilecek. Kişilerin verilerinin silinmesi veya yok edilmesi taleplerinde değerlendirme yapılacak. En geç 30 gün içinde ilgili kişiye yazılı olarak veya elektronik tebligat adresine bildirilecek.
19.02.2022 Ekonomi
Evlerde gizli tehlike! Uzmanlardan robot süpürgeler ile ilgili kritik uyarılar! Yaşanan yüzlerce olay var!
Evlerde gizli tehlike! Uzmanlardan robot süpürgeler ile ilgili kritik uyarılar! Yaşanan yüzlerce olay var! Çoğumuzun evlerinde kullandığı internet bağlantısıyla çalışan akıllı elektronik cihazlar, göründüğü kadar masum olmayabilir! Özellikle son dönemlerde kullanımı yaygınlaşan robot süpürgelerin bile ciddi güvenlik açıklarına sebep olabileceğini belirten uzmanlar, bu ürünlerin kullanımı konusunda önemli uyarılarda bulundu.
13.02.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kişisel Veri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kişisel veri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.