Kısa Çalışma

Kısa Çalışma

Son dakika kısa çalışma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kısa çalışma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kısa çalışma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kısa Çalışma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kısa çalışma gelişmeleri de dahil olmak üzere 9.850 kısa çalışma haberi bulunmuştur. Tüm kısa çalışma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana’da TYP kapsamında bin 500 kişi işe alınacak! "Büyük kayıplar yaşadık"
Adana’da TYP kapsamında bin 500 kişi işe alınacak! "Büyük kayıplar yaşadık" Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Adana’da Toplum Yararına Programlar (TYP) çerçevesinde bin 500 kişinin istihdam edileceğini açıkladı.
7.03.2024 Adana
Çalışan milyonları yakından ilgilendiriyor! Şartlar resmen değişti
Çalışan milyonları yakından ilgilendiriyor! Şartlar resmen değişti Çalışma hayatına pandemi ile birlikte dahil oldu. 120 ve 600 gün ayrıntısı dikkat çekiyor. Kısa çalışma ödeneğinde şartlar değişti. İşte merak edilen ayrıntılar
28.02.2024 Çalışma Hayatı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim edeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim edeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yunus Emre Kongre Merkezi'nde Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'ne katıldı.. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asrın felaketinin altından asrın dayanışması ile kalkmayı başardık. Deprem bölgesine 107 milyar lira kaynak aktardık" dedi. Yıl sonuna kadar 200 bin konutun teslim edileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından bu sayının 390 bine tamamlanacağını söyledi.
6.02.2024 Gündem
Bakan Işıkhan açıkladı: SSK ve Bağ-Kur emeklisine yüzde 49,25'lik zam
Bakan Işıkhan açıkladı: SSK ve Bağ-Kur emeklisine yüzde 49,25'lik zam Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, canlı yayında açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, "SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin emekli aylıklarındaki artışı %49,25’e yükseltiyoruz" dedi. Bakan Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak ek zamdan kaynaklı farkların, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra 1 hafta içerisinde ödeneceğini açıkladı.
23.01.2024 Ekonomi
Asgari ücret desteğinden prim teşvikine kadar her şey değişiyor! Torba yasada neler var?
Asgari ücret desteğinden prim teşvikine kadar her şey değişiyor! Torba yasada neler var? Meclis gündemine bu hafta gelmesi beklenen torba kanun çalışma hayatında pek çok konu ile ilgili düzenlemeler içeriyor. Kısa çalışma uygulamasından yararlanmanın kolaylaştırılmasından asgari ücret desteğine, sigorta prim teşviklerinin süresinin uzatılmasından iş sağlığı ve güvenliğine kadar pek çok konu torba kanunda yer alıyor. Diğer yandan 5 puanlık ilave emekli zammı ve en düşük emekli aylığı miktarının 10.000 TL’ye çıkartılmasına ilişkin düzenlemenin de genel kurul aşamasında torba kanuna eklenmesi söz konusu.
22.01.2024 Gündem
Asgari ücret ve kısa çalışma ödeneği ile ilgili yeni gelişme! Şartlar değişiyor
Asgari ücret ve kısa çalışma ödeneği ile ilgili yeni gelişme! Şartlar değişiyor Milyonlarca emekli ve çalışan bekliyordu. Ek zam, asgari ücret ve kısa çalışma ödeneği ile ilgili ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Şartlar tamamen değişiyor. İşte detaylar...
17.01.2024 Ekonomi
Bakan Işıkhan açıkladı: Asgari prim ödeme gün sayısını 450 güne indiriyoruz
Bakan Işıkhan açıkladı: Asgari prim ödeme gün sayısını 450 güne indiriyoruz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sigortalı vatandaşların kısa çalışma ödeneğinden daha fazla yararlanabilmesi için son 3 senesinde gereken asgari prim ödeme gün sayısını 600 günden 450 güne indirdiklerini duyurdu.
15.01.2024 Çalışma Hayatı
Emekliye ek zam, asgari ücret ve kısa çalışma ödeneği ile ilgili son dakika gelişmesi
Emekliye ek zam, asgari ücret ve kısa çalışma ödeneği ile ilgili son dakika gelişmesi Milyonlarca emekli ve çalışan bekliyordu. Ek zam, asgari ücret ve kısa çalışma ödeneği ile ilgili son dakika gelişmeleri art arda yaşandı. Asgari ücret desteğinin 700 lira olarak uygulanması ve kısa çalışma ödeneği için asgari prim ödeme gün sayısının 450'ye indirilmesini içeren kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler emekli maaşına ek zam konusu ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte son dakika gelişmelerinin detayları...
15.01.2024 Çalışma Hayatı
Emeklilere ek zam müjdesi! AK Parti Grup Başkanı Güler: Aylıklar, oransal artışla iyileştirilecektir
Emeklilere ek zam müjdesi! AK Parti Grup Başkanı Güler: Aylıklar, oransal artışla iyileştirilecektir AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler emekli maaşlarına ilişkin olarak "Etki analizleri, bütçe imkanları, oransal manada artış değerlendirmesi Kabine'de önümüzdeki hafta değerlendirilir" dedi.
10.01.2024 Ekonomi
Asgari ücret görüşmeleri başlıyor! Zam oranı ne kadar olacak? İşte senaryolar...
Asgari ücret görüşmeleri başlıyor! Zam oranı ne kadar olacak? İşte senaryolar... Asgari ücretli milyonları ilgilendiren zam oranları için nefesler tutuldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını pazartesi günü yapacak. Temmuz zammı ile net asgari ücret yüzde 34 artışla 11.402 liraya, dönemin kuruyla da 482 dolar düzeyine çıkarak rekor kırdı. 2024 yılında dezenflasyonist süreçle beraber tek zam dönemi başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hükümetten işçilerin yanında olunmasını istedi. Bunun yanında ilk rakam teklifi TİSK'ten gelecek. Öte yandan asgari ücret zammı ile birlikte işsizlik maaşı, asgari ücretlinin kıdem tazminatı, askerlik ve doğum borçlanması, yurt dışı borçlanması, ihya tutarı ve isteğe bağlı sigorta primi, genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı gelir sınırı, rapor parası ve iş görmezlik ödeneği, kısa çalışma ve yarı zamanlı çalışma ödeneği ve stajyer ücreti değişecek. Peki, senaryolar neler? CNN TÜRK Muhabiri Emel Telli, Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz'a sordu.
16.12.2023 Çalışan Hakları
Asgari ücret rekor kıracak! Zam oranı verildi, 2024 asgari ücreti için ilk teklif
Asgari ücret rekor kıracak! Zam oranı verildi, 2024 asgari ücreti için ilk teklif 2024 asgari ücreti için rekor kıracak zam oranı verildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısı hafta başında gerçekleşecek. Temmuz zammı ile net asgari ücret yüzde 34 artışla 11.402 liraya, dönemin kuruyla da 482 dolar düzeyine çıkarak rekor kırdı. 2024 yılında dezenflasyonist süreçle beraber tek zam dönemi başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hükümetten işçilerin yanında olunmasını istedi. Bunun yanında ilk rakam teklifi TİSK'ten gelecek. Öte yandan asgari ücret zammı ile birlikte işsizlik maaşı, asgari ücretlinin kıdem tazminatı, askerlik ve doğum borçlanması, yurt dışı borçlanması, ihya tutarı ve isteğe bağlı sigorta primi, genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı gelir sınırı, rapor parası ve iş görmezlik ödeneği, kısa çalışma ve yarı zamanlı çalışma ödeneği ve stajyer ücreti değişecek. Peki yeni asgari ücret ne kadar olacak? Milyonların merak ettiği rakamlar belli oldu.
16.12.2023 Çalışma Hayatı
Maaşlara yüzde 55 zam! 2024 asgari ücret için oranı açıkladı, haziran ayında bir zam daha...
Maaşlara yüzde 55 zam! 2024 asgari ücret için oranı açıkladı, haziran ayında bir zam daha... Milyonlarca çalışan merakla bekliyor. 2024 asgari ücreti için zam oranları gelmeye devam ediyor. Temmuz zammı ile net asgari ücret yüzde 34 artışla 11.402 liraya, dönemin kuruyla da 482 dolar düzeyine çıkarak rekor kırmıştı.2024 asgari ücreti için rekor kıracak zam oranı verildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısı hafta başında gerçekleşecek. Asgari ücret zammı ile birlikte işsizlik maaşı, asgari ücretlinin kıdem tazminatı, askerlik ve doğum borçlanması, yurt dışı borçlanması, ihya tutarı ve isteğe bağlı sigorta primi, genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı gelir sınırı, rapor parası ve iş görmezlik ödeneği, kısa çalışma ve yarı zamanlı çalışma ödeneği ve stajyer ücreti değişecek. Peki yeni asgari ücret ne kadar olacak? SGK Uzmanı Murat Bal CNN Türk canlı yayında milyonların merak ettiği soruyu yanıtladı. İşte detaylar...
15.12.2023 Çalışma Hayatı
Asgari ücret dolar bazında rekor kıracak zam! 2024 asgari ücreti için zam oranı verildi, ilk teklif geldi
Asgari ücret dolar bazında rekor kıracak zam! 2024 asgari ücreti için zam oranı verildi, ilk teklif geldi 2024 asgari ücreti için rekor kıracak zam oranı verildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısı hafta başında gerçekleşecek. Temmuz zammı ile net asgari ücret yüzde 34 artışla 11.402 liraya, dönemin kuruyla da 482 dolar düzeyine çıkarak rekor kırdı. 2024 yılında dezenflasyonist süreçle beraber tek zam dönemi başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hükümetten işçilerin yanında olunmasını istedi. Bunun yanında ilk rakam teklifi TİSK'ten gelecek. Öte yandan asgari ücret zammı ile birlikte işsizlik maaşı, asgari ücretlinin kıdem tazminatı, askerlik ve doğum borçlanması, yurt dışı borçlanması, ihya tutarı ve isteğe bağlı sigorta primi, genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı gelir sınırı, rapor parası ve iş görmezlik ödeneği, kısa çalışma ve yarı zamanlı çalışma ödeneği ve stajyer ücreti değişecek. Peki yeni asgari ücret ne kadar olacak? Milyonların merak ettiği rakamlar belli oldu.
15.12.2023 Çalışma Hayatı
Asgari ücret yeni rekorunu kıracak! 2024'te 'Tek zam' için büyük oran
Asgari ücret yeni rekorunu kıracak! 2024'te 'Tek zam' için büyük oran Asgari ücret ile ilgili dikkat çeken açıklama yapıldı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısı hafta başında gerçekleşecek. Temmuz zammı ile net asgari ücret yüzde 34 artışla 11.402 liraya, dönemin kuruyla da 482 dolar düzeyine çıkarak rekor kırdı. 2024 yılında dezenflasyonist süreçle beraber tek zam dönemi başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hükümetten işçilerin yanında olunmasını istedi. Öte yandan asgari ücret zammı ile birlikte işsizlik maaşı, asgari ücretlinin kıdem tazminatı, askerlik ve doğum borçlanması, yurt dışı borçlanması, ihya tutarı ve isteğe bağlı sigorta primi, genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı gelir sınırı, rapor parası ve iş görmezlik ödeneği, kısa çalışma ve yarı zamanlı çalışma ödeneği ve stajyer ücreti değişecek. Peki yeni asgari ücret ne kadar olacak? Milyonların merak ettiği rakamlar belli oldu.
14.12.2023 Ekonomi
Çalışma saatleri Türkiye'de kısalıyor! 3 model ortaya çıktı işte detaylar...
Çalışma saatleri Türkiye'de kısalıyor! 3 model ortaya çıktı işte detaylar... Çalışma saatleriyle ilgili son dakika açıklaması geldi. Özellikle pandemi sürecinden sonra Türkiye’de de kısa çalışma, evden çalışma gibi durumlarda artışlar görülmüştü. İşveren maliyeti dikkate alındığında bazı meslek gruplarında çalışanların evden faaliyet göstermesi bazı avantajlar sağlayabiliyor. Öte yandan çalışma sürelerini kısaltılmasıyla ilgili hükümet düğmeye bastı. Çalışma saatleriyle ilgili 3 model ortaya çıktı. İşte merak edilen tüm detaylar...
14.12.2023 Çalışma Hayatı
2024 asgari ücret ne kadar olacak? Bakan Işıkhan tarih verdi
2024 asgari ücret ne kadar olacak? Bakan Işıkhan tarih verdi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 3600 ek gösterge ve asgari ücret çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Vedat Işıkhan, "2024 yılı asgari ücretini belirlemek için aralık ayı başında komisyonumuz toplanacak. Herkesin mutabık kaldığı bir tutarda uzlaşılacağını ümit ediyoruz" dedi.
3.11.2023 Ekonomi
İstifaya zorlanan işçiye müjde! Mahkemeden emsal karar
İstifaya zorlanan işçiye müjde! Mahkemeden emsal karar Pandemi döneminde istifa ettirildiğini öne süren işçi, mağdur olduğunu belirterek işe iade davası açtı. İş Mahkemesi'nden eli boş dönen mağdur işçiye Bölge Adliye Mahkemesi'nden, "Tam 13 sene boyunca çalıştığı iş yerinden tüm haklarından feragat edip istifa imzalamak hayatın olağan akışına terstir. İstifa işçinin gerçek iradesini yansıtmalı, irade sakatlığı olmaması gerekir" müjdesi geldi.
13.08.2023 Ekonomi
Emeklilik ile ilgili milyonları ilgilendiren detay! SGK genelge yayımladı
Emeklilik ile ilgili milyonları ilgilendiren detay! SGK genelge yayımladı Emeklilik ile ilgili milyonlarca çalışanı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Pandemide kısa çalışma ödeneği ile nakdi ücret desteğinden yararlanan çalışanlar için SGK’ya eksik bildirilen emeklilik prim günlerini tamamlama imkânı tanındı. SGK’ya, sigortalılar adına eksik hizmet bildirilen günler için işveren SGK’ya başvuracak ve başvurduğu tarihten itibaren üç ay içinde primleri yatıracak. Bu durumda hem işveren yükümlülüklerini yerine getirmiş olacak hem de çalışanların eksik prim günleri tamamlanmış olacak ve emeklilik haklarında bir kayıp olmayacak. İşte milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar...
Memur ve emeklileri ilgilendiriyor! Zam pazarlığında ilk toplantı bitti
Memur ve emeklileri ilgilendiriyor! Zam pazarlığında ilk toplantı bitti 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme 1. Görüşmesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan başkanlığında toplandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan "Eğitim, sağlık, adalet gibi diğer kamusal alanlardaki çalışan sayımızı sürekli artırdık. Kamu çalışanlarımızı enflasyona ezdirmedik" dedi.
1.08.2023 Ekonomi
Emekliye zam var mı yok mu? Emekliye ek zam yapılacak mı, emekli maaşlarına zam geldi mi?
Emekliye zam var mı yok mu? Emekliye ek zam yapılacak mı, emekli maaşlarına zam geldi mi? Emekliye ek zam var mı, emekli maaşlarına ek zam yapılacak mı? Emekli maaşlarına ek zam yapılıp yapılmayacağı, 6 aylık enflasyon farkının belli olup emekliye yapılan yüzde 25'lik zam oranının netlemesinin ardından gündeme geldi. Zamlı aylıklar 2023 Temmuz-Aralık döneminde hesaplarda görülecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kısa Çalışma Ödeneği uygulamasının 3 ay süreyle uzatıldığını açıkladı. Erdoğan asgari ücretli ve emekli maaşlarıyla ilgili de "Hem bütçe gelirlerini artırmaya hem de bütçe dışı kaynak sağlamaya yönelik çalışmalarımızın semarisini gördükçe kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü mutlaka alacağız. Bunu da çok gecikmeden yılbaşı civarı neticeye ulaştırmayı bekliyoruz." dedi. Peki, Emekliye zam var mı yok mu, emekli maaşlarına zam geldi mi?
26.07.2023 Emekli
Bakan Işıkhan: 110 bin kişiye yaklaşık 935 milyon lira kısa çalışma ödemesi yapıldı
Bakan Işıkhan: 110 bin kişiye yaklaşık 935 milyon lira kısa çalışma ödemesi yapıldı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 3 ay daha uzatılan kısa çalışma ödeneği uygulamasında, son 3 ayda 110 bin kişiye yaklaşık 935 milyon lira ödeme yapıldığını açıkladı.
25.07.2023 Ekonomi
Orman yangınlarıyla mücadele sürüyor! Bakan Yumaklı son durumu açıkladı
Orman yangınlarıyla mücadele sürüyor! Bakan Yumaklı son durumu açıkladı Antalya'nın Kemer ilçesindeki orman yangını 17 saattir devam ediyor. Denizden su alan helikopterlerin çalışmalarını plajda turistler izlerken, bakanlar da bölgeye gitti. Konuya ilişkin açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Antalya'nın Kemer ilçesi hariç diğer bölgelerdeki yangınlar kontrol altına alındı” dedi.
25.07.2023 Gündem
Bakan Işıkhan: 110 bin kişiye kısa çalışma ödemesi yapıldı
Bakan Işıkhan: 110 bin kişiye kısa çalışma ödemesi yapıldı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 3 ay daha uzatılan kısa çalışma ödeneği uygulamasında, son 3 ayda 110 bin kişiye yaklaşık 935 milyon lira ödeme yapıldığını açıkladı.
25.07.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Seçim belirsizliği ortadan kalktı, elimiz güçlü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Seçim belirsizliği ortadan kalktı, elimiz güçlü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Türkiye İhracatçılar Meclisi 30. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'ne önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, enflasyonu tek haneye düşüreceklerini söyleyerek seçim belirsizliğin ortadan kalktığını ve yeni ekonomi kadrosunun birinciliği önceliğinin bu olduğunu vurguladı.
17.06.2023 Gündem
Senet borcu olan herkesi ilgilendiren karar! İmzalarken dikkat: Tamamen geçersiz sayılıyor
Senet borcu olan herkesi ilgilendiren karar! İmzalarken dikkat: Tamamen geçersiz sayılıyor Senet borcu olan milyonları ilgilendiren son dakika gelişmesi! Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, ticari hayatın tartışılan konularından olan teminat senedine dair emsal nitelikte bir karara imza attı. Yüksek Mahkeme’den senette yazılı “teminattır” kelimesi ile ilgili dikkat çeken bir karar geldi.
29.05.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kısa Çalışma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kısa çalışma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.