Kıkırdak

Kıkırdak

Son dakika kıkırdak haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kıkırdak ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kıkırdak haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kıkırdak

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kıkırdak gelişmeleri de dahil olmak üzere 409 kıkırdak haberi bulunmuştur. Tüm kıkırdak haberleri aşağıda listelenmiştir.
Beşiktaş'a 3 sakatlık şoku birden! Başakşehir maçı kadrosunda yoklar
Beşiktaş'a 3 sakatlık şoku birden! Başakşehir maçı kadrosunda yoklar Süper Lig'de Başakşehir karşılaşacak olan Beşiktaş'a 3 futbolcusundan kötü haber geldi. Siyah-beyazlı ekip, 3 ismin Başakşehir maçı kadrosunda yer almayacağını açıkladı.
4.04.2024 Beşiktaş
⁠Burunda solunum zorluğu uyku kalitesini etkiliyor
⁠Burunda solunum zorluğu uyku kalitesini etkiliyor Uyku, vücudun yenilenmesi ve iyileşmesi için hayati öneme sahip bir süreçtir. Ancak, birçok insanın uyku kalitesi, burunda solunum zorluğu gibi sağlık sorunları nedeniyle olumsuz etkilenebilir. Burunda solunum zorluğu, genellikle burun tıkanıklığı, alerjik reaksiyonlar veya sinüzit gibi durumlarla ilişkilendirilir. Bu durumlar, kişinin uyku sırasında rahatça nefes almasını engelleyebilir ve dolayısıyla uyku kalitesini düşürebilir.
26.03.2024 Yaşam
Güzellik merkezinde şoke eden olay! Topuklu ayakkabı yüzünden dakikalarca işkence...
Güzellik merkezinde şoke eden olay! Topuklu ayakkabı yüzünden dakikalarca işkence... Tuzla'da Estetisyen Yasemin Er, çalıştığı güzellik merkezinin sahibi Abdulselam G. tarafından şiddete uğradığını iddia etti. Aldığı darbeler nedeniyle çene kemiği kırılan ve vücudunda morluklar oluşan Er, hastanede önce fiziksel, ardından psikolojik tedavi altına alındı. Er'in kardeşi Yeşim Er, "Topuklu ayakkabının sesinden rahatsız olmuş. Bildiğiniz boks torbasını yumruklar gibi ablamın suratına vurmuş. Utanmadan sadece karşısına oturup sırıtarak dükkanın kapısını kilitlemiş ve 20 dakika boyunca karşısında kahkaha atmış" dedi. Yasemin Er saldırgan hakkında suç duyurusunda bulundu. Abdulselam G. ise kadını suçlayarak sürekli para istediğini öne sürdü.
10.03.2024 Gündem
Sakatlıklar amatör sporcularda daha çok görülüyor
Sakatlıklar amatör sporcularda daha çok görülüyor Spor yaralanmaları, sanılanın aksine profesyonel sporcular yerine, amatör sporcularda veya uzun süre sportif aktivitede bulunmayıp nadiren spor yapanlarda daha çok görülüyor. Medicana Ataköy Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Okan Özkunt, ciddiye alınmayan ve zamanında tedavi edilmeyen yaralanmaların daha sonra sadece spor hayatının değil, günlük aktivitelerin de aksamasına neden olabildiğini belirterek, "Spor sonrası şikayetlerin devamı durumunda; bağ kopması, kemik ödemi ve kıkırdak hasarı gibi ciddi sorunlar ortaya çıkabiliyor" dedi.
8.02.2024 Sağlık
Diz önü ağrısının kendiliğinden geçmesini beklemeyin
Diz önü ağrısının kendiliğinden geçmesini beklemeyin Gündelik yaşam içinde merdiven inip çıkarken ya da çömeldikten sonra diz önünde ağrı yaşanması çoğu kişinin başına gelebilen yaygın bir durum. Ancak ağrı hastanın hayatını ciddi şekilde etkilemediği için genelde hekime başvurmak için geç kalınabildiğini söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Budak Akman, “Dizin önündeki ağrı birkaç günde düzelmezse, dizi hareket ettirmede zorluk yaşanırsa zaman kaybetmeden hekime başvurulmalı” dedi. Prof. Dr. Akman, özellikle son yıllarda çok daha yaygın olarak kullanılan diz içi enjeksiyonlar ile bu ağrıların kontrol altına alınabileceğine işaret etti.
31.01.2024 Sağlık
Estetik uzmanı uyardı: Buruna dolgu veya askı gerçek burun ameliyatı yerini tutmaz
Estetik uzmanı uyardı: Buruna dolgu veya askı gerçek burun ameliyatı yerini tutmaz Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Tekin Şimşek, buruna dolgu veya askı gibi minimal invaziv işlemlerin gerçek bir burun ameliyatının yerini tutmayacağını söyledi.
3.01.2024 Sağlık
Türkiye'de ve dünyada en sık görülen hastalık! İşte eklem ağırlarının en büyük sebebi...
Türkiye'de ve dünyada en sık görülen hastalık! İşte eklem ağırlarının en büyük sebebi... Türkiye'de ve dünyada en sık görülen eklem ağrısı sebeplerinden biri kıkırdak aşınması halk arasındaki tabiri ile kireçlenmedir. Eklem ağrısı nüfusun yaşlanması, obezitedeki artış ve hareketin azalması gibi etkenlere bağlı olarak da giderek daha fazla hastada görülmektedir. Özellikle hastalığın ilerleyen aşamalarında yarattığı hareket kısıtlılığı nedeniyle kişilerin yaşam kalitesinin ciddi şekilde etkilendiğini söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Meriç, kıkırdak aşınmasının erken aşamalardaki hastalarda kök hücre uygulaması ile etkili sonuçlar alınabildiğini söyledi.
6.11.2023 Sağlık
Sadece güzel görünmek için estetik yaptırmıyorlar! İşte gerçek sebebi….
Sadece güzel görünmek için estetik yaptırmıyorlar! İşte gerçek sebebi…. Günümüzde burun estetiği yaptıranların sayısı bir hayli arttı. Çoğu kişi burnunun görüntüsünden rahatsız olduğu için bıçak altına yatıyor. Belirli bir kesim de sadece güzel görünmek için değil sağlık için ameliyat oluyor. Doğru nefes alamıyorsak, nefes alırken zorlanıyorsak, gün içinde iyi uyuyamadığımız için yorgun uyanıyorsak bir doktora görünmeniz gerekebilir.
5.08.2023 Sağlık
Obezite sıklığı 30’lu yaşlarda artış gösteriyor
Obezite sıklığı 30’lu yaşlarda artış gösteriyor Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) verilerine göre, dünya genelinde 1 milyardan fazla aşırı kilolu veya obezite hastası bulunurken 2035’te bu sayının 4 milyarı aşacağı tahmin ediliyor. Obezite yaş dağılımına göre incelendiğinde ise 30’lu yaşlarda obezite sıklığı artarken 45-65 yaşları arasında zirve yapıyor. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde obezitenin her geçen gün artış gösterdiğini kaydeden uzmanlar Avrupa Obezite Günü kapsamında açıklamalarda bulundu.
22.05.2023 Sağlık
“Kepçe kulak” estetiği ilkokula başlamadan önce yapılmalı
“Kepçe kulak” estetiği ilkokula başlamadan önce yapılmalı Kulak kepçesinin ayrık olması veya kulak kıkırdaklarının gelişimsel bozukluğuna bağlı olarak oluşan “kepçe kulak” görüntüsünün ameliyatla düzeltilebileceğini belirten Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Başak Çaypınar Eser, operasyonun ilkokula başlamadan önce yapılmasını önerdi.
10.10.2022 Sağlık
Neslican Tay kimdir, kaç yaşında öldü? Neslican Tay'ın hastalığı neydi?
Neslican Tay kimdir, kaç yaşında öldü? Neslican Tay'ın hastalığı neydi? Neslican Tay ölüm yıl dönümünde anılıyor! Üç kez kanser hastalığını atlatan, kansere karşı verdiği mücadeleyle tanınan Neslican Tay ölümünün üçüncü yılında sevenleri tarafından unutulmadı. Peki, Neslican Tay kimdir? Neslican Tay neden öldü? Neslican Tay kaç yaşında vefat etti? İşte detaylar…
20.09.2022 Gündem
Burun eğriliği tedavisi cerrahi gerektirir mi?
Burun eğriliği tedavisi cerrahi gerektirir mi? Dr. Noyan Süalp, günümüzde sıklıkla tercih edilen burun dolgusunun tüm merak edilenlerini sizler için anlatıyor.
17.08.2022 Sağlık
Ozon tedavisi ile hafızayı güçlendirmek mümkün
Ozon tedavisi ile hafızayı güçlendirmek mümkün 'Ozon terapisi' olarak da bilinen ozon tedavisinin çeşitli hastalıkların tedavisine tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak uygulandığını belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ayşe Tuba Kurt, “Ozon tedavisindeki amaç; vücudun fonksiyonlarının olması gerektiği hale getirilmesidir. Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan ozon terapisi depresyon ve stresin azalmasını sağlıyor ayrıca beyin fonksiyonlarını düzenleyerek, hafızayı güçlendiriyor” dedi.
12.08.2022 Sağlık
PRP'nin ortopedideki önemi nedir?
PRP'nin ortopedideki önemi nedir? Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Nejat Güney, “trombositten zengin plazma” olarak da bilinen ve son yıllarda sıklıkla kullanılan bir tedavi yöntemi olan PRP'nin ortopedideki yeri ve önemini sizler için açıkladı.
8.06.2022 Sağlık
Burun ameliyatı yaptıracaklar dikkat!
Burun ameliyatı yaptıracaklar dikkat! Kulak Burun Boğaz ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ertuğrul Kibar ultrasonik rinoplasti ameliyatları hakkında bilgiler verdi.
7.06.2022 Sağlık
Rinoplasti sonrasında nelere dikkat edilmelidir?
Rinoplasti sonrasında nelere dikkat edilmelidir? KBB & Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mithat Topal rinoplasti işlemi sonrası dikkat edilmesi gerekenleri tüm ayrıntılarıyla sizin için anlatıyor.
26.04.2022 Sağlık
Diz kireçlenmesinde hangi tedavi yöntemleri tercih edilmektedir?
Diz kireçlenmesinde hangi tedavi yöntemleri tercih edilmektedir? Ortopedi ve Travmatoloji Prof. Dr. Hasan Hilmi Muratlı, görülme sıklığı artan diz kireçlenmesi ile ilgili tedavi yöntemlerini ve diğer merak edilenleri sizler için derledi.
29.03.2022 Sağlık
Ameliyat gerektirmeyen bel ağrısına 15 dakikada çözüm
Ameliyat gerektirmeyen bel ağrısına 15 dakikada çözüm Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Cenk Ermol, ameliyat gerektirmeyen bel ağrılarını, "Eklem noktalarına yaptığımız iğneyle enjeksiyon veya radyofrekans tedavisi yöntemiyle buralardaki ağrı duyu liflerini bloke edip, hastanın bel ağrısının ortadan kalkmasını sağlıyoruz. 15 dakika süren işlemin ardından hasta 45 dakika sonra evine gidebiliyor"dedi.
29.03.2022 Sağlık
Profil estetiği nedir?
Profil estetiği nedir? Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, profil estetiği hakkında merak edilenleri anlattı.
21.03.2022 Sağlık
Dizde ağrı ve şişlik menüsküs yırtığının belirtisi olabilir
Dizde ağrı ve şişlik menüsküs yırtığının belirtisi olabilir Menüsküs yırtıklarında erken önlem alınması gerektiğini vurgulayan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Nail Akdağcık, “Menüsküs yırtılmasında dizde ağrı ve şişlik şikayetleri oldukça sık görülen bir durumdur ve erken dönemde fark edilmezse ameliyat gerektirebilir” dedi.
12.03.2022 Sağlık
Diz ekleminde kireçlenme olanlar dikkat! İş yapamayacak duruma geldiyseniz…
Diz ekleminde kireçlenme olanlar dikkat! İş yapamayacak duruma geldiyseniz… Diz eklemindeki kireçlenme nedeniyle yüksek seviyede kıkırdak aşınması olan ileri yaştaki hastalar için uzmanlar uyarıyor. Erken evre tedavilerden fayda görmeyen, klinik olarak şikayetleri son raddeye gelmiş hastalara diz protezi ameliyatı öneriliyor. Total diz protezi ameliyatları hakkında, Prof. Dr. Umut Yavuz bilgi verdi. Peki, Diz protezi ameliyatı kaç ayda iyileşir? Diz kapağı protez ameliyatı nasıl yapılır? Diz protezi ameliyatı ne kadar sürer? İşte detaylar…
9.03.2022 Sağlık
Kemik tümörü cerrahisinden sonra takip nasıl yapılmalıdır?
Kemik tümörü cerrahisinden sonra takip nasıl yapılmalıdır? Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Ali Deveci, kemik tümörü cerrahisinden sonraki takip ve kontroller hakkında bilgiler verdi.
4.03.2022 Sağlık
Burun estetiğinde doğal burun dönemi
Burun estetiğinde doğal burun dönemi Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Tolga Oğuzhan, hastaların öncelikle sağlıklı nefes alan bir burun istediğini, estetiğin ikinci planda tuttuğunu belirterek, "Burun estetiğinde 2000’li yıllardan 2015 yılına kadar çok kalkık burunlar özellikle bayanlar tarafından tercih ediliyordu, son dönemlerde ise herkes doğal burun istiyor" dedi.
27.02.2022 Sağlık
Erkekler de kadınlar kadar estetiğe önem veriyor
Erkekler de kadınlar kadar estetiğe önem veriyor Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Uzmanı Prof. Dr. Cemal Cingi, “Günümüzde erkekler ve kadınların burun estetiğine rağbeti eşitlendi” dedi.
19.02.2022 Sağlık
Kök hücre ve PRP tedavileri arasındaki farklar nelerdir?
Kök hücre ve PRP tedavileri arasındaki farklar nelerdir? Günümüzde sıklıkla merak edilen tedavi yöntemleri kök hücre ve PRP’dir. Nöroloji ve Ağrı Uzmanı Prof. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu bu iki tedavi yöntemlerini sizler için anlatıyor.
9.02.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kıkırdak ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kıkırdak haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.