Kerbela

Kerbela

Son dakika kerbela haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kerbela ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kerbela haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kerbela

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kerbela gelişmeleri de dahil olmak üzere 451 kerbela haberi bulunmuştur. Tüm kerbela haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye'den ticaret hamlesi! Yeni sınır kapısı açılıyor
Türkiye'den ticaret hamlesi! Yeni sınır kapısı açılıyor Türkiye ve Irak arasındaki dış ticaret hacminin yükselmesi amacıyla Yeni İpek Yolu için büyük önem taşıyan Ovaköy Sınır Kapısı açılacak. Proje, Avrupa’dan Körfez ülkelerine kadar geniş bir bölgeyi etkileyecek.
13.04.2024 Ekonomi
Bakan Özhaseki depremzedeleri ziyaret etti! 'Konutlar depreme dayanıklı inşa ediliyor'
Bakan Özhaseki depremzedeleri ziyaret etti! 'Konutlar depreme dayanıklı inşa ediliyor' Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin oluşturduğu yaraları sarmaya devam ediyor. Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi Kuyulu Mahallesi'nde yapımı tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilen köy evlerini yerinde inceleyen Bakan Özhaseki, konutların 8-9 şiddetindeki depreme dayanıklı inşa edildiğini söyledi.
30.07.2023 Gündem
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den 'Muharrem ayı' mesajı
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den 'Muharrem ayı' mesajı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Muharrem ayı' mesajında, "Bize düşen Kerbela hadisesinden ders ve ibret almak; birliğimizi, dirliğimizi ve kardeşliğimizi tahrip etmeye niyetlenip heveslenen karanlık odaklara geri adım atmadan direnmektir" dedi.
29.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan Pendik'te Cemevi'ni ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan Pendik'te Cemevi'ni ziyaret etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem ayının 10. gününde Pendik'te bulunan Ali Baba Sultan Cemevi'nde, Alevi Dedeleri iftarda buluştu.
28.07.2023 Gündem
Bahçeli: Kerbela katliamı Müslümanların ortak hüznü, ortak sızısı, dökülen ortak kanıdır
Bahçeli: Kerbela katliamı Müslümanların ortak hüznü, ortak sızısı, dökülen ortak kanıdır MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hicri 61 yılı 10 Muharrem’de yaşanan Kerbela katliamı Müslümanların ortak hüznü, ortak sızısı, dökülen ortak kanıdır" dedi. Bahçeli, "Kerbela’dan çıkarılacak doğru mesajlar bir daha benzeri dramların yaşanmasını kuşkusuz engelleyecek, batıl ve hain planları da bozacaktır" ifadelerini kullandı.
28.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muharrem ayı paylaşımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muharrem ayı paylaşımı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletin ve İslam aleminin aşure gününü tebrik ederek, muharrem ayının tüm insanlığa huzur ve bereket getirmesini diledi.
28.07.2023 Gündem
Emine Erdoğan'dan 'Aşure Günü' paylaşımı
Emine Erdoğan'dan 'Aşure Günü' paylaşımı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından Aşure Günü dolayısıyla bir mesaj paylaştı. Emine Erdoğan, "Aşure aşının şifası, kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi güçlendirsin. Hz. Hüseyin’i ve tüm Kerbelâ şehitlerimizi rahmetle anıyorum" dedi.
28.07.2023 Gündem
Aşure Günü 2023 tarihi | Ne zaman başlar ve biter, aşure günü hangi gün? Aşure gününde oruç tutulur mu?
Aşure Günü 2023 tarihi | Ne zaman başlar ve biter, aşure günü hangi gün? Aşure gününde oruç tutulur mu? Aşure günü ne zaman, ayın kaçında başlıyor ve bitiyor? Aşure günü tarihi, 2023 Muharrem ayının başlamasıyla sorgulanıyor. Her yıl Muharrem ayının 10. günü idrak edilen aşure günü tarih az bir süre kaldı. Bolluk ve bereketin simgesi aşureler için hazırlıklar başladı. Peki, Aşure günü ne zaman başlar ve biter 2023? Aşure günü oruç tutulur mu, aşure günü 2023 hangi gün, ayın kaçında?
26.07.2023 Gündem
Avcılar ve Esenyurt'ta korku saçan suç örgütüne operasyon
Avcılar ve Esenyurt'ta korku saçan suç örgütüne operasyon Avcılar ve Esenyurt'ta çok sayıda olaya karıştığı belirlenen Kerbela Y. liderliğindeki suç örgütüne operasyon düzenlendi. Operasyonda 39 kişi gözaltına alındı.
22.07.2023 Gündem
'Ankara Savaşı' tartışması! Profesörler haritayı alıp araziye çıktı
'Ankara Savaşı' tartışması! Profesörler haritayı alıp araziye çıktı Ankara Savaşı’nın Haymana’nın Culuk Mahallesi'nde yaşandığı tezini sunan Çankırı Karatekin Üniversitesi’nden Prof. Dr. Osman Gümüşçü ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nden Doç. Dr. İlker Yiğit, Haymana Belediyesi’nin desteğiyle bölgede saha çalışmalarına girişti.
10.07.2023 Gündem
Seçime 12 gün kala son anket sonuçları ortaya çıktı! Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasında 4 puanlık fark
Seçime 12 gün kala son anket sonuçları ortaya çıktı! Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasında 4 puanlık fark 14 Mayıs için geri sayım sürerken seçim anketleri de ortaya çıkıyor. Optimar’ın son anketinde çarpıcı sonuçlar yer aldı. Anket sonuçlarına göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasında 4 puanlık fark bulunuyor.
2.05.2023 Gündem
Zerrin Özer mezarlıkta şarkı söyledi! Takipçileri ikiye bölündü
Zerrin Özer mezarlıkta şarkı söyledi! Takipçileri ikiye bölündü Zerrin Özer sosyal medyada gündem yarattı. Ünlü şarkıcı, Instagram hesabından mezarlıkta şarkı söylediği anları paylaştı, ortalık karıştı. Özer'in takipçileri ikiye bölündü. Kimisi 'Ağzına sağlık' derken kimisi de 'Mezarlıkta dua okunur, şarkı değil' dedi.
16.12.2022 Magazin
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretine tepki: Zillet adayının ismini öğrenmeye gittin
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretine tepki: Zillet adayının ismini öğrenmeye gittin Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretine tepki göstererek. "Herkes biliyor ki, ABD’ye Cumhurbaşkanı adaylığı için icazet almaya ya da işaret edilecek müstakbel zillet adayının ismini öğrenmeye gittin." dedi.
11.10.2022 Siyaset
10 Ekim ne günü, tarihte 10 Ekim'de ne oldu? 10 Ekim’de kimler doğdu, kimler öldü? İşte yaşanan doğum, ölüm ve önemli olaylar…
10 Ekim ne günü, tarihte 10 Ekim'de ne oldu? 10 Ekim’de kimler doğdu, kimler öldü? İşte yaşanan doğum, ölüm ve önemli olaylar… Tarihte bugün yaşanmış yeni doğumlar, yaşanan vefatlar ve meydana gelen önemli olaylar merak ediliyor. Biz de tarihte bugün neler olduğuna haberimizde yer veriyoruz. Peki, 10 Ekin ne günü, 10 Ekim tarihinde ne oldu, kim doğdu, kim öldü, hangi önemli olaylar oldu? İşte, 10 Ekim’de yaşanan doğum, ölüm ve önemli olaylar!
10.10.2022 Gündem
İran, Irak ile olan kara sınırlarını yeniden açtı
İran, Irak ile olan kara sınırlarını yeniden açtı İran, yaşanan protestolar nedeniyle kapattığı Irak kara sınırlarını gösterilerin sona ermesi ile birlikte yeniden açtı ve Irak’a olan uçuşları yeniden başlattı.
30.08.2022 Dünya
Cemevleri için 5 yeni adım! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak
Cemevleri için 5 yeni adım! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak Alevi vatandaşların talepleriyle ilgili hükümet hareket geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği cemevi ziyaretinin ardından gündeme gelen yeni düzenlemeler ve atılacak somut adımları Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında aktardı.
17.08.2022 Gündem
TBMM Başkanı Şentop muharrem iftarına katıldı
TBMM Başkanı Şentop muharrem iftarına katıldı TBMM Başkanı Mustafa Şentop Cem Vakfı'nın düzenlediği muharrem iftarına katıldı.
8.08.2022 Siyaset
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “Kerbela, adaletsizliğe karşı onurlu bir mücadelenin adıdır”
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “Kerbela, adaletsizliğe karşı onurlu bir mücadelenin adıdır” Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Kerbela, adaletsizliğe karşı onurlu bir mücadelenin adıdır” dedi.
8.08.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hüseyin Gazi Cemevi'ne ziyaret
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hüseyin Gazi Cemevi'ne ziyaret Ankara'da Hüseyin Gazi Türbesi'ni ve hemen yanındaki cemevini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muharrem ayının 10'uncu günü dolayısıyla Alevi dedeleriyle birlikte iftar yaptı.
8.08.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aşure günü mesajı: İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aşure günü mesajı: İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum Cumhurbaşkanı Erdoğan aşure günü nedeniyle sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Erdoğan yaptığı paylaşımda "Şehadetinin seneidevriyesinde şehitlerin efendisi, Peygamber Efendimizin torunu Hazreti Hüseyin Efendimizi ve Kerbela şehitlerini rahmetle yâd ediyorum" ifadelerini kullandı.
8.08.2022 Siyaset
Kemal Kılıçdaroğlu Evrensel Aşura Matem Merasimi'nde konuştu
Kemal Kılıçdaroğlu Evrensel Aşura Matem Merasimi'nde konuştu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Evrensel Aşura Matem Merasimi'nde yaptığı konuşmada, "Bizler Hazreti Hüseyin'in Kerbela'da temsil ettiği adaletten yanayız. Adaletten tarafız. Ancak şunu da özenle vurgulamak isterim. Hazreti Hüseyin'e ağlayanlardan olup Yezid gibi davrananlardan da değiliz" dedi.
8.08.2022 Siyaset
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Muharrem ayı ve Kerbela mesajı
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Muharrem ayı ve Kerbela mesajı Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Muharrem ayı, Aşure Günü ve Kerbela ile ilgili mesajında, "Cenab-ı Hak, Muharrem ayını fitne ve tefrikanın, karmaşa ve kavgaların son bulmasına, barış ve kardeşliğin güçlenmesine vesile eylesin" dedi.
8.08.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Cemevlerine yapılan saldırıların peşlerini bırakmayacağız
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Cemevlerine yapılan saldırıların peşlerini bırakmayacağız  Muharrem Ayı nedeniyle İstanbul Valiliği tarafından Yas-ı Matem oruç programı düzenlendi. Programda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Okay "Cemevlerimize yapılan saldırıların hesabını birlik, beraberlik ruhuyla sonuna kadar soruyoruz. Olayın failleri hukuk önünde cezasını almadan, arkalarındaki örgütler ortaya çıkmadan bu işin peşini bırakmayacağız" diye konuştu. 
7.08.2022 Siyaset
Cuma hutbesinde 'muharrem ayı' ve 'Kerbela' mesajı
Cuma hutbesinde 'muharrem ayı' ve 'Kerbela' mesajı  Diyanet İşleri Başkanlığı'nca camilerde okunması için gönderilen cuma hutbesinde, "Kerbela'dan çıkaracağımız ilk ders; fitneye, fesada ve tefrikaya karşı vahdete sarılmak, kardeşliğimize kastedenlere fırsat vermemektir" denildi.
5.08.2022 Gündem
5 Ağustos Cuma Hutbesi! Bugünkü Cuma hutbesi konusu ne? Kerbela olayı nedir?
5 Ağustos Cuma Hutbesi! Bugünkü Cuma hutbesi konusu ne? Kerbela olayı nedir? Diyanet İşleri Bakanlığı cuma hutbesini yayınladı. Bu haftaki Cuma hutbesinin konusu da belli oldu. Milyonlarca müslüman Cuma gününü idrak ederken Cuma hutbesini de araştırıyor. Peki, Bugünkü Cuma hutbesi konusu ne? Kerbela olayı nedir? İşte 5 Ağustos Cuma Hutbesi…
5.08.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kerbela ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kerbela haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.