Kediler

Kediler

Son dakika kediler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kediler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kediler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kediler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kediler gelişmeleri de dahil olmak üzere 405 kediler haberi bulunmuştur. Tüm kediler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kurban bayramında kediler hacca gider mi, bu iddia doğru mu, kurban bayramında kediler nereye gidiyor? Kediler kurban bayramında neden ortadan kaybolur?
Kurban bayramında kediler hacca gider mi, bu iddia doğru mu, kurban bayramında kediler nereye gidiyor? Kediler kurban bayramında neden ortadan kaybolur? Kurban Bayramı günlerinde ortadan kaybolduğu iddiasının gerçek olup olmadığına dair araştırmalar arttı. 2024 yılında Kurban Bayramı, 16 Haziran Pazar günü başlayacak. 4 gün sürecek olan bayram 16-17-18-19 Haziran tarihlerinde idrak edilecek. 15 Haziran Cumartesi günü ise Kurban Bayramı arefesi eda edilecek. Peki, Kurban bayramında kediler hacca gider iddiası doğru mu, kurban bayramında kediler nereye gidiyor?
6.05.2024 Gündem
Kuş gripli ineklerin sütüne karıştı! Sütünü içen kediler hayatını kaybetti
Kuş gripli ineklerin sütüne karıştı! Sütünü içen kediler hayatını kaybetti Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) halk sağlığı kurumu CDC; 30 Nisan tarihli raporunda ABD’ye 2021 yılında giren patojenik kuş gribinin (H5N1) Kansas ile Teksas eyaletinde büyük baş hayvanlarda başlayan kuş gribi, çiftliklerde çiğ süt içen kedilerin ölmesine neden oldu. ABD kurumları, kuş gribinin türler arası bulaştığına dikkat çekerek bir dizi önlem aldıkları açıkladılar.
3.05.2024 Gündem
Ofisin tavanındaki lamba boşluğundan düşen yavru kedileri ceketiyle tutmaya çalıştı
Ofisin tavanındaki lamba boşluğundan düşen yavru kedileri ceketiyle tutmaya çalıştı Fatih'te soğuk havadan sığındığı ofisin tavanında doğum yapan kedi, yavrularıyla birlikte aşağı düştü. Ofiste çalışan Aydın Yokmaç, tavandan düşen kedileri ceketiyle tutmaya çalışsa da başarılı olamadı. Sağlık durumları iyi olan kediler Yokmaç'ın ofisinde bakılıyor.
27.03.2024 Gündem
Tavandan düşen kedileri ceketiyle tutmaya çalıştı
Tavandan düşen kedileri ceketiyle tutmaya çalıştı İstanbul Fatih'te soğuk havadan sığındığı ofisin tavanında doğum yapan kedi, yavrularıyla birlikte aşağı düştü. Ofiste çalışan Aydın Yokmaç, tavandan düşen kedileri ceketiyle tutmaya çalışsa da başarılı olamadı. Sağlık durumları iyi olan kediler Yokmaç'ın ofisinde bakılıyor.
27.03.2024 Gündem
Adana’da yüzlerce at ve eşek eti kemiği bulundu! "Adana'ya yakışmıyor"
Adana’da yüzlerce at ve eşek eti kemiği bulundu! "Adana'ya yakışmıyor" Adana’da sulama kanalında yüzlerce kesilmiş at ve eşek eti kalıntısı bulundu. Vatandaşlar duruma isyan etti.
25.03.2024 Adana
Dünya Kediler günü nasıl ortaya çıktı? 17 Şubat Kediler Günü ilk ne zaman kutlandı?
Dünya Kediler günü nasıl ortaya çıktı? 17 Şubat Kediler Günü ilk ne zaman kutlandı? Dünya Kediler Günü ne zaman, 17 Şubat Dünya Kediler Günü nasıl ortaya çıktı? 17 Şubat Avrupa kıtası ve dünyanın birçok bölgesinde "Dünya Kediler Günü" kutlanıyor. Bugünün kediler günü olmasının nedeni ise paylaşımların artmasıyla sorgulanmaya başlandı.
17.02.2024 Gündem
İhbar üzerine ekipler harekete geçti, evden 1 kamyon çöp çıktı: Her şeyimi alıyorsunuz!
İhbar üzerine ekipler harekete geçti, evden 1 kamyon çöp çıktı: Her şeyimi alıyorsunuz! Bursa'da kötü koku ihbarı sonrası 2 katlı evden 1 kamyon dolusu çöp çıkartıldı. Bu sırada Merda Aydınoğlu (60), "Her şeyimi alıyorsunuz, eşyalarımı kamyondan çıkarın" diyerek ekiplere tepki gösterip, kamyonun peşinden gitti.
7.02.2024 Gündem
Kedi İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Kedi İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Kedi İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Kedi İle İlgili Hadisi Şerifleri... İslam dininde kedilerin yeri çok önemlidir. Müslümanların kedilere şefkatle ve merhametle yaklaşmaları gerekir. Kedilerle ilgili Hz. Muhammed (s.a.v) tarafından çok sayıda hadis söylenmiştir. Kedilere iyi davranmak ve onlara zulmetmemek de en önemli konulardan biridir. 
30.01.2024 Dini Bilgiler
Kedi Yaşı Hesaplama... Kedi Yaşı Nasıl Hesaplanır? Kedi Yaşı Nasıl Belirlenir?
Kedi Yaşı Hesaplama... Kedi Yaşı Nasıl Hesaplanır? Kedi Yaşı Nasıl Belirlenir? Günümüzde pek çoğumuz kedi sahiplenmekte veya evlerde kedi beslemekteyiz. Yavru iken sahiplendiğimiz bu hayvanlar her geçen gün büyümekte ve pek çok değişkenlik göstermektedir. Kedilerin ihtiyaçları da büyüme ve gelişme dönemlerine göre değişkenlik gösterir. Bu nedenle kedilerin yaşını bilmek onların ihtiyaçlarını karşılamak için büyük önem taşımaktadır. 
30.01.2024 Gündem
Sokaktan topladığı 4 kediyi öldürüp, apartmanın bahçesine atmış
Sokaktan topladığı 4 kediyi öldürüp, apartmanın bahçesine atmış İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, sokaktan topladığı kedileri oturduğu dairede öldürdükten sonra apartmanın bahçesine attığı suçlamasıyla gözaltına alınan K.K.'nin (36) ifadesinde suçlamayı kabul etmediği, hayvanları sevdiğini söylediği öğrenildi. Valilik açıklamasında ise bahse konu ikametin arkasında bulunan boş arsada 4 kedi ölüsünün bulunduğu belirtildi.
16.01.2024 Gündem
Sultangazi'de yavru kedileri annesine kavuşturmak için camiden anonsla çağrı
Sultangazi'de yavru kedileri annesine kavuşturmak için camiden anonsla çağrı  Sultangazi'de bakımı bir hayvansever tarafından yapılan yavru kediler, iddiaya göre annelerinin yanından alınarak götürüldü. Kedilerin bakımını üstlenen kişi camiden anons ettirip, afiş bastırarak yavru kedileri alan kişilere seslendi. Anons yapan cami imamı ise “Gecekondunun önündeki yavru kedileri kim aldıysa geri getirsin, anne kedi üzgün ve ağlamaktadır" dedi.
8.10.2023 Yaşam
Camiden kalpleri ısıtan anons: Anne kedi ağlamaktadır, üzgündür
Camiden kalpleri ısıtan anons: Anne kedi ağlamaktadır, üzgündür Sultangazi'de bakımı bir hayvansever tarafından yapılan yavru kediler, iddiaya göre annelerinin yanından alınarak götürüldü. Kedilerin bakımını üstlenen kişi camiden anons ettirip, afiş bastırarak yavru kedileri alan kişilere seslendi. Anons yapan cami imamı ise “Gecekondunun önündeki yavru kedileri kim aldıysa geri getirsin, anne kedi üzgün ve ağlamaktadır" dedi.
8.10.2023 Haber
Yasaklı ırklara barınaktan çıkış yok! Bakımları eksiksiz yapılıyor
Yasaklı ırklara barınaktan çıkış yok! Bakımları eksiksiz yapılıyor Van'da sokaklarda tehlike oluşturdukları için toplatılan, 42 yasaklı ırk köpeğe Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bakılıyor. Hayvan Sağlığı ve Koruma Şube Müdürü Yusuf Burhan Burkay, yasaklı ırkların kontrolsüz üremeleri ve satışlarını engellemek amacıyla kayıt altına alınma zorunluluğunun getirilmesinin ardından, birçok yasaklı ırkın sokaklara bırakıldığını belirterek, "Her gün günlük bakımları ve beslenmeleri yapılmaktadır. Bu hayvanların sahiplendirilmesi yapılmıyor" dedi.
5.08.2023 Yaşam
Yavru kedileri ayağıyla ezerek öldürmüştü: Mahkemeden çıkar çıkmaz bakın ne yaptı!
Yavru kedileri ayağıyla ezerek öldürmüştü: Mahkemeden çıkar çıkmaz bakın ne yaptı! Trabzon'un Ortahisar ilçesinde yavru kedileri ayağıyla ezerek öldüren cani geçtiğimiz günlerde yakalanmıştı. Mahkemedeki ifadesinin ardından akıl sağlığı raporu alınması şartıyla ev hapsi cezası verilen Ö.Ü. çıkar çıkmaz yeniden yaşadığı mahalleye gelerek kedileri toplamaya başladı.
4.08.2023 Yaşam
Bilim insanlarından kedilere ameliyatsız kısırlaştırma
Bilim insanlarından kedilere ameliyatsız kısırlaştırma ABD’li bilim insanları, Anti-Müllerian Hormon (AMH) gen terapisi adını verdikleri yöntemle kedileri ameliyatsız kısırlaştıran bir bilimsel çalışmayı duyurdu. Terapinin, kedilerde uzun süreli doğum kontrol sağladığı vurgulandı.
17.06.2023 Gündem
Bella Hadid'in amansız hastalığı: Lyme
Bella Hadid'in amansız hastalığı: Lyme Filistin kökenli iş insanı Mohamed Hadid'in Hollandalı model Yolanda Hadid ile evliliğinden dünyaya gelen Bella Hadid, hastalığıyla ilgili bir süredir magazin gündeminden düşmüyor. Kusursuz bir hayat yaşıyor gibi görünen ünlü modelin sağlık sorunları hayatını kararttı. Peki Bella Hadid'in hastalığı olan Lyme hastalığı nedir? Belirtileri neler? İşte yanıtları...
13.05.2023 Magazin
Bade İşçil sosyal medya hesabından isyan etti!
Bade İşçil sosyal medya hesabından isyan etti! Ünlü oyuncu Bade İşçil, önceki gün köpeğiyle birlikte Boğaz'da yürüyüşe çıktı. Yürüyüş esnasında etrafta gördüğü çöpler karşısında şoke olan Bade İşçil, Instagram'dan, ''İstanbul Boğaz'ı harika. Ama ne olur çöpünüze sahip çıkın'' şeklinde paylaşım yaparak takipçilerini uyardı.
1.05.2023 Magazin
Kadıköy'ü ayağa kaldıran toplu kedi ölümü: Büyük bir katliam, soruşturma başlatıldı
Kadıköy'ü ayağa kaldıran toplu kedi ölümü: Büyük bir katliam, soruşturma başlatıldı Kadıköy'ü ayağa kaldıran olay. Mahalle sakinleri tarafından sokakta beslenen yaklaşık 34 kedi ölü bulundu. Kimi mahalle sakinlerinin ise evinde beslediği kediler kayboldu. Polis yaşanan olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatırken İlçe Tarım Müdürlüğü ise ölen kedilerden aldığı numuneleri laboratuvara gönderdi. İşte haberin detayları...
18.03.2023 Yaşam
Depremde eşini kaybetti, 4 kedisini kurtardı
Depremde eşini kaybetti, 4 kedisini kurtardı Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde İzzettin Parlak (66), Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan evinde eşi Rabia Parlak'ı (66) kaybetti. Parlak, depremden sonra enkaz altında kalan 4 kedisini ise 4 gün sonra kurtardı. Parlak, "Ahırı küremeye gittim. Eşim bana 'Çok çalışma terlersin, hasta olursun. Bize bakan da olmaz, perişan oluruz' dedi. Ben de 'Tamam az çalışırım' dedim. Eve ulaşamadan deprem oldu ve yıkıldı. Eşimi kaybettim. Depremden sonra da bu kedileri iş makinesi getirerek 4 gün sonra kurtardım" dedi.
13.02.2023 Yaşam
Aydemir Akbaş'tan kötü haber! Kansere yakalandığını duyurdu
Aydemir Akbaş'tan kötü haber! Kansere yakalandığını duyurdu Ünlü oyuncu Aydemir Akbaş üzücü bir haberle gündeme geldi. Aydemir Akbaş, sosyal medya hesabından kansere yakalandığını açıkladı. Açıklamanın ardından usta sanatçıya sevenlerinden 'geçmiş olsun' mesajları yağdı.
25.01.2023 Magazin
Nurgül Yeşilçay'ın komşu isyanı! 'Kediler miyavlıyor, köpekler havlıyor'
Nurgül Yeşilçay'ın komşu isyanı! 'Kediler miyavlıyor, köpekler havlıyor' Nurgül Yeşilçay, Instagram hesabından önce komşularına ateş püskürdü sonrasında da vitamin takviyesi aldığı anları takipçileriyle paylaştı. Ünlü oyuncu paylaşımına da "Neyse biz işimize bakalım. Alalım vitamin, mineral, ozon ne varsa" notunu düştü.
8.01.2023 Magazin
Evcil hayvanı olanlar dikkat! Son gün 31 Aralık, 6 bin 72 TL cezası var
Evcil hayvanı olanlar dikkat! Son gün 31 Aralık, 6 bin 72 TL cezası var Tarım ve Orman Bakanlığı’nın evcil kedi ve köpeklere mikroçip takılması için son tarih olarak açıkladığı 31 Aralık’a günler kaldı. Türkiye genelinde şu ana kadar sadece 504 bin kedi ve 385 bin köpek mikroçiplenebildi. 31 Aralık’tan sonra mikroçiplenmemiş hayvanların sahiplerine 6 bin 72 TL ceza kesilecek.
22.12.2022 Gündem
Kedilerde kuduz olur mu? Kediler kuduz olur mu, kediden kuduz bulaşır mı?
Kedilerde kuduz olur mu? Kediler kuduz olur mu, kediden kuduz bulaşır mı? Kars’ın Kağızman ilçesinde bulunan Denizgölü köyünde, saldırgan olan ve aniden ölen bir kedide kuduz virüsünün tespit edilmesi üzerine köy karantina altına alındı. Köydeki sahipsiz hayvanlara kuduz aşısı yapıldı. Söz konusu gelişmenin ardından kedilerde kuduz olur mu, sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Peki, kediler kuduz olur mu? Kediler kuduz olur mu?  
29.11.2022 Sağlık
Düzce depremini hisseden kedinin panik anları anbean kameraya yansıdı!
Düzce depremini hisseden kedinin panik anları anbean kameraya yansıdı! Düzce'nin Gölyaka ilçesine ilçesinde saat 04.08 sıralarında 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem anında evdeki kedinin panik yaşaması güvenlik kamerasına yansıdı.
23.11.2022 Vatan TV
Kiraladığı arsada kurduğu 'Kedi Köyü'nde 200 kediye bakıyor
Kiraladığı arsada kurduğu 'Kedi Köyü'nde 200 kediye bakıyor Trabzon'un Ortahisar ilçesinde, yazdığı kitabın satışından elde ettiği gelirle 700 metrekarelik arsa kiralayan öğretmen Necmi Aksu, 'Kedi Köyü' adı verdiği özel yaşam alanında 200 kediye bakıyor. Kediler için zaman zaman kredi çektiğini de belirten Aksu, "Kedileri beslemek ekonomik olarak beni yoruyor. Romanım çıktı, onu satıyorum, fuarlara gidiyorum. Maaşımı harcıyorum" dedi.
5.11.2022 Haber

Benzer Haber Etiketleri

Kediler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kediler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.