Kardak Kayalıkları

Kardak Kayalıkları

Son dakika Kardak kayalıkları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kardak kayalıkları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kardak kayalıkları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kardak Kayalıkları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kardak kayalıkları gelişmeleri de dahil olmak üzere 150 kardak kayalıkları haberi bulunmuştur. Tüm kardak kayalıkları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Engelliler ve SAT komandolarından 100. yıl Zafer dalışı
Engelliler ve SAT komandolarından 100. yıl Zafer dalışı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yılına ithafen bröveli engelliler ve Su Altı Taarruz (SAT) komandoları Marmara Denizi’nde Zafer Dalışı gerçekleştirdi. Kardak Kahramanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe’nin de eşlik ettiği dalgıçlar, su yüzüne çıkışta 100 metrekarelik Türk Bayrağı açtı.
29.08.2022 Gündem
Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan 'Kardak gerginliği' iddiası ile ilgili açıklama: Uydurma!
Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan 'Kardak gerginliği' iddiası ile ilgili açıklama: Uydurma! Sahil Güvenlik Komutanlığı, 'Türkiye ile Yunanistan arasında Kardak gerginliği' ve 'Yılın son günü Kardak'ta gerginlik yarattılar' başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edilerek, "Gerçeklerden tamamen uzak ve uydurmadır" açıklamasını yaptı.
3.01.2022 Gündem
Kardak krizinin 25. yılı! 'İlk darbeyi biz indirirsek çatışmayı kazanırız...'
Kardak krizinin 25. yılı! 'İlk darbeyi biz indirirsek çatışmayı kazanırız...' Türk-Yunan ilişkilerindeki anlaşmazlıklar zincirinin bir halkasını oluşturan Kardak kayalıkları krizinin üzerinden 25 yıl geçti.
1.02.2021 Dünya
Türkiye dünyaya duyurdu! 9 Navtex...
Türkiye dünyaya duyurdu! 9 Navtex... Türkiye, 11-14 Ocak arasında, Ege ve Doğu Akdeniz’de yapılacak, atış ve askeri eğitimler için farklı sahalarda, toplam dokuz yeni Navtex mesajı yayımladı. Eğitimler Kuzey Ege, Marmaris ve Antalya açıklarında gerçekleştirilecek.
9.01.2021 Gündem
Ege'de sıcak saatler! Kardak kayalıklarında Türk ve Yunan botları karşı karşıya...
Ege'de sıcak saatler! Kardak kayalıklarında Türk ve Yunan botları karşı karşıya... Ege Denizi’nde Kardak Kayalıkları bölgesinde 2 Yunan Sahil Güvenlik botu, Türk kara sularını ihlal etti. Türk Sahil Güvenlik botları harekete geçti...
7.01.2021 Gündem
Türkiye oraya askeri üs kurdu!
Türkiye oraya askeri üs kurdu! Türkiye ile Yunanistan arasında gerilime yol açan Kardak Kayalıkları'na 1 mil uzaklıktaki Çavuş Adası’na, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından inşa edilen gözetleme kulesinin yapımı tamamlandı.
26.10.2018 Gündem
Egemen Bağış: İkili ilişkileri sabote etmek için Yunan yargısına baskı yapılıyor
Egemen Bağış: İkili ilişkileri sabote etmek için Yunan yargısına baskı yapılıyor Türkiye ve Yunanistan ilişkilerindeki son gelişmeler üzerine Atina Makedon Haber Ajansına (AMNA) konuşan Avrupa Birliği ve Devlet Eski Bakanı Egemen Bağış, Yunan yargısının bazı kararlarını mantıksız bulduğunu söyledi ve zaman zaman iç veya dış baskıların iki ülke arasındaki ilişkileri sabote etmek amacıyla baskı yaptığından şüphelendiğini ekledi.
25.08.2018 Dünya
Türk mühendisleri yaptı, dünyanın en hızlısı…
Türk mühendisleri yaptı, dünyanın en hızlısı… TÜRK mühendisleri tarafından yapılan, dünyanın en hızlı ve radara yakalanmayan Sualtı Taarruz Timi (SAT) intikal botlarından 'Yonca-Onuk', Bodrum'a geldi. Bota, yaz boyunca Bodrum ve mahalleleri Yalıkavak, Gümüşlük, Turgutreis, Akyarlar, Bitez açıkları ile Kardak Kayalıkları arasındaki bölgede, göçmen kaçakçılığı ve Yunan sahil güvenlik botlarının Türk sularını ihlalini önlemede, ani müdahale görevi verildiği öğrenildi.
1.08.2018 Gündem
Dışişleri'nden AB'nin Türkiye raporuna sert tepki
Dışişleri'nden AB'nin Türkiye raporuna sert tepki Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği (AB) Komisyonunca hazırlanan Türkiye Raporu’nun objektif ve dengeli olmadığını belirtti.
17.04.2018 Dünya
AB üzerinden Kardak oyunu
AB üzerinden Kardak oyunu Yunanistan, Ege’de şimdi de AB programları üzerinden Kardak oyununu devreye soktu. Kardak dahil çok sayıdaki adayı, doğal yaşamı koruma görüntüsü altında sahiplenmeye çalışan Yunanistan, buraların ‘yükümlülüğü altında’ olduğu dayatması yapıyor.
3.04.2018 Dünya
Yunanistan'ın sinsi Kardak planı
Yunanistan'ın sinsi Kardak planı Ege ve Akdeniz'de bir süredir provokatif eylemleriyle gerginliği tırmandırmaya çalışan Yunanistan'dan yeni bir adım daha geldi.
2.04.2018 Gündem
Türkiye'den Yunanistan'a sert tepki
Türkiye'den Yunanistan'a sert tepki Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Kardak kayalıklarının, Türkiye'nin egemenliği altında olduğuna dair herhangi bir şüphe bulunmadığını belirterek, "Yunanistan'ın statüsü tartışmalı coğrafi formasyonlar üzerinde yaratması muhtemel fiili durumları kabul etmeyeceğimizi hatırlatırız." ifadesini kullandı.
31.03.2018 Gündem
Çavuş  Adası’nda  askeri  inşaat  başladı
Çavuş Adası’nda askeri inşaat başladı Bodrum’un Gümüşlük Mahallesi ile Kardak kayalıkları arasında bulunan, üstünde 350 yıllık Osmanlı Feneri ile gözetleme kulesinin yer aldığı, 300 metre uzunluğunda ve 70 metre genişliğindeki Çavuş Adası’na, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nca yeni gözetleme kulesi, iskele ve askerlerin barınacağı konut yapılmasına karar verildi.
15.02.2018 Gündem
NATO'dan Ege'de itidal çağrısı
NATO'dan Ege'de itidal çağrısı NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Türkiye ve Yunanistan arasında Ege Denizi'nde yaşanan gerginliğe dair, "Gelecekte benzer gerginlikler yaşanmaması için tarafların tansiyonu yükseltmekten kaçınması gerekiyor" dedi.
15.02.2018 Dünya
Kardak'ta Türkiye'den flaş hamle
Kardak'ta Türkiye'den flaş hamle Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarındaki Kardak Kayalıkları'nın çevresinde dün Yunanistan'la yaşanan askeri hareketlilik ve gerginlik, bugün yerini sakinliğe bıraksa da Türkiye'den flaş bir hamle geldi. Bölgedeki askeri hareketlilik ve gerginlik sonrası Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından, Kardak'a 1 mil uzaklıktaki Çavuş Adası'na, iskele ve gözetleme kulesi yapılmaya başlandı.
14.02.2018 Gündem
Türk savaş gemileri Kardak kayalıklarından ayrılmadı
Türk savaş gemileri Kardak kayalıklarından ayrılmadı Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin Türk karasularına girmesi ile Kardak kayalıklarında başlayan gerginliğin ardından Türk Sahil Güvenlik ekipleri ve Türk savaş gemilerinin kayalıklardaki bekleyişi bugün de sürüyor.
14.02.2018 Gündem
Dışişleri: Yunan tarafı kamuoyunu yanıltmaktadır
Dışişleri: Yunan tarafı kamuoyunu yanıltmaktadır Dışişleri Yunanistan'la Kardak gerilimine ilişkin yapılan açıklamada, "Protesto girişiminde bulunulduğu iddiası çarpıtmadır. Yunan tarafı kamuoyunu yanıltmaktadır" denildi.
13.02.2018 Gündem
Bodrum'da FETÖ gözaltısı
Bodrum'da FETÖ gözaltısı Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında bir astsubay gözaltına alındı.
1.02.2018 Gündem
Savaş gemisinde gözaltına alındı!
Savaş gemisinde gözaltına alındı! Muğla’nın Bodrum ilçesine göreve gelen savaş gemisinde görev yapan bir astsubay, polis ekiplerince FETÖ terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı.
31.01.2018 Gündem
'Rezil olduk, yine Erdoğan kazandı!'
'Rezil olduk, yine Erdoğan kazandı!' Türk askerini görünce kaçan Yunan Bakan Kammenos, ülke medyasında alay konusu oldu.
29.01.2018 Dünya
Türk askerinin Kardak’ta bekleyişi sürüyor
Türk askerinin Kardak’ta bekleyişi sürüyor Dün yaşanan gerilimin ardından TSK unsurları Kardak kayalıkları çevresindeki bekleyişlerini sürdürdü
29.01.2018 Gündem
22. yılda yine kardak tahriki!
22. yılda yine kardak tahriki! Türkiye ile Yunanistan’ı 1996’da savaşın eşiğine getiren Kardak krizinin 22. yıl dönümünde yine gerilim vardı. Yunan bakan, düşen helikopterde ölen 3 subayı anmak için Ada’ya çıkmak istedi. Türk Donanması izin vermedi
28.01.2018 Gündem
Kardak'ta gerilim! Yunan bakan adaya yaklaştırılmadı!
Kardak'ta gerilim! Yunan bakan adaya yaklaştırılmadı! Türk botları Kardak'a çelenk atmak isteyen Yunanistan Savunma Bakanı'nı adaya yaklaştırmadı
28.01.2018 Gündem
Kardak'ta gerginlik; Türk sularına girmeye çalıştılar
Kardak'ta gerginlik; Türk sularına girmeye çalıştılar BODRUM'a bağlı Gümüşlük Mahallesi'ne 3.5 mil uzaklıktaki Kardak Kayalıkları'na Yunan savaş gemisinin yaklaşmasına, Türk sahil güvenlik botu engel oldu. Yaklaşık yarım saat süren gerginliğin ardından Yunan savaş gemisi, Kalimnos Adası (Kilimli) önlerine çekildi. Ayrıca, Kardak'a 2 mil uzaklıktaki Kilimli Adası'nda Yunan askerlerinin tatbikat yaptığı ortaya çıktı. Tatbikatta kullanılan mermilerin sesleri Bodrum'dan duyuldu.
27.01.2018 Gündem
Kardak açıklarında Türk ve Yunan botları arasında gerginlik
Kardak açıklarında Türk ve Yunan botları arasında gerginlik Ege Denizi’nde Kardak Kayalıkları yakınında Yunan Sahil Güvenlik Botu ile Türk Sahil Güvenlik Botu arasında kısa süreli dalaş yaşandı.
17.01.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kardak Kayalıkları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kardak kayalıkları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.