Karabük Üniversitesi

Karabük Üniversitesi

Son dakika karabük üniversitesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan karabük üniversitesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını karabük üniversitesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Karabük Üniversitesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan karabük üniversitesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 378 karabük üniversitesi haberi bulunmuştur. Tüm karabük üniversitesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Üniversitelerde yapay zeka dönemi başlıyor! Açılacak yeni bölümler belli oldu
Üniversitelerde yapay zeka dönemi başlıyor! Açılacak yeni bölümler belli oldu Üniversitelerde toplamda 21 yeni lisans, 50 ön lisans programı olmak üzere 71 program açılacağını belirten Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, üniversitelerde yapay zeka, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında açılacak yeni program ve bölümleri duyurdu.
30.04.2024 Gündem
Sosyal medyadaki iddialar Karabük'ü sarstı! Öğrenciler ve esnaf tedirgin, üniversiteden açıklama geldi
Sosyal medyadaki iddialar Karabük'ü sarstı! Öğrenciler ve esnaf tedirgin, üniversiteden açıklama geldi Karabük Üniversitesi hakkında sosyal medyada çıkan iddialara şehir sakinleri ve esnaftan tepki geldi. Sosyal medyada ‘itiraf’ sayfasında bazı Türk öğrencilerin siyahi öğrencilerle cinsel birliktelik yaşadıktan sonra HPV ya da HIV kaptığı, fuhuş vakalarının çığ gibi arttığı iddiaları koca bir kenti ve üniversiteyi sarstı. Ancak bazı kesimlere göre de bunlar itiraf değil, iftiraydı. Amaç Karabük’e kara çalmak, yabancı düşmanlığını pompalamaktı. Karabük Üniversitesi'nden, Türk ve Afrikalı öğrencilerin cinsel birliktelik yaşamaları sebebiyle HIV ve HPV pozitif vakalarında artış ve hastanelerde yoğunluk olduğu iddialarına açıklama geldi.
27.03.2024 Gündem
Üniversitelerde yeni açılacak bölümler 2024! Üniversitelerde hangi bölümler açılacak, yapay zeka mühendisliği hangi üniversitelerde var? Yeni üniversite bölümleri
Üniversitelerde yeni açılacak bölümler 2024! Üniversitelerde hangi bölümler açılacak, yapay zeka mühendisliği hangi üniversitelerde var? Yeni üniversite bölümleri Üniversitelerde açılacak yeni bölümler ile ilgili açıklama YÖK’ten geldi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, yapay zeka ile ilgili yeni üniversite bölümleri açılacağını duyurdu. Yapay zeka ile ilgilenenler ve eğitim almak isteyenler, yeni bölümlerin neler olduğunu ve hangi üniversitelerde açılacağını sorgulamaya başladı. Peki, yeni üniversite bölümleri neler? İşte Üniversitelerde yeni açılacak bölümler 2024…
8.03.2024 Gündem
Kazı çalışmasında ortaya çıktı! 1600 yıl öncesine ait...
Kazı çalışmasında ortaya çıktı! 1600 yıl öncesine ait...  Karabük’ün eskipazar ilçesinde Hadrianopolis Antik Kenti'nde 20 yıldır süren kazı çalışmaları kapsamında bir yapı içerisindeki mutfak bölümü ortaya çıkarıldı. Yapılan incelemede mutfakta 1600 yıl öncesine ait olduğu düşünülen tohumlar bulundu.
10.11.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! 20 üniversiteye rektör atandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! 20 üniversiteye rektör atandı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atama kararına göre, 20 üniversiteye yeni rektör atandı.
1.08.2023 Gündem
Gabonlu Dina’nın sır ölümü! Otopsi raporu ortaya çıktı: İntihar mı, cinayet mi?
Gabonlu Dina’nın sır ölümü! Otopsi raporu ortaya çıktı: İntihar mı, cinayet mi? Karabük'te Filyos Çayı'nda cansız bedeni bulunan Gabon uyruklu Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga (17) için Adli Tıp Kurumu’nun düzenlediği kesin otopsi raporu ortaya çıktı. Dina'nın kanında uyuşturucu madde bulunmadığının da yer aldığı raporda, 9 uzmanın oy birliğiyle ölüm olayının adli tahkikatla aydınlatılmasının uygun olduğuna karar verildi. İşte haberin detayları...
22.04.2023 Gündem
Dina’ya ne oldu? Sır ölümün izi sürüldü
Dina’ya ne oldu? Sır ölümün izi sürüldü Karabük Üniversitesi’nde okuyan 17 yaşındaki Gabonlu Dina, 25 Mart akşamı arkadaşlarının evinde film izlerken, telefonunu şarj etmek için alt kattaki kuzeni Cedrick’in evine gitti. Soru işaretleri bundan sonra başladı. Kameraların son olarak çıplak ayakla koşarken ve bir otomobilde görüntülediği genç kızın cesedi, ertesi gün Filyos Çayı’nda bulundu. Hürriyet Karabük’e gitti, Dina’nın sırra kadem bastığı 12 saatin izini sürdü...
8.04.2023 Gündem
Genç kızın gizemli sonu! Çıplak ayakla sokakta kameraya yakalandı, şarj aleti detayı
Genç kızın gizemli sonu! Çıplak ayakla sokakta kameraya yakalandı, şarj aleti detayı Karabük'te Filyos Çayı'nda cansız bedeni bulunan Gabon uyruklu Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın (17) ölümündeki sır perdesi henüz aralanmadı. Olayla ilgili 6 kişi gözaltına alınırken, Dinabongho’nun son görüntüleri ortaya çıktı. Evinin olduğu sokaktaki bir sitenin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde Dinabongho’nun gece saatlerinde çıplak ayak, sokakta koştuğu görüldü. İşte haberin detayları...
4.04.2023 Gündem
Gabonlu kızın ölümündeki sır çözülüyor! Cep telefonundaki taciz mesajları ortaya çıktı: 2'si yabancı uyruklu 5 gözaltı
Gabonlu kızın ölümündeki sır çözülüyor! Cep telefonundaki taciz mesajları ortaya çıktı: 2'si yabancı uyruklu 5 gözaltı Karabük'te Filyos Çayı'nda cansız bedeni bulunan Gabon uyruklu Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın (17) ölümüyle ilgili soruşturmada 2'si yabancı uyruklu, 5 kişi gözaltına alındı. Dinabongho'nun telefonunda para karşılığı cinsel ilişki teklifinde bulunulan taciz mesajları olduğu öğrenildi.
3.04.2023 Gündem
Kardemir kimin? Kardemir ortaklık yapısı!
Kardemir kimin? Kardemir ortaklık yapısı! Türkiye Varlık Fonu, Kardemir'in sermayesinin yüzde 4,4'ünü hisse başına 13,05 liradan satın almak için anlaştı. Toplam bedel 656 milyon lirayı bulacak. Peki, Kardemir kimin?
6.12.2022 Ekonomi
Direksiyon başında hayatını kaybetti
Direksiyon başında hayatını kaybetti Karabük'te, Remzi Gökdoğan (58) otomobiliyle seyir halinde olduğu sırada kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan Gökdoğan, yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. 
17.11.2022 Yaşam
Bakan Varank gençlerle buluştu: İnovatif metotlarla yazılımcı kapasitesini arttırmak istiyoruz
Bakan Varank gençlerle buluştu: İnovatif metotlarla yazılımcı kapasitesini arttırmak istiyoruz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yazılım öğrenen gençleri çat kapı ziyaret etti. Vadi İstanbul’da bulunan 42 İstanbul’a sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Bakan Varank, “Burası, katılımcı arkadaşlarımıza hiçbir eğitmen olmadan tamamen oyunlaştırma ve proje modeliyle yazılım öğreten bir okul. Bu tip inovatif eğitim metotlarıyla Türkiye’deki yazılımcı kapasitesini arttırmak istiyoruz.” dedi. Bakan Varank ziyarette gençlere Masterchef yarışmasının İtalyan jüri üyesi Danilo Zanna’nın özel tarifi ile yapılan tiramisu ikram etti.
12.09.2022 Bilim ve Teknoloji
Pandemi tembelliğe itti
Pandemi tembelliğe itti Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, organ ve kan bağışı çağrısı yaptı. Türkiye'de şu an 27 bine yakın organ nakli bekleyen olduğunu belirten Yiyit, "Pandemi bazı konularda bizi tembelliğe itti. Kan bağışı anlamında bir unutkanlığımız başladı. Kızılay stoklarımız erimeye başladı. Hastanelerde ameliyat anlamında kan ihtiyacı doğmaya başladı. Biz de kan verme konusunda tekrar eski günlere dönme ve o bizim kan verme konusundaki arzulu vatandaşlarımızın arzusunu alevlendirmek istiyoruz" dedi.
9.09.2022 Yaşam
Hatalı sollama kazası: 5 yaralı
Hatalı sollama kazası: 5 yaralı Karabük’te hatalı sollama nedeniyle iki otomobilin çarpıştığı kazada 5 kişi yaralandı.
11.08.2022 Yaşam
Dr Ekrem Karakaya kimdir, nereli, kaç yaşındaydı (özgeçmiş)? Kardiyolog Doktor Ekrem Karakaya neden öldü, Konya Şehir Hastanesi olayı nedir?
Dr Ekrem Karakaya kimdir, nereli, kaç yaşındaydı (özgeçmiş)? Kardiyolog Doktor Ekrem Karakaya neden öldü, Konya Şehir Hastanesi olayı nedir? Dr. Ekrem Karakaya neden öldü, Kardiyolog Doktor Ekrem Karakaya kimdir, nereli kaç yaşındaydı? Sorularına yoğun bir şekilde yanıt aranıyor. Konya'da Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya, görev yaptığı Şehir Hastanesi'nde Hacı Mehmet Akçay tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. Hacı Mehmet Akçay, saldırının ardından aynı silahla intihar etti. Peki, Konya Şehir Hastanesi olayı nedir, nasıl oldu? Dr Ekrem Karakaya kimdir?
6.07.2022 Yaşam
Karabük Üniversitesi en az lise mezunu 50 sözleşmeli personel alacak! İşte başvuru şartları!
Karabük Üniversitesi en az lise mezunu 50 sözleşmeli personel alacak! İşte başvuru şartları! Karabük Üniversitesi duyurdu! 50 personel alınacak! İlan Resmî Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan ilana göre, 30 büro personeli, 1 mühendis, 12 teknisyen, 7 destek personeli alınacak. Başvurular 14 Temmuz’da sona erecek. Peki, Karabük Üniversitesi personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte Karabük Üniversitesi personel alımı şartları!
27.06.2022 Personel Alımı
Koronavirüse yeni ilaç geliyor! Türk bilim insanı duyurdu: Zerdeçal türevleri...
Koronavirüse yeni ilaç geliyor! Türk bilim insanı duyurdu: Zerdeçal türevleri... Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nden Prof. Dr. Kadir Demir ve Doç. Dr. Hakan Alıcı ile Karabük Üniversitesi'nden Doç. Dr. Hakan Tahtacı'nın birlikte yürüttükleri araştırmada, zerdeçal türevlerinin koronavirüs ilacı yapımında kullanılabileceği ortaya çıktı. Akademisyenlerin bilgisayar üzerinde yaptıkları simülasyonda, zerdeçal türevlerinin koronavirüs enzimlerini baskılayarak virüsün çoğalmasını engelleyebildiği belirlendi.
3.04.2022 Sağlık
KARDEMİR 200 personel alacak! İşte KARDEMİR personel alımı şartları!
KARDEMİR 200 personel alacak! İşte KARDEMİR personel alımı şartları! KARDEMİR çok sayıda personel alacak! İlan yayınlandı. KARDEMİR tarafından yayınlanan ilana göre, mühendis, uzman, uzman yardımcısı, denetçi, denetçi yardımcısı, işyeri hekimi ve işçi kadrolarında 200 personel alınacak. Peki, KARDEMİR personel alımı başvurusu nasıl yapılır? KARDEMİR personel alımı başvuru şartları!
10.03.2022 Personel Alımı
Sokakta tartıştığı kişi tarafından bıçakla öldürüldü
Sokakta tartıştığı kişi tarafından bıçakla öldürüldü Karabük'te Fatih Sivriyi (38), sokakta tartıştığı Sabit Ö. tarafından bıçaklandı. Sivri, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, şüpheli polis tarafından gözaltına alındı.  
2.03.2022 Yaşam
34 yaşındaki hemşire koronavirüsten yaşamını yitirdi!
34 yaşındaki hemşire koronavirüsten yaşamını yitirdi! Konya'da Kulu Devlet Hastanesinde görevli 1 çocuk babası hemşire Sami Oflaz (34), yakalandığı koronavirüsten hayatını kaybetti.
15.02.2022 Yaşam
Karabük Üniversitesi en az lise mezunu sözleşmeli personel alacak! İşte başvuru şartları!
Karabük Üniversitesi en az lise mezunu sözleşmeli personel alacak! İşte başvuru şartları! Karabük Üniversitesi personel alacak. Yayımlanan ilana göre, üniversiteye, çok sayıda destek personeli, şoför, temzilik personeli, teknisyen, tekniker koruma ve güvenlik görevlisi ile büro personeli alacak. Başvurular, 28 Şubat’ta sona erecek. Peki, Karabük Üniversitesi personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Karabük Üniversitesi personel alımı şartları neler? İşte personel alımı ilanının detayları…
15.02.2022 Personel Alımı
Yaya geçidinde otomobil çarptı; bacağı kırıldı
Yaya geçidinde otomobil çarptı; bacağı kırıldı Karabük’te, yaya geçinde yolun karşısına geçmeye çalışırken otomobilin çarptığı Osman Akça’nın bacağı kırıldı. Kaza, güvenlik kamerasına yansıdı.
28.12.2021 Yaşam
Antik kentteki kazıda, Roma askerlerinin kullandığı demir maske bulundu
Antik kentteki kazıda, Roma askerlerinin kullandığı demir maske bulundu Karabük'ün Eskipazar ilçesindeki  Hadrianaupolis antik kentinde sürdürülen çalışmalarda Roma askerine ait 1800 yıllık demir maske bulundu. 
23.11.2021 Kültür Sanat
Başak Cengiz'in adı Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne verildi
Başak Cengiz'in adı Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne verildi İstanbul'da Can Göktuğ Boz (27) tarafından samuray kılıcıyla öldürülen Başak Cengiz'in (28) adı, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesine verildi.
23.11.2021 Gündem
Otonom kontrollü kalp masajı cihazı geliştirildi
Otonom kontrollü kalp masajı cihazı geliştirildi Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Bölümü akademisyenleri Aydın Sinan Apaydın ve Cevat Akıncı'nın fizyoterapist ve mekatronik mühendisinin desteğiyle tasarladığı cihaz, kalp masajını başlatıp durdurabiliyor.
24.10.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Karabük Üniversitesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki karabük üniversitesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.