Kalp Pili

Kalp Pili

Son dakika kalp pili haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kalp pili ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kalp pili haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kalp Pili

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kalp pili gelişmeleri de dahil olmak üzere 175 kalp pili haberi bulunmuştur. Tüm kalp pili haberleri aşağıda listelenmiştir.
Nuri Alço'dan yeni haber! Hacettepe’ye sevk oldu; kalp pili takılacak
Nuri Alço'dan yeni haber! Hacettepe’ye sevk oldu; kalp pili takılacak Yeşilçam’ın usta oyuncularından Nuri Alço, Eskişehir Şehir Hastanesi’ndeki tedavi sürecinin tamamlanmasının ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Burcu Alço, eşinin yoğun bakım ünitesinde olduğunu ve kalp pili takılacağını söyledi
19.04.2024 Magazin
Türkiye'de 1,5 Milyon hastası var! Maraton koşacak seviyeye geldi
Türkiye'de 1,5 Milyon hastası var! Maraton koşacak seviyeye geldi Ankara'da nefes darlığı ve göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran emekli Osman Çetin Düzgün, kalp pili takılarak sağlığına kavuştu. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Çağatay Tunca, Türkiye'de 1,5 Milyon kalp yetmezliği hastası olduğunu söyledi.
9.04.2024 Gündem
‘Terminatör’ Arnold Schwarzenegger’e kalp pili takıldı: Artık tam bir makineyim!
‘Terminatör’ Arnold Schwarzenegger’e kalp pili takıldı: Artık tam bir makineyim! Terminatör’ Arnold Schwarzenegger, geçirdiği ağır üç açık kalp ameliyatının ardından geçen hafta kalp pili taktırdığını açıkladı. 76 yaşındaki usta aktör ve eski California valisi sağlığının iyi olduğunu da söyleyerek meraklanan hayranlarını rahatlattı.
26.03.2024 Magazin
Adana 80 yaşındaki hastaya 8 saatlik ameliyatta biri çok riskli 5 operasyon! Türkiye'de bir ilk yaşandı
Adana 80 yaşındaki hastaya 8 saatlik ameliyatta biri çok riskli 5 operasyon! Türkiye'de bir ilk yaşandı Adana'da, Emine Rozi'ye (80), 1,5 yıl önce aort kapağına yerleştirilen tel kafesinin çıkarılması için yapılan ameliyatta ayrıca yerine biyolojik aort kapağı kondu, diğer kapağın yerine yeni mitral biyolojik kapak yerleştirildi, 3'üncü kapak tamir edildi, tıkalı 2 kalp damarına baypas yapıldı, aort damarı genişletildi. Prof. Dr. Mehmet Şah Topçuoğlu, aort kapağına yerleştirilen tel kafesinin çıkartılması operasyonunun bugüne kadar dünyada 30 hastaya yapıldığını, bu hastaların yarısının ameliyat masasında hayatını kaybettiğini, yaptıkları ameliyatın ise Türkiye'de ilk olduğunu söyledi.
12.03.2024 Adana
Skandal görüntülerden sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti
Skandal görüntülerden sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğünden, yaşlı bir çifti otobüste darp eden okul müdürüyle ilgili yapılan açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bilgi verilmesine müteakip adı geçen okul müdürü 17 Ocak 2024 tarihi itibariyle açığa alınmıştır ve idari tahkikat başlatılmıştır" denildi.
29.02.2024 Gündem
Spor yapan veya spora başlamayı düşünenlere ‘kalp kontrolü’ uyarısı
Spor yapan veya spora başlamayı düşünenlere ‘kalp kontrolü’ uyarısı Düzenli spor yapmak, genel vücut sağlığı açısından sayısız fayda sağlarken 35 yaş üstü kişiler, genellikle kalp damar hastalıklarına bağlı olarak, daha genç yaştakiler ise doğumsal ya da genetik kalp sorunları nedeniyle ani kardiyak tehlikelerle karşılaşabiliyor. Yapılacak kontrollerin amacının, sporla oluşabilecek ani kardiyak ölüm ve diğer muhtemel kardiyovasküler riskleri azaltmak olduğunu ifade eden Doç. Dr. Hale Ünal Aksu, “Spor yapan veya yoğun egzersize başlamayı düşünen kişilerin, öncesinde kardiyoloji kontrolünden geçmesi, muhtemel tehlikeleri ekarte etmek için önemlidir” diye konuştu.
23.01.2024 Sağlık
Kritik toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’a övgü: Türk halkı adına korkusuz bir lider
Kritik toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’a övgü: Türk halkı adına korkusuz bir lider İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’un da yakın arkadaşı olan Haham Schneier, Erdoğan ve Netanhayu’nun görüşmesi sonrası soruları yanıtladı. Schneier, Erdoğan’ı ‘samimi, içten ve kararlı’ bir devlet adamı olarak tanımladı.
21.09.2023 Gündem
İlham Gencer'e kalp pili takıldı!
İlham Gencer'e kalp pili takıldı! Usta müzisyen Bozkurt İlham Gencer, ameliyat oldu. Ünlü ismin oğlu Bora Gencer, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda operasyona ve babasının sağlık durumuna ilişkin bilgi vererek; piyaniste kalp pili takıldığını paylaştı. Bora Gencer, babasına gelen 'geçmiş olsun' dileklerine de kayıtsız kalamadı.
1.03.2023 Magazin
Ali Koç sahanın ortasında kalp pili duran sol beki getiriyor! Camia da şaşkın Jorge Jesus da
Ali Koç sahanın ortasında kalp pili duran sol beki getiriyor! Camia da şaşkın Jorge Jesus da Alioski'yle yollarını ayırmaya hazırlanan ve Makedon futbolcunun sözleşmesini feshetme yoluna gidecek olan Fenerbahçe aradığı sol beki buldu. Yaz ayı transfer döneminde Santos'un kapısını çalmasına rağmen yıldız oyuncuyu bitiremeyen Ali Koç'un ocak ayında yeniden atağa geçeceği öğrenilirken, listenin ikinci sırasında yer alan ismin tartışma yaratması camiada büyük dikkat çekti.
29.12.2022 Fenerbahçe
Hasta almaya gelen sağlık çalışanına sopalarla saldırdılar
Hasta almaya gelen sağlık çalışanına sopalarla saldırdılar Avcılar'da hasta almaya giden sağlık görevlilerinin içinde bulunduğu ambulansın araçlarına çarptığını öne süren bina sakinleri sopalarla saldırdı. Sağlık çalışanlarından biri aldığı darbelerle başından yaralandı.
7.11.2022 Yaşam
Avcılar'da hasta almaya gelen 3 sağlık çalışanına sopalarla saldırdılar
Avcılar'da hasta almaya gelen 3 sağlık çalışanına sopalarla saldırdılar Avcılar'da hasta almaya giden sağlık görevlilerinin içinde bulunduğu ambulansın araçlarına çarptığını öne süren bina sakinleri sopalarla saldırdı. Sağlık çalışanlarından biri aldığı darbelerle başından yaralandı.
7.11.2022 Gündem
1800 günde emeklilik! 4/a, 4/b ve 4/c'lileri kapsıyor, yaş şartı yok
1800 günde emeklilik! 4/a, 4/b ve 4/c'lileri kapsıyor, yaş şartı yok Erken emeklilik fırsatı! Pek çok çalışanı doğrudan ilgilendiriyor. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensubu çalışanları kapsıyor. Yaş şartı aranmıyor. Erken emeklilik hayali kuranlar bazı durumlarda bu hayalini gerçekleştirebiliyor. Erkekler askerlik borçlanması, kadınlar ise doğum borçlanması yaparak emeklilik tarihini öne çekebiliyor. Ayrıca bazı sağlık sorunları da erken emekli olma hakkı doğuruyor. Kalp hastalıklarında erken emeklilik imkanı sağlanıyor. İşte çalışanların merak ettiği konun detayları...
8.06.2022 Emekli
Şubat ayı hacamat günleri 2022! Hacamat günleri ne zaman, hacamat öncesi yapılması gerekenler?
Şubat ayı hacamat günleri 2022! Hacamat günleri ne zaman, hacamat öncesi yapılması gerekenler? Hacamat günleri vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Halsizlik ve ağrılara iyi geldiği belirtilen hacamatı tarihi ve günleri merak ediliyor. İşte şubat ayı hacamat günleri 2022…
21.02.2022 Sağlık
Kalp pili ötüyorsa dikkat
Kalp pili ötüyorsa dikkat Kalp yetersizliği ve kalp ritim bozukluklarının tedavisinde kullanılan kalp pillerinin hastanın yaşam kalitesinin artmasına önemli bir katkı sağladığını belirten Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Cemal Sağ, “Kalp ritminin çok düşük olduğu zamanlarda kalp pili uyarı gönderir. Böyle zamanlarda ötme sesi alınabilir. Bazen de ritim bozukluğu oluşur ve cihaz elektrik şoku vererek ritmi düzeltebilir” dedi.
24.01.2022 Sağlık
Kalp hastaları için mucize gerçekleşti! Kalp pili resmen tarih oluyor, cardioneuroablasyon tekniği...
Kalp hastaları için mucize gerçekleşti! Kalp pili resmen tarih oluyor, cardioneuroablasyon tekniği... Kalp hastaları için mucize gerçekleşti, kalp rahatsızlıklarında bir dönemi sona erdirecek haber geldi. Türk bilim insanı 7 yıl üzerinde çalıştı, buluşu tüm dünyaya umut oldu. Cardioneuroablasyon tekniği resmen tanındı, kalp pili tarihe karışıyor. Çok ağrılı bir işlem değil, rahat yapılıyor ve hastalar ertesi gün normal hayatına dönüyor. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Tolga Aksu’nun kalp ileti kusuru ve bayılma şikâyetleri olan özellikle 40 yaş altı genç hastaların tedavisi için kalp pili takılmasına gerek duyulmadan ‘ablasyon yoluyla tedavi seçeneği’ diye tanımladığı ‘Cardioneuroablasyon’ isimli yeni tekniği dünya literatürüne girdi.
28.12.2021 Sağlık
Sanal kalp tedavilerdeki hataları azaltmayı hedefliyor
Sanal kalp tedavilerdeki hataları azaltmayı hedefliyor Tedavi ya da operasyonların ilk seferinde doğru şekilde uygulanabilmesi için üzerinde sanal deneylerin yapılabileceği sanal bir kalp oluşturulduğu bildirildi.
29.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Kalp pili olan hastalar aşısını ihmal etmemeli!
Kalp pili olan hastalar aşısını ihmal etmemeli! Uzmanlar koronavirüs nedeniyle kaybedilen hastaların yaklaşık yüzde 20'sinin ölüm nedeninin kalp ritim bozukluğundan kaynaklı olduğunu belirtiyor. Diyarbakır Dicle Üniversitesi (D.Ü.) Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nihat Polat, kalp pili takılan hastaların aşılarını ihmal etmemeleri gerektiğini söyledi.
29.08.2021 Sağlık
Ritim bozukluklarının nedeni 3 boyutlu görüntüleniyor
Ritim bozukluklarının nedeni 3 boyutlu görüntüleniyor Kalp hastalıkları arasında görülme sıklığı açısından önemli bir yer tutan ritim bozukluğu tedavisinde ablasyon yöntemiyle oldukça etkili sonuçlar elde edilebildiğini söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Tolga Aksu, özellikle son dönemlerde kullanılmaya başlanan 3 boyutlu haritalama yöntemiyle tanı ve tedavide daha kesin sonuçlara ulaşabilmenin mümkün olabildiğini söyledi.
27.08.2021 Sağlık
Distoni hastalığını beyin pili ameliyatıyla yendi
Distoni hastalığını beyin pili ameliyatıyla yendi Vücutta istem dışı hareketlere ve aşırı kasılmalara neden olarak günlük yaşamı etkileyen ‘distoni’ hastalığına yakalanan Mehmet Türkmenoğlu, beyin pili ameliyatı ile sağlığına kavuştu.
10.06.2021 Sağlık
‘Bayılma halinde önce kalp doktoruna gidin’ önerisi
‘Bayılma halinde önce kalp doktoruna gidin’ önerisi Geçici bilinç kaybı olarak tanımlanan bayılmalar altta birçok farklı sorunu gizlediği için dikkatli olmak gerektiğini belirten. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Tolga Aksu, özellikle kalp hastalıklarına bağlı olarak gelişebilecek bayılmaların hayatı risk taşıdığına işaret etti.
10.05.2021 Sağlık
Kalp kendini hissettiriyorsa araştırılması gerekir
Kalp kendini hissettiriyorsa araştırılması gerekir Genetik kökenli aritmilerin genç yaşta ölüme sebebiyet verebileceği uyarısında bulunan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Selma Akdeniz Oskay, “Normal sağlıklı bir organın çalıştığını hissetmeyiz. Eğer kalp kendini hissettiriyorsa araştırılması gerekir" dedi.
20.03.2021 Sağlık
Doktorları bile şaşırttı! Karnında 'bomba' taşıyordu
Doktorları bile şaşırttı! Karnında 'bomba' taşıyordu İstanbul’da yaşayan 73 yaşındaki Sefer Altan, nefes darlığı ve uykusuzluk sorunları yaşamaya başladı. Daha öncesinde bypass olan ve kalbine pil takılan yaşlı adamın rutin muayenesinde karın içinde 9.5 santimetrelik bir aort anevrizması tespit edildi. Doktorlar yaşlı adama, “Karnında adeta bir bomba taşıyorsun” dedi. Altan’ın operasyonunu gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Bilgi Erdoğan, “9.5 santimetrelik oldukça büyük bir anevrizma ile karşılaştık. Özellikle 5.5 santimde yırtılma riski artar, bu çok nadir rastladığımız bir durumdu” diye konuştu.
13.03.2021 Sağlık
Ünlü oyuncu Altan Karındaş hayatını kaybetti
Ünlü oyuncu Altan Karındaş hayatını kaybetti Türk sinema, tiyatro, dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Altan Karındaş, bu sabah hayatını kaybetti.
6.03.2021 Yaşam
Kalp krizinde erken müdahalenin önemi
Kalp krizinde erken müdahalenin önemi Göğüste aniden ortaya çıkan ağrı ve sıkışma hissiyle başlayan kalp krizinde erken müdahale çok önemli. Erken müdahale hem hayati riskin azaltılmasını hem de kalp kasının zarar görmeden kurtulabilmesini sağlayabiliyor.
4.01.2021 Sağlık
“Beyin pili tedavisinden sonra spor yapılabilir”
“Beyin pili tedavisinden sonra spor yapılabilir” Parkinson hastalarında beyin pili tedavisi etkili yöntemlerden biri olurken ameliyat sonrası hastalar sert olmayan ve kafa travmasına neden olmayacak yüzme, bisiklete binme, tenis gibi sporları dahi yapabiliyor. Beyin pili tedavisinin Parkinson hastalarında en etkili tedavi yöntemlerinden biri olduğunu ve hastalığın saatini geri alarak Parkinson hastalarının yaşama yeniden merhaba demelerine imkan sağladığını belirten Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ali Zırh, “Beyin pili takılan hastaların günlük yaşantılarında hiçbir kısıtlama olmuyor. Hastalar çok sert olmayan, kafa travmasına neden olmayacak her türlü sportif faaliyeti sürdürebilir, tenis oynayabilir, bisiklete binebilir ve yüzebilir” dedi.
26.10.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kalp Pili ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kalp pili haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.