Jeoloji Mühendisi

Jeoloji Mühendisi

Son dakika jeoloji mühendisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan jeoloji mühendisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını jeoloji mühendisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Jeoloji Mühendisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan jeoloji mühendisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 231 jeoloji mühendisi haberi bulunmuştur. Tüm jeoloji mühendisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kritik deprem uyarısı! Fay uzunluğu 50 kilometre, 7.1'e kadar deprem üretme potansiyeli bulunuyor
Kritik deprem uyarısı! Fay uzunluğu 50 kilometre, 7.1'e kadar deprem üretme potansiyeli bulunuyor İzmir'deki 5 fay üzerinde yaklaşık 6 yıldır çalıştıklarını söyleyen İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Tuzla fayları ile ilgili çalışmaları tamamladıklarını söyledi. Sözbilir, "Tuzla fayı 2 bin yılda bir kırılan bir fay. 2 bin yıldır kırılmadığını görüyoruz. Yakında kırılma ihtimali yüksek. Tuzla fayının uzunluğu yaklaşık 50 kilometre. Fay uzunluğu nedeniyle yaklaşık 7.1'e kadar deprem üretme potansiyeline sahip" dedi.
3.05.2024 Gündem
Jeoloji Mühendisi İstanbul'u uyardı! Beklenen depremi yorumladı
Jeoloji Mühendisi İstanbul'u uyardı! Beklenen depremi yorumladı Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi kurucusu ve Jeoloji Mühendisi Dr. Mehmet Salih Bayraktutan, İstanbul için ezber bozan açıklamalarda bulundu. İstanbul'da 4- 5 büyüklüğünde deprem meydana gelmesinin doğal olduğunu söyleyen Bayraktutan, "İstanbul'da iddia edilen yıkıcı deprem olmayacak. İstanbul'un en büyük şansı, zeminin geoteknik dayanımı yüksek kayalardan oluşmasıdır. Zemin ve eviniz sağlamsa; rahat uyuyabilirsiniz" dedi.
9.04.2024 Gündem
Türkiye’nin En Önemli 100 Jeolojik Mirası! Karadeniz'den 8 alan listede
Türkiye’nin En Önemli 100 Jeolojik Mirası! Karadeniz'den 8 alan listede Türkiye’deki jeolojik oluşumların kalkınmadaki payının artırılması amacıyla düzenlenen ‘Ulusal ve Uluslararası Görünürlük İçin Türkiye’nin En Önemli 100 Jeolojik Mirası ve Anahtar Jeolojik Alanlarının Belirlenmesi Çalıştayı’nın sonuç bildirgesi hazırlandı. Bildirgede, aralarında mağara ve turba bataklıklarının da bulunduğu Rize’den 1, Gümüşhane’den 4, Trabzon’dan 3 alan Türkiye’nin en önemli 100 jeolojik mirası ve jeositleri listesinde yer aldı. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Raif Kandemir, “Bu alanları kapsayacak jeoparkları oluşturabilirsek Türkiye turizmine çok büyük katkılarda bulunabiliriz” dedi.
27.03.2024 Gündem
Yılmaz Erbek Apartmanı davasında avukatlardan ağır ceza mahkemesi talebi
Yılmaz Erbek Apartmanı davasında avukatlardan ağır ceza mahkemesi talebi İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde 11 kişinin öldüğü, 11 kişinin yaralandığı Yılmaz Erbek Apartmanı'nda, o dönemde Bornova Belediyesi'nde görev yapan 7 sanık 'görevi kötüye kullanma' suçundan hakim karşısına çıktı. Duruşmada şikayetçi avukatları, davanın görevsizlik kararıyla ağır ceza mahkemesine gönderilmesini talebinde bulunurken, duruşma savcısı ana davaya ilişkin Yargıtay kararının beklenmesini istedi.
17.01.2024 Gündem
Marmara için endişelendiren uyarı: 2000 yıllık suskun fay uyandı mı?
Marmara için endişelendiren uyarı: 2000 yıllık suskun fay uyandı mı? Maden Tetkik Arama'nın güncel fay haritasına birkaç yıl önce eklenen ve tahmini olarak 2 bin yıldır deprem üretmediği tespit edilen Gökçeyazı Fayı'na çok yakın bir noktada önceki dün meydana gelen 3.6 büyüklüğündeki deprem akıllarda soru işareti bıraktı. Jeoloji Mühendisi Aysun Aykan, Balıkesir il merkezinin de içinden geçen Gökçeyazı Fayı'nın her an kırılabileceğine işaret ederken, Balıkesir'in deprem riskinin İstanbul'dan daha fazla olduğunu vurguladı.
21.12.2023 Gündem
Denizden duman çıkması deprem belirtisi mi? Gemlik’teki depremden 7 dakika önce Marmara Denizi’nden duman yükseldi
Denizden duman çıkması deprem belirtisi mi? Gemlik’teki depremden 7 dakika önce Marmara Denizi’nden duman yükseldi Marmara Denizi’nde Gemlik Körfezi’nde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremden 7 dakika önce, Mudanya ilçesi açıklarında denizden duman yükseldiği görüldü. Bir iş yerinin güvenlik kamerasına da yansıyan görüntülere ilişkin Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi Başkanı Engin Er açıklamalarda bulundu. Peki, Denizden duman çıkması deprem belirtisi mi?
6.12.2023 Gündem
Futbol dünyasının ünlü isimlerini dolandırdığı öne sürülmüştü! Bankacı müdürü hakim karşısında: Kazandırırken Seçil'dim, kazandıramayınca dolandırıcı oldum
Futbol dünyasının ünlü isimlerini dolandırdığı öne sürülmüştü! Bankacı müdürü hakim karşısında: Kazandırırken Seçil'dim, kazandıramayınca dolandırıcı oldum Ünlü futbolcuları dolandırdığı iddia edilen banka müdürü Seçil Erzan ile birlikte 6 sanığın yargılanmalarına başlandı. Erzan savunmasında, "Ben batmak üzere olan bir geminin kaptanıydım. Dolandırıcı olsam gemi batar ben kurtulurdum. Suça konu olan bakiyenin bende olmadığı, bu bakiyeyi bir yerde saklamadığımı, bununla bir şeyler almadığımı salondakilerin bildiğini çok iyi biliyorum. Bakiyenin 45 milyon olmadığını bildiklerini de biliyorum. İddianamede adı geçenlerle paradan para kazanma konusunda ortak noktamız vardı" dedi. Seçil Erzan, "Faiz adı altında bu insanların aza tamah etmemeleri, çok kazanmak istemeleri beni bu hala soktu" ifadelerini kullandı. Savunmasında Erzan 2020 yılında Fatih Terim'den 300 bin dolar aldığını da ifade etti.
20.11.2023 Gündem
15 Temmuz şehitleri kaç kişi, 15 Temmuz şehitlerinin isimleri nedir? 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde kaç kişi öldü? 15 Temmuz'da ölen şehitlerin isimleri, yaşları ve memleketleri
15 Temmuz şehitleri kaç kişi, 15 Temmuz şehitlerinin isimleri nedir? 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde kaç kişi öldü? 15 Temmuz'da ölen şehitlerin isimleri, yaşları ve memleketleri 15 Temmuz şehitleri isimleri, fotoğrafları ve memleketleri hain darbecilere karşı halkın kahramanca memleketi müdafaa ettiği bugün en çok araştırılan konulardan biri oldu. 15 Temmuz 2016 tarihinde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) içindeki bir grup asker tanklar, helikopterler ve askeri birlikler bazı stratejik noktaları ele geçirmeye çalıştı. Halk büyük bir direniş göstermiş, sokaklara çıkarak tanklara ve askerlere karşı koyup darbe girişiminin başarısız olmasını sağlamıştır. Bu müdafaa sırasında 251 vatandaşımız hayatını kaybetti, binlerce kişi ise yaralandı. Her yıl 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak bugünde şehitlerimizi anmak isteyenler kaç şehit verildiğini, isimlerini ve memleketlerini araştırıyor. Peki, 15 Temmuz şehitleri kaç kişi, 15 Temmuz şehitlerinin isimleri nedir? 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde kaç kişi öldü? 15 Temmuz'da ölen şehitlerin isimleri, yaşları, meslekleri ve memleketleri…
15.07.2023 Gündem
Salda Gölü için dikkat çeken talep geldi! 'Tamamen yasaklanmalı'
Salda Gölü için dikkat çeken talep geldi! 'Tamamen yasaklanmalı' Denizli'nin Çivril ilçesinden 1 Temmuz Cumartesi günü ailesiyle birlikte geldiği Salda Gölü'ne giren İlayda Kılıç (13), boğuldu. İlayda'nın cansız bedenini, dalgıçlar 10 metre derinlikte balçıkta bulabildi. İlayda Kılıç'ın ölümüyle Salda Gölü'ne girmenin ne kadar güvenli olduğu sorusu gündeme geldi. TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Yüksek Jeoloji Mühendisi Servet Cevni, gölde oluşan ani çökeller ve sığ bataklıkların suya girenlerin can güvenliği açısından tehdit oluşturduğunu söyledi.
4.07.2023 Gündem
Doğu Karadeniz'de petrol sondajı heyecanı
Doğu Karadeniz'de petrol sondajı heyecanı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in, Doğu Karadeniz’de petrol keşfi için arama ve sondaj çalışmaları başlatılacağını açıklaması, bölgede heyecan yarattı. Sondaj gemisinin, Trabzon-Rize açıklarında faaliyet göstermesi beklenirken Jeoloji Mühendisi Dr. Kemal Akdağ, "Karadeniz’de gözüken emare, petrolün varlığını gösteriyor. Sismik çalışmalar sonunda sondaj sonrasında da üretim çalışmaları başlar” dedi.
25.05.2023 Vatan TV
Doğu Karadeniz'de petrol sondajı heyecanı
Doğu Karadeniz'de petrol sondajı heyecanı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in, Doğu Karadeniz’de petrol keşfi için arama ve sondaj çalışmaları başlatılacağını açıklaması, bölgede heyecan yarattı. Sondaj gemisinin, Trabzon-Rize açıklarında faaliyet göstermesi beklenirken Jeoloji Mühendisi Dr. Kemal Akdağ, "Karadeniz’de gözüken emare, petrolün varlığını gösteriyor. Sismik çalışmalar sonunda sondaj sonrasında da üretim çalışmaları başlar” dedi.
25.05.2023 Gündem
Doğu Karadeniz'de 'sel-heyelan' riski arttı; kritik 2 ay uyarısı
Doğu Karadeniz'de 'sel-heyelan' riski arttı; kritik 2 ay uyarısı Doğu Karadeniz’de küresel ısınma kaynaklı yağış rejimindeki değişkenlik, toprak hareketlerine yol açıyor, ani ve lokal yağışlar da sel ve heyelan tehlikesini beraberinde getiriyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi Heyelan Uygulama ve Araştırma Merkezi üyesi Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Hakan Ersoy, “Kuraklık çok fazla olduğu için aşırı yağışların erkenden olabileceğini ön görüyoruz. En büyük korkumuz kuraklığın peşine özellikle baharın ardından mayıs ve haziranda şiddetli yağışlar bekliyoruz. Bu anlamda ilgililerin de özellikle önlem alması gerekiyor" dedi.
3.04.2023 Gündem
Olası Marmara depremi nedeniyle gözler İstanbul'a çevrilmişken korkutan uyarı geldi: O ilde her an deprem olabilir!
Olası Marmara depremi nedeniyle gözler İstanbul'a çevrilmişken korkutan uyarı geldi: O ilde her an deprem olabilir! Kahramanmaraş merkezli depremlerin Türkiye'yi sarsmasının ardından olası Marmara depremi nedeniyle gözler İstanbul'a çevrilirken, Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, deniz tabanından geçen Karadeniz fayının, deprem riski taşıdığına dikkati çekti. Bektaş, "1996'da yayınlanan haritada deprem tehlikesi, göz ardı ediliyor. İstanbul'da beklerken, o ilimizde her an bir deprem oluşabilir. 'Deprem bölgesi değildir' algısı, bugüne kadar herkesin de kabul ettiği sağlıksız yapılaşmaya neden oldu" dedi.
22.03.2023 Gündem
Bolu depremi İstanbul (Marmara)depremini tetikler mi? Bolu'da deprem bekleniyor mu 2023, Bolu'da bir deprem daha olur mu? Bolu deprem ve fay hattı risk haritası!
Bolu depremi İstanbul (Marmara)depremini tetikler mi? Bolu'da deprem bekleniyor mu 2023, Bolu'da bir deprem daha olur mu? Bolu deprem ve fay hattı risk haritası! Bolu'da 4,8 büyüklüğünde meydana gelen deprem İstanbul ve Ankara'dan da hissedildi. Saat 13.55'teki depremin derinliği 8,13 kilometre olarak kaydedildi. Söz konusu depremin ardından Bolu depremi İstanbul depremini tetikler mi? Bolu'da deprem bekleniyor mu 2023, Bolu'da bir deprem daha olur mu? Sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte Bolu deprem ve fay hattı risk haritası…
16.03.2023 Gündem
Deprem uyarısı! 'Şu an aktif fay bulunmuyor'
Deprem uyarısı! 'Şu an aktif fay bulunmuyor' Jeoloji uzmanı Fahri Çelik, Mardin’de deprem konusunda insanların rahat olması gerektiğini, şehirde şu an aktif fay bulunmadığını söyledi.
4.03.2023 Gündem
İstanbul'da hangi ilçeler daha risksiz? Uzman isim depreme karşı zemini sağlam 4 ilçeyi açıkladı
İstanbul'da hangi ilçeler daha risksiz? Uzman isim depreme karşı zemini sağlam 4 ilçeyi açıkladı Kahramanmaraş depreminin ardından gözler büyük Marmara depremine çevrildi. Canlı yayında konuşan Jeoloji Mühendisi İshak Yılmaz'dan ise yüreklere su serpen bir açıklama geldi. İstanbul'un zeminin sağlam olduğunu ve doldurma olan yerlere dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Yılmaz, "Buraların zeminini balyozla bile kıramıyoruz" dedi.
2.03.2023 Gündem
Erciyes Dağı volkanik mi, depremle patlar mı? Erciyes Dağı nerede, hangi ilimizdedir, yüksekliği kaç metredir, dünyada kaçıncı sırada? Dağın oluşumu!
Erciyes Dağı volkanik mi, depremle patlar mı? Erciyes Dağı nerede, hangi ilimizdedir, yüksekliği kaç metredir, dünyada kaçıncı sırada? Dağın oluşumu! Maraş merkezli depremlerin ardından gözler volkanik dağlara çevrildi. Kayseri'nin İncesu ilçesinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen 4.4'lük deprem hakkında açıklamalarda bulunan Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, "4.4'lük depremin ardından 3.4 şiddetine kadar artçılar olabilir" ifadelerini kullandı. Kayseriler söz konusu depremin ardından “Erciyes Dağı aktif mi, en son ne zaman patladı, Türkiye’nin kaçıncı büyük dağı, volkanik mi? Erciyes Dağı patlar mı?” gibi sorulara yanıt aramaya başladı. Peki, Erciyes Dağı depremde patlar mı?
2.03.2023 Gündem
Süleyman Pampal kimdir? Deprem uyarısıyla dikkat çeken Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Süleyman Pampal nereli, kaç yaşında? İşte biyografisi!
Süleyman Pampal kimdir? Deprem uyarısıyla dikkat çeken Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Süleyman Pampal nereli, kaç yaşında? İşte biyografisi!   Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde en çok etkilenen Hatay ile ilgili Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Süleyman Pampal, katıldığı canlı yayında Hatay'ı bir büyük depremin daha beklediğini ve tehlikenin yaklaştığını söyledi. Söz konusu açıklamanın ardından “Süleyman Pampal kimdir? Deprem açıklaması yapan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Süleyman Pampal kaç yaşında, nereli?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte Prof. Dr. Süleyman Pampal’ın biyografisi... 
28.02.2023 Gündem
Hatay büyük deprem bekleniyor mu? Süleyman Pampal deprem uyarısı yaptı! Hatay’da yine deprem olacak mı, depremler devam edecek mi? Hatay’daki fay kırıldı mı?
Hatay büyük deprem bekleniyor mu? Süleyman Pampal deprem uyarısı yaptı! Hatay’da yine deprem olacak mı, depremler devam edecek mi? Hatay’daki fay kırıldı mı? Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler etkilediği 11 ilde binlerce kişinin ölümüne sebep olmuştu. Depremde yaralar sarılmaya devam ederken depremlerden en çok etkilenen illerden olan ve geçtiğimiz günlerde de 6.4 büyüklüğünde bir sarsıntı yaşayan Hatay'a yönelik Süleyman Pampal’dan bir uyarı geldi. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Süleyman Pampal, katıldığı canlı yayında Hatay bölgesi için uyarıda bulundu. Peki, Hatay’da depremler devam edecek mi, yine deprem olacak mı, büyük deprem bekleniyor mu? Hatay’daki fay kırıldı mı? Hatay’daki büyük depremler ve ile Süleyman Pampal’ın deprem uyarısı...
28.02.2023 Gündem
Deprem uygulamaları gerçekten işe yarıyor mu?
Deprem uygulamaları gerçekten işe yarıyor mu? Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilde yıkıma yol açan depremlerin ardından deprem uygulamaları yeniden gündeme geldi. Milyonlarca kişi depremi bir kaç saniye önceden öğrenebilmek için bu uygulamaları telefonuna indirdi. Peki deprem uygulamaları gerçekten işe yarıyor mu? Uzman isimler tek tek açıkladı.
28.02.2023 Gündem
4.6 büyüklüğündeki depremde zeminde sıvılaşma oluşması uzmanları da şaşırttı
4.6 büyüklüğündeki depremde zeminde sıvılaşma oluşması uzmanları da şaşırttı Elazığ’da 17 Şubat'ta meydana gelen 4,6'lık deprem sonrası Yolüstü köyünde metrelerce uzanan yarıkların zemin sıvılaşması olduğu tespit edildi. Elazığ Jeoloji Mühendisler Odası Başkanı Jeoloji Yüksek Mühendisi Burhan Daş, 4,6 büyüklüğündeki bir depremde meydana gelen sıvılaşmaya kendilerinin de şaşırdığını söyledi.
22.02.2023 Gündem
Depremde güçlendirme sayesinde kurtuldular
Depremde güçlendirme sayesinde kurtuldular Antakya’da Belediye Kooperatif Evleri’nde bulunan 3 bloktan birisi göçüp diğeri ağır hasar alırken, 14 yıl önce site sakinleri tarafından güçlendirmesi yapılan A2 Blok dimdik ayakta kaldı. Site sakinleri güçlendirme ile ilgili detayları anlattı.
21.02.2023 Gündem
Saros Körfezi nerede, nereye bağlı? Saros Körfezi fay hattı hangi ilçelerden geçiyor?
Saros Körfezi nerede, nereye bağlı? Saros Körfezi fay hattı hangi ilçelerden geçiyor?  Marmara Denizi’nin içerisinden devam edip Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinden geçen ve Saros Körfezi’nin içerisine devam eden fay hattının, Kuzey Anadolu Fay hattının devamı niteliğinde olduğunu vurgulayan jeoloji mühendisi Can Yılmaz, “Bu hattın Edirne genelinde en yakın yeri Saros Körfezi sahil şeridinin 5 kilometre uzağında olduğu görülmektedir. Enez ilçemiz de bu hatta 25-30 kilometre yakınlıkta yer almaktadır” dedi. Peki, Saroz Körfezi nerede, nereye bağlı? Saros Körfezi fay hattı hangi ilçelerden geçiyor? 
21.02.2023 Gündem
Jeoloji mühendisi, 'Tehlikenin en büyük olduğu yerlerden biri' diyerek uyardı
Jeoloji mühendisi, 'Tehlikenin en büyük olduğu yerlerden biri' diyerek uyardı Edirne’nin Saros Körfezi’nden başlayıp, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Aras Vadisi’ne kadar uzanan Kuzey Anadolu Fay hattının devamı niteliğindeki hattın Saros Körfezi sahil şeridinin 5 kilometre uzağında olduğunu belirten Jeoloji Mühendisleri Odası Edirne temsilcisi ve jeoloji mühendisi Can Yılmaz, “Bu bölgelerin oluştuğu alanlar alüvyon düzlüklerden dolayı ve depreme yakınlığını dikkate aldığımızda tehlikeli durumunun en büyük olduğu yerlerden bir tanesi” açıklamasında bulundu.
21.02.2023 Gündem
Prof. Dr. Hasan Sözbilir: İkinci büyük depremde 60 saniyede 6,6 metre ötelenme gerçekleşti
Prof. Dr. Hasan Sözbilir: İkinci büyük depremde 60 saniyede 6,6 metre ötelenme gerçekleşti İzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi'nin (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, "Gözlemlerimiz Kahramanmaraş merkezli ikinci büyük depremin Çardak Fayı ve Doğanşehir Fayının kırılmasıyla oluşan iki segmentli bir deprem olduğunu göstermektedir" dedi. Depremin yer kabuğunu metrelerce öteye taşıdığını belirten Prof. Dr. Sözbilir, "İkinci büyük depremde 60 saniyede, 6,6 metre ötelenmenin gerçekleştiğini anlıyoruz. Özellikle Malatya'nın Doğanşehir ilçesi, depremin sismik kaynağı olan Doğanşehir Fayı boyunca konumlandığından, yeni yapılanmanın bu fay zonunun dışına çekilmesi hayati derecede önem taşımaktadır" dedi.
18.02.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Jeoloji Mühendisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki jeoloji mühendisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.