İzolasyon

İzolasyon

Son dakika izolasyon haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan izolasyon ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını izolasyon haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İzolasyon

haberleri sayfasında son dakika yaşanan izolasyon gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.173 izolasyon haberi bulunmuştur. Tüm izolasyon haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı Peters, İstanbul'da şantiyeyi ziyaret etti!
Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı Peters, İstanbul'da şantiyeyi ziyaret etti! İstanbul'un Kadıköy İlçesinde bulunan inşaatı ziyaret eden Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Winston Peters, ülkesinden ithal edilen sismik izolatörlerin ilk defa kullanıldığı Kadıköy'deki binanın şantiyesini ziyaret etti.
24.04.2024 Gündem
Beşiktaş’taki gece kulübü faciasının itfaiye raporu savcılığa ulaştı!
Beşiktaş’taki gece kulübü faciasının itfaiye raporu savcılığa ulaştı! İstanbul'un Beşiktaş İlçesindeki gece kulübünde tadilat sırasında çıkan ve 29 kişinin ölümüne neden olan yangına ilişkin itfaiyenin olay raporu savcılığa ulaştı. Raporda, işyeri dahilinde acil durum aydınlatmaları, yönlendirme levhalarının olmadığı, mevcut sprinkler söndürme sistemi ve yangın dolaplarının çalışmadığı tespit edildi.
15.04.2024 Gündem
Yangın güvenlik uzmanı ‘Masquerade’ faciasının görüntülerini yorumladı!
Yangın güvenlik uzmanı ‘Masquerade’ faciasının görüntülerini yorumladı! İstanbul'un Beşiktaş İlçesinde bulunan ‘Masquerade’ isimli mekanda 29 kişinin hayatını kaybettiği yangının çıkış görüntülerini yorumlayan Türkiye Yangından Korunma ve Eğitim Vakfı (TÜYAK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Yangın Güvenlik Uzmanı Levent Yasa,‘ihmaller zinciri’ açıklamasında bulundu. Yasa,"Yönetmeliklere göre 4 yılda bir değiştirilmek zorundadır" dedi.
5.04.2024 Gündem
Avcılar’da 5 işçi zehirlendi! Sebebi belli oldu
Avcılar’da 5 işçi zehirlendi! Sebebi belli oldu Avcılar’da, tahtakurusuna karşı ilaçlama yapılan evdeki 5 inşaat işçisi, zehirlenme belirtileri ile hastaneye kaldırıldı. Vakalar üzerine dün akşam kısmi izolasyon önlemleri alınan Murat Kölük Devlet Hastanesi acil servisi, gece yarısından sonra normale döndü.
17.03.2024 Gündem
Sultanbeyli'de 3 katlı binanın çatısı alev alev yandı
Sultanbeyli'de 3 katlı binanın çatısı alev alev yandı Sultanbeyli'de 3 katlı binanın çatısında izolasyon çalışması sırasında yangın çıktı.Ölen ya da yaralananın olmadığı yangın, itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla söndürüldü.
26.12.2023 Gündem
Çocukların yüzde 28'i 'hikikomori' sendromuna maruz kalıyor
Çocukların yüzde 28'i 'hikikomori' sendromuna maruz kalıyor Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nden Prof. Dr. Tuncay Dilci, dijitanaliz tekniği ile 2 bin 300 çocuk üzerinde yapılan araştırmada, çocukların yüzde 28'inin 'içeri çekilme, hapsedilmiş olma' anlamına gelen ve Japonca bir terim olan 'hikikomori' sendromuna maruz kaldığını söyledi. Prof. Dr. Dilci, "Çocuklar genelde videolu oyunlar oynayarak, odalarında vakit geçiriyor. Dış dünyadan zevk alamama gibi davranışlara yöneliyorlar. Bu olayın yaşam boyu devam etme riski var" dedi.
26.12.2023 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Batı katliama göz yumuyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Batı katliama göz yumuyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi'nde konuştu. Batı'nın İsrail'e ateşkes çağrısında bulunmamasına tepki gösteren Erdoğan, "Bırakın eleştiriyi ateşkes çağrısı yapamayacak kadar acziyet içindeler. Kur'an-ı Kerim'i yakanlara göz yumanlar Filistin bayrağına dahi tahammül edemiyorlar." ifadelerini kullandı.
9.11.2023 Gündem
Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası tarihi Kapalıçarşı'da gizli tehlike!
Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası tarihi Kapalıçarşı'da gizli tehlike! İstanbul'un en önemli tarihi yapılarından Kapalıçarşı'da açıkta duran kablolar görüntü kirliliği yaratırken, yangın riskini de beraberinde getiriyor. En son yaşanan sağanak yağışla sular altında kalan Kapalıçarşı için Yangın Güvenlik Uzmanı Levent Yasa, "Su kısa devre yaratıyor. Kablolarda aşırı ısınmadan dolayı tutuşma ve yangın meydana geliyor. Bu da elektrik kaynaklı bir yangına yol açıyor. Kablo demetleri özellikle Kapalıçarşı gibi eski binaların içinde çok fazla miktarda karşı karşıya kaldığımız risklerden bir tanesi" dedi.
9.10.2023 Gündem
Tüyler ürperten olay! Eve giren polisler gördükleri manzara karşısında dondu kaldı: Her şeyi adım adım planlamış
Tüyler ürperten olay! Eve giren polisler gördükleri manzara karşısında dondu kaldı: Her şeyi adım adım planlamış ABD eyaleti Oregon'da Negasi Zuberi adlı cani, kaçırdığı bir kadın tarafından şikayette bulunulduktan sonra Temmuz ayında tutuklandı. Kadının şikayetinin ardından şüphelinin evine giden polisler gördükleri manzara karşısında neye uğradıklarını şaşırdı.
4.08.2023 Dünya
Yalnız yaşayanlara kötü haber! Erken ölüm riskini artırıyor
Yalnız yaşayanlara kötü haber! Erken ölüm riskini artırıyor Beş kıtada 2.2 milyon kişi ile yapılan çalışmaların derlendiği bilimsel araştırma, yalnızlığın erken ölüm riskini yaklaşık yüzde 14 artırdığını ortaya koydu. Yalnızlığa bağlı ölüm riskinde kanser yüzde 9 ile dikkat çekti. Aynı araştırma, kişinin dış dünyayla iletişimini kestiği sosyal izolasyon verilerini de inceledi. Buna göre, sosyal izolasyonun erken ölüm riskini yüzde 32; kalp damar hastalıklarına bağlı ölüm oranını yüzde 34, kansere bağlı ölüm riskini ise yüzde 24 artırdığı saptandı. Araştırmacılar, yalnızlık ve sosyal izolasyona bağlı ölüm oranındaki artışın; alkol, sigara ve obezite gibi geleneksel risk faktörleri kadar etkili olduğu görüşünde.
1.07.2023 Yaşam
Bakan Koca'dan 'kızamığa bağlı ölüm' açıklaması
Bakan Koca'dan 'kızamığa bağlı ölüm' açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Ülkemizde kızamık vakalarına bağlı ölümler olduğu yönünde medyada yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Konuyla ilgili kaygı uyandıran iddialar asılsızdır. Bu açıklama, kamuoyunu doğru bilgilendirme ihtiyacından doğmuştur.' açıklamasında bulundu.
19.06.2023 Gündem
Bakan Kasapoğlu'ndan CNN Türk'te 28 Mayıs mesajı: Millet güçlü bir mesaj verecek
Bakan Kasapoğlu'ndan CNN Türk'te 28 Mayıs mesajı: Millet güçlü bir mesaj verecek Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, CNN Türk'te önemli açıklamalarda bulundu. 28 Mayıs'ta yapılacak 2. tur seçimlerine ilişkin Bakan Kasapoğlu, " Milletimizin gündeminde istikrar var ve müthiş bir Erdoğan sevgisi var. Erdoğan karşıtlığı üzerinden siyaset yapanlara, masaya bir güven yok. 28 Mayıs'ta milletimiz daha da güçlü bir mesaj verecektir" dedi. "Yurtlar gerektiğinde öğrencilerin gerektiğinde afetzedelerin emrinde" diyen Bakan Kasapoğlu, "Bu yıl yeni yurtlar açacağız. Yurtlar sığınaklı, güvenli bir liman. İnanır mısınız, tatil olduğunda yurtlarda kalmak isteyen öğrencilerimiz var" ifadelerini kullandı.
25.05.2023 Gündem
Nurdağı'nda köy evlerinin teslim tarihi belli oldu! Bakan Kurum: Devletimiz çifte bayram yaşatıyor
Nurdağı'nda köy evlerinin teslim tarihi belli oldu! Bakan Kurum: Devletimiz çifte bayram yaşatıyor Gaziantep'in Nurdağı ilçesinin kırsal kesimindeki Belpınar Mahallesi'ndeki 3 köyde 14 köy evi tamamlandı. Mesthöyük köyünde yöresel mimariye uygun tek katlı evlerden 3'ü, Ramazan Bayramı'nda sahiplerine teslim edilecek. Konuyla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir video paylaştı.
19.04.2023 Ekonomi
Radye temel nedir, depreme dayanıklı mı? Radye temel tünel kalıp sistemi sağlam mı?
Radye temel nedir, depreme dayanıklı mı? Radye temel tünel kalıp sistemi sağlam mı? Türkiye deprem kuşağında yer alan bir ülke olarak binaların depreme dayanıklılığı son depremlerle yeniden gündeme geldi. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler ev ve iş yerinin uygun şartlarda inşa edilmediğini ortaya çıkardı. Depreme dayanıklı bina inşaatında radye temel adı verilen teknik depreme kaşı dayanıklılık konusunda dikkat çekti. Peki, radye temel nedir? Radye temelli bina nasıl anlaşılır?
8.04.2023 Gündem
Türkiye'de sismik üretimi başlıyor; maliyeti düşürecek
Türkiye'de sismik üretimi başlıyor; maliyeti düşürecek Deprem anında sarsıntıyı azaltarak binaların ayakta kalmasını sağlayan sismik izolatörlerin Türkiye'de üretilmesi ve anahtar teslim hizmet sunulması için harekete geçildi. Fago Teknoloji ile Çin'de deprem teknolojileri üzerine çalışan Zhejiang Earthquake şirketi ortaklık kurdu. Buna göre 50 milyon dolarlık yatırımla bu yılın sonuna doğru Çorlu'da kurulacak fabrikada sismik izolatör üretimine başlanacak. Konuyla ilgili bilgi veren şirketin Genel Müdürü Banu Aydın, “İnsanların güvenli bir şekilde depremden sonra da evlerinde yaşamalarını istiyoruz. Ülkemizde sismik izolatörün mühendislik hizmeti ile birlikte sunulacak şekilde üretilmesine ihtiyaç vardı. İnşa edilecek yeni konutlarda toplam maliyetin yüzde 5 ile 7 gibi bir seviyede artabileceğini söyleyebiliriz. Ayrıca fabrikamız, yıllık 30 bin adet izolatör üretilecek kapasiteye sahip olacak” dedi.
8.04.2023 Gündem
Deprem anında hayat kurtaran 'izolatör!' "Sarsıntı sırasında ameliyat devam etti"
Deprem anında hayat kurtaran 'izolatör!' "Sarsıntı sırasında ameliyat devam etti" Yapısında kullanılan ‘sismik izolatör’ sayesinde Elbistan Devlet Hastanesi, Hatay Dörtyol Devlet Hastanesi, Malatya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ve Battalgazi Devlet Hastanesi ise yıkıcı depreme rağmen dimdik ayakta kaldı...
12.02.2023 Gündem
Doğal gaz faturalarını yüzde 35 düşürüyor! Uzmanlar pratik yöntemleri tek tek açıkladı
Doğal gaz faturalarını yüzde 35 düşürüyor! Uzmanlar pratik yöntemleri tek tek açıkladı Doğal gaz faturalarını düşürmenin prtaik yöntemlerini uzmanlar tek tek açıkladı. Isınmak ve sıcak su ihtiyacı için kullanılan kombiler, yapılan hatalardan dolayı cep yakabiliyor. Uzmanlar, alınacak önlemler sayesinde kabarık faturaların önüne geçmenin mümkün olduğunu söyledi.
25.01.2023 Ekonomi
Meclis Başkanı Şentop, Suudi Arabistanlı mevkidaşı ile görüştü
Meclis Başkanı Şentop, Suudi Arabistanlı mevkidaşı ile görüştü TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Suudi Arabistan Şura Meclisi Başkanı Abdullah bin Muhammed Al Şeyh ve beraberindeki heyet ile görüştü.
26.12.2022 Gündem
'Maske ve izolasyon tedbirleri azalınca çocuklarda RSV arttı'
'Maske ve izolasyon tedbirleri azalınca çocuklarda RSV arttı' Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Elif Ünver Korğalı, pandemi sonrası respiratuvar sinsityal virüsünde (RSV) artış olduğunu belirterek, "Birkaç yıl pediatrik açıdan rahat kış geçirdik çünkü maske kullanılıyordu ve izolasyon önlemlerine ileri derecede uyuluyordu. Şimdi maskeleri kaldırdık, okulları açtık ve izolasyon tedbirleri gevşedi" dedi.
13.12.2022 Sağlık
Grip geldi sınıflar boş kaldı! Okullarda salgın tehlikesi
Grip geldi sınıflar boş kaldı! Okullarda salgın tehlikesi Pandemi döneminin ardından çocukları bu yıl beklenenden erken ve güçlenerek gelen grip vurdu. 3 yılın sonunda griple tanışan çocuklarda yüksek ateş, 20 güne kadar sürebiliyor. Öğretmenler de ‘Her gün birkaçı ateşleniyor’ diyerek sınıfların boş kaldığına dikkat çekiyor.kor
29.11.2022 Gündem
ABD’de korkunç olay! Verilen karar ülkeyi ikiye böldü
ABD’de korkunç olay! Verilen karar ülkeyi ikiye böldü ABD’de bir mahkum için verilen idam kararı tepkilere neden oldu. Kimileri şizofreni tanısı konulan mahkuma verilen cezanın acımasız olduğunu belirtirken bazıları da geç kalmış bir karar olarak değerlendirdi. Kurbanın akrabaları ise idamın ardından şok eden açıklamalarda bulundu.
21.10.2022 Dünya
Bakan Çavuşoğlu: Çatışmaların yaklaşık yüzde 60’ı da İslam İşbirliği Birliği Teşkilatının coğrafyasında gerçekleşiyor
Bakan Çavuşoğlu: Çatışmaların yaklaşık yüzde 60’ı da İslam İşbirliği Birliği Teşkilatının coğrafyasında gerçekleşiyor Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, New York’taki İslam İşbirliği Teşkilatı Yıllık Koordinasyon Toplantısı’ndaki hitabında, “İki milyardan fazla kişi çatışma bölgelerinde yaşıyor. Bu çatışmaların yaklaşık yüzde 60’ı da İslam İşbirliği Birliği Teşkilatının coğrafyasında gerçekleşiyor” ifadelerini kullanarak, “Kıbrıslı Türkler haksız bir izolasyon ve ambargoyla karşı karşıya” dedi.
22.09.2022 Siyaset
Türkiye'den 'denizaltı' hamlesi! Dünyada eşi benzeri yok, suya indirildi
Türkiye'den 'denizaltı' hamlesi! Dünyada eşi benzeri yok, suya indirildi Yalova'nın Altınova ilçesindeki bir tersanede, Milli Savunma Bakanlığınca yürütülen projede yapımı tamamlanan ve kendi kategorisinde dünyada tek olma özelliğine sahip, 3 bin ton kaldırma kapasiteli 'denizaltı havuzu' törenle suya indirildi.
31.08.2022 Gündem
3 bin ton kaldırma kapasiteli 'denizaltı havuzu suya indirildi
3 bin ton kaldırma kapasiteli 'denizaltı havuzu suya indirildi Yalova’nın Altınova ilçesindeki bir tersanede, Milli Savunma Bakanlığı’nca yürütülen projede yapımı tamamlanan ve kendi kategorisinde dünyada tek olma özelliğine sahip, 3 bin ton kaldırma kapasiteli 'denizaltı havuzu' törenle suya indirildi.
31.08.2022 Gündem
Asbestin neden olduğu hastalıklar neler? Asbest zararlı mı? Asbeste maruz kalmak kansere neden olur mu?
Asbestin neden olduğu hastalıklar neler? Asbest zararlı mı? Asbeste maruz kalmak kansere neden olur mu? Asbest insan sağlığına zararlı olan, maruz kalınması halinde kansere varana kadar pek çok olumsuz etkiye sahip mineral türlerinden biridir. İnşaat ve yapı sektöründe sıklıkla kullanılan asbest, maddeye tutuşmazlık ve sıcaklığa dayanıklılık vermesi nedeniyle pek çok alanda kullanılır. Peki, Asbest nedir? Asbest ne işe yarar? Asbest nerelerde kullanılır? Asbest neden olduğu hastalıklar neler? Asbest zararlı mı? Asbeste maruz kalmak kansere neden olur mu? İşte detaylar…
17.08.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

İzolasyon ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki izolasyon haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.