İtü

İtü

Son dakika İTÜ haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İTÜ ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İTÜ haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İtü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan itü gelişmeleri de dahil olmak üzere 586 itü haberi bulunmuştur. Tüm itü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hataylı çocukların icatları 3B baskı teknolojisiyle hayat buldu
Hataylı çocukların icatları 3B baskı teknolojisiyle hayat buldu Hayalime Ortak Ol Topluluğu ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi iş birliğinde gerçekleşen “Geleceği Gülümsetecek Hayaller” projesi ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Hataylı çocukların hayalinden çıkan geleceğin icatlarının ilk prototipleri, İTÜ’deki Dijital Fabrikasyon dersi öğrencilerinin elinde 3B baskı teknolojisiyle hayat buldu.
24.04.2024 Yaşam
5G Teknoloji Kampüsü faaliyete başladı
5G Teknoloji Kampüsü faaliyete başladı İstanbul Teknik Üniversitesi, Turkcell ve Ericsson iş birliğiyle kurulan 5G Teknoloji Kampüsü, imzalanan protokolle faaliyete başladı. Özel sektör ve akademiyi bir araya getiren Ar-Ge iş birliği kapsamında İTÜ Ayazağa Yerleşkesinde kurulan sahada, 5G teknolojileri geliştirilecek ve nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesine katkı sağlanacak. Kampüs içinde kullanılan otonom otobüs, Teknoloji Kampüsü’nün odaklanacağı ilk çalışmalar arasında yer alıyor.
15.04.2024 Yaşam
Tamamen ücretsiz! Üniversite öğrencileri yararlanıyor: Kıyafet, ev eşyası, gıda, kırtasiye
Tamamen ücretsiz! Üniversite öğrencileri yararlanıyor: Kıyafet, ev eşyası, gıda, kırtasiye Kıyafet, ayakkabı, ev eşyası, gıda, kırtasiye… Üniversite butikleri öğrencilerin ihtiyacını ücretsiz karşılıyor. İhtiyaç sahibi öğrencilere can suyu olan butiklere ‘güzel kıyafet bulurum’ düşüncesiyle gelenler de var.
17.03.2024 Gündem
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, 1773 İTÜ Teknopark'ı ziyaret etti
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, 1773 İTÜ Teknopark'ı ziyaret etti AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul Teknik Üniversitesi Teknopark Teknoloji Transfer Ofisi'ni ziyaret etti.
8.03.2024 Gündem
İTÜ Ayazağa yerleşkesinde yangın!
İTÜ Ayazağa yerleşkesinde yangın! İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Ayazağa kampüsünde yangın çıktı. İhbar sonrası olay yerine sevk edilen ekipler yangını kontrol altına almak için çalışmaya başladı.
6.03.2024 Vatan TV
İTÜ Ayazağa yerleşkesinde yangın!
İTÜ Ayazağa yerleşkesinde yangın! İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Ayazağa kampüsünde içerisinde inşaat işçilerinin kaldığı konteynerde yangın çıktı. Ölen ya da yaralananın olmadığı yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
6.03.2024 Gündem
NASA’da Türk imzası atmak için çalışıyorlar
NASA’da Türk imzası atmak için çalışıyorlar NASA tarafından 30’uncusu gerçekleşecek İnsanlı Keşif Aracı Yarışması’na, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencilerinin oluşturduğu Bellatrix Uzay Takımı kabul alan ilk Türk takımı oldu. Öğrencilerin insan gücüyle çalışan bir aracı tasarlayıp üretmesi beklenen ve Ay yüzeyinin simülasyonuyla yapılacak yarışmadan iyi bir derece almak için hız kesmeden çalışmalarını sürdüren takım, aracın imalat süreci için de sponsor desteği bekliyor. Nisan ayında ABD’de Marshall Space Flight Center’da Türkiye’yi temsil edecek takımın kaptanı Muhammed Şükrü Açıkbaş, “Bunu yapabilecek potansiyele sahip olduğumuzu biliyoruz. Biz insanlara bunu yapabileceğimizi göstermeye çalışıyoruz. NASA ile başladık, uluslararası alanda olmamız gerekiyor. NASA gibi bu alanın en iyilerinden olan kurumda Türkiye’nin en iyi eğitim kurumlarının yer alması gerekiyordu, biz de gereğini yaptık" dedi.
25.01.2024 Bilim ve Teknoloji
Ağrı Dağı'nda Nuh'un Gemisi! Bölgede bulunan kalıntılar 5500- 3000 yıl öncesinden...
Ağrı Dağı'nda Nuh'un Gemisi! Bölgede bulunan kalıntılar 5500- 3000 yıl öncesinden... Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından kurulan araştırma ekibinin geçen yıl Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, 'Nuh'un Gemisi' kalıntılarının olduğuna inanılan alandan alınan kaya ve toprak numunelerinin ilk sonuçları çıktı. Sonuçlara göre, bölgede milattan önce 5500 ve 3000 yılları arasındaki dönemden itibaren insan faaliyetlerinin olduğu belirlendi. Prof. Dr. Faruk Kaya, "Tarihlendirmeyle birlikte geminin burada olduğunu söylemek mümkün değil. Bunun ortaya çıkabilmesi için uzun süreli çalışmamız gerekiyor. Bundan sonraki dönemde İTÜ, Andrew Üniversitesi AİÇÜ öncülüğünde ortak çalışma yapma konusunda mutabakata vardık. İleriki süreçte 3 üniversite bu alanda çalışmalarını sürdürecek" dedi.
26.10.2023 Gündem
Korhan Berzeg bulundu mu? Ekonomist Korhan Berzeg kimdir, kaç yaşında?
Korhan Berzeg bulundu mu? Ekonomist Korhan Berzeg kimdir, kaç yaşında? AMERİKA Birleşik Devletleri'nde (ABD) yaşayan ve Dünya Bankası'ndan emekli olan Korhan Berzeg (83) tatil için geldiği, Balıkesir'in Gönen ilçesinde kayboldu. Korhan Berzeg aynı zamanda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in üniversitede hocasıydı. Peki, Korhan Berzeg bulundu mu? Ekonomist Korhan Berzeg kimdir, kaç yaşında?
29.06.2023 Gündem
Üniversitelerde seçmeli ders fırsatçıları! Soru başına 100 lira, öneme göre fiyat artıyor
Üniversitelerde seçmeli ders fırsatçıları! Soru başına 100 lira, öneme göre fiyat artıyor Üniversitelerde para karşılığında sınavlara başkasının yerine girenler ve tez hazırlayanlardan sonra şimdi de yaz okulu ders seçimlerini ücret karşılığı satanlar çıktı. İhtiyacı olmadığı halde dersleri seçen öğrenciler, aldıkları bu dersleri para karşılığında diğer öğrencilere satıyor. Dersin önemine göre 2.000 TL’ye varan miktarlarda ücret talep ediyorlar.
23.06.2023 Eğitim
Prof. Dr. Görür'den Malatya depremi açıklaması
Prof. Dr. Görür'den Malatya depremi açıklaması Türkiye'nin önde gelen jeoloji uzmanlarından Prof. Dr. Naci Görür, ülkemizin iki önemli fay hattından biri olan Doğu Anadolu Fay (DAF) hattı ve Malatya ile ilgili olarak, "Malatya çevresinde enerji büyük ölçüde boşaldı. DAF üzerinde büyük depremler beklemiyoruz. Sadece Malatya’nın kuzey ve kuzeybatısındaki Malatya Fayı yöresinde dikkatli olmak lazım. Bu son depremler oraya da stres transfer etmiş olabilir" değerlendirmesinde bulundu.
19.06.2023 Gündem
98 Alan Kodu Nereye Ait? +98 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?
98 Alan Kodu Nereye Ait? +98 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor? İran'ı ziyaret etmek adına profesyonel ya da turistik bir gezi yapmayı planlıyorsanız ve İran topraklarında bir otel rezervasyonu yapmak istiyorsanız, telefon ile aramalarınızda İran ülkesine karşılık gelen 98 telefon kodunu bilmeniz gerekmektedir.
27.05.2023 Yaşam
412 Alan Kodu Nereye Ait? 0412 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor?
412 Alan Kodu Nereye Ait? 0412 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor? Telefon numaraları tamamen rastgele değildir. Onları oluşturan ve alan kodu ya da önek denilen şeyi oluşturan ilk rakamlar, aslında çeşitli organlar tarafından çıkarılan kesin kurallara uyar. Günlük hayatta bilinmeyen telefon kodları pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. 
27.05.2023 Yaşam
Bu ülkede 16-74 yaş arasındaki 3,4 milyon kişi hiç internete girmedi
Bu ülkede 16-74 yaş arasındaki 3,4 milyon kişi hiç internete girmedi Almanya'da yapılan bir araştırmada 16-74 yaş arasındaki 3,4 milyon kişinin hayatlarında hiç internet kullanmadığı ortaya çıktı.
11.04.2023 Dünya
Depreme dayanıksız olduğu belirlenen İTÜ kız yurdu boşaltıldı
Depreme dayanıksız olduğu belirlenen İTÜ kız yurdu boşaltıldı Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) geçici kız öğrenci yurdunun yapılan kontrollerden sonra depreme dayanıksız olduğu belirlenince boşaltıldığını açıkladı.
9.03.2023 Gündem
Bina güçlendirmede 'yüzde 40' uyarısı! Uzman isim, 'çok yanlış biliniyor' deyip tek tek anlattı
Bina güçlendirmede 'yüzde 40' uyarısı! Uzman isim, 'çok yanlış biliniyor' deyip tek tek anlattı Türkiye'nin 11 ilini etkileyen felaket sonrası İstanbul’da deprem olacağına ilişkin öngörüler, vatandaşları harekete geçirdi. Fakat bu kez de binalarına güçlendirme çalışmaları yaptırmak isteyenler, fırsatçıların kurbanı olmaya başladı. Dolandırıcıların kullandığı yöntemleri anlatan YTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Koçak, olması gereken güçlendirme çalışması süreçlerini detayları ile anlattı. Koçak, 'karot alma' ile ilgili yanlış bilinen bir gerçeği de açıkladı.
6.03.2023 Gündem
İTÜ heyeti Adıyaman'da kamu binalarını inceledi, ön rapor hazırlandı
İTÜ heyeti Adıyaman'da kamu binalarını inceledi, ön rapor hazırlandı Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesinden Doç. Dr. Beyza Taşkın, "Kamuoyunda bir infial çıktı. Gölbaşı'nda çok yeni binalar yıkıma maruz kaldıkları için 'Yeni binalara da güvenemeyeceğiz galiba' diye endişe duyuldu. Bu endişelerin aslında çokta doğru olmadığı bulgusuna vardık" dedi.
2.03.2023 Gündem
Üsküdar'da trafik ışıklarında otomobile silahlı saldırı
Üsküdar'da trafik ışıklarında otomobile silahlı saldırı Üsküdar'da trafik ışıklarında bekleyen otomobile, motosikletle gelen iki kişi tarafından silahlı saldırı düzenledi. Otomobile 3 kurşun isabet ederken sürücü olayı yara almadan atlattı.
24.02.2023 Yaşam
Kayınvalidesini öldürüp 2 kişiyi yaraladı! Savunması ortaya çıktı
Kayınvalidesini öldürüp 2 kişiyi yaraladı! Savunması ortaya çıktı Denizli’nin Honaz ilçesinde, boşanma aşamasındaki eşi Aydın Adlım'daki çocuklarını almak için gittiği kayınpederinin evinde çıkan tartışmada kayınvalidesi Sultan Duran'ı öldüren Aydın Adlım, oğlu Atalay Adlım ile akrabası Ahmet Duran'ı yaraladı. Müebbet hapis Aydın Adlım, mahkemedeki savunması ortaya çıktı.
24.02.2023 Yaşam
Eşiyle ultrason odasına alınmayınca doktoru ve sekreteri darbetti
Eşiyle ultrason odasına alınmayınca doktoru ve sekreteri darbetti Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne eşini getiren Halis Emre S., birlikte ultrason odasına girmek istedikleri ancak içeri alınmadıkları iddiasıyla sekreter Salih Aydoğdu ile radyoloji uzmanı Mesut Furkan Yazar'ı darbetti. Dr. Yazar'ın 'beyaz kod' vermesi üzerine gözaltına alınan Halis Emre S., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 
24.02.2023 Yaşam
Yunanistan'da F-35 krizi! '800 milyon dolarlık diken'
Yunanistan'da F-35 krizi! '800 milyon dolarlık diken' Filosuna F-35 savaş uçaklarını dahil etmeye hazırlanan Yunanistan'da altyapı krizi patlak verdi. Yunan basını yaşanan tartışmayı '800 milyon dolarlık bir diken' başlığı ile duyurdu.
24.02.2023 Dünya
'Sağlamlık raporu' dolandırıcılığı! İTÜ'den İstanbullulara uyarı
'Sağlamlık raporu' dolandırıcılığı! İTÜ'den İstanbullulara uyarı Dolandırıcılar, İstanbul için yapılan deprem uyarısını fırsat bildi. Bu kez de sağlamlık raporu için harekete geçen ev sahibi ve kiracıları hedeflerine koydular. Konuyla ilgili İTÜ’den sağlamlık raporu dolandırıcılığı uyarısı geldi. Açıklamada, "Reklam amacıyla yapılan bu görsellerin/ilanların üniversitemizle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır” denildi. İşte dolandırıcıların yeni tuzağı...
24.02.2023 Gündem
İşte büyük yıkımın 5 ana nedeni! Bilim insanlarından ön rapor
İşte büyük yıkımın 5 ana nedeni! Bilim insanlarından ön rapor İTÜ’nün inşaat, jeoloji, jeofizik mühendislikleriyle mimarlık fakültesindeki biliminsanları Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin ön rapor yayınladı. Raporda depremin yarattığı büyük yıkımın beş ana nedeni sıralandı: Bina yaşı, zeminin yetersiz taşıma kapasitesi, yönetmeliklere uyulmaması, malzemelerin kalitesizliği, bitişik binalarda kat uyumsuzluğu.
19.02.2023 Gündem
Antakya'nın deprem öncesi ve sonrası uydu fotoğrafları
Antakya'nın deprem öncesi ve sonrası uydu fotoğrafları İstanbul Teknik Üniversitesi'nden (İTÜ) iklim bilimci Doç. Dr. Barış Önol'un paylaştığı, deprem öncesi ve sonrasına ait uydu fotoğraflarında Antakya'nın büyük bölümünün yıkıldığı görüldü. 
10.02.2023 Gündem
Celal Erdoğan öldü mü, neden öldü? Celal Erdoğan kimdir, kaç yaşında, nereli, cenaze töreni ne zaman ve nerede?
Celal Erdoğan öldü mü, neden öldü? Celal Erdoğan kimdir, kaç yaşında, nereli, cenaze töreni ne zaman ve nerede? AK Parti’nin önemli isimlerinden Celal Erdoğan hayatını kaybetti. Celal Erdoğan’ın vefat haberi sonrasında Celal Erdoğan neden öldü, Celal Erdoğan kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte Celal Erdoğan cenaze töreni ve ölüm nedeni…
29.11.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İtü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki itü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.