İthib

İthib

Son dakika İTHİB haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İTHİB ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İTHİB haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İthib

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ithib gelişmeleri de dahil olmak üzere 76 ithib haberi bulunmuştur. Tüm ithib haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Varank: Dünyanın en büyük 5'inci tekstil üretici ve ihracatçısı konumuna yükseldik
Bakan Varank: Dünyanın en büyük 5'inci tekstil üretici ve ihracatçısı konumuna yükseldik Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Dünyanın en büyük 5. tekstil üretici ve ihracatçısı konumuna yükseldik. Biz bunu çok daha ileri taşıyabilecek kabiliyete sahibiz. En kısa sürede biz dünya liderliğine oynayabileceğiz" dedi.
6.10.2022 Ekonomi
Asgari ücret tutarında burs ve iş garantisi! Firmalar sıraya girdi, şartlar belli oldu
Asgari ücret tutarında burs ve iş garantisi! Firmalar sıraya girdi, şartlar belli oldu YSK sınavı açıklandı, milyonlarca üniversiteli adayını tercih heyecanı sardı! İş olanağı fazla meslekler araştırılırken, sektörden son dakika çağrısı geldi. Bu bölümü seçene burs garantisi ve iş garantisi veriliyor. Yeni yatırımlarla büyüyerek her yıl ihracat hacmini arttıran tekstil sektöründe tekstil mühendisi yetişmiyor. Büyük holding ve şirketlerden kendilerine tekstil mühendisi talebi yağdığını söyleyen Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, “Firmalar tekstil mühendisliğinden mezun olan öğrencileri işe almak için rekabet ediyor” dedi. Üniversitelerin kontenjanları ve taban puanlarının açıklanmasıyla birlikte, öğrencilerin tercih süreci Tekstil ve hazır giyim ihracatçı birlikleri de, üniversite sınavında ilk 20 binde yer alan ve ilk 5 tercihinden birinde tekstil mühendisliğini seçerek bölüme girmeye hak kazanan öğrencilere, aylık 5 bin 500 TL burs imkanı sunacaklarını duyurdu.
24.07.2022 Ekonomi
Asgari ücret tutarında eğitim bursu! Öğrencilere müjde...
Asgari ücret tutarında eğitim bursu! Öğrencilere müjde... Üniversite tercihi yapan milyonlarca öğrenciye müjde! Asgari ücret tutarında burs imkanı resmen açıklandı. Kontenjanları ve taban puanlarının açıklanmasıyla birlikte, öğrencilerin tercih süreci de başladı. Tekstil ve hazır giyim ihracatçı birlikleri, üniversite sınavında ilk 20 binde yer alan ve ilk 5 tercihinden birinde tekstil mühendisliğini seçerek bölüme girmeye hak kazanan öğrencilere, bugün itibariyle aylık 5 bin 500 TL burs imkanı sunacaklarını duyurdu. Kriterlere uygun olmaları halinde, Türkiye genelinde 14 tekstil mühendisliği bölümüne kayıt yaptıracak toplam 463 öğrencinin tamamı da bu burstan yararlanabilecek. İşte detaylar...
23.07.2022 Ekonomi
Çağla Şıkel transparan yırtmaçlı elbisesiyle geceye damga vurdu!
Çağla Şıkel transparan yırtmaçlı elbisesiyle geceye damga vurdu! 15'inci İstanbul 2021 İTHİB Uluslararası Kumaş Tasarım Yarışması'nın sunuculuğunu üstlenen Çağla Şıkel, Instagram hesabında art arda yaptığı paylaşımlarla olay oldu. İlk olarak yarışma öncesi hazırlık sürecinde çektiği bornozlu pozunu yayınlayan Şıkel, daha sonra birbirinden iddialı elbiseleriyle çektirdiği fotoğrafları paylaştı.
27.11.2021 Magazin
İnternetten almayın! Mağdur olmayın
İnternetten almayın! Mağdur olmayın Yasak olmasına rağmen sosyal medya üzerinden maske satışı yapanlar vatandaşı mağdur ediyor. Uzmanlar ise ‘kalitesiz ürünleri fahiş fiyata satanları şikayet edin‘ diyerek tüketicileri uyarıyor.
3.05.2020 Ekonomi
Tekstil okuyana burs ve iş garanti
Tekstil okuyana burs ve iş garanti Türk tekstil ve hazır giyim sektörü dünyada 8’inci, Avrupa Birliği’nde (AB) ise 3’üncü büyük tedarikçi konumunda. Yıllık 26 milyar dolarlık ihracatı ile ikinci büyük ihracatçı sektör olan tekstil ve hazır giyim, istihdamda da lokomotif. Ancak ekonomideki bütün bu önemine rağmen son dönemlerde algısı gerilemiş ve sektörü daha da ileriye taşıyacak nitelikli elemanlar tarafından tercih edilmeyen bir alan haline dönüşmüştü
1.09.2019 Ekonomi
Öğrenciler o bölüme akın etti!
Öğrenciler o bölüme akın etti! Hazır giyim ve Konfeksiyon, Tekstil ve Hammaddeleri, Deri ve Deri Mamulleri İhracatçı Birlikleri ile Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası tarafından hayata geçirilen “Tekstil Mühendisliği Burs ve İstihdam Projesi" meyvelerini verdi, giriş puanları yükselirken bölüm kontenjanları da yüzde 92 oranında doldu.
20.08.2019 Ekonomi
Tekstil mühendisliğini seçen öğrenciye maaş bağlanacak
Tekstil mühendisliğini seçen öğrenciye maaş bağlanacak İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği YÖK ile protokol imzalandı. Üniversite sınavlarında ilk 20 bine girip tekstil mühendisliğini tercih edecek öğrencilere okul süresi boyunca maaş ve okuldan sonra ise iş garantisi verilecek.
22.04.2019 Gündem
Tekstil ihracatında ekim ayı Cumhuriyet rekoru
Tekstil ihracatında ekim ayı Cumhuriyet rekoru İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Öksüz, "İTHİB olarak sadece ekim ayı içerisinde 175 ülkeye gerçekleştirdiğimiz 939 milyon dolarlık ihracat ile Cumhuriyet tarihi rekoru kırdık. 2018 yılı ekim ayı ihracatı tüm zamanların en yüksek ekim ayı ihracat rakamı oldu." ifadelerini kullandı.
10.11.2018 Ekonomi
Kiralık 360 bin araç var, filocular batar
Kiralık 360 bin araç var, filocular batar TÜM Oto Kiralama Kuruluşları Derneği (TOKKDER) Başkanı İnan Ekici, araç kiralama sektöründe eurodan TL’ye dönmenin bugünkü faiz ortamında teknik olarak imkansız olduğunu iddia etti.
13.09.2018 Ekonomi
Türkiye otoban hızına kavuşacak
Türkiye otoban hızına kavuşacak İş dünyası seçim sonuçlarından memnun. İstikrarın Türkiye’yi ‘otoban hızı’na ulaştıracağını söyleyen iş dünyası temsilcileri, ekonominin öncelikli gündem olmasını istiyor. İş insanlarının beklentisi bir an önce reformlara odaklanılması
25.06.2018 Ekonomi
Bakan açıkladı! Teşvik kapsamına alınıyor
Bakan açıkladı! Teşvik kapsamına alınıyor Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Artık tekstil ve konfeksiyonda yatırımlar teşvik kapsamına alınacak." dedi.
23.03.2018 Ekonomi
Çağlar: Genelkurmay Başkanı Akar'a 'Hallederiz' dedim
Çağlar: Genelkurmay Başkanı Akar'a 'Hallederiz' dedim DEVLET nişanı ile ödüllendirilen Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin normale döndürülme sürecine nasıl dahil olduğunu anlattı. Çağlar, "Çok yakın arkadaşım" dediği Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile yaptığı görüşme ardından sürece dahil olduğunu ve krizin çözümüne yardımcı olabileceğini hallederiz' diyerek ifade ettiğini kaydetti.
29.09.2021 Gündem
Güzel boşanmanın sırrını  verdi
Güzel boşanmanın sırrını verdi 12. İTHİB. İstanbul Uluslararası Kumaş Tasarım Yarışması Zorlu Center’da gerçekleşti.
25.10.2017 Magazin
Etnik esintilerin lüksle buluşması
Etnik esintilerin lüksle buluşması Dünyaca ünlü modacımız Atıl Kutoğlu İstanbul Moda Haftası kapsamında 2018 ilkbahar/yaz koleksiyonunu tanıttı ve büyük beğeni topladı. Kutoğlu yeni koleksiyonunu ve başarısının sırrını anlattı.
16.09.2017 Arşiv
Türk Kızılayı’na  yanmayan kıyafet
Türk Kızılayı’na yanmayan kıyafet İTHİB, Türk Kızılayı’nın 6 bin 500 çalışanı için teknik tekstil ürünlerinden koleksiyon hazırlayacak. Yanmayan, nefes alabilen ve buruşmayan kıyafetlerin üretimi Çorlu’da yapılacak. Çalışanlar Eylül’den itibaren yeni kıyafetlerle yardım faaliyetlerini sürdürecek
23.06.2017 Ekonomi
Komşu’da pamuk bırakmadık
Komşu’da pamuk bırakmadık Çiftçi para etmiyor diye pamuk ekmedi. Sanayici pamuksuz kaldı. Yunanistan’a yönelen sanayici Komşu’da ne varsa aldı. Yetmedi şimdi Avustralya pamuğu bekleniyor. İTHİB Başkanı İsmail Gülle, emtia fiyatları ve stoksuz çalışma yüzünden pamuk talebinin patladığını, pamuk ithalatının 1 milyon tonu geçeceğini söyledi
19.05.2017 Ekonomi
Çalışan bulmakta zorlanıyoruz
Çalışan bulmakta zorlanıyoruz İSTANBUL Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı İsmail Gülle, istihdamın Türkiye’nin en önemli sorunlarından olduğunu kaydetti.
18.05.2017 Ekonomi
Kumaşlarla bale yaptı
Kumaşlarla bale yaptı Türk kumaşının kullanıldığı fotoğraf çekimlerinde tanıtım yüzü balet Tan Sağtürk oldu.
2.02.2017 Magazin
Tasarım yarışmasına ünlü akını
Tasarım yarışmasına ünlü akını İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle öncülüğünde düzenlenen dünyanın en önde gelen uluslararası kumaş tasarım yarışmaları arasında yerini alan 11...
3.11.2016 Magazin
Sağ gösterip sol vurdu
Sağ gösterip sol vurdu 21 Eylül’de darbe girişimi şokunun atlatıldığını açıklayan Moody’s, 2 gün sonra Türkiye’nin notunu ‘yatırım yapılamaz’ seviyeye çekti.
24.09.2016 Ekonomi
Türkiye’de var olmaya devam
Türkiye’de var olmaya devam İTHİB, 18 uluslararası markanın temsilcilerine 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye’yi anlattı. Lacoste’nin CEO’su Didier Lalance, “Endişelenmiştik fakat birlikteliğimiz devam edecek” dedi.
14.09.2016 Ekonomi
Hintliler vazgeçti Türkler yapacak
Hintliler vazgeçti Türkler yapacak Hintli Aditya Birla’nın vazgeçtiği viskon elyaf fabrikası icin 12 tekstilci düğmeye bastı. İTHİB Başkanı Gülle, 250 milyon dolarlık proje için arazi tespit aşamasına gelindiğini söyledi
7.09.2016 Ekonomi
Tatil istemeyen adam
Tatil istemeyen adam İTHİB Başkanı Gülle, ihracatta düşüşe neden olduğu gerekçesiyle 9 günlük bayram tatiline karşı çıktı.
9.08.2016 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

İthib ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ithib haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.