Kadınlarda emeklilik yaşı kaç? Kadınlar için emeklilik şartları
Kadınlarda emeklilik yaşı kaç? Kadınlar için emeklilik şartları Kadın ve erkeklerin emekli olma yaşı ve şartı farklılıklar gösteriyor. Özellikle yaş faktörü göz önüne alındığında kadınlar erkeklerden çok daha erken yaşta emekli olma fırsatına sahip. Ayrıca ev hanımlarına da emekli olma şansı tanınıyor. Ev hanımları isterlerse isteğe bağlı sigortalarını ödeyip emekli olma şansına sahip olabiliyor. Peki, kadınlarda emeklilik yaşı kaç? Kadınlar için emeklilik şartları nelerdir? İşte kadınların emeklilik süreci ile ilgili bilmesi gerekenler...
7.04.2020 Emekli
İsteğe bağlı sigorta nedir? Şartlar ve prim oranları
İsteğe bağlı sigorta nedir? Şartlar ve prim oranları İsteğe bağlı sigorta, adından da anlaşılabileceği üzere, herhangi bir kurumda çalışmadan yapılabilen sigorta türüdür. Bu sigortadan yararlanmak isteyen vatandaşlar, prim ödemelerini bir yere bağlı olmadan kendileri yapabilmektedir. Bu kişiler, uzun vadeli koşullara ya da diğer sigorta çeşitlerine katılma hakkına sahiptir. İsteğe bağlı sigorta yaptıran kişilerin istenen koşulları sağladığı taktirde emekli olma imkanı da bulunmaktadır. Emeklilik için istenen şartlar; prim günü, sigorta süresi ve yaş haddi olarak sıralanmaktadır.
13.04.2020 Emekli
Kimler isteğe bağlı sigorta yaptırabilir, isteğe bağlıda ne kadar prim ödenir?
Kimler isteğe bağlı sigorta yaptırabilir, isteğe bağlıda ne kadar prim ödenir? Emeklilik için gereken prim gün sayısını tamamlamak ve sigortalı olmanın saplık hizmetlerine ücretsiz erişim gibi avantajlarından yararlanmak isteyen vatandaşlar, bir işte çalışmadıkları halde başvuru yapıp sigortalı olabiliyor. Peki kimler isteğe bağlı sigortalılık kavramı olarak adlandırılan bu uygulamaya başvurabilir?
26.02.2019 Uzmana Sor