İso

İso

Son dakika iso haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan iso ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını iso haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İso

haberleri sayfasında son dakika yaşanan iso gelişmeleri de dahil olmak üzere 172 iso haberi bulunmuştur. Tüm iso haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek Manisa iş dünyası ile bir araya geldi
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek Manisa iş dünyası ile bir araya geldi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Manisa iş dünyası ile bir araya geldi. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Salonunda gerçekleşen toplantıda Bakan Şimşek izlenen mali politikaları Manisa iş dünyası ile paylaşırken, iş dünyasının talep ve sorunlarını da dinledi. Ana hedeflerinin fiyat istikrarı olduğunu kaydeden Bakan Şimşek haziran ayıyla birlikte enflasyonda düşüş yaşayacaklarını da sözlerine ekledi.
7.02.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek: Ekonomi programımızın sonuçlarını alıyoruz
Bakan Şimşek: Ekonomi programımızın sonuçlarını alıyoruz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Dezenflasyon programının çerçevesi basittir. Tekerleği yeniden keşfetme çabası yoktur. Uluslararası normlar nasılsa odur. Fed ve AB enflasyonu nasıl indirdiyse biz de öyle yapıyoruz. Enflasyonun yerçekim gücüne karşı mücadele edeceğine inanmıyorum, düşecektir. Bu program sabırla ve kararlılıkla uygulanacaktır. Siyasi sahipliği olan bir programdır, geçici bir heves değildir” diye konuştu.
31.01.2024 Ekonomi
Aksa Akrilik kimin, Aksa Akrilik’in sahibi kim?
Aksa Akrilik kimin, Aksa Akrilik’in sahibi kim? Aksa Akrilik, haftada 4 gün mesai uygulamasına geçiyor. Aksa Akrilik Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Cengiz Taş, “Yapılan araştırmalara göre, iş yaşam dengesinin sağlanmasına yönelik yeni çalışma sistemleri, çalışanların memnuniyeti üzerindeki olumlu etkisinin yanı sıra, üretkenliği ve verimliliği de önemli ölçüde artırdı. Avrupa’da birçok ülke, esnek çalışma seçenekleri ile hem çalışan memnuniyetinde hem de iş sonuçlarında oldukça olumlu sonuçlar aldıklarını duyurdu.
27.12.2022 Ekonomi
Matlı Holding kimin, sahibi kim? Yörsan'ın yeni sahibi Matlı Holding ne zaman kuruldu?
Matlı Holding kimin, sahibi kim? Yörsan'ın yeni sahibi Matlı Holding ne zaman kuruldu? Matlı Holding kimin, Matlı Holding’in sahibi kim? Türkiye'nin beyaz et ve yumurta sektöründe önde gelen firmalarından Keskinoğlu'nun yüzde 20'sini alarak adından söz ettiren Matlı Holding, gıda şirketlerinden Yörsan'ı da bünyesine dahil etti. 2019 yılında kayyum atanan ve hakkında iflas davası görülen Yörsan, icradan açık artırma usulü ile satıldı. İşte Yörsan'ın yeni sahibi Matlı Holding hakkında merak edilenler…
18.01.2022 Ekonomi
Yurt dışındaki depolar 'e-ihracat'ı uçurabilir
Yurt dışındaki depolar 'e-ihracat'ı uçurabilir İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, dünyada 4.3 trilyon dolarlık hacime ulaşan e-ticaretin pandemide fırsata çevrilebileceğine dikkat çekerek, “Kısıtlama şartlarında tüketiciler, ihtiyaçlarını internetten karşılama yolunu seçiyor." dedi.
5.08.2021 Ekonomi
MEB harekete geçti ve değişiyor! 81 ilde ilk...
MEB harekete geçti ve değişiyor! 81 ilde ilk... Milli Eğitim Bakanlığı 81 ilde harekete geçti ve değişiyor. MEB tarafından hayata geçirilen uygulama bir ilk olacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapacağı değişiklikle hafif zihinsel engelli öğrencilerin eğitim gördüğü özel eğitim meslek okulu mezunları, üniversite sınavına girebilecek. İSO ile yapılan iş birliği ile de bu öğrencilerin, gerçek iş ortamlarında beceri eğitimi almaları ve istihdamlarına öncelik tanınması sağlanacak. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer "Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliğinde yeni bir düzenlemeye gidiyoruz. Düzenleme yürürlüğe girdiğinde artık bu okul mezunlarımız YKS'ye girebilecekler" dedi. İmam hatip öğrencilerine üniversiteye hazırlıkta Akademik Danışma Kurulları ile destek verilecek. MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz "81 ilimizde toplam 637 okulumuzda Akademik Danışma Kurulu oluşturuldu" - "Kurullar, öğrencilerin tercih edecekleri yükseköğretim kurumlarına göre bilimsel yönlerini geliştirmek, kabiliyetleri doğrultusunda kariyer gelişimlerini desteklemek, ilgi, istidat ve kabiliyetleri doğrultusunda yetişmelerine imkan tanımak amacıyla kuruldu" dedi. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 2020-2021 eğitim öğretim yılı 2. dönem için karne, teşekkür ve takdir belgeleri elektronik ortamda öğrenci ve velilerin erişimine açılacak, talep eden velilere ise okul müdürlüklerince basılı karne de verilebilecek.
5.06.2021 Eğitim
Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu TÜPRAŞ oldu!
Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu TÜPRAŞ oldu! İSO'nun Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2020 Araştırması'na göre, TÜPRAŞ, üretimden satışlarda 58,6 milyar lirayla en büyük sanayi kuruluşu oldu. Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2020 Araştırması'nda Ford Otomotiv 45,2 milyar lirayla ikinci, Oyak-Renault Otomobil Fabrikaları ise 31,2 milyar lirayla üçüncü oldu
26.05.2021 Ekonomi
Mutlu bir evlilik için aşık olmak yeterli mi?
Mutlu bir evlilik için aşık olmak yeterli mi? Her çiftin evlilikten umut ve beklentileri oldukça yüksek. Uzmanlar, bunun için aşkın hemen hemen her yerde geçerli, evrensel diline bakmamızın yeterli olacağını söylüyor. ‘Senden öncesi yok benim için, seninle adeta yeniden doğdum, seninle birlikte yalnız hissetmiyorum, kendimi eksiksiz ve tamamlanmış hissediyorum’ veya ‘Hiç kimse seni benim sevdiğim kadar sevemez’ gibi söylemlerin sıkça kullanıldığı bir ilişkide dikkat edilmesi gerekenler var. Peki, Aşk istikrarlı bir evlilik kurmak için yeterli mi? Aşkın büyüklüğü ve yoğunluğu mutlu bir evliliği garantiler mi? Aşk ve ilişkiler pandemiden nasıl etkilendi? Uzman, Birey, Çift ve Aile Terapisti Feryal Tükel anlattı.
14.02.2021 Sağlık
Bakan Albayrak duyurdu! 'Geçen aya göre hız kazandı'
Bakan Albayrak duyurdu! 'Geçen aya göre hız kazandı' Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: İSO İmalat PMI Endeksi Ekimde 53,9 oldu. İmalat sanayiindeki büyüme 5 aydır devam ediyor ve geçen aya göre hız kazandı. Pandemi koşullarına rağmen artan yeni ihracat siparişleri bu büyümeyi destekliyor.
2.11.2020 Ekonomi
Bakan Albayrak: Türkiye, üst lige çıkma hedefinden sapmadan yoluna devam ediyor
Bakan Albayrak: Türkiye, üst lige çıkma hedefinden sapmadan yoluna devam ediyor Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak "İSO Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi, son 5 ayda ilk kez eşik değerin üzerine çıkarak temmuzda 53 düzeyinde gerçekleşti. Kimse merak etmesin TÜRKİYE, üst lige çıkma hedefinden sapmadan yoluna devam ediyor." dedi.
10.08.2020 Ekonomi
Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları açıklandı
Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları açıklandı İSO'nun Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2019 Araştırması'na göre, TÜPRAŞ, üretimden satışlarda 87,9 milyar lirayla en büyük sanayi kuruluşu oldu.
13.07.2020 Ekonomi
Artık avantaj Türkiye'de!  30 trilyon dolar...
Artık avantaj Türkiye'de! 30 trilyon dolar... Salgın sürecinde ülkeler, üretimde riski dağıtma, yakın coğrafyalarla çalışma ve daha butik imalata odaklanırken, Türkiye yatırımın ve tedarikin önemli bir merkezi olmaya aday. Sadece 4 saatlik uçuşla Türkiye, 30 trilyon dolar, yani toplam küresel ticaret hacminin yarısına karşılık gelen pazara ulaşabiliyor. Genç, dinamik ve hızlı yapısıyla potansiyeli yüksek.
17.05.2020 Ekonomi
Ticaret Bakanlığı çeşitli görevler için sözleşmeli personel alımı yapacak? Başvuru tarihleri ne zaman? Şartlar neler?
Ticaret Bakanlığı çeşitli görevler için sözleşmeli personel alımı yapacak? Başvuru tarihleri ne zaman? Şartlar neler? Ticaret Bakanlığı sözleşmeli personel alacağını duyurdu. Ticaret Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı bünyesinde istihdam edilmek için aranan personeller için, şartlar neler? Hangi belgeler isteniyor? Başvuru tarihleri ne zaman? İşte detaylar…
22.01.2020 Personel Alımı
HAVELSAN BARİYER'e uluslararası sertifika
HAVELSAN BARİYER'e uluslararası sertifika HAVELSAN tarafından geliştirilen yerli ve milli veri sızıntısı, kaçağı önleme uygulaması HAVELSAN BARİYER, Uluslararası Ortak Kriterler EAL (Evaluation Assurance Level) 4+ Sertifikası'nı almaya hak kazandı.
5.01.2020 Bilim ve Teknoloji
Küçükçekmece Belediyesi'nin SMS sistemi hacklendi
Küçükçekmece Belediyesi'nin SMS sistemi hacklendi Küçükçekmece Belediyesi'nden gece vatandaşların cep telefonlarına gönderilen İngilizce mesaj, sosyal medyayı salladı. Belediyenin SMS sisteminin hacklendiği anlaşıldı.
12.12.2019 Gündem
MEB'den flaş hamle! Bugün duyurdular
MEB'den flaş hamle! Bugün duyurdular Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Binlerce öğrenciyi ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında güzel sanatlar liselerinin altyapısını güçlendirmek, eksikliklerini gidermek ve kalitesini artırmak için özel çaba sarf edeceklerini belirterek, "Süreci İstanbul'dan başlatıyoruz. İstanbul'daki 5 lisenin ikisi proje okulu ve diğer üç liseyi de proje okulu yapıp İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı himayesine alacağız." dedi.
11.11.2019 Eğitim
İşte Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu
İşte Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu İstanbul Sanayi Odası'nın hazırladığı ''Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2018 Araştırması''na göre, Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ (TÜPRAŞ), üretimden satışlarda 79 milyar lirayla Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu oldu.
28.05.2019 Ekonomi
Babasının tavsiyesine uydu... Şimdi bin 300 kişiye istihdam sağlıyor
Babasının tavsiyesine uydu... Şimdi bin 300 kişiye istihdam sağlıyor Karaman'da, 41 yıl önce üniversite eğitiminin ardından babasının "kendi işinizi kurun" tavsiyesi ile ticarete atılan 67 yaşındaki iş adamı Kemal Boynukalın, bugün bin 300 kişiye istihdam sağlayıp, 85 ülkeye ihracat yapıyor.
3.12.2018 Ekonomi
İSO Başkanı Bahçıvan: Pozitif gelişmeler var
İSO Başkanı Bahçıvan: Pozitif gelişmeler var İSO Başkanı Bahçıvan, "Dövizin mutlaka dengeye oturması çok önemliydi, şu anda bu konuda pozitif gelişmeler var. Alınan tedbirler piyasalarda bir canlanma oluşturdu." dedi.
13.11.2018 Ekonomi
Yerli makine alan KOBİ'ye faizsiz kredi
Yerli makine alan KOBİ'ye faizsiz kredi Konut sektörüne verilen 0.98 faizli kredi desteğinin ardından şimdi de yatırımları ateşleyecek ve aynı zamanda makine sektörüne destek verecek yeni bir kredi geliyor.
1.06.2018 Ekonomi
En büyük özelliğimiz hızlı toparlanmamız
En büyük özelliğimiz hızlı toparlanmamız İSO, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’nu açıkladı. Satışlarda son 13 yılın en yüksek büyümesi elde edilirken, sanayici gelirlerinin yarısını yine finansmana harcadı. Sanayinin ekonominin can simidi olduğuna dikkati çeken İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, Türkiye ekonomisi için de “Hızlı toparlanıp yüksek hızda büyüyor” yorumunu yaptı.
30.05.2018 Ekonomi
Türkiye'nin en büyük firması açıklandı
Türkiye'nin en büyük firması açıklandı İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’nu açıkladı. 2017 yılı sonuçlarına göre Türkiye'nin en büyük şirketi yine TÜPRAŞ oldu.
30.05.2018 Ekonomi
Feci kaza! Çok sayıda ölü ve yaralı var
Feci kaza! Çok sayıda ölü ve yaralı var Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde otomobilin traktöre çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.
6.01.2018 Yaşam
'Kimse arkamdan iş çevirmedi'
'Kimse arkamdan iş çevirmedi' 'Hadi Be'nin konuğu, 'En Yakın Arkadaşım Bir Deli' adlı kitabıyla okuyucuyla buluşan oyuncu Kerem Fırtına oldu.
23.12.2017 Kültür Sanat
İyi yılda da kötü yılda da büyüyoruz
İyi yılda da kötü yılda da büyüyoruz Haziran’da halka arz edilen ve performansı ile dikkat çeken Mavi’nin CEO’su Cüneyt Yavuz, “2014-2016 ortalama ciro büyüme hızımız yüzde 21. Bu yılın ilk yarısında yüzde 42 büyüdük. Rüzgar arkamızdan pupa yelken esiyor” dedi
16.11.2017 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

İso ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki iso haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.