İslamabad

İslamabad

Son dakika islamabad haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan islamabad ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını islamabad haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İslamabad

haberleri sayfasında son dakika yaşanan islamabad gelişmeleri de dahil olmak üzere 409 islamabad haberi bulunmuştur. Tüm islamabad haberleri aşağıda listelenmiştir.
Eski Pakistan Başbakanı Han, 14 yıl daha hapis cezası aldı
Eski Pakistan Başbakanı Han, 14 yıl daha hapis cezası aldı Eski Pakistan Başbakanı İmran Han ve eşi Büşra Bibi, yolsuzluk suçlamaları sonucu çıkarıldığı mahkemece 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Han, dün ‘devlet sırlarını ifşa etme’ suçlamalarından 10 yıl hapis cezası almıştı.
31.01.2024 Dünya
Pakistan'dan misilleme saldırısı! Savaş uçakları İran'ı vurdu
Pakistan'dan misilleme saldırısı! Savaş uçakları İran'ı vurdu Pakistan Dışişleri Bakanlığı, İran'ın Sistan-Belucistan bölgesindeki "terör hedeflerine" saldırı gerçekleştirildiği duyurdu. İran tarafı ise saldırıda 3 kadın, 4 çocuk olmak üzere 9 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Geçtiğimiz gün İran, Pakistan’da saldırı düzenlemiş, 2 çocuk hayatını kaybetmiş, 3 çocuk da yaralanmıştı.
18.01.2024 Dünya
Pakistan'da eski başbakan İmran Han tutuklandı
Pakistan'da eski başbakan İmran Han tutuklandı Geçtiğimiz yıl Nisan ayında güven oylamasıyla görevden alınan Pakistan'ın eski başbakanı İmran Han'ın başkent İslamabad'da tutuklandığı açıklandı.
9.05.2023 Dünya
Afganistan’da 6.5 büyüklüğünde deprem
Afganistan’da 6.5 büyüklüğünde deprem Afganistan'ın Hindukuş Dağları bölgesinde 6.5 büyüklüğünde deprem meydana geldiği aktarılarak, depremin Pakistan ve Hindistan’dan da hissedildi ifade edildi.
21.03.2023 Dünya
Dünyadan Türkiye'ye yardım eli! Özel ekipler geliyor, işte liste liste o ülkeler
Dünyadan Türkiye'ye yardım eli! Özel ekipler geliyor, işte liste liste o ülkeler Ülkeler tek tek harekete geçti. Türkiye'ye akın akın geliyorlar. Havalimanlarına teker teker inen uçaklarda arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra özel eğitilmiş köpekler de var. Dünyanın dört bir yanından ekipler depremzedeler için koştu. Öte yandan ABD'li ekibin 1999 Marmara depreminden sonra da Türkiye'ye geldiği ortaya çıktı. İşte haberin detayları...
7.02.2023 Dünya
Pakistan’da eski Başbakan Khan’ın partisi, İslamabad’a doğru yürüyüşüne yeniden başladı
Pakistan’da eski Başbakan Khan’ın partisi, İslamabad’a doğru yürüyüşüne yeniden başladı Pakistan'da eski Başbakan Imran Khan'ın partisi Pakistan Adalet Hareketi (PTI), Khan'ın 3 Kasım'da suikast girişimine uğradığı Punjab eyaletinde yer alan Wazirabad kentinden başkent İslamabad'a doğru yürüyüşüne kaldığı yerden yeniden başladı.
10.11.2022 Dünya
THY uçağı kalp krizi geçiren yolcu için İstanbul'a geri döndü
THY uçağı kalp krizi geçiren yolcu için İstanbul'a geri döndü Türk Hava Yolları(THY)'nın İstanbul-İslamabad seferini yapan uçağı, yolculardan birinin kalp krizi geçirmesi üzerine kalkışından bir saat sonra İstanbul Havalimanı'na geri döndü.
21.10.2022 Yaşam
Pakistan Başbakanı Şerif’ten Türkiye’ye özel teşekkür
Pakistan Başbakanı Şerif’ten Türkiye’ye özel teşekkür Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Türkiye’ye Pakistan’ın yaşadığı doğal afetlerde verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Şerif, erzak yüklü trenler gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Türk halkına övgüde bulundu.
4.10.2022 Siyaset
6.4 milyon Pakistanlı vahim durumda
6.4 milyon Pakistanlı vahim durumda Birleşmiş Milletler, Pakistan’da yaşanan ‘Muson Sel Felaketi’ sebebiyle 6.4 milyon Pakistanlının vahim durumda olduğunu ifade ederek “Pakistan'daki insani krizin ölçeği, ülkenin üçte biri sular altındayken eşi görülmemiş bir boyuta ulaştı” dedi. BM dünkü açıklamasında Pakistan nüfusunun yüzde 15’inin sel felaketinden etkilendiğini vurguladı.
3.09.2022 Yaşam
Pakistan Başbakanı Şerif’ten yardımlar için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
Pakistan Başbakanı Şerif’ten yardımlar için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür Pakistan Başbakanı Muhammed Şahbaz Şerif, ülkede meydana gelen sel felaketi nedeniyle Türkiye’den gönderilen insani yardımlar taşıyan uçaklar için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.
30.08.2022 Dünya
Afganistan depremi kaç şiddetinde oldu, kaç kişi öldü? Afganistan’ın nüfusu kaç, dini ne, Müslüman mı, Afganistan deprem bölgesi mi?
Afganistan depremi kaç şiddetinde oldu, kaç kişi öldü? Afganistan’ın nüfusu kaç, dini ne, Müslüman mı, Afganistan deprem bölgesi mi? Doğudaki Paktika bölgesinde gece yarısı meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki deprem, Pakistan ve Hindistan'da da hissedildi. Onlarca ev yerle bir olurken, çok sayıda insan enkaz altında kaldı. Peki, Afganistan depremi kaç şiddetinde oldu, kaç kişi öldü? Afganistan’ın nüfusu kaç, dini ne, Müslüman mı, Afganistan deprem bölgesi mi?
22.06.2022 Dünya
Pakistan karıştı! Mitinge yasak getirildi, barikatlar kuruldu, arbedeler yaşandı!
Pakistan karıştı! Mitinge yasak getirildi, barikatlar kuruldu, arbedeler yaşandı! Eski Pakistan Başbakanı İmran Han'ın bugün başkent İslamabad'da yapmayı planladığı mitinge yasak getirildi. 220 milyon nüfuslu Güney Asya ülkesinde başkente çıkan yollara barikat kuruldu. Yerel basın, planlanan büyük miting öncesinde onlarca Han destekçisinin gözaltına alındığını aktardı. Uluslararası ajanslardan servis edilen fotoğraflarda ise Lahore ve Islamabad kentinde, polis ile protestocular arasında arbede yaşandığı görüldü.
25.05.2022 Dünya
Milli Savunma Bakanı Akar, Pakistan Savunma Bakanı Asif ile görüştü
Milli Savunma Bakanı Akar, Pakistan Savunma Bakanı Asif ile görüştü Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pakistan Savunma Bakanı Khawaja Muhammad Asif ile görüştü.
21.05.2022 Siyaset
Sosyal medya fenomenin TikTok videosu çekmek için orman yangını çıkardı
Sosyal medya fenomenin TikTok videosu çekmek için orman yangını çıkardı Pakistan’da 11 milyon takipçisi bulunan Humaira Asghar, TikTok’da takipçi sayısını artırmak için kasten orman yangını çıkardığı iddia edildi. Tepkilerin ardından Asghar, söz konusu videoyu yayından kaldırdı.
20.05.2022 Yaşam
Yeni büyükelçiler belli oldu! Atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Yeni büyükelçiler belli oldu! Atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı Bazı büyükelçilerin görev değişikliğiyle ilgili atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran Zagreb Büyükelçisi oldu. Brüksel Büyükelçiliği'ne Bekir Uysal, İslamabad Büyükelçiliği'ne de Mehmet Paçacı atandı. Listede 36 isim bulunuyor. İşte yeni karara göre atanan büyükelçiler...
6.04.2022 Gündem
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkmenistan Dışişleri Bakanı Meredov’la görüştü
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkmenistan Dışişleri Bakanı Meredov’la görüştü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları Toplantısı için bulunduğu İslamabad’da Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov’la ikili görüşme gerçekleştirdi.
22.03.2022 Siyaset
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Pakistan’da!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Pakistan’da! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ardından İslam İşbirliği Teşkilatı 48’inci Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı için Pakistan’a geldi.
21.03.2022 Siyaset
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika haberleri...  Ukrayna'dan Türkiye ve ABD teklifi!
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika haberleri... Ukrayna'dan Türkiye ve ABD teklifi! Ukrayna ile Rusya arasındaki kanlı savaş 14. gününe girdi. Dünyanın yakından takip ettiği savaş bölgesinden son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Ukrayna'ya hava gücü sağlamak için Polonya'nın sunduğu plana Washinhton'dan veto geldi. Kuşatmanın sürdüğü Harkiv'de bir günde 27 kişi ölürken, Gürcistan'ın eski Savunma Bakanı Irakly Okruashvili, diğer Gürcü gönüllülerle birlikte Ukrayna'ya geldi. Ukrayna'da iktidarda olan Halkın Hizmetkarları Partisi, ülkenin egemenliğinin korunması yeni güvenlik garantilerini gündeme getirdi.
9.03.2022 Dünya
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Pakistanlı Müslümanlara hitap etti
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Pakistanlı Müslümanlara hitap etti Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Pakistan’ın Badşahi Camii’nde Pakistanlı Müslümanlara hitabında, “Kardeşlik ahlakı ve hukuku, Efendimizin bizlere miras bıraktığı en önemli değerlerden biridir. Bu kardeşlik, dilleri, renkleri, ırkları ve coğrafyaları farklı müminleri aynı inanç ve heyecanda cem eder” dedi.
18.02.2022 Gündem
Mesaisi biten pilot, uçuşa devam etmeyi reddedip acil iniş yaptı! Ortalık karıştı...
Mesaisi biten pilot, uçuşa devam etmeyi reddedip acil iniş yaptı! Ortalık karıştı... Pakistanlı pilotun yaptığı akıllara durgunluk veren olay bir anda dünya basını manşetlerinde kendine üst sıralarda yer buldu. Uçağının kalkışı kötü hava koşulları nedeniyle ertelenen pilot yarı yolda 'mesaim bitti' diyerek acil iniş yaptı.
20.01.2022 Dünya
Türkiye tarafından Pakistan için üretilen 4'üncü MİLGEM korveti kızağa konuldu
Türkiye tarafından Pakistan için üretilen 4'üncü MİLGEM korveti kızağa konuldu Türkiye'den Pakistan'a ihraç edilen MİLGEM korvetlerinin 4’üncüsü, Pakistan'ın Karaçi şehrinde kızağa konuldu.
6.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında Taliban'ın teklifini açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında Taliban'ın teklifini açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklamalar yaptı. Erdoğan, "Kabil'de gerçekleştirilen felaketi terör saldırısını milletçe telin ediyoruz. Böyle bir felaketi şu anda DEAŞ üstlendi. DEAŞ'ın bu adımı atmış olması da bölgede ve dünyada nasıl bir tehlikeli örgüt olduğunu da ortaya koyuyor." dedi. Taliban ile görüşmeye ilişkin sorulan soruya "Büyükelçilikte 3,5 saat görüşüldü. Gerekirse yine bu tür görüşmeleri yapma fırsatımız olacak. Bu tür görüşmelerle süreci sağlıklı yürütmenin gayreti içindeyiz. Taliban'ın Kabil Havalimanı'nın işletilmesi noktasında teklifleri var, bize. Bu konuda şu anda henüz verilmiş bir kararımız yok." dedi.
27.08.2021 Siyaset
MSB'den son dakika 'tahliye’ açıklaması! Afganistan’dan dönen askerler böyle karşılandı
MSB'den son dakika 'tahliye’ açıklaması! Afganistan’dan dönen askerler böyle karşılandı Son dakika haberi... Milli Savunma Bakanlığı, “Türk Silahlı Kuvvetleri personelimizin Afganistan’dan tahliyesi devam ediyor. Askerlerimizin intikalini sağlayan ilk uçak Ankara’ya indi. Kendisine verilen görevi başarıyla yerine getiren Kahraman Mehmetçiklerimizi vatan toprağında karşıladık” açıklamasında bulundu.
26.08.2021 Gündem
Afganistan'dan tahliye edilen ilk TSK kafilesini taşıyan uçak Ankara'da
Afganistan'dan tahliye edilen ilk TSK kafilesini taşıyan uçak Ankara'da Afganistan'dan tahliye edilen ilk Türk Silahlı Kuvvetleri kafilesini taşıyan uçak, saat 11.45'te Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Afganistan'da kendisine verilen görevi başarıyla yerine getirmenin gururuyla Mehmetçiğin Afganistan'dan tahliyesine başlandığını belirterek, "İntikal faaliyetlerini en kısa zamanda tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.
26.08.2021 Siyaset
Bakan Akar'dan son dakika Afganistan açıklaması: Tehdit görürsek 24 saatte...
Bakan Akar'dan son dakika Afganistan açıklaması: Tehdit görürsek 24 saatte... Son dakika haberi... Taliban’ın Afganistan'daki yönetimi ele geçirmesinin ardından tüm dünya gibi Türkiye’de Kabil’den gelen son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Türk askerinin bölgede güvende olduğunu söyleyen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Afganistan'daki gelişmelere ilişkin temasların sürdüğünü belirterek "Tehdit, risk görürsek 24 saatte çekiliriz" mesajını verdi.
22.08.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İslamabad ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki islamabad haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.