İskelet

İskelet

Son dakika iskelet haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan iskelet ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını iskelet haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İskelet

haberleri sayfasında son dakika yaşanan iskelet gelişmeleri de dahil olmak üzere 931 iskelet haberi bulunmuştur. Tüm iskelet haberleri aşağıda listelenmiştir.
Beşiktaş'tan dev operasyon! Milli yıldızdan transfere yeşil ışık
Beşiktaş'tan dev operasyon! Milli yıldızdan transfere yeşil ışık Beşiktaş'ta gelecek sezon öncesi taşlar yerinden oynayacak. Şampiyonluk mücadelesi için iddialı bir kadro kurmak isteyen siyah-beyazlıların istediği yıldızlar ortaya çıktı. İşte detaylar...
11.04.2024 Beşiktaş
Morgül'den kostümlü 'yapay zeka' tepkisi: 3. dünya savaşı kapıda
Morgül'den kostümlü 'yapay zeka' tepkisi: 3. dünya savaşı kapıda Katıldığı ödül töreninde iskelet kostümü giyen sanatçı Yılmaz Morgül, giydiği kıyafet ve elinde taşıdığı dövizle yapay zekaya karşı çıktı. Yapay zekanın zararlı olduğunu öne süren Morgül, "Yapay zeka ile yaşayan ölüler olacağız." dedi.
22.03.2024 Magazin
Ezgi'yi öldürüp kayıplara karışmıştı! 545 gün sonra kemikleri bulundu
Ezgi'yi öldürüp kayıplara karışmıştı! 545 gün sonra kemikleri bulundu İzmir'in Konak ilçesinde, yaklaşık 1 ay önce Tarihi Asansör yakınında bir hurdacı tarafından bulunan insan iskeleti, İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan DNA testinin ardından, 28 Temmuz 2022'de boşanma aşamasındaki eşi Ezgi Özarslan'ı (31) öldürdükten sonra ortadan kaybolan Deniz Özarslan'a (36) ait olduğu ortaya çıktı.
24.02.2024 Gündem
Sentriyol Nedir, Ne İşe Yarar? Sentriyol Görevleri Nelerdir, Hangi Hücrelerde Bulunur?
Sentriyol Nedir, Ne İşe Yarar? Sentriyol Görevleri Nelerdir, Hangi Hücrelerde Bulunur? Sentriyol, bitki ve hayvan hücrelerinin bölünmesinde etkin rol oynayan bir bileşendir. Hücre bölünmesi gerçekleşirken dağılan çekirdekteki kromozomları kendine çeker ve iki yeni hücrenin de orijinal kromozomdan parça almasına yardım eder. 
10.02.2024 Yaşam
Mineral İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Mineral Barındıran Gıdalar Listesi...
Mineral İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Mineral Barındıran Gıdalar Listesi... Mineral, vücudun aldığı besinlerin yakılmasından sonra vücutta kalan inorganik maddelerdir. Vücutta kalan mineraller besinlerin içerisinde kendiliğinden de bulunur.
1.02.2024 Yaşam
Potasyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Potasyum Barındıran Gıdalar Listesi...
Potasyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Potasyum Barındıran Gıdalar Listesi... Potasyum, vücut için birçok olumlu katkıları olan önemli bir elementtir. Genellikle hücre içi sıvılarda kendini gösteren potasyumun, vücut dengesinin sağlanması ve iskelet kas sistemine olan desteği nedeniyle insan sağlığına faydası bulunmaktadır. En önemli potasyum kaynağı, besinler yoluyla alınmaktadır. Bu sebeple uzmanlar tarafından potasyum içeren besinlerin düzenli olarak tüketilmesi önerilmektedir.
25.01.2024 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı ile görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzaya çıkan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı ile Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki (ISS) 3'üncü gününde gerçekleştirdiği canlı bağlantıda, "Bu görev ile birlikte çocuklarımızın ve gençlerimizin uzaya olan merakları daha da artacak. Sen ilk astronotumuz oldun. Ama tabii ki son olmayacaksın. Artık Türkiye de insanlı uzay görevi gerçekleştiren sayılı ülkeler arasında yerini aldı. İnşallah bu yolculuğumuz güçlenerek devam edecektir" dedi.
22.01.2024 Gündem
Mercan Taşı Özellikleri Nelerdir? Mercan Taşının En Bilinen Faydaları...
Mercan Taşı Özellikleri Nelerdir? Mercan Taşının En Bilinen Faydaları... Mercan taşı Yunanca bir kelime olan mikri petra isminden adını alır. Kur'an-ı Kerim'de de geçen mercan kelimesi birçok inanca göre de savaş tanrısı ile bağlantılı olarak düşünülür.
16.01.2024 Yaşam
TFF'den Süper Lig için otomatik ofsayt sistemi açıklaması
TFF'den Süper Lig için otomatik ofsayt sistemi açıklaması Türkiye Futbol Federasyonu, ikinci yarıdan itibaren yarı otomatik ofsayt sisteminin Türkiye’de de kullanılacağını açıkladı.
12.01.2024 Süper Lig
Kanser cerrahisinde hedef, tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmaktır
Kanser cerrahisinde hedef, tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmaktır Kansere yakalanma oranının, günümüz dünyasında halen artışta olduğunu söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Babek Tabandeh, “Öncelikli hedef, her zaman hastalığı tam olarak iyileştirmek olsa da kanser cerrahisinde başarının tanımı, genellikle hastalığın bölgesel tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmak ve hastanın beklenen hayat süresini 5 yıla yaklaştırmaktır” dedi.
11.01.2024 Sağlık
Bu karışım Osmanlının en büyük eczası İbnül Baytar'dan: Toz haline getirip içenin bel ağrısı kalmıyor! Sadece 2 kez yapmak yetiyor
Bu karışım Osmanlının en büyük eczası İbnül Baytar'dan: Toz haline getirip içenin bel ağrısı kalmıyor! Sadece 2 kez yapmak yetiyor Şüphesiz sağlıklı bir yaşam için başta beslenme düzenine dikkat etmek gerekir. Ancak vücudun iskelet sistemi, çeşitli nedenlerden dolayı zamanla bozulur. Bu nedenle arasında duruş bozukluğu, yanlış uyku pozisyonu gelir. Bel ağrısı şikayeti olanlarda görülen bu nedenlere çözüm ise Osmanlı döneminden geliyor. İslam dünyasının yetiştirdiği en büyük eczacılardan olan İbnül Baytar, "Bitkisel İlaçlar ve Gıdalar Sözlüğü" kitabında bel ağrısına iyi gelen karışıma yer verdi. İşte bel ağrısını şıp diye kesen o bitki ve karışımı...
31.12.2023 Yaşam
'Comanchero' çetesi çökertildi! Hakan Ayık yakalandı
'Comanchero' çetesi çökertildi! Hakan Ayık yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “İstanbul’da düzenlenen ‘Kafes’ operasyonu ile Avusturalya merkezli olarak küresel çapta faaliyet gösteren ve liderliğini Hakan Ayık’ın (Reis) yaptığı uluslararası silahlı organize suç örgütü ‘Comanchero’ çökertildi. operasyonlar sonucunda 37 şüpheli şahıs yakalandı” dedi.
2.11.2023 Gündem
Hadise’nın Cadılar Bayramı pozları! “Bazen sadece iskelet olmak istersin”
Hadise’nın Cadılar Bayramı pozları! “Bazen sadece iskelet olmak istersin” Sahne performansı kadar özel hayatıyla da sık sık gündeme gelen şarkıcı Hadise, 'Cadılar Bayramı' pozlarını yayınladı. İskelet ve balkabağı gibi dekorasyonların yanında poz veren ünlü isme, kısa sürede binlerce beğeni ve yorum geldi.
2.11.2023 Magazin
Çalışanların kabusu oluyor! Uzman isimden bel ağrılarıyla ilgili peş peşe uyarılar
Çalışanların kabusu oluyor! Uzman isimden bel ağrılarıyla ilgili peş peşe uyarılar Özellikle masa başı çalışanlar için uzman isimden uyarılar peş peşe geldi. Çalışma hayatının durağanlığı sebebiyle birçok çalışanın başı bel ağrılarıyla ilgili derde giriyor. Nöroloji ve Ağrı Uzmanı Prof. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak bel ağrılarının önüne geçilmesi için yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.
16.09.2023 Sağlık
Mesajlaşmalarda büyük tehlike: 'İnflamasyona bağlı gelişen hastalıklar görülebiliyor'
Mesajlaşmalarda büyük tehlike: 'İnflamasyona bağlı gelişen hastalıklar görülebiliyor' Cep telefonları hayatımızın merkezinde yer alırken, kullanım yaşı da bir hayli düştü. Gelişen teknoloji ile beraber çoğu kişide telefon bağımlılığı artarken, çocukları da bu teknolojiden uzak tutmak neredeyse imkansız hale geldi. Bir kere alındığı zaman ardı arkası kesilmeyecek olan telefonun çocuklar üzerinde büyük sorunlara yol açacağı da biliniyor. Özellikle dikkat eksikliği, beyne zarar verme, işitme kaybı, gözlerde bozukluk gibi durumlarla karşılaşılıyor. Son yıllarda Whatsappitis ve karpal tünel sendromundan muzdarip kişi sayısı ise hızla artıyor.
22.08.2023 Sağlık
Yüksek tansiyonu düşürüyor, kanı tamamen temizliyor! Sütün içinde bekletince faydaları katlanıyor
Yüksek tansiyonu düşürüyor, kanı tamamen temizliyor! Sütün içinde bekletince faydaları katlanıyor Bol miktarda kalsiyum içeriyor, iskelet sağlığını korumaya ve kemikleri güçlendirmeye yardımcı oluyor. Kalbi dolaylı yoldan koruyor, içerdiği potasyum sayesinde tansiyonun sağlıklı ve normal seviyede kalmasını sağlıyor. Yüksek tansiyon sonucu oluşacak olası kalp krizi riskini ortadan kaldırıyor, sindirim sistemi bozukluklarına iyi geliyor. 2 bardak süt içinde kaynatıp içenlerde kabızlık sorununu çözüyor. Antioksidan özelliği sayesinde cilt sağlığını koruyor, akne problemlerinin yanı sıra cildin yaşlanmasına da engel oluyor. Doğal antibiyotik olan bu besin, bağırsakları ve kanı temizliyor. Kaynatıp içildiğinde uykusuzluğa iyi geliyor, çocukların ve bebeklerin gelişimine yardımcı oluyor. İşte mucize besinin saymakla bitmeyen faydaları...
17.08.2023 Sağlık
Yozgat Bozok Üniversitesi yeni rektörü Evren Yaşar kimdir? Nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu, branşı ne?
Yozgat Bozok Üniversitesi yeni rektörü Evren Yaşar kimdir? Nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu, branşı ne? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörlüğüne tıp dünyasının ünlü ismi Prof. Dr. Evren Yaşar atandı. Peki, Yozgat Bozok Üniversitesi yeni rektörü Evren Yaşar kimdir? Nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu, branşı ne?
1.08.2023 Gündem
Günün En Çok Oynanan Maçları
Günün En Çok Oynanan Maçları Misli’de, İddaa programı içerisinde yer alan günün en çok oynanan bahislerini ve Misli yazarlarının bu maçlar için yaptığı yorumları sizler için derledik. Maçların heyecanını “Süper Oran”larla Misli’de daha fazla yaşayın! 
21.07.2023 İddaa
Her gün kullanıyoruz! Büyük risk taşıyor: Mutlaka doktora başvurun
Her gün kullanıyoruz! Büyük risk taşıyor: Mutlaka doktora başvurun Günümüzde cep telefonu kullanmayan kişi neredeyse kalmadı. Konuşmak, mesajlaşmak ve video izlemek için her an elimizin altında olan telefonlar, sağlık açısından ise; büyük risk oluşturuyor. Uzmanlar üç yaşından küçük çocukların ekrana maruz kalmaması gerektiğini söylerken, çocukluk yaşlarında başlayan telefon ve tablet kullanımı hem psikolojik hem de fiziki rahatsızlıklara yol açıyor. Son yıllarda Whatsappitis ve karpal tünel sendromundan muzdarip kişi sayısı ise hızla artıyor.
3.07.2023 Sağlık
Kansere karşı koruyucu, ruh sağlığına iyi geliyor! Hayatı değiştiren iki diyet
Kansere karşı koruyucu, ruh sağlığına iyi geliyor! Hayatı değiştiren iki diyet Kanser, diyabet, kolesterol ve diğer kronik rahatsızlıklara karşı etkili olan iki diyet, Türkiye’de de popüler bir şekilde tercih ediliyor. Hastalıkların altında yatan nedenleri ele alarak insanların sağlıklarının korunması için çözümler sunan fonksiyonel tıp büyük ilgi uyandırdı. Hastalıklara karşı adeta kalkan görevi gören Akdeniz diyeti de her geçen gün yaygınlaşıyor. Uzm. Dyt. Başak Satar, bu iki beslenme türüne ilişkin çarpıcı bilgiler verdi.
25.06.2023 Sağlık
Podye Nedir, Ne İşe Yarar? Araçta Podye Neresidir?
Podye Nedir, Ne İşe Yarar? Araçta Podye Neresidir? Araçlarda iskelet olarak bilinen şasi, aracın bir bütün halinde durmasına olanak sağlar. Şasi herhangi bir kaza anında aracın dağılmasını önlemektedir. Podye ise bu bütünün bir parçası olarak nitelendirilir. Podye özellikle ikinci el araç alıcılarının ilanlarda çok sık gördüğü bir terimdir. Aracın güvenliği açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. Podye, şasi gibi olası bir trafik kazası sırasında aracın bütünlüğünü korur ve dağılmasını önler.
3.06.2023 Gündem
Uzmanı uyardı: Türkiye’de süt tüketimi yetersiz seviyede
Uzmanı uyardı: Türkiye’de süt tüketimi yetersiz seviyede Bireylerin sağlıklı beslenme ve yaşam biçimlerinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesinin toplum sağlığı açısından büyük öneme sahip olduğunu belirten Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halit Tanju Besler, Türkiye’de süt tüketiminin yetersiz seviyede olduğunu kaydetti.
30.05.2023 Sağlık
Vücuttaki B12 deposunu dolduran tek besin!
Vücuttaki B12 deposunu dolduran tek besin! Hastalıklardan korunmak için bağışıklık sistemini güçlü tutmak oldukça önemlidir. Özellikle de B12 vitamini, vücut sağlığında önemli bir yere sahiptir. Bu besin hem hastalıklara karşı sizi koruyor hem de B12 vitamini deposunu dolduruyor.
18.03.2023 Sağlık
Hem kadınlarda hem de erkeklerde etkili! Eksikliği cinsel isteksizliği zirve yaptırıyor
Hem kadınlarda hem de erkeklerde etkili! Eksikliği cinsel isteksizliği zirve yaptırıyor Araştırmalar, D vitamininin hem erkeklerde hem de kadınlarda cinsel sorunlarla bağlantılı olduğunu ortaya koydu. Buna göre, eğer D vitamini seviyeniz yetersizse, takviye almak cinsel isteğinizi ve doyumunuzu artırabilir.
17.03.2023 Sağlık
Kurşun lahitte Romalı bir aristokratın iskelet kalıntıları bulundu
Kurşun lahitte Romalı bir aristokratın iskelet kalıntıları bulundu İngiltere’nin kuzeyinde 1600 yıllık bir mezarlıkta yapılan arkeolojik kazıda, kurşun bir lahitte geç Roma döneminden bir aristokrata ait olduğu düşünülen, kimliği belirsiz bir kadının iskelet kalıntıları bulundu.
14.03.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

İskelet ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki iskelet haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.