İşitme Kaybı

İşitme Kaybı

Son dakika İşitme kaybı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İşitme kaybı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İşitme kaybı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İşitme Kaybı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan işitme kaybı gelişmeleri de dahil olmak üzere 323 işitme kaybı haberi bulunmuştur. Tüm işitme kaybı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kulak basınç sorunları, uçak seyahatinizi kabusa çevirmesin
Kulak basınç sorunları, uçak seyahatinizi kabusa çevirmesin Uçak yolculuklarında sıkça yaşanan rahatsızlıklardan biri, kulakta basınç sorunu. Uçuş sırasındaki hızlı irtifa değişimlerinin orta kulakta basınç sorununa neden olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özcan Öztürk, “Uçuşlarda kulakta tıkanma, ağrı ve çınlamanın yanı sıra işitme kaybı ve kulak zarının delinmesine kadar varan sorunlar görülebiliyor. Özellikle iniş sırasında bazı egzersizler yaparak basınca karşı önlem almak mümkün” dedi.
18.01.2024 Sağlık
Pantene Altın Kelebek'te bir ilk! Yıldızlar kırmızı halıda...
Pantene Altın Kelebek'te bir ilk! Yıldızlar kırmızı halıda... Bu yıl 49’uncusu düzenlenecek olan Pantene Altın Kelebek Ödülleri, bu akşam Zorlu PSM’de gerçekleşecek.
3.12.2023 Magazin
Yürek yakan fotoğraf! Bebeğine son kez dokundu, 6 kişiye can verdi
Yürek yakan fotoğraf! Bebeğine son kez dokundu, 6 kişiye can verdi İzmir’de, 35 haftalık hamileyken beyninde tümör olduğu öğrenilen ve tanı konulduktan 1 hafta sonra vefat eden 28 yaşındaki Özlem Serbes, organlarıyla 6 kişiye umut oldu. 35 haftalık bebek, operasyonla anne karnından alınırken, genç kadından geriye ise kuvözde evladına son kez dokunduğu fotoğrafı kaldı.
11.10.2023 Yaşam
Adıyaman’da 3,8 büyüklüğünde deprem! AFAD duyurdu
Adıyaman’da 3,8 büyüklüğünde deprem! AFAD duyurdu Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde 3,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
2.10.2023 Gündem
Okul çağındaki çocuklarda büyük tehlike! 10 çocuktan 1’inde işitme kaybı var!
Okul çağındaki çocuklarda büyük tehlike! 10 çocuktan 1’inde işitme kaybı var! İşitme kaybı, doğuştan gelen bir rahatsızlık olup en sık görülen problemlerden biridir. Her bin canlı doğumdan 1 ila 3’ü sağırlık derecesinde, binde 30 ila 60’ı da değişik şiddetlerde işitme kaybı ile doğar. Okul dönemi, ergenlik, yetişkinlik ve yaşlılık dönemleri de hesaba katıldığında toplumdaki işitme kaybı oranı %50’leri geçiyor. Prof. Dr. Yıldırım Ahmet Bayazıt çocuklarda görülen işitme kaybı ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunuyor.
2.10.2023 Sağlık
Mesajlaşmalarda büyük tehlike: 'İnflamasyona bağlı gelişen hastalıklar görülebiliyor'
Mesajlaşmalarda büyük tehlike: 'İnflamasyona bağlı gelişen hastalıklar görülebiliyor' Cep telefonları hayatımızın merkezinde yer alırken, kullanım yaşı da bir hayli düştü. Gelişen teknoloji ile beraber çoğu kişide telefon bağımlılığı artarken, çocukları da bu teknolojiden uzak tutmak neredeyse imkansız hale geldi. Bir kere alındığı zaman ardı arkası kesilmeyecek olan telefonun çocuklar üzerinde büyük sorunlara yol açacağı da biliniyor. Özellikle dikkat eksikliği, beyne zarar verme, işitme kaybı, gözlerde bozukluk gibi durumlarla karşılaşılıyor. Son yıllarda Whatsappitis ve karpal tünel sendromundan muzdarip kişi sayısı ise hızla artıyor.
22.08.2023 Sağlık
Deniz ve havuz suyuyla temasta sık görülüyor: Kalıcı hasara yol açabilir!
Deniz ve havuz suyuyla temasta sık görülüyor: Kalıcı hasara yol açabilir! Özellikle yaz aylarında deniz ve havuz suyuyla temas sonrası daha sık görülen kulak çınlaması kişinin hayatını olumsuz etkiler. Eğer kısa süre içinde tedavi edilmezse baş dönmesi, baş ağrısı, kalıcı işitme kaybı görülebilir. Bu durumlarda zaman kaybetmeden Kulak Burun Boğaz uzmanına görünmek gerekir.
14.08.2023 Sağlık
ÖGG MAAŞLARI 2023 | Özel Güvenlik maaşları ne kadar 2023, silahsız özel güvenlik maaşları arttı mı?
ÖGG MAAŞLARI 2023 | Özel Güvenlik maaşları ne kadar 2023, silahsız özel güvenlik maaşları arttı mı? Koruma ve Güvenlik Görevlileri Silahlı veya Silahsız olarak görev yapar. Devlet Dairelerinde ve özel şirketlerde çalışma imkanı olan özel güvenlik görevlileri sınav sonuçlarını beklerken ÖGG maaşları 2023 için yapılan araştırmalar hızlandı. Peki, Özel Güvenlik maaşları ne kadar 2023, silahsız özel güvenlik maaşları arttı mı? İşte Özel güvenlik maaşları 2023…
18.07.2023 Çalışma Hayatı
Uzmandan uyarı geldi! Havuz ve deniz keyfini kabusa çeviriyor
Uzmandan uyarı geldi! Havuz ve deniz keyfini kabusa çeviriyor Yazın sık görülen kulak ve burun hastalıklarına dikkat çeken Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hüsamettin Olgun, hastaların özellikle şiddetli kulak ağrısı, kulakta şişlik ve akıntı, kulak çınlaması, işitme kaybı, baş dönmesi gibi şikayetlerle doktora müracaat ettiğini söyleyerek, “Havuz ve denizlerden alınan mikroplu su, dış kulak yolunda hızla yayılmakta ve zarı da etkileyerek şiddetli ağrı, tıkanıklık ve işitme kaybına yol açmaktadır." dedi.
5.07.2023 Sağlık
Gümrük muhafaza memuru maaşı ne kadar? Gümrük muhafaza memuru ne iş yapar?
Gümrük muhafaza memuru maaşı ne kadar? Gümrük muhafaza memuru ne iş yapar? Gümrük kapılarında görevlendirilen gümrük muhafaza memurlarının sınırlarda önemli görevleri bulunuyor. Gümrük muhafaza memurları ülkenin dışarıya açılan kapılarında ithalatı ve ihracatı yasak ürünlerin varlığını kontrol etmek ve ülkeye girişini önlemek amacıyla görev yapan kişilerdir. Zaman zaman Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan personel alımlarında sıklıkla karşımıza çıkan gümrük muhafaza memuru kadrosu ile pek çok detay merak ediliyor. Peki, Gümrük muhafaza memuru maaşı ne kadar? Gümrük muhafaza memuru ne iş yapar? Gümrük muhafaza memuru olmak için şartlar ne? Muhafaza memuru nasıl olunur? Gümrük muhafaza memuru kimler olabilir? İşte Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenen şartlar ve gümrük muhafaza memuru maaşı ile ilgili detaylar…
16.11.2022 Memur
Okul çağı çocuklarındaki enfeksiyonlara dikkat
Okul çağı çocuklarındaki enfeksiyonlara dikkat Okul döneminin başlaması ve beraberinde havaların soğumasıyla çocuklarda kulak, burun boğaz hastalıklarında da artış gözleniyor. Çocukların hem fiziksel gelişimlerinin hızlı olduğu hem de akademik başarılarının temellerinin atıldığı bir dönemin enfeksiyonlar açısından da önem taşıdığını söyleyen Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Op. Dr. Ziya Bozkurt, çocuklarda yaşanabilecek gelişimsel gecikmelerin ve bozuklukların ileriki hayatında kalıcı izler bırakabileceğine işaret etti.
1.11.2022 Sağlık
Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Malulen emekli nasıl olunur?
Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Malulen emekli nasıl olunur? Maluliyet raporu, sigortalılar için iş kazası veya meslek hastalığı sonucu vazifelerini yapamayacak şeklide meslekte kazanma gücünü kaybedenlere veriliyor. Malulen emekli olabilmek için de maluliyet tespiti işleminin yapılması gerekiyor. Bunun için de iş gücü kaybının yüzde 60 üzerinde olması ve kurul tarafından da bu kaybın tespit edilmesi gerekiyor. Peki, Malul kime denir? Malulen emekli nasıl olunur? Maluliyet için başvuru nereye ve nasıl yapılır? Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Maluliyet başvuru sonucu nereden öğrenilir? İşte maluliyet ile ilgili merak edilenler…
20.10.2022 Çalışan Hakları
Hiperbarik Oksijen Tedavisi nedir? Karbonmonoksit zehirlenmesinde Hiperbarik Oksijen Tedavisi kullanılıyor mu?
Hiperbarik Oksijen Tedavisi nedir? Karbonmonoksit zehirlenmesinde Hiperbarik Oksijen Tedavisi kullanılıyor mu? Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden ocağı patlamasında yaralı olarak kurtulan madencilere Hiperbarik Oksijen Tedavisi uygulanıyor. Basınç odalarına alınan madenciler yüzde 100 oksijen verilerek tedavi ediliyor. Peki, Hiperbarik Oksijen Tedavisi nedir? Karbonmonoksit zehirlenmesinde Hiperbarik Oksijen Tedavisi kullanılıyor mu? Hiperbarik Oksijen Tedavisi hangi durumlarda kullanılır? İşte detaylar…
15.10.2022 Sağlık
Uzmanı uyardı: Belirti vermeden ilerleyen beyin tümörlerine dikkat
Uzmanı uyardı: Belirti vermeden ilerleyen beyin tümörlerine dikkat   Beyin tümörü, kafatasının içerisinde olmaması gereken yeni bir dokunun oluşması veya burada bulunan bir dokunun kontrolsüz büyümesi anlamına gelir. Bu tümörlerden bazılarının uzun süre belirti vermeden büyüyebildiğini söyleyen Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Selçuk Aydın, Baş ağrısı, epilepsi (sara) nöbetleri, dalgınlık, kişilik değişiklikleri, konuşma ve anlamada güçlük, uyku düzeni bozuklukları, vücudun bir yarısında güçsüzlük veya his kaybı, yürüme güçlüğü en yaygın görülen belirtilerdir dedi. 
29.08.2022 Sağlık
Orman Genel Müdürlüğü personel alımı! OGM personel alımı başvuru şartları nelerdir, son başvuru tarihi ne zaman? Avukat, güvenlik ve temizlik görevlisi, şoför alımı
Orman Genel Müdürlüğü personel alımı! OGM personel alımı başvuru şartları nelerdir, son başvuru tarihi ne zaman? Avukat, güvenlik ve temizlik görevlisi, şoför alımı Orman Genel Müdürlüğü başvuru şartları ve süreci için araştırmalar hızlandı. Orman Genel Müdürlüğü 338 sözleşmeli personel alımı yapacağının duyurmasının adından OGM personel alımı başvuruları yoğun ilgi gördü. Avukat, güvenlik ve temizlik görevlisi, şoför alımının yapılacağı OGM personel alımı hakkında merak edilenler…
27.08.2022 Personel Alımı
Her baş dönmesi vertigo değil! Tedavi edilebiliyor, her yaşta ortaya çıkabilir
Her baş dönmesi vertigo değil! Tedavi edilebiliyor, her yaşta ortaya çıkabilir Vertigonun aslında hastalık değil, birçok farklı hastalıkta kendini gösteren bir belirti olduğunu ifade eden Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Mehmet İlhan Şahin, “İnsanlar, vertigonun kronik olduğunu, hayat boyunca devam edeceğini düşünüyor. Halbuki yapılan özel testlerle saptanabilen vertigo, genellikle geçici ve tedavi edilebilirdir” dedi.
8.08.2022 Sağlık
TÜİK KPSS’den en az 60 puanla personel alacak! İşte başvuru şartları!
TÜİK KPSS’den en az 60 puanla personel alacak! İşte başvuru şartları! Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) personel alacak! İlan Resmi Gazete’de yayımlandı. İlana göre, merkez ve taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere 4B sözleşmeli personel alacak. Başvurular 3-12 Ağustos tarihleri arasında alınacak. Peki, TÜİK personel alımı başvurusu nasıl yapılır? TÜİK personel alımı başvuru şartları ne? İşte başvuru şartları!
3.08.2022 Personel Alımı
Sağlık Bilimleri Üniversitesi en az ortaöğretim mezunu personel alacak! İşte 4/B sözleşmeli personel alımı şartları!
Sağlık Bilimleri Üniversitesi en az ortaöğretim mezunu personel alacak! İşte 4/B sözleşmeli personel alımı şartları! Sağlık Bilimleri Üniversitesi duyurdu! En az ortaöğretim mezunu 4/B sözleşmeli personel alımı yapılacak. İlan Resmi Gazete’de yayımlandı. İlana göre, Üniversiteye, temizlik personeli, koruma ve güvenlik görevlisi, büro personeli ve mühendis alınacak. Peki, Sağlık Bilimleri Üniversitesi personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte sözleşmeli personel alımı şartları!
2.08.2022 Personel Alımı
Kulak pamuğu enfeksiyon riskini artırıyor
Kulak pamuğu enfeksiyon riskini artırıyor Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Enver Ferruh İnan, dış kulak iltihabının yazın gelmesiyle birlikte yüzme aktivitesinin artmasına bağlı olarak daha sık görüldüğünü belirterek, havuza girerken daha dikkatli olunmasını, kulakta dolgunluk hissi, akıntı ve işitme kaybı durumlarında mutlaka doktora gidilmesi gerektiğini söyledi. Kulak kanalı derisinde tipik olarak bakterilerin neden olduğu akut bir enfeksiyon olan dış kulak iltihabı, genellikle yüzdükten sonra kulakta kalan ve bakteri üremesine yardımcı olan nemli bir ortam oluşturan suyla oluşuyor. Bu rahatsızlık, uzman hekimlerin yönlendirmesi ile 7-10 gün içinde tedavi edilebiliyor.
19.07.2022 Sağlık
Vakıflar Genel Müdürlüğü 204 sözleşmeli personel alımı yapacak! VGM personel alımı şartları nelerdir, son başvuru tarihi ne, nasıl yapılır?
Vakıflar Genel Müdürlüğü 204 sözleşmeli personel alımı yapacak! VGM personel alımı şartları nelerdir, son başvuru tarihi ne, nasıl yapılır? Vakıflar Genel Müdürlüğü 204 sözleşmeli personel alacak. Başvurular 29 Temmuz 2022’de sona erecek. Peki, VGM personel alımı şartları nelerdir, Vakıflar Genel Müdürlüğü 204 sözleşmeli personel alımı başvurusu nasıl yapılır?
18.07.2022 Personel Alımı
Kültür ve Turizm Bakanlığı 24 ilde sözleşmeli personel alacak! İşte başvuru şartları!
Kültür ve Turizm Bakanlığı 24 ilde sözleşmeli personel alacak! İşte başvuru şartları! Kültür ve Turizm Bakanlığı duyurdu! 204 sözleşlmeli personel alınacak! İlan Resmi Gazete’de yayımlandı. İlana göre, 24 ilde 107 koruma ve güvenlik görevlisi, 61 temizlik görevlisi, 36 şoför alınacak. Peki, Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Kültür ve Turizm Bakanlığı sözleşmeli personel alımı başvuru şartları!
18.07.2022 Personel Alımı
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi 4/B sözleşmeli personel alacak! İşte başvuru şartları!
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi 4/B sözleşmeli personel alacak! İşte başvuru şartları! Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi duyurdu! Üniversite birimlerine 49 sözleşmeli personel alınacak. Yayınlanan ilana göre, büro personeli, destek personeli (temizlik), destek personeli (şoför), koruma ve güvenlik görevlisi, sağlık teknikeri, tekniker ve teknisyen alınacak. Peki, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi personel alımı başvuru şartları!
22.06.2022 Personel Alımı
Emekli maaşları ve tazminat ödemeleri ile ilgili flaş detay! Düşük aylık ve...
Emekli maaşları ve tazminat ödemeleri ile ilgili flaş detay! Düşük aylık ve... Emeklilik planı yapan yüz binlerce kişiyi doğrudan ilgilendiriyor. Emekli aylığının düşük olarak bağlanmasına neden oluyor. Ayrıca tazminat ödemeleri de daha düşük olarak yapılıyor. Birçok kişi sağlık nedenleri ile malulen emekli olmak istiyor. Sigortalı olarak çalışan vatandaşların, iş hayatlarında verimli olarak çalışmalarına engel sağlık sorunlarının oluşmasının ardından malulen emekli olabilme hakkı doğuyor. Peki, malulen emekli olabilmek için aranan şartlar neler? Malulen emekli olanların maaşı düşüyor mu? İşte son zamanlarda sık sık aranan malulen emeklilik hakkında merak edilen soruların cevapları…
20.04.2022 Uzmana Sor
Yaşam stresi vertigoyu ağırlaştırdı
Yaşam stresi vertigoyu ağırlaştırdı Uluslararası Vestibüler Derneği Başkanı Prof. Dr. Nuri Özgirgin, pandeminin ikinci yılının sonu itibariyle, stres ile oluşan baş dönmesi tipinde önemli ölçüde artış görüldüğünü kaydetti. Dünya Vertigo Farkındalık Haftası nedeniyle gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Prof. Dr. Nuri Özgirgin, vertigonun dünya nüfusunun yaklaşık %10’unu, Türkiye’de ise nüfusun önemli kısmını etkilediğini belirtti. Bu dönemde baş dönmesinin ve denge bozukluklarının tetiklenmesinde, stresin ve çalışma koşullarındaki değişikliklerin etkili olduğu vurgulandı.
16.04.2022 Sağlık
Çocukların dil, konuşma ve beyin gelişimlerini olumsuz etkiliyor!
Çocukların dil, konuşma ve beyin gelişimlerini olumsuz etkiliyor! İşitme sistemini oluşturan dış kulak, orta kulak, iç kulak ve işitme sinirlerinde ortaya çıkabilecek bir aksaklık işitme kaybına sebep olabiliyor. Kişinin normal bir işitmeye sahip olmasına rağmen konuşmaların anlaşılmasında sorun yaşadığında işitsel işlemleme bozukluğu meydana gelebildiğini hatırlatan Odyoloji Doktoru Bahtiyar Çelikgün, “Özellikle dil gelişiminin kritik olduğu dönemlerde veya okul dönemlerinde ortaya çıkabilecek çok hafif dereceli bir işitme kaybı bile çocukların dil, konuşma ve beyin gelişimini olumsuz etkileyebiliyor” açıklamasında bulundu.
28.03.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

İşitme Kaybı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki işitme kaybı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.