İş Mahkemesi

İş Mahkemesi

Son dakika iş mahkemesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan iş mahkemesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını iş mahkemesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İş Mahkemesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan iş mahkemesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.564 iş mahkemesi haberi bulunmuştur. Tüm iş mahkemesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yargıtay'dan işçiye müjdeli haber!
Yargıtay'dan işçiye müjdeli haber! İşyerinde kendisine ‘ispiyoncu’ diyen mesai arkadaşıyla kavga eden işçiye kınama cezası verildi. Bir hafta sonra, aynı olay sebebiyle işten çıkartılan işçi soluğu mahkemede aldı. İş Mahkemesi’nin tazminat ödenmemesi gerektiğine hükmettiği işçiye müjdeli haber Yargıtay’dan geldi.
1.11.2020 Gündem
Gece çalışanlar için Yargıtay'dan tazminat kararı!
Gece çalışanlar için Yargıtay'dan tazminat kararı! Yönetmeliklerde açık bir şekilde işçinin iki haftada bir vardiyası değiştirileceğinin belirtilmesine rağmen sürekli gece vardiyasında çalışmaya zorlanan işçi istifa etti. Yargıtay, işçiye kıdem ve ihbar tazminatı ödenmesi gerektiğine hükmetti.
13.10.2020 Çalışan Hakları
Personele öğle molası vermeyen müdür tazminatsız kovuldu
Personele öğle molası vermeyen müdür tazminatsız kovuldu Bursa'da işlerin yoğunluğunu bahane ederek personelin öğle yemeği molasına çıkmasına müsade etmeyen işkolik müdür tazminatsız kovuldu. İş Mahkemesi'nin tazminat ödenmesi yönündeki kararı Yargıtay'dan döndü.
26.09.2020 Çalışma Hayatı
Personele ‘lan’ diyen müdüre Yargıtay’dan kötü haber!
Personele ‘lan’ diyen müdüre Yargıtay’dan kötü haber! Personeline 'lan' diye hitap ederek, vücuduyla alakalı şaka yapan müdürün manevi tazminat ödemesi gerektiğine hükmeden Yargıtay, emsal niteliğinde bir karara imza attı. Müdür yardımcısı olarak çalışan bir kişi, müdürün kendisine yönelik mobing uygulandığını öne sürerek Yargıtay’a doğru giden süreci başlattı. İş Mahkemesi’nde talebi reddedilen personel, Yargıtay 9. Hukuk Dairesi’nden istediği sonucu aldı. İşte konuyla ilgili ayrıntılar…
3.02.2020 Çalışma Hayatı
Kimler arabulucu olabilir?
Kimler arabulucu olabilir? Türkiye’de henüz yeni bir meslek olan arabuluculuk, 2012 yılında 6325 sayılı ‘’Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu’’ ile hukuk sistemine dahil edildi. 2013 yılından bu yana filli olarak uygulanan arabuluculuk sistemi, özellikle iş mahkemelerinde görülen davalarda yoğunluğu azaltmaya yardımcı olur. Peki, kimler arabulucu olabilir? İşte arabuluculuk hakkında merak edilenler…
11.12.2019 Gündem
İş mahkemesi temyiz süresi kaç gündür?
İş mahkemesi temyiz süresi kaç gündür? İş Mahkemesinin verdiği kararlardan memnun olmayan işçi ya da işveren, kararı itiraz etmek için üst mahkemeye itiraz edebiliyor, istinaf ve temyiz yoluna başvurabiliyor. Peki, iş mahkemesi temyiz süresi kaç gündür?
15.10.2019 Çalışan Hakları
Patronuna yalan söyleyince kovuldu!
Patronuna yalan söyleyince kovuldu! Çalıştığı iş yerindeki başvuru formundaki sorulara yanlış beyanda bulunan işçi, işinden atıldı. İş mahkemesinin işe iade ettiği işçiye kara haber Yargıtay'dan geldi. Yüksek Mahkeme; işverene yalan söyleyen işçinin ahlak ve iyi niyet kurallarına uygun davranmadığı ve işverenin feshinin haklı olduğuna hükmetti.
15.04.2019 Çalışma Hayatı
İşçi-işveren uyuşmazlıklarında arabuluculuk masrafı ne kadar oldu?
İşçi-işveren uyuşmazlıklarında arabuluculuk masrafı ne kadar oldu? İşçi ile işveren uyuşmazlıklarında bir süredir arabuluculuk zorunluluğu var. Karşı tarafa dava açmak isteyen, önce arabulucuya başvurmak durumunda. Arabuluculuk yoluna gidilmeden açılan davalar ise reddediliyor. Peki 2019 yılında arabuluculuk ücretleri ne kadar oldu?
14.03.2019 Uzmana Sor
Alacak davasında başvuru süresi iki yıla iniyor!
Alacak davasında başvuru süresi iki yıla iniyor! Bakan Müezzinoğlu iş mahkemeleri sorununun çözümü için "arabuluculuk kurumu getiriyoruz" dedi.
16.02.2017 Ekonomi
7,5 milyon emekli için son 19 gün!
7,5 milyon emekli için son 19 gün! Milyonlarca emekli, intibak kararı için gün sayıyor. Ankara 8'inci İş Mahkemesi, intibak davasında kararını 30 Haziran'da açıklayacak.
11.06.2014 Ekonomi
Mahkemeden THY kararı!
Mahkemeden THY kararı! Greve çıkan işçilerin yerine...
9.07.2013 Ekonomi
İşten çıkarılanlara kötü haber!
İşten çıkarılanlara kötü haber! Hükümetten, işten atılanlarla ilgili değişiklik
8.05.2013 Ekonomi
AK Parti'li Şahin CNN TÜRK'te açıkladı! İstanbul ve Ankara'da kim önde?
AK Parti'li Şahin CNN TÜRK'te açıkladı! İstanbul ve Ankara'da kim önde? Yerel seçime 15 gün kala AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, CNN TÜRK canlı yayınında İstanbul ve Ankara'daki son duruma ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
15.03.2024 Gündem
CHP'yi karıştıran video! Para sayma görüntülerinin aslı ne?
CHP'yi karıştıran video! Para sayma görüntülerinin aslı ne? CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda milyonlarca liralık paranın sayıldığı görüntüler Türkiye gündemine oturdu. Soruşturma başlatılan görüntülere ilişkin dikkat çeken açıklamalar da geliyor.
13.03.2024 Gündem
Dünyaca ünlü Fransız lüks moda markası Hermes ile sahafın 'isim' mücadelesi
Dünyaca ünlü Fransız lüks moda markası Hermes ile sahafın 'isim' mücadelesi İzmir'de ikinci el kitapları 'Hermes Sahaf' adını verdiği iş yerinde satan 16 yıllık sahaf Ümit Nar'ın (51) tescil talebi, dünyaca ünlü Fransız lüks moda markası Hermes’in Türkiye’deki avukatlarının ‘ticari isim ihlali itirazı’ üzerine Türk Patent Kurumu tarafından reddedildi. Ret kararı sonrası Ankara Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde Hermes'e karşı dava açan Nar, "Bana bu durum komik geliyor. İzmir'de şubesi olmayan, dünya çapında çok yüksek gelir kategorisindeki bir kesime hitap eden firmayla karıştırılma ihtimalim yok denecek kadar az. Bazı iletişim, çevre danışmanlığı, arkeoloji veya tercüme firmaları da aynı isme sahip. Ayrıca bunlar tescil edilmiş. Yani ya patent kurumu ya mahkeme bu firmaları haklı bulmuş. Ben de bu hukuki sürecin sonunda haklı bulunarak markamı tescil ettireceğime inanıyorum" dedi.
6.03.2024 Gündem
Seçil Erzan bugün 2. kez hâkim karşında
Seçil Erzan bugün 2. kez hâkim karşında Normalin üstünde yüksek gelir vaadiyle aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera gibi ünlü isimlerin de olduğu çok sayıda kişiyi dolandıran Seçil Erzan ilk kez 20 Kasım’da hâkim karşısına çıktı.
12.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret mesajı: Bir kez verilecek zamla bu iş biter
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret mesajı: Bir kez verilecek zamla bu iş biter Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dubai'de, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28'inci Taraflar Konferansı kapsamında düzenlenen Dünya İklim Eylemi Zirvesi'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan zirve sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayarak kritik asgari ücret mesajı verdi. Öte yandan Erdoğan gündemden düşmeyen fenomenlere soruşturma ve fon vurgunuyla ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.
2.12.2023 Gündem
Otelde odasında korkunç cinayet! Sevgilisini asit dökerek katletti: Cani için istenen ceza belli oldu
Otelde odasında korkunç cinayet! Sevgilisini asit dökerek katletti: Cani için istenen ceza belli oldu Korkunç olay Denizli'nin Pamukkale ilçesinde meydana geldi. Otel odasında tartıştığı Özbekistan uyruklu sevgilisi Sojıda Kalandorova'nın (27) üzerine asit dökerek ölümüne neden olan, onun kız arkadaşı Kırgızistan uyruklu Sarvınaz Kharullaeva'yı (23) da yaralayan tutuklu Özgür Günden (45) hakkında 'kasten yaralama neticesinde ölüme neden olma' suçundan 16 yıl, 'kasten yaralama'dan ise 3 yıla kadar olmak üzere toplam 19 yıl hapis istemiyle dava açıldı.
30.11.2023 Gündem
Bebeğini arsaya gömen anne tahliyesini talep etti mahkeme kararını verdi
Bebeğini arsaya gömen anne tahliyesini talep etti mahkeme kararını verdi Ölen bebeğini fındık bahçesine gömen anne 6. kez hakim karşısına çıktı. Ordu’da, dünyaya getirdiği bebeği evinin yakınındaki bir arsaya gömdüğü iddiasıyla yargılanan, ilk duruşmada adli kontrol şartıyla serbest bırakılan ve çıkarıldığı 4. duruşmada ise yeniden tutuklanan anne, 6’ncı kez hakim karşısına çıktı. Tutuklu yargılanan Bilge Ç.’nin, akıl sağlığının yerinde olup olmadığına dair rapor beklenecek.
23.11.2023 Gündem
Ünlü isimleri dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan çözüldü! Arda Turan Whatsapp yazışmalarını mahkemeye sundu: Karıma ne diyeceğim?
Ünlü isimleri dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan çözüldü! Arda Turan Whatsapp yazışmalarını mahkemeye sundu: Karıma ne diyeceğim? Futbol dünyasının ünlü isimlerini dolandırdığı iddia edilen bankacı Seçil Erzan hakkında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera, Volkan Bahçekapılı ve Selçuk İnan’ın da arasında bulunduğu 18 kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle 226 yıl hapsi isteniyordu. Erzan ilk duruşmada, kendisine 2020 yılında Fatih Terim’in para verdiğini belirterek “Galatasaray camiasında onun sözüne güveniliyordu” dedi.
23.11.2023 Gündem
Futbol dünyasının ünlü isimlerini dolandırdığı öne sürülmüştü! Bankacı müdürü hakim karşısında: Kazandırırken Seçil'dim, kazandıramayınca dolandırıcı oldum
Futbol dünyasının ünlü isimlerini dolandırdığı öne sürülmüştü! Bankacı müdürü hakim karşısında: Kazandırırken Seçil'dim, kazandıramayınca dolandırıcı oldum Ünlü futbolcuları dolandırdığı iddia edilen banka müdürü Seçil Erzan ile birlikte 6 sanığın yargılanmalarına başlandı. Erzan savunmasında, "Ben batmak üzere olan bir geminin kaptanıydım. Dolandırıcı olsam gemi batar ben kurtulurdum. Suça konu olan bakiyenin bende olmadığı, bu bakiyeyi bir yerde saklamadığımı, bununla bir şeyler almadığımı salondakilerin bildiğini çok iyi biliyorum. Bakiyenin 45 milyon olmadığını bildiklerini de biliyorum. İddianamede adı geçenlerle paradan para kazanma konusunda ortak noktamız vardı" dedi. Seçil Erzan, "Faiz adı altında bu insanların aza tamah etmemeleri, çok kazanmak istemeleri beni bu hala soktu" ifadelerini kullandı. Savunmasında Erzan 2020 yılında Fatih Terim'den 300 bin dolar aldığını da ifade etti.
20.11.2023 Gündem
Aczmendi tarikatı nedir, Aczmendi tarikatı lideri Müslüm Gündüz kimdir? Aczmendiler ne demek?
Aczmendi tarikatı nedir, Aczmendi tarikatı lideri Müslüm Gündüz kimdir? Aczmendiler ne demek? Aczmendi tarikatı lideri Müslüm Gündüz, kızını liseye ve üniversiteye gönderen ailelere 'Bir adamın kızını götürüp liseye, üniversiteye vermesi ne demek? Zerre kadar haysiyeti, şerefi olan adam kızını üniversiteye verebilir mi?' ifadelerini kullandı. Söz konusu açıklamaların ardından Aczmendi tarikatı nedir, Aczmendi lideri Müslüm Gündüz kimdir? Aczmendi nedir, ne demek, Aczmendiler kimlerdir? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.
9.11.2023 Gündem
Erdoğan’dan Gazze’de katliamı durduracak çıkış: Biz hazırız
Erdoğan’dan Gazze’de katliamı durduracak çıkış: Biz hazırız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatına (TDT) üye ve gözlemci ülke liderleri "Türk Devri" sloganıyla Kazakistan'ın başkenti Astana'da bir araya geldi. Kritik zirve sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli mesajlar verdi. Kritik zirvede ülke liderleriyle görüşmeler yapan Erdoğan'ın ana gündem maddesi Gazze'de yaşananlar oldu. Zirve sonrası Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı. İşte detaylar...
4.11.2023 Gündem
İstiklal Caddesi'nde sahte dolar dağıtmışlardı! Skandal ifade: Sosyal deney için yaptım
İstiklal Caddesi'nde sahte dolar dağıtmışlardı! Skandal ifade: Sosyal deney için yaptım İstiklal Caddesi'nde sahte dolar dağıtıp "Taksim'de muhtaçlara dolar dağıtalım dersek" yazısı ile sosyal medya üzerinden paylaştıkları ileri sürülen 14 sanık, "Halkın bir kesimini alenen aşağılama" suçundan 1'er yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıktı. Para dağıtan sanıklar, "Bize sosyal deney dendiği için katıldık, suç olduğunu bilseydik katılmazdık" savunmasını yaptı.
21.10.2023 Yaşam
Evli çiftleri ilgilendiriyor! Birçok kişi bilmeden yapıyor, suç sayılıyor
Evli çiftleri ilgilendiriyor! Birçok kişi bilmeden yapıyor, suç sayılıyor Şiddetli geçimsizlik ve aldatma, boşanma davalarında tarafları akılalmaz bir hırsa sevk edebiliyor. Delil bulma amacıyla hareket eden eşler, birbirlerinin telefonunu karıştırıp ekran görüntüleri aldığı gibi, karşı tarafın cihazına casus yazılımlar da yüklüyor. Hatta dedektif tutup takip ettirenler bile var. Bu durumda özel hayatın gizliliğinin ihlali ve suç unsurları devreye giriyor. Uzman isim konu ile ilgili önemli detaylara dikkat çekti...
20.10.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İş Mahkemesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki iş mahkemesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.