İş Kazası

İş Kazası

Son dakika iş kazası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan iş kazası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını iş kazası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İş Kazası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan iş kazası gelişmeleri de dahil olmak üzere 249 iş kazası haberi bulunmuştur. Tüm iş kazası haberleri aşağıda listelenmiştir.
İş kazalarına yönelik video çeken fabrika işçisi, 2 gün sonra iş kazasında öldü
İş kazalarına yönelik video çeken fabrika işçisi, 2 gün sonra iş kazasında öldü Afyonkarahisar'da Hüseyin Pirinççi (22), çalıştığı fabrikada iş kazalarına dikkati çekmek için video yayınladıktan 2 gün sonra iş kazasında hayatını kaybetti. Pirinççi toprağa verilirken, olayla ilgili 2 kişi tutuklandı.
14.09.2023 Yaşam
İşverenler dikkat: Halı saha sakatlığı da iş kazası sayılabilir
İşverenler dikkat: Halı saha sakatlığı da iş kazası sayılabilir Kayseri Baro Avukatı Emir Akpınar, iş kazaları ile ilgili verdiği bilgilerde, çalışanların iş yerini temsilen görevli olduğu spor müsabakalarında yaşadıkları sakatlıkların da iş kazası sayılabileceğini söyleyerek, “İşçinin şirketini temsilen görevli olduğu yerlerde yaşadığı kazalar da iş kazası sayılabilir” dedi.
22.04.2023 Çalışan Hakları
Kartal açıklarında gemide iş kazası: 1 ölü
Kartal açıklarında gemide iş kazası: 1 ölü Kartal açıklarında bulunan bir gemide mürettebattan bir kişi ambar kapakları arasına sıkıştı. Şahıs hayatını kaybederken olayın yaşandığı gemi havadan görüntülendi.
1.02.2023 Gündem
Aylıklara zam geldi! Hesaplar değişti, 4 bin 895 lira olacak
Aylıklara zam geldi! Hesaplar değişti, 4 bin 895 lira olacak Yüz binler kişiyi yakından ilgilendiriyor. Aylıklara zam geldi. Emeklilerin zam oranlarının ardından, hayatını kaybeden sigortalıların geride bıraktıkları hak sahipleri için de asgari aylıklar belli oldu. Ocak ayı itibarıyla iş kazası ve mallüllük için bağlanacak bakım aylıkları da güncellenecek. İşte haberin detayları...
21.01.2023 Çalışma Hayatı
Yargıtay'dan emsal iş kazası kararı
Yargıtay'dan emsal iş kazası kararı Patronun talimatıyla şirket çalışanlarının katılımıyla kurulan futbol takımının halı saha maçında bir işçi sakatlandı. Yıllar süren davaya son noktayı koyan Yargıtay, iş yerinde çalışan işçiler arasından işverenin talimatı üzerine kurulan gönüllü futbol takımının dışarıda başka takımla oynadığı halı saha maçında işçinin sakatlanmasının iş kazası olduğuna hükmetti.
1.01.2023 Çalışma Hayatı
Makineye sıkışıp canından olmuştu, dehşet kazanın görüntüleri ortaya çıktı
Makineye sıkışıp canından olmuştu, dehşet kazanın görüntüleri ortaya çıktı Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde bir işçinin çalıştığı fabrikada tel sarma makinesine sıkışarak hayatını kaybettiği iş kazasının dehşete düşüren görüntüleri ortaya çıktı.
3.09.2022 Yaşam
Makineye sıkışıp canından olmuştu, dehşet kazanın görüntüleri ortaya çıktı
Makineye sıkışıp canından olmuştu, dehşet kazanın görüntüleri ortaya çıktı Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde bir işçinin çalıştığı fabrikada tel sarma makinesine sıkışarak hayatını kaybettiği iş kazasının dehşete düşüren görüntüleri ortaya çıktı.
3.09.2022 Yaşam
İşçi-işveren milyonları ilgilendiren karar! Uymayana hapis cezası var...
İşçi-işveren milyonları ilgilendiren karar! Uymayana hapis cezası var... İşçi-işveren, çalışan milyonları ilgilendiren gelişme! İş kazası ile ilgili dikkat çeken bir karar geldi. Yargıtay, inşaatta hayatını kaybeden işçinin ölümünden, iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini almayan patronun asli kusurlu olduğuna hükmetti.
10.08.2022 Çalışan Hakları
Birçok ödeme yapılıyor! SSK ve Bağ-Kur'lular faydalanıyor, süre sınırı bulunuyor, borç varsa...
Birçok ödeme yapılıyor! SSK ve Bağ-Kur'lular faydalanıyor, süre sınırı bulunuyor, borç varsa... Ödemeler Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılıyor. Çoğu kişi bilmiyor ama onlar da ödeneklerden yararlanabiliyor. Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. İş yerinde bulunduğu sırada ve yürütmekte oldukları işleri nedeniyle maruz kalınan kazalar iş kazası sayılıyor. İş kazası ile ilgili önemli detaylar bulunuyor. En önemlisi ise uzun yıllardır bu sigorta kolu SSK tarafından işçiler için güvence sağladı ve iş kazası denince akla da ilk işçiler geldi. Ancak yapılan yardımlardan artık Bağ-Kur’lular da faydalanabiliyor. İş kazası hallerinde SGK birçok ödeme yapıyor. Ancak süre ve borçlu olmama şartı da bulunuyor. İş kazası ile ilgili tüm bilgiler...
SGK ödüyor! 4/1-(a),  4/1-(b),  4/1-(c) kapsamında çalışanları kapsıyor! Ek ödeme ve...
SGK ödüyor! 4/1-(a), 4/1-(b), 4/1-(c) kapsamında çalışanları kapsıyor! Ek ödeme ve... SGK tarafından ödeniyor. Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. 4/1-(a), 4/1-(b), 4/1-(c) kapsamında çalışanlar için geçerli. Maaş ve ek ödemeler için Sosyal Güvenlik Kurumu'nca milyonlarca lira ayrılıyor. Evlenme ödeneğinden cenaze parasına birçok kalemde çalışanların ihtiyaç duydukları dönemde destek sağlanıyor. Ayrıca 14 milyon emekli sayısı ile Türkiye 100’den fazla ülkenin nüfusunu geride bırakıyor. Tüm bunlar Sosyal Güvenlik Kurumu'nda aktif/ pasif dengesinin bozulmasına neden oluyor. Bir sosyal güvenlik sisteminin mali bakımdan ayakta durabilmesi için aktif/pasif sigortalı oranının asgari 4 olması gerekiyor. Ancak Türkiye'de bu rakam henüz 2'ye ulaşamadı. SGK'nın aktüeryal yapısının alınacak tedbirlerle aktif-pasif oranının artırılması büyük önem taşıyor. Peki bunun için ne gibi önlemler alınmalı? İşte kalem kalem SGK tarafından çalışanlara ve emeklilere yapılan ödemeler ve SGK'nın aktüeryal dengesinin sağlanması için yapılması gerekenler...
23.05.2022 Çalışma Hayatı
Çifte maaş imkanı! 1 gün çalışmak bile yetiyor, SGK'ya üç iş günü içerisinde bildirilmesi gerekiyor
Çifte maaş imkanı! 1 gün çalışmak bile yetiyor, SGK'ya üç iş günü içerisinde bildirilmesi gerekiyor Çalışan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Çift aylık alma imkanı doğuyor. Bu haktan yararlanırken sadece 1 günlük sigorta priminin ödenmiş olması yeterli oluyor. Kazalar, sakatlıklar erken emeklilik hakkı doğuruyor. Çalışan, hem sürekli iş göremezlik geliri hem de malullük aylığı alabilir. Ölümlü kazada hak sahibine aylıkta, 1 gün bile çalışmak yeterli.
Emekli maaşı kesilmez! SGK genelgesi ile değişti artık…
Emekli maaşı kesilmez! SGK genelgesi ile değişti artık… SGK, SSK, emekli, Bağkur’lu milyonları ilgilendiriyor. Tek tek açıkladı. O emekli maaşı kesilmez, bağlanan aylık vefat durumunda de emeklinin eş ve çocuklarına kalıyor. Yetim kız çocuklarına ödenen ölüm gelirleri, kız çocuğunun evlenmesi durumunda kesiliyor. Artan pay varsa annenin almakta olduğu ödeneğe ilave edilir. Malulen emekli olanların 4/A veya 4/B’li şekilde çalışmaları aylıklarının kesilmesine yol açmaz. SGK genelgesi ile şirket ortaklarının emeklilik şekli değişti. Ben esnafım ve pandemi dolayısıyla SGK ve vergi borcum çok. Eşim hamile, ben sağlıktan faydalanamıyorum, eşim nasıl sağlıktan yararlanabilir? Selamlar, EYT ne zaman çıkacak? 1995 Yılında işe girişim var, ben de EYT çıkarsa faydalanabilecek miyim? Merhaba, ben üniversite öğrencisiyim ve yaşım 26. Adıma GSS prim borcu çıkarılıyor, bunu iptal ettirmem mümkün müdür? Gibi çok sayıda soruya İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı yazarımız Mert Nayır yanıt verdi…
28.02.2022 Uzmana Sor
SGK harekete geçti! Flaş detay ortaya çıktı, işveren için zorunlu ve...
SGK harekete geçti! Flaş detay ortaya çıktı, işveren için zorunlu ve... Çalışma hayatında bulunan herkes Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışıyor. Bazı işverenler çalışana sigorta yapmak istemiyor. Böylece prim ödemesi yapmak istemeyen işverenler bu durumun tespit edilmesi durumunda cezai yaptırımla karşılaşıyor. Kayıt dışı istihdamın önüne geçilebilmesi için SGK tarafından sıkı denetim uygulanıyor. Çalışanların haklarının korunması adına hayata geçirilen uygulama ile 10 günden az çalışanlara da sigorta yapılması zorunlu hale getirildi. Özellikle temizlik hizmetlerinde ya da bakıcı olarak belirli günlerde çalışanlara, çalıştıkları günler için sigorta pirimi ödenmesi gerekiyor. Bu uygulama çalışanların emeklilik sürecine katkı sağlayabileceği gibi aynı zamanda iş kazası ya da meslek hastalığı gibi durumlarda da çalışanların haklarını talep edebilmesini sağlıyor. Evinde ayda 10 günden az süre ile sigortalı çalıştıranların, bu kişiler için iş kazası ve meslek hastalığı primi ödemeleri de gerekiyor. Uzmanlar, her bir gün için asgari ücretin günlük tutarının yüzde 2’si oranında iş kazası ve meslek hastalığı primi ödemesi yapılması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Bu tutar 1 Ocak 2022 tarihi itibarıyla arttı. Peki, Evde çalışan kadınların sigortası nasıl yapılır? Ev hizmetlerinde çalışanların 2022 SGK primi ne kadar? İşte detaylar…
22.02.2022 Çalışan Hakları
Alman mahkemesinden evden çalışanlar için flaş karar! Yataktan masaya yürürken düşmek iş kazasıdır
Alman mahkemesinden evden çalışanlar için flaş karar! Yataktan masaya yürürken düşmek iş kazasıdır Almanya’da bir mahkeme, evden çalışan ve yataktan birkaç metre ilerideki masasına giderken kayan bir adamın iş kazası sigortası talebinde bulunabileceğine hükmetti.
10.12.2021 Dünya
Yapılandırma ödemesi nasıl yapılır? Borç yapılandırmada son ödeme tarihi ne zaman?
Yapılandırma ödemesi nasıl yapılır? Borç yapılandırmada son ödeme tarihi ne zaman? Yapılandırma Kanunu kapsamında, 1 milyonun üzerinde vatandaşın borçları yapılandırılmıştı. Borç yapılandırmada ilk taksit ödemeleri için verilen süre doluyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borçların ilk taksit ödemesinde son gün hatırlatması yaptı. Avantajların kaybedilmemesi ve yapılandırmanın bozulmaması için ilk iki taksitin süresinde ödenmesi gerekiyor. Peki, Yapılandırma ödemesi nasıl yapılır? Borç yapılandırmada son ödeme tarihi ne zaman? İşte yapılandırma son ödeme tarihi…
29.11.2021 Ekonomi
Yargıtay'dan '36 saatlik nöbet' kararı!
Yargıtay'dan '36 saatlik nöbet' kararı! Yargıtay'dan '36 saatlik nöbet' kararı! Fazla çalışma ücreti, hafta tatili ücreti, ulusal bayram ve genel tatil günleriyle ilgili kritik gelişme. Ankara Şehir Hastanesi görevli asistan doktor Rümeysa Berin Şen'in nöbet çıkışında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmesi ile gündeme gelen 36 saatlik nöbetle ilgili daha önce açılan 'fazla mesai' ve 'alacak' davalarında, bu süre eğitim kapsamında değerlendirildi. Yargıtay, ilk derece mahkemelerinin 10 ayrı dosya için verdiği ret kararlarını onadı.
İş kazası tazminatı! Baş parmağı koptu  69 bin lirayı alamadı...
İş kazası tazminatı! Baş parmağı koptu 69 bin lirayı alamadı... İş kazasında kopan baş parmağı için 69 bin lira tazminat kazandı; şirket "iflas ettim" diyerek ödemedi.
26.10.2021 Çalışan Hakları
SGK ödemeyi kabul etti maaş da bağlanıyor! 5 yıl sürdü ve...
SGK ödemeyi kabul etti maaş da bağlanıyor! 5 yıl sürdü ve... Milyonlarca çalışan için çok önemli karar. Yargıtay son noktayı koydu ve SGK ödemeyi kabul etti. Emsal nitelikli karar sonrası maaş da bağlandı... Uçakla iş gezisinden döndüğü sırada beyin kanaması geçiren 48 yaşındaki Şener Kesen, 35 yaşındayken felç kaldı. Yıllarca tedavi gören Kesen, çevresindekilerin tavsiyelerinin ardından 2014 yılında dava açtı. 5 yıl süren dava sonucunda Yargıtay "İş kazasıdır" kararı vererek, Sosyal Güvenlik Kurumu'nca (SGK) Şener Kesen'e 1 milyon lira tazminat ödenmesine karar verdi. Ailenin avukatı Ayşe Güney işle bağlantılı tüm olayların Yargıtay'ca iş kazası olarak nitelendirildiğini vurguladı.
23.07.2021 Çalışan Hakları
Evde iş kazası geçirenlere sağlanan haklar nelerdir?
Evde iş kazası geçirenlere sağlanan haklar nelerdir? Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında birçok şirketin evde çalışmaya geçmesiyle evde iş kazası konusu gündeme geldi. Uzaktan çalışanların yaşadığı kazaların hangilerinin iş kazası olduğu merak ediliyor ve sosyal güvenlik açısından sağlanan haklar araştırılıyor. Habertürk’ten Ahmet Kıvanç, tam kapanma döneminde evden çalışan kişi sayısının arttığı şu günlerde merak edilenleri detaylandırdı.
Maden ocağında iş kazası! 1 işçi yaşamını yitirdi
Maden ocağında iş kazası! 1 işçi yaşamını yitirdi Zonguldak'ta TTK'ya ait maden ocağında meydana gelen iş kazasında ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti.
11.01.2021 Gündem
Rapor parası ne zaman yatar? SGK rapor parası nasıl alınır? SGK rapor parası sorgulama!
Rapor parası ne zaman yatar? SGK rapor parası nasıl alınır? SGK rapor parası sorgulama! İşçinin iş kazası, meslek hastalığı, analık ya da hastalık sebebiyle çalışamaması halinde, geçici iş göremezlik durumunda Sosyal Güvenlik Kurumu ( SGK) tarafından rapor parası (iş göremezlik parası) ödeniyor. Bir iş yerinde çalışan kişi bazı nedenlerden dolayı işe gelemez ise çalıştığı kurum maaşından kesinti yapar. Bu kesintiyi Sosyal Güvenlik Kurumu karşılar. Çalışan kişi tarafından, çalışamaz duruma gelir ise bu kesilen ücreti almak için Sosyal Güvenlik Kurumu’na yani SGK’ya iş göremez raporuyla başvurulması gerekir. Hastalık ya da iş kazası gibi nedenlerle çalışamadığı için iş göremezlik raporu olan çalışanlar, ay başında maaşı tam yatınca SGK’daki rapor parasını umursamıyor. Binlerce çalışan rapor parasını ya alması gerektiğini bilmiyor ya da unutuyor. Bu uygulamadan haberdar olanlar ise rapor parası almak için başvuruyor. Peki, Rapor parası ne zaman yatar? Rapor parası nasıl alınır? İşte SGK rapor parasını almak için yapmanız gerekenler...
26.10.2020 Çalışan Hakları
Mesaide topuklu ayakkabı kazası iş kazası sayılacak
Mesaide topuklu ayakkabı kazası iş kazası sayılacak Bankacı kadın, mesai saatleri içerisinde bol paça pantolonuna takılan topuklu ayakkabısı yüzünden merdivenden düşerek yaralandı. Olayın iş kazası olduğunu iddia eden bankacı kadın, 14 yıl sonra hukuk mücadelesini kazandı.
25.08.2020 Çalışan Hakları
Tüm çalışanları yakından ilgilendiriyor! SGK tamamını ödüyor...
Tüm çalışanları yakından ilgilendiriyor! SGK tamamını ödüyor... Çalışan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK )tamamını ödüyor. SGK, iş kazalarının ardından hem sigortalıya hem de bakmakla yükümlü bulunduğu kişilere yardımda bulunuyor. İşçi, iş göremezlik ödeneği ve gelirinden yararlanırken hayatını kaybetmesi durumunda kız çocuklarına çeyiz parası veriliyor.
17.07.2020 Ekonomi
Rapor parası sorgulama - Rapor parası ne zaman, rapor bittikten kaç gün sonra yatar?
Rapor parası sorgulama - Rapor parası ne zaman, rapor bittikten kaç gün sonra yatar? Rapor parası ne zaman ödenir? Rapor parası nereye yatar? soruları arama motorları üzerinden yoğun bir şekilde araştırılıyor. SGK bünyesinde çalışan ve bir iş kazası veya hastalık sonrası rapor parası almaya hak kazananlar, rapor parasının ne zamana yatacağını sorguluyor. Peki, rapor parası ne zaman yatar? İşte rapor parası sorgulama…
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! İş kazası sayılabilecek
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! İş kazası sayılabilecek Corona virüs tedbirleri kapsamında pek çok kişi evden çalışmaya başladı. Ofis haline gelen evlerde yapılan kazalar da gerçekleşme biçimine göre artık birer iş kazası sayılabilecek.
14.05.2020 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

İş Kazası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki iş kazası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.