İmar Kanunu

İmar Kanunu

Son dakika imar kanunu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan imar kanunu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını imar kanunu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İmar Kanunu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan imar kanunu gelişmeleri de dahil olmak üzere 752 imar kanunu haberi bulunmuştur. Tüm imar kanunu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Kurum: Bundan sonra oluşabilecek tüm risklere karşı bir kalkan oluşturacağız
Bakan Kurum: Bundan sonra oluşabilecek tüm risklere karşı bir kalkan oluşturacağız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli Toplantısı’nda yaptığı açıklamada, “13 farklı bilim kurulu oluşturduk, Her bir kurulumuzu oluştururken; kendi meslek dallarına ilişkin daha etkin oldukları ve yeterlilikleriyle öne çıktıkları alanlarda belirledik. Kurullarımızın görev alanlarını risk alanları, afet öncesi yapılması gerekenler, afet uyarı sistemleri, afet sonrası yapılacaklar, yeni teknolojiler gibi birçok alanda belirlemiş olduk ve her bir kurulumuzda ilgili bakanlıklardan, kurumlarımızdan arkadaşlarımız da sürece katkı sağlıyor. Bu deprem değil bundan sonra ülkede oluşabilecek tüm risklere karşı bir kalkan oluşturacağız” dedi.
11.03.2023 Ekonomi
Resmen yürürlüğe girdi! Cemevlerinde su ve elektrik ücretsiz olacak
Resmen yürürlüğe girdi! Cemevlerinde su ve elektrik ücretsiz olacak Cemevlerinin su ve elektrik giderlerinin devlet tarafından karşılanmasının da arasında olduğu yasa Resmi Gazete'de yayımlandı.
26.11.2022 Gündem
Memur maaşları, emekli aylık ve ikramiyeleri kapsıyor! Maaşlara zam geliyor, kabul edildi!
Memur maaşları, emekli aylık ve ikramiyeleri kapsıyor! Maaşlara zam geliyor, kabul edildi! Emekli, memur milyonları kapsıyor. Müjdeli haber geldi. Memur maaşları, emekli aylık ve ikramiyeleri ile ilgili son dakika gelişmesi. Oran belli oldu. Milyonlarca kişinin maaşında büyük artış yaşanacak. AK Parti tarafından 3600 ek gösterge ve öğrenci affını da içeren 57 maddelik yasa teklifini TBMM’de kabul edildi. 3600 ek gösterge düzenlemesi 5 milyon 300 bin memur ve emeklisini kapsayacak. 3600 ek gösterge düzenlemesi sonrasında emekli ikramiyelerinde 50 bin liraya varan artış görülecek. Emekli aylığı da belli bir oranda yükselecek. Peki kimin maaşı ne kadar artacak? İşte son dakika haberinin detayları...
22.09.2022 Emekli
Bakan Kirişci: Taşkın kanununun mevzuatımıza kazandırılması gerekir
Bakan Kirişci: Taşkın kanununun mevzuatımıza kazandırılması gerekir Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Bir taşkın kanununun mutlaka mevzuatımıza kazandırılması gerekir. Biz hukuk devletiyiz. Hukuk devletinde mevzuatlar esastır. Ama bu kanunların da uygulanabilir olması gerekir" dedi.
16.09.2022 Ekonomi
O binaların elektrik ve su fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Ve değişiyor...
O binaların elektrik ve su fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Ve değişiyor... Elektrik ve su fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Faturalara yansıyacak. Meclis'te görüşmeleri süren torba yasada iskansız konutlarla ilgili önemli bir düzenleme var. Teklif olduğu gibi yasalaşırsa iskansız konutlara abonelik hakkı gelecek. Oturulmaya başlanan ancak imar aykırılıkları nedeniyle iskanı olmayan konutlar elektrik ve su aboneliği alabilecek. Bu faturaların düşmesi anlamına geliyor. İşte son dakika haberinin detayları...
30.06.2022 Ekonomi
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı resmen duyurdu! 1 Temmuz'da başlıyor, 3 ay içerisinde...
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı resmen duyurdu! 1 Temmuz'da başlıyor, 3 ay içerisinde... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı son dakika olarak duyurdu. Yeni dönem 1 Temmuz'da resmen başlıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Binaların Yıkılması Hakkında Yönetmelik, 1 Temmuz 2022 tarihinde yürürlüğe girecek. Bu yönetmelikle; binaların kontrollü ve güvenli yıkımı ile yıkımdan sonra atıkların çevre ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde yönetiminin sağlanması amaçlanıyor.
28.06.2022 Gündem
Emrah Apartmanı davasında müteahhit: Ben müteahhit değildim, sadece kooperatif müdürüydüm
Emrah Apartmanı davasında müteahhit: Ben müteahhit değildim, sadece kooperatif müdürüydüm İzmir'de geçen yıl meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde 30 kişinin hayatını kaybettiği Emrah Apartmanı ile ilgili olarak, 1'i tutuklu 3 sanığın, 'bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan yargılandığı davada mahkeme başkanının, sanıklara soruların ileriki durumalarda kabul edileceğini söylemesi üzerine gerginlik yaşandı. Duruşmada, savunması alınan, iddianamede müteahhit olduğu belirtilen Hayati Uzun ise "Binanın müteahhidi ben değildim, ben sadece kooperatifin müdürüydüm, bir sorumluluğum yoktur" dedi.
29.11.2021 Gündem
İmar teşviki ile ilgili flaş karar! Resmen değişti, artık...
İmar teşviki ile ilgili flaş karar! Resmen değişti, artık... İmar teşviki ile ilgili flaş açıklama! Resmen duyuruldu ve değişti. Yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Düzenlemeye göre az katlı kesme taş yığma yapıların teşviki sağlanacak. Geleneksel taş yığma yapılardan yatay mimari esasıyla 3 katı geçmeyenler imar teşvikinden yararlanabilecek. Söz konusu yapıların, duvarlarının genişliği 25 santimetreyi geçen kısımları, taban alanı ve inşaat emsalinden muaf tutulacak. Balkonlar, bina girişinde yer alan taşlık ve sofa da emsal sınırlamalarından muaf olacak.
9.10.2021 Ekonomi
Kültür ve Turizm Bakanlığı naklen kontrolör alımı yapacak! Kontrolör alımı şartları nelerdir?
Kültür ve Turizm Bakanlığı naklen kontrolör alımı yapacak! Kontrolör alımı şartları nelerdir? Kültür ve Turizm Bakanlığı naklen kontrolör alımı yapacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı 28/07/2021 tarihi itibariyle, en az beş yıl müfettiş, denetçi, denetmen ve kontrolör kadrolarında çalışmış olanlar arasından naklen kontrolör/başkontrolör alacak.
2.09.2021 Personel Alımı
Konutlar için flaş karar! 1 Temmuz'a kadar değişecek, kullanılamayacak...
Konutlar için flaş karar! 1 Temmuz'a kadar değişecek, kullanılamayacak... Konutlarda yeni dönem başladı. Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Devreye alındı. 1 Temmuz'a kadar değiştirilecek ve artık kullanılamayacak. Değerli konutta vergi uygulaması devreye girdi. İmar planlarında yer alan serbest olarak belirlenmiş yükseklikler ise 1 Temmuz'a kadar değiştirilecek. İmar planlarında bina yükseklikleri serbest olarak belirlenemeyecek. Yeni düzenlemeyle imar planlarında görülen 'h (yükseklik) serbest' ibaresi artık kullanılamayacak. İmar planlarında, kamu hizmetine tahsis amacıyla mülkiyet hakkına getirilen sınırlandırmalar ile hukuki el atmadan kaynaklı vatandaşı mağdur eden uygulamalar sona erecek.
5.06.2021 Ekonomi
CHP İstanbul il binası mühürlendi
CHP İstanbul il binası mühürlendi Sarıyer'deki CHP İl binasındaki tadilatla ilgili İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Denetim sonucunda ilgili kurumlardan onaylatılmış proje ve tadilat ruhsatı olmaksızın tadilat ve tamirat işlemi yapıldığı gerekçesiyle bina mühürlenmiştir" denildi.
23.12.2020 Siyaset
SGK unvan değişikliği sınavı 2020 | SGK 292 kadronun yer aldığı unvan değişikliği sınavı açtı! Başvuru ve sınav ne zaman?
SGK unvan değişikliği sınavı 2020 | SGK 292 kadronun yer aldığı unvan değişikliği sınavı açtı! Başvuru ve sınav ne zaman? SGK unvan değişikliği sınavı geldi çattı. Sosyal Güvenlik Kurumu toplamda 292 kadronun yer aldığı unvan değişikliği sınavı açtı. Sınav başvuruları 28 Aralık 2020 ve 8 Ocak 2021 tarihleri arasında alınacak.
15.12.2020 Çalışma Hayatı
Tepki çeken villa için karar çıktı! Hem yıkım, hem para cezası
Tepki çeken villa için karar çıktı! Hem yıkım, hem para cezası Antalya'nın Demre ilçesine bağlı 'Kekova' olarak da adlandırılan bölgedeki Üçağız Yarımadası'nda, İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın aldığı kaçak yapının yerine inşa edilen denize sıfır villanın Yapı Kayıt Belgesi'nin iptali üzerine belediye yıkım kararı aldı. Belediye, yapının kayıtlı olduğu şirkete de 63 bin TL'ye yakın para cezası kesti.
2.11.2020 Gündem
Yıkılan binayı bu sözlerle anlattı: Anca bombalarsanız bu hale gelir
Yıkılan binayı bu sözlerle anlattı: Anca bombalarsanız bu hale gelir ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Sucuoğlu, CNN Türk canlı yayınında İzmir'de yıkılan binaya ilişkin ayrıntıları açıkladı. Sucuoğlu binanın yıkılmasıyla ilgili "Bir bina böyle yıkılmaz, anca bombalarsanız bu hale gelir" ifadesini kullandı.
31.10.2020 Gündem
Yapı güçlendirme sınırı belli oldu! Aşılmayacak
Yapı güçlendirme sınırı belli oldu! Aşılmayacak Yapı güçlendirme izni şartları belli oldu. Parsel sınırlarını aşan güçlendirmeye izin yok. Güçlendirme için kat veya parsel maliklerinin en az beşte dördünün muvafakatı aranacak.
29.09.2020 Gündem
İYİ Parti'li Türkkan'a çiftliğindeki kaçak bölümler için 1 ay süre
İYİ Parti'li Türkkan'a çiftliğindeki kaçak bölümler için 1 ay süre Kocaeli Dilovası Belediyesi, İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın çiftliğiyle ilgili belge ibraz edememesi üzerine kaçak bölümleri mühürlerken, 1 ay süre verdi. 1 ay içerisinde gerekli işlemlerin yerine getirilmemesi durumunda yapıların yıkımı için çalışma başlatılacak.
9.06.2020 Gündem
İYİ Parti'li Türkkan'ın fabrikasının orman arazisi kısmına mühür!
İYİ Parti'li Türkkan'ın fabrikasının orman arazisi kısmına mühür! İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın Dilovası ilçesindeki yağ fabrikasının orman arazisinde yer aldığı tespit edilen bölümü, Gebze Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince mühürlendi. Dilovası Belediyesi görevlileri ise Türkkan’a ait çiftlikte incelemede bulunarak, yapı belgelerinin ibraz edilmemesi üzerine kaçak olduğu belirlenen bölümlerle ilgili tutanak tutup, 662 bin TL ceza kesti.
3.06.2020 Gündem
Özdil'in villasındaki kaçak eklentiler yıkılıyor
Özdil'in villasındaki kaçak eklentiler yıkılıyor Muğla'nın Bodrum ilçesinde yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil'in satın aldığı, imara aykırı yapılaşmayla 142 metrekareden 310 metrekareye çıkarılan villanın kaçak eklentilerinin yıkımına başlandı.
30.05.2020 Gündem
Özdil'e villasının kaçak bölümleri için 380 bin lira ceza
Özdil'e villasının kaçak bölümleri için 380 bin lira ceza Muğla'nın Bodrum ilçesinde, gazeteci- yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil adına satın aldığı villayla ilgili yeni gelişme yaşandı. Bodrum Belediye Encümeni'nin, villanın kaçak bölümleri için yıkım kararının yanı sıra 'İmar Kanunu'nun 42'nci maddesi gereğince Hülya Özdil'e 380 bin lira idari para cezası kesildiği ortaya çıktı.
27.05.2020 Gündem
Yılmaz Özdil'e bir şok da Bodrum Belediyesi'nden
Yılmaz Özdil'e bir şok da Bodrum Belediyesi'nden Muğla'nın Bodrum ilçesinde, yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil tarafından satın alınan ve imara aykırı yapılaşma nedeniyle mühürlenen villayla ilgili yeni gelişme yaşandı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün ardından Bodrum Belediyesi de yıkımın durdurulması yönünde karar veren Muğla 1'inci İdare Mahkemesi'ne başvurdu ve yıkım kararının yerinde olduğu yönünde savunma verdi. Savunmada, "Uydu fotoğrafları, Çevre Müdürlüğü ve Belediye imar ekiplerimizin yerinde tespitleri sonrasında yıkım kararı aldık" denildi.
19.05.2020 Gündem
Villasını kaçak eklentilerle büyüten Özdil'e suç duyurusu
Villasını kaçak eklentilerle büyüten Özdil'e suç duyurusu Muğla'nın Bodrum ilçesinde, yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil tarafından satın alınan ve imara aykırı yapılaşma nedeniyle mühürlenen villayla ilgili yeni gelişme yaşandı. Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yalan beyanla yapı kayıt belgesi aldığı belirtilen Hülya Özdil hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.
11.05.2020 Gündem
Özdil'in villasına 32'inci madde uygulaması
Özdil'in villasına 32'inci madde uygulaması Muğla'nın Bodrum ilçesinde yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil tarafından satın alınan villa, imara aykırı yapılaşma nedeniyle mühürlendi. DHA'nın görüntülediği mühürde, "Bu inşaat ruhsat ve eklerine aykırı olduğundan 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 32'nci maddesine istinaden mühürlenerek durdurulmuştur" denildi.
8.05.2020 Gündem
Emeklilikte yeni dönem! Meclis’te kabul edildi, Cumhurbaşkanı onayladı...
Emeklilikte yeni dönem! Meclis’te kabul edildi, Cumhurbaşkanı onayladı... Milyonlarca kişi merakla bekliyordu. Emekli olan ya da emekli olmayı planlayan kişileri yakından ilgilendiren bir kanun teklifi Meclis'ten geçti ve düzenlemeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan onayladı ve yürürlüğe girdi. Türkiye'de ikamet etmeyen vatandaşlar da artık Bireysel Emeklilik sistemi'ne (BES) dahil olabilecek. Şehir, kasaba ve köy sınırları içinde bulunan ve kanunda belirtilen yerler dışında kalan her çeşit ticaret ve sanat amacı güden iş yerlerinde çalışanlar, buralarda barındırılanlar, öğrenci yurtları ve benzeri yerlerde çalışanlar, bu yerlerde kalan öğrencilerin bildirimleri, sorumlu işleticilerce genel kolluk kuvvetlerine elektronik ortamda da yapılabilecek. İzinsiz tüfek imalathanesi kuranlara 5 yılı kadar hapis getirildi.
27.03.2020 Ekonomi
İmar Kanunu'nda değişiklik Resmi Gazete'de
İmar Kanunu'nda değişiklik Resmi Gazete'de Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
20.02.2020 Gündem
İmar Barışı'nda 30 bini aşkın yapı kayıt belgesi iptal edildi
İmar Barışı'nda 30 bini aşkın yapı kayıt belgesi iptal edildi Çevre ve Şehircilik Bakanlığından alınan bilgiye göre, 31 Aralık 2017'den önce yapılmış, ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların imar ve iskan sorununun çözülmesi amacıyla hayata geçirilen İmar Barışı uygulamasında, başvurular 8 Haziran 2018'de başladı.
16.02.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

İmar Kanunu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki imar kanunu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.