İlk Kez

İlk Kez

Son dakika ilk kez haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ilk kez ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ilk kez haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İlk Kez

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ilk kez gelişmeleri de dahil olmak üzere 81.362 ilk kez haberi bulunmuştur. Tüm ilk kez haberleri aşağıda listelenmiştir.
FETÖ terör örgütü davalarında tanıklık yapan eski emniyet imamına dava açıldı!
FETÖ terör örgütü davalarında tanıklık yapan eski emniyet imamına dava açıldı! FETÖ'ye yönelik birçok soruşturmada ve çatı ana davasında tanık olarak dinlenen ve 2015 yılında kendiliğinden Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne giderek örgüte ilişkin bildiklerini anlatan Kemalettin Özdemir hakkında 'şüpheli' sıfatıyla başlatılan soruşturma kapsamında 'Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme' suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
20.05.2024 Gündem
Şahin, Alleben Göleti civarındaki 6. etap hobi bahçesinin müjdesini verdi!
Şahin, Alleben Göleti civarındaki 6. etap hobi bahçesinin müjdesini verdi! Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 5’inci etap hobi bahçesindeki hak sahipleriyle bir araya geldi.
20.05.2024 Gaziantep
Caner Erkin yorumu kahkahaya boğdu! Ezgi Mola yine yaptı yapacağını
Caner Erkin yorumu kahkahaya boğdu! Ezgi Mola yine yaptı yapacağını Şükran Ovalı, sosyal medya hesabından eski futbolcu olan eşi Caner Erkin ile romantik pozlarını yayınladı. Ünlü oyuncu Ezgi Molay, fotoğrafların altına yaptığı yorumla herkesi güldürdü. Mola ile yakın arkadaş olduğu bilinen Ovalı'da yoruma kayıtsız kalamadı.
19.05.2024 Magazin
İngiliz işgal subayı, Atatürk’le ilk karşılaşmasını anlattı
İngiliz işgal subayı, Atatürk’le ilk karşılaşmasını anlattı Yıl 1919 aylardan mayıs, İstanbul işgal altında... Mustafa Kemal ve arkadaşları, İstiklal Savaşı’nın fitilini ateşlemek için Samsun’a gidecek. Ancak bir Türk zabitinin Boğaz’ı geçmesi için İngilizlerin vizesi gerekiyor. O vizeyi de Yüzbaşı John Godolphin Bennett imzalıyor. Bennett yıllar sonra bir röportajında “Onu ilk gördüğümde anladım, büyük ve kuvvetli bir adamdı. Heyecanlıydılar. Anladım ki bir şey vardı” diyor...
19.05.2024 Gündem
Bu yıl (2024) Babalar Günü ne zaman, haziranın kaçıncı haftası Babalar Günü olarak kutlanıyor? Hangi gün Babalar Günü?
Bu yıl (2024) Babalar Günü ne zaman, haziranın kaçıncı haftası Babalar Günü olarak kutlanıyor? Hangi gün Babalar Günü? Babalar Günü'nün ne zaman, hangi tarihte kutlanacağı mayıs ayının ikinci haftası geride kalırken sorgulanıyor. 20. yüzyılın başlarında ilk kez ABD'de kutlanan Babalar Günü bugün dünyanın birçok yerinde kutlanıyor. İşte Babalar Günü ne zaman, bu yıl Babalar Günü hangi güne denk geliyor? Sorularının yanıtı…
18.05.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 18 Mayıs Müzeler Günü'ne özel paylaşım
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 18 Mayıs Müzeler Günü'ne özel paylaşım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mayıs Müzeler Günü'nü tebrik ederek "Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin kültür ve sanat hayatına katkı sağlamaya devam edeceğiz" dedi.
18.05.2024 Gündem
Atatürk 19 Mayıs'ı neden gençlere armağan etti? 19 Mayıs neden kutlanır, Atatürk 19 Mayıs 1919'da Samsun'a neden çıktı?
Atatürk 19 Mayıs'ı neden gençlere armağan etti? 19 Mayıs neden kutlanır, Atatürk 19 Mayıs 1919'da Samsun'a neden çıktı? Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kutlanan milli bayramlardan bir tanesi olan 19 Mayıs Atatürk'ü anma ve gençlik spor bayramı bu yıl Pazar gününe denk geldi. Her yıl tüm yurtta coşkuyla kutlanan 19 Mayıs’ın neden gençlere armağan edildiği, Atatürk’ün neden Samsun’a çıktığı merak ediliyor. Peki, 19 Mayıs neden kutlanır, Atatürk 19 Mayıs'ı neden gençlere armağan etti? Atatürk 19 Mayıs'ta neden Samsun'a çıktı?
18.05.2024 Gündem
Katledilen üniversite öğrencisi Akman'ın öldürülmesinde adı geçen kadın konuştu!
Katledilen üniversite öğrencisi Akman'ın öldürülmesinde adı geçen kadın konuştu! Balıkesir'de bir zincir restoranda motokurye olarak çalışan ve bir eve sipariş bıraktıktan sonra önünü kesen E.Ö. tarafından bıçaklanarak öldürülen üniversite öğrencisi Ata Emre Akman'ın öldürülmesinde adı geçen Sultan Durmaz konuştu. Durmaz, "E.Ö., Orhan'ın ilk eşinden çocuğu. Orhan evimi kurşunladıktan sonra cezaevine girdi. Orhan beni tehdit etmeye devam ediyordu, en sonunda bir garibanın canı yandı" dedi.
17.05.2024 Gündem
19 Mayıs'ın Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanma önerisi hangi futbol takımına aittir? 19 Mayıs'ın tarihi ve 19 Mayıs'ın bayram ilan edilme hikayesi
19 Mayıs'ın Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanma önerisi hangi futbol takımına aittir? 19 Mayıs'ın tarihi ve 19 Mayıs'ın bayram ilan edilme hikayesi 19 Mayıs'ın, Türk gençliğine armağan edilmesi fikri, ilk olarak 1935 yılında düzenlenen "Atatürk Spor Günü" etkinliğiyle ortaya çıktı. Spor Kongresi'nde yapılan öneriyle 19 Mayıs'ta "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak kutlanması teklif edildi. Teklif, kongrede büyük alkış aldı ve kabul edildi. Atatürk'ün de onayıyla kanunlaşan bu bayram, o günden bu yana coşkuyla kutlanmaktadır. Peki, 19 Mayıs'ın Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanma önerisi hangi futbol takımına aittir? 19 Mayıs'ın tarihi ve 19 Mayıs'ın bayram ilan edilme hikayesi…
17.05.2024 Gündem
PFDK cezaları açıkladı: 2 teknik direktöre men
PFDK cezaları açıkladı: 2 teknik direktöre men PFDK kararları açıklandı. Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan ile Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'a 1 maç ceza verildi. Öte yandan Adana Demirspor forması giyen Mario Balotelli ise 3 maç ceza aldı.
16.05.2024 Süper Lig
Kripto yasası mecliste! Türkiye'nin gri listeden çıkması için son adım
Kripto yasası mecliste! Türkiye'nin gri listeden çıkması için son adım Kripto varlıklarına ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. Tasarı kabul edildiği takdirde kripto varlıklar ilk kez 'gayri maddi varlıklar' olarak tanımlanacak.
16.05.2024 Ekonomi
Arda Kardeşler'in Galatasaray karnesi:19 Mayıs FB GS derbisi öncesi taraftarlar çıldırdı!
Arda Kardeşler'in Galatasaray karnesi:19 Mayıs FB GS derbisi öncesi taraftarlar çıldırdı! Fenerbahçe Galatasaray maçı hakemi Arda Kardeşler hakkında futbolseverlerin araştırmaları sürüyor. Bursa bölgesi hakemi olan Arda Kardeşler, Trendyol Süper Lig'de ilk kez Fenerbahçe Galatasaray derbisi yönetecek. 24 Aralık 2023 Pazar akşamı saat 19:00'da başlayacak derbiden önce maçın hakemi Arda Kardeşler'in hem Fenerbahçe hem de Galatasaray karnesini inceledik.
16.05.2024 Futbol
Türk mühendisler üretti, Türk pilotlar uçurdu! CNN TÜRK KAAN’ın üretildiği tesiste
Türk mühendisler üretti, Türk pilotlar uçurdu! CNN TÜRK KAAN’ın üretildiği tesiste CNN TÜRK ekibinden Fulya Öztürk, Ahmet Akpolat ve Halil Kahraman Türkiye'nin ilk yerli insanlı savaş uçağı KAAN'ın üretildiği tesise girdi. CNN TÜRK ekibi yerli uçak KAAN'ı yerinde görüntüledi ve KAAN'ı uçuran pilotlardan Gökhan Bayramoğlu ile bir araya geldi. Uzun zaman hava kuvvetlerinde F-16 pilotluğu yapan Gökhan Bayramoğlu, "KAAN bizim için bir uçak değil, KAAN bizim için bir silah olacak. Onu en etkili şekilde kullanmak için bütün görev sistemlerini test etmiş olmamış gerekiyor. Amacımız 2028 yılında hava kuvvetlerimize tam kapasiteli bir KAAN'ı teslim etmek olacak" diye konuştu.
16.05.2024 Gündem
Kenan Yıldız'dan Galatasaray ve Icardi itirafı!
Kenan Yıldız'dan Galatasaray ve Icardi itirafı! Juventus'ta forma giyen Milli futbolcu Kenan Yıldız, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kariyerinden en büyük hayaline kadar kadar birçok konuya değinen Milli futbolcu, Galatasaray ve Icardi hakkında da konuştu.
16.05.2024 Fenerbahçe
Halasını öldürdü, babaannesini yaraladı! Aile şikayetçi olmadı
Halasını öldürdü, babaannesini yaraladı! Aile şikayetçi olmadı Bursa'nın Osmangazi ilçesi Demirtaş Sakarya Mahallesi Çambir Sokak'taki harçlık isteğine olumsuz yanıt veren halası Safiye Vardar'ı öldüren, babaannesi Sabriye Balaban'ı da bıçakla boğazından yaralayan Yiğit Balaban, halasının kendisini ağır sözlerle tahrik ettiğini iddia edip, niyetinin onu öldürmek olmadığını söyledi.
16.05.2024 Gündem
İstanbul’dan Bratislava’ya direkt uçuşlar başladı
İstanbul’dan Bratislava’ya direkt uçuşlar başladı İstanbul Sabiha Gökçen’den, Slovakya’ya direkt uçuşlar başladı.
16.05.2024 Vitrin
İğdir ne demek, TDK’da iğdir kelimesinin anlamı nedir? Wordle Türkçe 16 Mayıs 2024
İğdir ne demek, TDK’da iğdir kelimesinin anlamı nedir? Wordle Türkçe 16 Mayıs 2024 İğdir kelimesinin anlamı merak ediliyor. İğdir kelimesiyle ilk kez karşılayanlar Türk Dil Kurumu’na başvuruyor. Peki, İğdir ne demek, TDK’da iğdir kelimesinin anlamı nedir?
16.05.2024 Gündem
Bratislava ilk kez direkt uçuşla İstanbul’a bağlandı
Bratislava ilk kez direkt uçuşla İstanbul’a bağlandı İstanbul Sabiha Gökçen’den, Slovakya’ya direkt uçuşlar başladı. Pegasus Havayolları, 15 Mayıs’tan itibaren İstanbul Sabiha Gökçen’den ilk kez Slovakya'nın başkenti Bratislava’ya (BTS) yeni uluslararası seferlere başladı.
15.05.2024 Ekonomi
Bakan Bak beraberindeki heyetle Anıtkabir'i ziyaret etti
Bakan Bak beraberindeki heyetle Anıtkabir'i ziyaret etti Gençlik Haftası kapsamında 81 il ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan’dan bir erkek ve bir kadın olmak üzere temsilci olarak seçilen toplam 166 Temsilci Genç, milli mücadele tarihimizde iz bırakmış; Samsun, Amasya, Sivas ve Ankara illerimizde çeşitli ziyaret ve programlar gerçekleştirilecek.
15.05.2024 Gündem
Terminatör böcekler gal arısıyla mücadele için ormana salındı!
Terminatör böcekler gal arısıyla mücadele için ormana salındı! Ana vatanı Çin olan, Türkiye'de ilk kez 2014’te Yalova'da ortaya çıkan, halk arasında 'katil arı' ya da 'gal arısı' olarak bilinen 'Dryocosmus kuriphilus' türü böcekler Zonguldak ve Bartın'da görüldü. Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi'nde görevli Doç. Dr. Yafes Yıldız, "Biyoteknik mücadele kapsamında sarı malt özüyle kombine ettiğimiz sarı yapışkan tuzaklarımızı geçtiğimiz yıl bölgemizde kullanmaya başladık, bundan da başarılı sonuçları aldık" dedi.
15.05.2024 Gündem
Filenin Sultanları’nın Japonya Karşılaşması Türkiye’nin En Yüksek Oranları ile Misli’de
Filenin Sultanları’nın Japonya Karşılaşması Türkiye’nin En Yüksek Oranları ile Misli’de  Filenin Sultanları’nın Milletler Ligi heyecanı Türkiye’nin En Yüksek Oranları ile Misli’de yaşanacak!
15.05.2024 Şampiy10
15 Mayıs ne günü, 15 Mayıs’ta ne oldu? 15 Mayıs çiçek günü mü?
15 Mayıs ne günü, 15 Mayıs’ta ne oldu? 15 Mayıs çiçek günü mü? Bugünün anlam ve önemi merak ediliyor. Gün içinde sosyal medyada yapılan paylaşımlar ardından merak konusu olan bugün günlerden ne günü? 15 Mayıs ne günü, 15 Mayıs çiçek günü mü? 15 Mayıs’ta ne oldu?
15.05.2024 Gündem
İki ayda e-ihracat ile 4.5 milyon ürün satıldı
İki ayda e-ihracat ile 4.5 milyon ürün satıldı E-ticaret platformu Trendyol, mart ve nisan ayına ilişkin e-ihracat verilerini açıkladı. Buna göre Türk üreticiler iki aylık dönemde yaklaşık 4.5 milyon ürünü dünya pazarlarıyla buluşturdu. En çok satış yapılan ülkeler Suudi Arabistan ve Azerbaycan oldu.
15.05.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat açıklaması: Fırsatçılara göz açtırmayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat açıklaması: Fırsatçılara göz açtırmayacağız Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü münasebetiyle düzenlenen Türkiye Ziraat Odaları Birliği Danışma Kurulu Toplantısı'nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Son dönemde kırmızı ve beyaz et fiyatlarındaki suni fiyat artışını yakından takip ettik. Fahiş fiyat artışları sadece piyasa şartları ile ifade edilemez. Burada fırsatçılık vardır. Bu ürünlerin arz talep dengesini bozacak çıkar odakları piyasayı bozmakta. Milletin aşına göz dikenlerden bunun hesabını mutlaka soracağız." ifadelerini kullandı.
14.05.2024 Gündem
UniChallenge+ 10. yaşını kutluyor
UniChallenge+ 10. yaşını kutluyor İnteraktif Reklamcılık Derneği (IAB) VE Akbank bu yıl 10. kez gerçekleşecek UniChallenge+ ile üniversitelileri dijital reklamcılık endüstrisine dair yetkinlikler kazanmaya ve kariyer fırsatlarıyla buluşmaya davet etti. Son başvuru tarihi 31 Mayıs olan programda geçen yıl olduğu gibi deprem bölgesinden yapılan başvurular için özel bir kontenjan ayrılacağı duyuruldu.
14.05.2024 Vitrin

Benzer Haber Etiketleri

İlk Kez ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ilk kez haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.