Mardin'de tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu eser Türkiye düşmanlarına en güzel cevap
Mardin'de tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu eser Türkiye düşmanlarına en güzel cevap Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı 19 yıldır halka hizmet amacımızın eser ve hizmet siyasetimizin en somut örneklerinden biridir. Bu eser içimizdeki mankurtlara ve içimizedeki yeminli Türkiye düşmanlarına verilmiş en güzel cevaptır." dedi.
6.11.2021 Siyaset
Veysel Eroğlu Barajı ekonomiye yılda 2.8 milyar lira katkı sağlayacak
Veysel Eroğlu Barajı ekonomiye yılda 2.8 milyar lira katkı sağlayacak Mardin, Diyarbakır, Siirt, Batman, Şırnak illerini kapsayan Ilısu Barajı (Veysel Eroğlu Barajı) elektrik üretmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından adı ‘Veysel Eroğlu Barajı’ olarak değiştirilen tesisin 4 ay içerisinde tam kapasiteye ulaşacağı ve Türkiye ekonomisine yılda 2,8 milyar lira katma değer sağlayacağı öğrenildi.
12.06.2020 Gündem
Ilısu Barajı'nda elektrik üretimi yarın başlıyor
Ilısu Barajı'nda elektrik üretimi yarın başlıyor Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'nin 70 yıllık rüyası olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2008 yılında temeli atılan Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nde elektrik üretiminin yarın başlayacağını açıkladı.
18.05.2020 Ekonomi
Hasankeyf’teki tarihi eserlerin taşınacağı yer belli oldu
Hasankeyf’teki tarihi eserlerin taşınacağı yer belli oldu Ilısu barajı suları altında kalacak olan Hasankeyf’teki tarihi eserlerin taşınmasıyla ilgili çalışmaların başladığı bildirildi...
29.09.2021 Gündem