Gerginlik zirveye tırmandı! İşte Barzani'nin yenine gelecek isim
Gerginlik zirveye tırmandı! İşte Barzani'nin yenine gelecek isim IKBY Başkanı Mesud Barzani’nin yetkilerinin diğer mercilere devredilmesi gündemiyle toplanan Kürt Parlamentosu’nda kapalı oturum gerçekleştirildi. '1 Kasım itibarıyla süresi dolan başkanlık görevime devam etmek istemiyorum' diyen Barzani'nin mektubu okundu. Barzani'nin yetkilerinin hükümet, Parlamento ve Adalet Konseyi'ne devredilmesi kararı oy çokluğuyla kabul edildi. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamentosu bahçesine giren bir grup, havaya ateş açtıktan sonra bina içerisine girmeye çalıştı. Katar merkezli El Cezire'ye göre ise Neçirvan Barzani'nin Mesut Barzani'nin görevini bir süre için yürütebileceği belirtiliyor.
30.10.2017 Dünya
Erdoğan'dan Barzani'ye büyük şok! Kabul etmedi
Erdoğan'dan Barzani'ye büyük şok! Kabul etmedi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın IKBY Başkanı Mesud Barzani'nin görüşme talebini reddettiği ortaya çıktı.
20.10.2017 Siyaset
Barzani'den 'referandum' açıklaması
Barzani'den 'referandum' açıklaması Kuzey Irak lideri Mesud Barzani yaptığı son açıklamada "Referandumun yerine bir alternatif için artık çok geç" dedi.
29.09.2021 Gündem