İbadi

İbadi

Son dakika ibadi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ibadi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ibadi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İbadi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ibadi gelişmeleri de dahil olmak üzere 833 ibadi haberi bulunmuştur. Tüm ibadi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Taha Suresi okumanın fazileti nedir? Taha Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri
Taha Suresi okumanın fazileti nedir? Taha Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri Mekke döneminde inen Taha Suresi 135 ayettir. Adını birinci ayette yer alan harflerden alan Taha Suresinde, Allah’ın peygamberler aracılığıyla insanlara gösterdiği doğru yolun temel gerçeklerine işaret ediliyor. Ramazan ayı ile birlikte pek çok kişi de Taha Suresi faziletlerini, anlamını ve okunuşunu araştırıyor. Peki, Ramazan ayında Taha Suresi okumanın faziletleri ve yararları nelerdir? İşte Taha Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri
11.05.2023 Sureler
Kehf Suresi okumanın yararları ve faziletleri! Kehf Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri
Kehf Suresi okumanın yararları ve faziletleri! Kehf Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri Kehf Suresinin Ramazanda ve geri kalan tüm zamanlarda da okunmasının faziletlerinden biri Hadisi şerifte belirtildiğine göre; bir kişinin Kehf Suresindeki ilk on ayeti ezberlerse, o kişi Deccal fitnesinden korunur.
9.05.2023 Sureler
Bakara suresi oruç ile ilgili ayetler nelerdir? Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali
Bakara suresi oruç ile ilgili ayetler nelerdir? Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali Kuran-ı Kerimde yer alan oruç ayetleri farklı farklı sureler içinde geçer. Oruç ayetlerinden bazıları da Bakara Suresinde bulunur. Kuran-ı Kerimde yer alan en uzun sure olan Bakara Suresinin bazı ayetlerini okumak çok faziletlidir. Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri ile Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali…
4.05.2023 Sureler
Bakara Suresi Türkçe Arapça Okunuşu ve Tefsiri! Tekasür Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Bakara Suresi Türkçe Arapça Okunuşu ve Tefsiri! Tekasür Suresi okumanın yararları ve faziletleri Bakara Suresi Medine döneminde inmiş, Kur’an-ı Kerim’in en uzun sûresidir. Bakara suresi 286 âyettir. Adını, 67-73. âyetlerde yer alan “bakara (sığır)” kelimesinden alır. Sûre, İslâm hukukunun ana konularıyla ilgili pek çok hüküm içerir. İşte Bakara Suresi Türkçe Arapça Okunuşu ve Tefsiri!
4.05.2023 Sureler
Mü'minun Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Mü'minun Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Mü'minun Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Mü'minun Suresi okumanın yararları ve faziletleri Mekke döneminde inen Mü'minun Suresi 118 âyettir. Sûre, adını birinci âyette geçen “elMü’minûn” kelimesinden almıştır. “el-Mü’minûn”, mü’minler demektir. Müşriklere son uyarı niteliğindeki bu sûrede, mü’minlerin zafere ulaşacakları, kötülerin cezaya çarptırılacağı konu edilmektedir. Peki, Mü'minun Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne? Müminun Suresi neyi anlatıyor? İşte Mü'minun Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri!
3.05.2023 Sureler
İsra Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! İsra Suresi okumanın yararları ve faziletleri
İsra Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! İsra Suresi okumanın yararları ve faziletleri Birinci ayette geçen ‘isra’ kelimesinden adını alan sure 111 ayetten oluşuyor. Kuran-ı Kerim’in 17’inci suresidir. İsra’nın anlamı ‘göğe yükseliş’ veya ‘gece yürüyüşü’ olarak tabir edilmektedir. Bu olay Hicret’ten önce meydana gelmiştir. Mekke döneminde indirilen son sure ‘İsra’ suresidir.
3.05.2023 Sureler
Al-İ İmran Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Al-İ İmran Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Al-İ İmran Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Al-İ İmran Suresi okumanın yararları ve faziletleri Kuran-ı Kerim kitabımızın 3. Suresi olan Al-i İmran Suresi 200 ayetten oluşan bir suredir. Al-i İmran ismi, diğer surelerden ayırt edilmesi için verilmiştir. Surenin nüzul zamanı dört bölümden oluşmaktadır. Birinci yani 1 ile 32’inci ayetler arasındaki bölüm birinci bölümdür. 33 ile 63’üncü ayetleri arası ise ikinci bölümdür. Üçüncü bölüm 64’üncü ile 120’inci ayetlerdir. Dördüncü bölüm 121’inci bölüm ile 200’üncü ayetlerdir.
12.03.2023 Dini Bilgiler
Yağmur yağarken okunacak dua ne? Yağmur yağarken nasıl dua edilir? Peygamberimizin yağmurda okuduğu zarardan korunma duası!
Yağmur yağarken okunacak dua ne? Yağmur yağarken nasıl dua edilir? Peygamberimizin yağmurda okuduğu zarardan korunma duası! Yağışlı hava Türkiye genelinde etkili olmaya devam ediyor. Kuvvetli yağışların yaşandığı dönemlerde pek çok kişi de yağmurda okunacak duaları merak ediyor. Yağmur yağarken Allah'a şükür maksatlı okunabilecek dualar bulunuyor. Aşırı yağmur yağması nedeniyle oluşacak zararlardan korunmak amacıyla peygamberimizin ettiği duaların olduğu biliniyor. Peki, Yağmur yağarken okunacak dua ne? Yağmur yağarken nasıl dua edilir? Peygamberimizin yağmurda okuduğu zarardan korunma, bolluk ve bereket duaları!
12.12.2022 Gündem
Irak Yüksek Seçim Komiserliği seçim sonuçlarını yayımladı
Irak Yüksek Seçim Komiserliği seçim sonuçlarını yayımladı Irak Yüksek Seçim Komiserliği (YSK), parlamento seçimlerinin resmi sitelerinde yayımlandığını, herkesin ulaşma imkanına sahip olduğunu duyurdu.
16.10.2021 Dünya
Doğal gaz borcunu ödeyemiyorlar! Resmen açıkladılar...
Doğal gaz borcunu ödeyemiyorlar! Resmen açıkladılar... Irak, İran'dan elektrik üretimi için ithal ettiği 2,6 milyar dolarlık doğal gaz borcunu ABD'nin Tahran'a uyguladığı ambargolar nedeniyle ödeyemediğini bildirdi.
30.03.2021 Dünya
Irak'ta DEAŞ saldırısı: 2 ölü
Irak'ta DEAŞ saldırısı: 2 ölü Irak'ın doğusundaki Diyala vilayetinde terör örgütü DEAŞ'ın düzenlediği saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti, bir kişi kaçırıldı.
28.02.2021 Dünya
Irak eski Başbakanı İbadi’den, Kasım Süleymani suikastine ilişkin şok açıklama
Irak eski Başbakanı İbadi’den, Kasım Süleymani suikastine ilişkin şok açıklama Irak eski Başbakanı İbadi’den, Kasım Süleymani suikastine ilişkin şoke edici açıklamalar geldi. İbadi: “Suikastta ABD SİHA’sı, Iraklı yetkililerden onay aldı” ifadesini kullandı.
11.12.2020 Dünya
DEAŞ’ın 2 lojistik destek sorumlusu yakalandı
DEAŞ’ın 2 lojistik destek sorumlusu yakalandı Irak'ın Kerkük kent merkezinde yapılan polis baskınlarında terör örgütü DEAŞ’ın 2 lojistik destek sorumlusunun yakalandığı bildirildi.
9.08.2020 Dünya
DEAŞ saldırısında iki Haşdi Şabi milisi ve bir asker öldü
DEAŞ saldırısında iki Haşdi Şabi milisi ve bir asker öldü Irak'ın doğusundaki Diyala vilayetinde terör örgütü DEAŞ'ın düzenlediği iki ayrı saldırıda iki Haşdi Şabi milisi ve Irak ordusundan bir asker öldü.
3.05.2020 Dünya
Kerkük’te DEAŞ operasyonu : 24 ölü
Kerkük’te DEAŞ operasyonu : 24 ölü Irak'ın Kerkük kentinde, Amerika öncülüğündeki koalisyon gücünün hava desteğiyle terör örgütü DEAŞ’a yönelik düzenlenen operasyonda bir Irak askeri ve DEAŞ mensubu 23 kişinin öldüğü belirtildi.
13.04.2020 Dünya
Irak’ta DEAŞ saldırısı: 3 ölü, 5 yaralı
Irak’ta DEAŞ saldırısı: 3 ölü, 5 yaralı Irak'ın Salahaddin vilayetine bağlı Tuzhurmatu ilçesinin kuzey batısında terör örgütü DEAŞ tarafından düzenlenen saldırıda 3 kişinin öldüğü ve 5 kişinin yaralandığı belirtildi.
9.04.2020 Dünya
ABD duyurdu! Orası vuruldu
ABD duyurdu! Orası vuruldu ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran'a yakınlığıyla bilinen Ketaib Hizbullah (KH) örgütüne ait Irak ve Suriye'deki 5 hedefi vurduğunu duyurdu.ABD tarafından düzenlenen hava saldırısında 25 kişinin öldüğünü, 51 kişinin yaralandığını belirtildi.
30.12.2019 Dünya
Musul'un yeni valisi Necim Cuburi oldu
Musul'un yeni valisi Necim Cuburi oldu Irak'ta Musul Vilayet Meclisi, Vali Mansur el-Marid'in görevinden istifa etmesinin ardından Necim el Cuburi'yi oy çokluğuyla yeni vali seçti.
24.11.2019 Dünya
ABD basını gizli belgeleri yayınladı! İstihbaratın özel arşivinden sızdırıldı
ABD basını gizli belgeleri yayınladı! İstihbaratın özel arşivinden sızdırıldı ABD basını İran'ın Irak'taki "siyasi hegemonyası"yla ilgili gizli belgeleri yayınladı. 700 sayfalık belgelerde yer alan iddialarla yer yerinden oynayacak...
18.11.2019 Dünya
Irak'ta 4 milletvekili istifa etti
Irak'ta 4 milletvekili istifa etti Irak'ta devam eden gösteriler nedeniyle 4 milletvekili görevinden istifa etti.
27.10.2019 Dünya
Irak'ta ölü sayısı artıyor! Başbakanın istifası isteniyor
Irak'ta ölü sayısı artıyor! Başbakanın istifası isteniyor Bağdat başta olmak üzere birçok vilayette düzenlenen hükümet karşıtı gösterilerde ölü sayısı 100'e yükselirken yaralı sayısı 2 bine yaklaştı.
5.10.2019 Dünya
Irak'ta Şii siyasi partiler arasında ABD askerleri tartışması
Irak'ta Şii siyasi partiler arasında ABD askerleri tartışması Irak'ta ABD askerlerinin varlığı Şii siyasi partiler arasında yeni tartışmalara yol açtı.
9.01.2019 Dünya
Irak'ta DEAŞ zaferi kutlanıyor
Irak'ta DEAŞ zaferi kutlanıyor Irak'ın başkenti Bağdat'ta terör örgütü DEAŞ'a karşı elde edilen zaferin birinci yıl dönümü dolayısıyla vatandaşlar sokak ve caddelerde kutlamalar yaptı. Bağdat'ın merkezindeki Tahrir Meydanı, Irak bayraklarıyla donatıldı. Meydanda toplanarak kutlama yapan bir grup vatandaş, ellerinde Irak bayrağı taşıyarak güvenlik güçlerini öven sloganlar attı.
10.12.2018 Dünya
Musul'da bombalı saldırı! Ölü ve yaralılar var
Musul'da bombalı saldırı! Ölü ve yaralılar var Irak'ta Musul Polis Müdürlüğünde görevli Abdülkadir el-Cuburi, yaptığı açıklamada, Musul'un batı yakasında bir restoranın yakınında bomba yüklü aracın infilak ettirildiğini söyledi. İlk belirlemelere göre saldırıda 3 kişinin öldüğünü, 6 kişinin yaralandığını aktaran Cuburi, olay yerinin güvenlik kordonu altına alındığını kaydetti.
8.11.2018 Dünya
Irak’ta bakanlıklar belirlenmedi
Irak’ta bakanlıklar belirlenmedi Irak'ta ancak aylar sonra kurulabilen yeni hükümet, İçişleri ve Savunma gibi kritik bakanlıklar belirlenemeden göreve başladı.
30.10.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

İbadi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ibadi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.