Hidroksiklorokin

Hidroksiklorokin

Son dakika hidroksiklorokin haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hidroksiklorokin ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hidroksiklorokin haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hidroksiklorokin

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hidroksiklorokin gelişmeleri de dahil olmak üzere 58 hidroksiklorokin haberi bulunmuştur. Tüm hidroksiklorokin haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bilim Kurulu üyesinden 'favipiravir' açıklaması! 'İlacı kullanmış olanlar...'
Bilim Kurulu üyesinden 'favipiravir' açıklaması! 'İlacı kullanmış olanlar...' Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Kovid 19 hastalarında kullanılan "favipiravir" etken maddeli antiviral ilaçla ilgili bilim dünyasının merakla beklediği PRESECO çalışmasının sonuçlarını yorumladı. Faz 3 çalışmasında ilacın erken dönemde verilse dahi iyileşmeyi hızlandırmadığı gösterildi. Prof. Dr. Yavuz, ilacın Türkiye'de de Kovid tedavi protokolünden çıkarılacağını tahmin ettiğini söyledi.  Yavuz, "Bu ilaç vücutta birikip herhangi bir şekilde istenmeyen bir sonuca yol açabilecek bir ilaç değil" dedi. 
20.11.2021 Gündem
Favipiravir etkisiz çıktı! Favipiravir etken madde nedir, yan etkileri nelerdir? Korona tedavisinde ilacı kullananlara ne olacak?
Favipiravir etkisiz çıktı! Favipiravir etken madde nedir, yan etkileri nelerdir? Korona tedavisinde ilacı kullananlara ne olacak? Covid-19 tedavisinde kullanılan Favipiravir'in etkisiz olduğu ortaya çıkmıştı. Prof. Dr. Yavuz, şimdiye dek corona tedavisinde bu ilacı kullanmış olan hastaların endişeye kapılmaması gerektiğini söyledi. Peki, Favipiravir etken madde nedir, yan etkileri nelerdir? Korona tedavisinde ilacı kullananlara ne olacak?
20.11.2021 Sağlık
Koronavirüs tedavisi gören çocuklarla ilgili 'ilaç' açıklaması
Koronavirüs tedavisi gören çocuklarla ilgili 'ilaç' açıklaması Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs tedavisi gören çocuklarda hiç ilaç kullanmadıklarını belirterek, "Biz baştan beri çocuklarda hiçbir ilaç kullanmadık. Elde kesin deliller olmadığı sürece bir ilacı ya da aşıyı çocuklara uygulamanız mümkün değil. Biz çocuk ateşlendiğinde ateş düşürücü, belli belirtileri varsa onlara yönelik tedaviler, bol sıvı alması ve izole edilmesi şeklinde bir yaklaşım uyguladık, şu anda da aynı şeyi uyguluyoruz" dedi.
29.09.2021 Gündem
"Sedef hastalığı basit kürlerle tedavi edilemez"
"Sedef hastalığı basit kürlerle tedavi edilemez" Türkiye'de 1 milyona yakın sedef hastası bulunduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir, “Sedef hastalığı süreğen bir hastalıktır, internette dolaşan basit kürlerle tedavi edilemez. Kalıtsal yatkınlığı olan kişilerde, stres, enfeksiyonlar, kalsiyum düşüklüğü gibi metabolik durumlar ve güneş yanığı gibi tetikleyici çevresel faktörler nedeniyle bağışıklık sisteminde ortaya çıkan bozukluklar sonucu sedef hastalığı gelişir. Ayrıca sedef hastalarında obezite, diyabet ve kanser görülme oranı artmıştır” dedi.
13.08.2021 Sağlık
Güneş lekeleri koyu tenlilerde daha kalıcı olabiliyor
Güneş lekeleri koyu tenlilerde daha kalıcı olabiliyor Yaz mevsimiyle birlikte güneş lekeleri de artıyor. Güneş lekelerinin çoğunlukla genç-orta yaş Latin-İspanyol ya da Asya, Afrika, Orta doğu kökenli kadınlarda görüldüğünü belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Kübra Esen Salman, “Güneş lekelerinin ten rengine göre görülme yaşı değişir. Açık ten renklilerde çocukluk çağından itibaren çillenme şeklinde ortaya çıkabilirken, koyu ten renklilerde daha ileri yaşlarda görülür ve daha kalıcı olma eğilimindedir. Bu nedenle de güneş koruyucu krem kullanımı ihmal edilmemeli. Güneş lekelerinin oluşmasını engellemek için güneş maruziyetinden ve solaryumdan kaçınılmalı” açıklamasında bulundu.
15.07.2021 Sağlık
Koronavirüs için ilaç müjdesi! Tarih verdi, ilk kez anlattı
Koronavirüs için ilaç müjdesi! Tarih verdi, ilk kez anlattı Türkiye'nin pandemi döneminde tanıdığı Prof Dr. Derya Unutmaz, ABD'de immünoloji alanında çok önemli çalışmalara imza atıyor. Enfeksiyon hastalıkları ve bağışıklık sistemi konusunda dünyada söz sahibi isimlerden biri olan ve Jackson Laboratuvarı Enstitüsü’nde 'Baş Araştırmacı' olarak çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Unutmaz, ilaç geliştirme süreçlerine hız katacak “üç boyutlu organ” projesinin detaylarını, ilk kez DHA'ya anlattı. Prof. Dr. Unutmaz, koronavirüs tedavisi için en geç sonbaharda çok etkili ilaçların geleceğini müjdeledi.
7.06.2021 Dünya
"Favipiravir" ilacı çocukların tedavisinde kullanılacak
"Favipiravir" ilacı çocukların tedavisinde kullanılacak Sağlık Bakanlığınca, Kovid-19 tedavisi için "favipiravir" ilacının 12-15 yaşındaki çocuklarda da kullanımı önerildi.
22.05.2021 Sağlık
Maske zorunluluğu ne zaman kalkacak? Açıklama geldi
Maske zorunluluğu ne zaman kalkacak? Açıklama geldi Tam kapanma sona erdi, normalleşme adımlarına geçildi. Maske zorunluluğunun ne zaman kalkacağı merak konusu oldu. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, hem hastalığı geçirerek hem de aşılama ile toplumun yüzde 70'e yakınının bağışıklık kazanması halinde birçok alanda maske zorunluluğunun kalkabileceğini söyledi. Vaka sayıları ile ilgili de açıklama yapan Savaşçı, "Aşılanmayı artırırsak temmuz, ağustos gibi vakalarda ciddi düşüşler yakalayabiliriz. Muhtemelen bizim sonbaharda günlük vaka sayılarımız belki 500'ün altına bile düşmüş olacaktır." ifadelerini kullandı.
20.05.2021 Gündem
Maskeler ne zaman çıkacak? Dünyada aşının etkisi ile virüs yayılımı azalıyor!
Maskeler ne zaman çıkacak? Dünyada aşının etkisi ile virüs yayılımı azalıyor! Maskeler ne zaman çıkacak? Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Savaşçı koronavirüse karşı maske ve aşının en büyük silah olduğunu söyleyerek, maske zorunluluğunun ne kadar süreceğini aktardı.
20.05.2021 Gündem
Dr. Ahmet İnal: Favipiravir erken dönemde etkili!
Dr. Ahmet İnal: Favipiravir erken dönemde etkili! Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Ahmet İnal, Covid-19 hastalarının tedavisinde kullanılan Favipiravir ilacının, erken dönemde etkili olduğunu söyledi. İnal, "Örneğin PCR pozitif, öksürük ve boğaz ağrısı varsa Favipiravir etkilidir. Yine PCR pozitif olup akciğer tutulumu varsa da yine Favipiravir’in etkili olduğu görülüyor" dedi.
15.05.2021 Sağlık
'Favipiravir önemli yan etkilere yol açmıyor'
'Favipiravir önemli yan etkilere yol açmıyor' Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Covid-19 hastalarının tedavisinde kullanılan Favipiravir ilacına ilişkin, "Hidroksiklorokinden farklı olarak, güvenlik açısından önemli yan etkilere yol açmıyor" dedi.
12.05.2021 Sağlık
Hidroksiklorokin ilacı Covid-19 rehberinden çıkarıldı
Hidroksiklorokin ilacı Covid-19 rehberinden çıkarıldı Sağlık Bakanlığı, Covid-19 tedavi rehberinden koronavirüs tedavisinde kullanılan hidroksiklorokin etken maddeli ilacı çıkardı.
8.05.2021 Sağlık
Sağlık Bakanlığı'ndan koronavirüs ilacı kararı!
Sağlık Bakanlığı'ndan koronavirüs ilacı kararı! Sağlık Bakanlığı Kovid-19 tedavi rehberini güncelledi. Karara göre, hem hastanede hem de evde tedavi gören koronavirüs hastalarına hidroksiklorokin etken maddeli ilaç verilmeyecek.
8.05.2021 Gündem
Araştırma: Kovid-19'un bulaşma ihtimalini azaltıyor
Araştırma: Kovid-19'un bulaşma ihtimalini azaltıyor Singapurlu bilim insanları, sıtma tedavisinde kullanılan oral bir ilacın ve antiseptik bir boğaz spreyinin yeni tip koronavirisün (Kovid-19) yüksek bulaş ortamlarında yayılmasını etkili şekilde azalttığını ortaya koydu.
26.04.2021 Sağlık
Sağlık Bakanlığı 81 ile gönderdi! Yanlış kullanım...
Sağlık Bakanlığı 81 ile gönderdi! Yanlış kullanım... Herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Birçok kişi yanlış yapıyor. Sağlık Bakanlığı tüm vatandaşları uyardı. Koronavirüs testi pozitif çıkanlar için hayati öneme sahip ilaç bilgisi, Sağlık Bakanlığı tarafından 81 ile gönderildi. Corona virüs salgınında vaka sayıları hızla artarken testleri pozitif çıkan vatandaşlar ne yapmaları gerektiğini, ilaçlarını nasıl kullanmaları gerektiğini tam olarak bilmiyor. Sağlık Bakanlığı Hidroksiklorokin ve Favipiravir kullanımı ile ilgili 81 ile ilaç kullanım broşürleri gönderildi.
29.11.2020 Gündem
Koronavirüste flaş gelişme! Tedavi için ilk defa bir ilaç onaylandı
Koronavirüste flaş gelişme! Tedavi için ilk defa bir ilaç onaylandı ABD Gıda ve İlaç Dairesi, Kovid-19 tedavisinde kullanılmak üzere ilk defa Veklury (Remdesivir) isimli virüs kırıcı ilaca onay verdi.
23.10.2020 Dünya
'O ilaç alerji ve astımda da kullanılıyor'
'O ilaç alerji ve astımda da kullanılıyor' Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus’un, Kovid-19 tedavisinde sadece ‘Deksametazon’ isimli ilacın durumu şiddetli olan hastalarda etkili olduğunu açıklamasını değerlendiren Yeni Doğan Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Ferhat Çekmez, haberin umut verici olduğunu söyledi. Prof. Dr. Çekmez, ilacın romatizmal problemler, bazı cilt hastalıkları, şiddetli alerjik rahatsızlıklar ve astım gibi hastalıklarda kullanıldığını belirtti.
20.10.2020 Sağlık
DSÖ duyurdu! İşte korona tedavisinde etkili olan tek ilaç
DSÖ duyurdu! İşte korona tedavisinde etkili olan tek ilaç Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni tip corona virüs (Kovid-19) tedavisinde kullanılan ilaçlar arasında sadece "Deksametazon" isimli ilacın, durumu şiddetli olan hastalarda etkili olduğunu bildirdi.
16.10.2020 Dünya
Sağlık Bakanlığının 'Kovid-19 Erişkin Hasta Tedavi Rehberi' güncellendi
Sağlık Bakanlığının 'Kovid-19 Erişkin Hasta Tedavi Rehberi' güncellendi Sağlık Bakanlığınca güncellenen "Kovid-19 Erişkin Hasta Tedavi Rehberi"nde, "hidroksiklorokin" ve "lopinavir/ritonavir"in gebelerde kullanımının güvenli olduğu, "Favipiravir"in ise gebelerde ve emzirenlerde kullanılmaması gerektiği belirtildi.
11.10.2020 Sağlık
Sağlık Bakanlığı güncelledi! Corona virüs hastalarına...
Sağlık Bakanlığı güncelledi! Corona virüs hastalarına... Sağlık Bakanlığınca güncellenen "Kovid-19 Erişkin Hasta Tedavi Rehberi"nde, son dönemde yapılan bazı çalışmalarda gebelerde yeni tip corona virüsün (Kovid-19) daha ağır seyredebileceğinin görüldüğü belirtilerek, "hidroksiklorokin" ve "lopinavir/ritonavir"in gebelerde kullanımının güvenli olduğu, "Favipiravir"in ise gebelerde ve emzirenlerde kullanılmaması gerektiği bildirildi.
10.10.2020 Sağlık
Bakan Koca açıkladı: Tüm Türkiye'de uygulanacak
Bakan Koca açıkladı: Tüm Türkiye'de uygulanacak Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önemli açıklamalarda bulundu ve Türkiye'nin corona virüs tablosunu açıkladı. Türkiye'de son 24 saatte 1303 kişiye corona viürs tanısı konuldu, 23 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 253 bin 108, can kaybı 6 bin 39 oldu. Bakan Koca, HES mobil uygulamasına "riskli alan" özelliği kazandırdıklarını, Kırıkkale'de denenen bu özelliğin tüm yurtta hizmete gireceğini bildirdi.
19.08.2020 Gündem
Bakanlıktan yeni corona virüs kararı! Resmen değişti, artık...
Bakanlıktan yeni corona virüs kararı! Resmen değişti, artık... Türkiye'de son 24 saatte 1172 kişiye Covid-19 tanısı konuldu, 16 kişi corona virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Uyarılar yapılırken, corona virüs tedavisi ile ilgili çok önemli değişiklik yapıldı. Evde takip ve yatan hasta algoritmasını değiştiren Bakanlık, bir kişinin hastanede yatabilmesi için solunum sıkıntısı, nefes darlığı, oral alımda ve beslenmede zorluk olması şartı getirdi.
9.08.2020 Yaşam
Sağlık Bakanlığı'ndan flaş corona virüs kararı!
Sağlık Bakanlığı'ndan flaş corona virüs kararı! Sağlık Bakanlığınca güncellenen Erişkin Hasta Tedavi Rehberine göre, yeni tip corona virüste (Kovid-19) yatarak tedavi uygulaması gerekmeyen vaka ve yakın temaslılarına filyasyon ekipleri tarafından uygun görülmesi halinde ilaç tedavisi düzenlenebileceği belirtildi.
4.08.2020 Gündem
Trump yönetiminden Kodak'a ilaç etken maddeleri üretmesi için 765  milyon dolar kredi
Trump yönetiminden Kodak'a ilaç etken maddeleri üretmesi için 765 milyon dolar kredi ABD Başkanı Donald Trump, Kodak şirketinin ABD'de ilaç etkin maddeleri üretmeye başlayacağını ve bunun için şirkete 765 milyon dolar kredi vereceklerini açıkladı.
29.07.2020 Bilim ve Teknoloji
Hidroksiklorokin "kelebek hastası" çocuklarda da kullanılıyor
Hidroksiklorokin "kelebek hastası" çocuklarda da kullanılıyor Corona virüs tedavisinde kullanılan ilacın "kelebek hastası" çocuklarda da kullanıldığını söyleyen İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Romatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Kasapçopur, "Lupusta temel tedavi olarak biz yıllardır güvenle hidroksiklorokin kullanıyorduk. Bu çocuklarda da yine hidroksiklorokin tedavisini hiç kesmeden corona virüs pandemisi sırasında tedavi ettik." dedi.
28.07.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Hidroksiklorokin ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hidroksiklorokin haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.