Harran Üniversitesi

Harran Üniversitesi

Son dakika Harran Üniversitesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Harran Üniversitesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Harran Üniversitesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Harran Üniversitesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan harran üniversitesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 283 harran üniversitesi haberi bulunmuştur. Tüm harran üniversitesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Üniversitelerde yapay zeka dönemi başlıyor! Açılacak yeni bölümler belli oldu
Üniversitelerde yapay zeka dönemi başlıyor! Açılacak yeni bölümler belli oldu Üniversitelerde toplamda 21 yeni lisans, 50 ön lisans programı olmak üzere 71 program açılacağını belirten Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, üniversitelerde yapay zeka, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında açılacak yeni program ve bölümleri duyurdu.
30.04.2024 Gündem
Üniversitelerde yeni açılacak bölümler 2024! Üniversitelerde hangi bölümler açılacak, yapay zeka mühendisliği hangi üniversitelerde var? Yeni üniversite bölümleri
Üniversitelerde yeni açılacak bölümler 2024! Üniversitelerde hangi bölümler açılacak, yapay zeka mühendisliği hangi üniversitelerde var? Yeni üniversite bölümleri Üniversitelerde açılacak yeni bölümler ile ilgili açıklama YÖK’ten geldi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, yapay zeka ile ilgili yeni üniversite bölümleri açılacağını duyurdu. Yapay zeka ile ilgilenenler ve eğitim almak isteyenler, yeni bölümlerin neler olduğunu ve hangi üniversitelerde açılacağını sorgulamaya başladı. Peki, yeni üniversite bölümleri neler? İşte Üniversitelerde yeni açılacak bölümler 2024…
8.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiçbir ayrım yapmadan bölgeyi ayağa kaldırıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiçbir ayrım yapmadan bölgeyi ayağa kaldırıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'da Harran Üniversitesi Spor Salonu'nda düzenlenen Deprem Konutları Kura ve Teslim Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletçe yüreğimizin yandığı tüm bu afetlerde birileri sadece şov peşinde, sadece siyasi istismar peşinde koşarken biz bir an önce dertlere derman olabilmek için gecemizi gündüzümüze kattık" dedi. Erdoğan, "Deprem gibi hepimizi derinden sarsan ve yaralayan bir meseleyi günlük tartışmaların mezesi halinde getirmek son derece yanlış bir tutumdur. İlk günden itibaren bizim deprem bölgesiyle ilgili tavrımız hep böyle oldu. Hiçbir ayrım yapmadan deprem bölgesini yeniden hızla ayağa kaldırmaya çalıştık" ifadelerini kullandı.
7.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tartışmalarla kaybedecek vaktimiz yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tartışmalarla kaybedecek vaktimiz yok Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Şanlıurfa ilçe belediye başkan adayları tanıtım toplantısında açıklamalarda bulundu. Konuşmasında CHP'yi eleştiren Erdoğan, "Şu anda CHP kendi bünyesinde adeta bir iç savaş yaşıyor. Eskisinin bir taraftan yenisinin bir taraftan birbirine kılıç salladığı bu savaşın ne zaman biteceğini kimse bilmiyor." dedi. Dünkü Çağlayan Adliyesi'ndeki terör saldırısına değinen Erdoğan "Bu saldırıyı yapan teröristlerin en büyük hamisi CHP yöneticileridir. Özgür efendi genel başkan seçildiği kongre kürsüsünden bu örgütün cezaevindeki elebaşına bizzat selam gönderdi." ifadelerini kullandı.
7.02.2024 Gündem
Literatüre kazandırıldı! Elazığ'da ters lale türü keşfedildi
Literatüre kazandırıldı! Elazığ'da ters lale türü keşfedildi Ege Üniversitesi, Harran Üniversitesi ve Aksaray Üniversitesi'nden bilim insanları, Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde, ters lale türüne ait yeni bir bitki keşfetti. Literatüre kazandırılan ve bilimsel ismi 'Fritillaria karakocanensis' olan bitkiye, 'Karakoçan lalesi' adı verildi.
6.07.2023 Yaşam
Rektör atamaları Mart 2023! 12 üniversiteye rektör atandı: Rektör ataması nasıl yapılır? Resmi Gazete’ye göre hangi üniversiteye rektör atandı, rektörler kim?
Rektör atamaları Mart 2023! 12 üniversiteye rektör atandı: Rektör ataması nasıl yapılır? Resmi Gazete’ye göre hangi üniversiteye rektör atandı, rektörler kim? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Konseyi üyelikleri ile 12 üniversiteye rektör ataması yaptı. Peki, Resmi Gazete’ye göre hangi üniversiteye rektör atandı, rektörler kim? Rektör ataması nasıl yapılır? ? Resmi Gazete’ye göre hangi üniversiteye rektör atandı, rektörler kim? İşte rektör atamaları Mart 2023…
15.03.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 12 üniversiteye rektör ataması
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 12 üniversiteye rektör ataması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 üniversiteye rektör atadı.
15.03.2023 Gündem
Anne- babasının öldüğü kazaya göreve geldi, acı haberle yıkıldı
Anne- babasının öldüğü kazaya göreve geldi, acı haberle yıkıldı Şanlıurfa’da, durakta yolcu indikten sonra şoförünün yola çıkışa hazırlandığı halk otobüsüne, otomobil çarptı. Kazada ağır yaralanan otomobil sürücüsü Ahmet (60) ile eşi Şükran (61) Erten, hastanede hayatını kaybetti. Büyükşehir Belediyesi yol yardım ekibindeki Mehmet Hafız Ertem ise anne- babasının kaza geçirdiğinden habersiz, ihbarla geldiği görev yerinden hastaneye geçip, acı haberle uzun süre gözyaşı döktü.
6.09.2022 Yaşam
AK Parti'den HDP'li Semra Güzel ile ilgili flaş açıklama
AK Parti'den HDP'li Semra Güzel ile ilgili flaş açıklama AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "HDP'li Semra Güzel'in mazeretsiz 5 birleşime katılmama durumu tespit edildiğinde gereği yapılacaktır." dedi.
5.04.2022 Siyaset
HDP'li Semra Güzel hakkında flaş karar! Dokunulmazlığı...
HDP'li Semra Güzel hakkında flaş karar! Dokunulmazlığı... Son dakika haberi... TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonu'nda HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in, 'terör örgütü üyesi olma' suçlamasıyla dokunulmazlığının kaldırılmasına oy çokluğu ile karar verildi. Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin son karar, TBMM Genel Kurulu'nda alınacak.
17.02.2022 Gündem
HDP'li Semra Güzel hakkında flaş gelişme! Dokunulmazlığı...
HDP'li Semra Güzel hakkında flaş gelişme! Dokunulmazlığı... TBMM Hazırlık Komisyonu, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin raporunu Adalet Anayasa Karma Komisyonu’na sundu.
8.02.2022 Gündem
Hekimoğlu İsmail (Ömer Okçu) hayatını kaybetti! Hekimoğlu İsmail kimdir?
Hekimoğlu İsmail (Ömer Okçu) hayatını kaybetti! Hekimoğlu İsmail kimdir? Hekimoğlu İsmail ismiyle tanınan, "Minyeli Abdullah" ve "Maznun" gibi kitapların yazarı Ömer Okçu hayatını kaybetti.
15.01.2022 Kültür Sanat
Teröristlere ilaç götürdüğü iddia edilen hemşire HDP Milletvekili Semra Güzel’in akrabası
Teröristlere ilaç götürdüğü iddia edilen hemşire HDP Milletvekili Semra Güzel’in akrabası Terörist Volkan Bora ile fotoğrafları çıkan HDP Milletvekili Semra Güzel’in yanı sıra teröristlere ilaç götürdüğü iddia edilen hemşirenin üniversiteden arkadaş olduğu ortaya çıktı.
14.01.2022 Gündem
Harran Üniversitesi 107 sözleşmeli personel alacak!
Harran Üniversitesi 107 sözleşmeli personel alacak! Sözleşmeli personel alınacak! Harran Üniversitesi duyurdu. Üniversite hastanelerinde görevlendirilmek üzere sağlık ve genel hizmet birimlerine personel alımı yapılacak. Peki, Harran Üniversitesi personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte Harran Üniversitesi sağlık personeli alımı şartları!
11.01.2022 Personel Alımı
TBMM Başkanı Şentop'tan PKK’lı teröristle fotoğrafları ortaya çıkan HDP'li vekil Semra Güzel ile ilgili açıklama
TBMM Başkanı Şentop'tan PKK’lı teröristle fotoğrafları ortaya çıkan HDP'li vekil Semra Güzel ile ilgili açıklama HDP'li vekilin teröristle fotoğrafı üzerine açıklama yapan TBMM Başkanı Mustafa Şentop; "Meclis çatısı altında görev yapan kişilerin terörle aralarına mesafe koymaları gerekir. Bu yapılmadığı takdirde iç tüzüğün gereği yapılmalıdır" dedi.
10.01.2022 Siyaset
HDP Milletvekili Semra Güzel’in PKK’lı teröristle fotoğrafları ortaya çıktı
HDP Milletvekili Semra Güzel’in PKK’lı teröristle fotoğrafları ortaya çıktı Adıyaman kırsalında 2017 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerçekleştirdiği hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen teröristin cep telefonu incelemesinde HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ile terör kampında çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı.
9.01.2022 Gündem
Tüm PCR testlerine ‘negatif’ dediler! Koronavirüs bu kez bağırsaklarda ortaya çıktı
Tüm PCR testlerine ‘negatif’ dediler! Koronavirüs bu kez bağırsaklarda ortaya çıktı Koronavirüsle mücadele tüm dünyada güçlü bir şekilde devam ederken, vakalar ve ölüm oranları da havaların soğumasıyla yeniden artışa geçti. Uzmanlar sık sık aşı, maske ve mesafe uyarısı yaparken, virüsle ilgili bilinmeyen bir gerçek ortaya çıktı. Koronavirüs belirtileri gösteren Dr. Mehmet Çakmak’a yapılan tüm PCR testleri negatif çıktı. Yapılan araştırmaya göre, Çakmak'ın hastalığı geçirdiği fakat virüsün akciğerlerinde değil gastrointestinal sistemde tutunduğu saptandı.
12.11.2021 Gündem
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Şanlıurfa'da yabancı öğrencilerle buluştu
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Şanlıurfa'da yabancı öğrencilerle buluştu Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Şanlıurfa'da Harran Üniversitesi'nde 9 farklı ülkeden 40 öğrenciyle buluştu.
24.09.2021 Kültür Sanat
HRÜ 'yoğunlaştırılmış güneş kolektörü' geliştirildi
HRÜ 'yoğunlaştırılmış güneş kolektörü' geliştirildi Harran Üniversitesi (HRÜ) bünyesindeki GAP Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Merkezinde (GAPYENEV) geliştirilen "yoğunlaştırılmış güneş kolektörü" ile geleneksel kolektörlere göre daha yüksek sıcaklıkta akışkan elde edildi.
11.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Kavgayı ayırmaya çalışırken yaralandı, 26 gün sonra öldü
Kavgayı ayırmaya çalışırken yaralandı, 26 gün sonra öldü Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde, kavga edenleri ayırmaya çalışırken bıçakla yaralanan Adnan Şahin (50), tedavi gördüğü hastanede 26 gün sonra yaşamını yitirdi.
6.09.2021 Gündem
Hemşirelik başarı sıralaması kaç? İşte 2021 Hemşirelik taban puanları!
Hemşirelik başarı sıralaması kaç? İşte 2021 Hemşirelik taban puanları! Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) açıklanmasıyla birlikte milyonlarca öğrenci tercihler ile ilgili detayları ve bölümlerin taban puanlarını araştırmaya başladı. Özellikle de hemşirelik bölümü tercih edecekler hemşirelik taban puanlarını merak ediyor. Peki, Hemşirelik başarı sıralaması kaç? Hemşirelik bölümleri hangi üniversitelerde var? Hemşirelik taban puanları...
29.07.2021 Eğitim
Dene Yap Teknoloji Atölyelerinin sayısı artıyor
Dene Yap Teknoloji Atölyelerinin sayısı artıyor TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, şu an Türkiye genelinde 30 olan Dene Yap Teknoloji Atölyelerine bu yıl 36 adet daha ekleneceğini, 2022'de ise atölyelerin sayısının 100'e tamamlanmasının planlandığını bildirdi.
28.06.2021 Bilim ve Teknoloji
Harran Üniversitesi Hastanesi'ne en az lise mezunu personel alınacak! İşte başvuru şartları!
Harran Üniversitesi Hastanesi'ne en az lise mezunu personel alınacak! İşte başvuru şartları! Harran Üniversitesi Hastanesi'nde istihdam edilmek üzere en az lise mezunu 60 sözleşmeli personel alınacak. Harran Üniversitesi personel alımı ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. Adayların başvurularını şahsen yapmaları gerekiyor. Online başvurular kabul edilmiyor. Peki, Harran Üniversitesi personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Harran Üniversitesi personel alımı başvuru şartları ne? 2021 Personel alımı ilanı detayları...
17.06.2021 Personel Alımı
Eski milletvekili Kadri Yıldırım hayatını kaybetti
Eski milletvekili Kadri Yıldırım hayatını kaybetti Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde Türkiye'nin ilk Kürdoloji bölümünün de kurucusu olan ve geçtiğimiz günlerde beyin kanaması geçiren HDP eski Siirt Milletvekili Prof. Dr. Kadri Yıldırım tedavi gördüğü Diyarbakır'daki özel bir hastanede hayatını kaybetti.
26.03.2021 Siyaset
Virüsün toplu taşımadaki yayılımı simülasyona aktarıldı
Virüsün toplu taşımadaki yayılımı simülasyona aktarıldı Harran Üniversitesi (HRÜ) bünyesinde kurulan HarranCFD grubundaki bilim insanları, virüslerin öksürme veya hapşırma durumunda toplu taşıma araçlarındaki dağılımını gösteren simülasyon yaptı.
19.03.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Harran Üniversitesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki harran üniversitesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.