Hakem Heyeti

Hakem Heyeti

Son dakika hakem heyeti haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hakem heyeti ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hakem heyeti haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hakem Heyeti

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hakem heyeti gelişmeleri de dahil olmak üzere 651 hakem heyeti haberi bulunmuştur. Tüm hakem heyeti haberleri aşağıda listelenmiştir.
İnternet faturalarındaki fiyat artışıyla ilgili yeni karar! Hemen itiraz edin, geri ödenecek
İnternet faturalarındaki fiyat artışıyla ilgili yeni karar! Hemen itiraz edin, geri ödenecek İnternet fiyatlarına son aylarda yüzde 50'leri aşan zam geldi. Aydın'da internet abonesi olan bir tüketici vergileri bahane ederek fiyat yükselten şirketle anlaşmazlık yaşadı. Soluğu mahkemede alan tüketiciye mahkemeden emsal bir karar çıktı. İşte mahkemenin internet fiyatlarıyla ilgili verdiği emsal karar...
5.04.2024 Ekonomi
Araç muayenesi yaptıranlar dikkat! Kredi kartına alınan fark için harekete geçti
Araç muayenesi yaptıranlar dikkat! Kredi kartına alınan fark için harekete geçti Konya'da Hüseyin Özdemir, gittiği araç muayene istasyonunda otomobilinin vize işlemi ücretini kredi kartıyla gerçekleştirdiği için alınan 128,18 TL farkın kendisine geri ödenmesi için Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdu. Alınan farkın Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'a aykırı olduğunu belirten Özdemir, "Amacımız burada 128,18 TL'nin kesilmesi değil. Bundan sonra vatandaşların mağdur olmamaları için ben şikayetimi oluşturdum. Öncü olmak vesilesiyle insanların bu durumu dikkate almasını istiyorum" dedi.
10.02.2024 Ekonomi
Özel okulun kitap ücretini şikayet etti! Mahkeme 'dur' dedi
Özel okulun kitap ücretini şikayet etti! Mahkeme 'dur' dedi Antalya'da bir veli, çocuğunu kaydettirdiği özel okuldan istenen fahiş kitap ücretine itiraz etti. Aynı kitapları dışarıdan daha ucuza almaya kalkan veli, okul yönetimiyle anlaşmazlık yaşadı. Mahkemenin haklı bulduğu veli, fazla ödediği ücreti almaya hak kazandı.
9.02.2024 Ekonomi
Doç. Dr. Duman'dan Dijital Telif Yasası açıklaması: Yasasız geçen son 10 yılda medyamızın zararı en az 200 milyon dolar
Doç. Dr. Duman'dan Dijital Telif Yasası açıklaması: Yasasız geçen son 10 yılda medyamızın zararı en az 200 milyon dolar Google'ın Kanada’da dijital yayıncılara 74 milyon dolar telif ödemesi yapacağının duyurulmasının ardından gözler Türkiye'ye çevrildi. Doç. Dr. Kenan Duman, “Google, 2022 yılında 60 milyar dolar net gelir elde etti. Böyle devasa bir şirketin gelirinin bir bölümünü içerik üreticilerine vermesi gerekli” diyerek Dijital Telif Yasası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
18.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni A Takımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni A Takımı Bu hafta mesaisini AK Parti’nin kongre hazırlıklarına ayıran Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yeni A takımına son şeklini verdi. Erdoğan’ın kendisine sunulan taslak MKYK listesini 75 kişiye düşürdüğü ve yarına kadar son şeklini vereceği öğrenildi.
5.10.2023 Gündem
Sosyal medyadan alışveriş yapanlar dikkat! 'Paket açılırsa iade olmaz' açıklamasına kanmayın
Sosyal medyadan alışveriş yapanlar dikkat! 'Paket açılırsa iade olmaz' açıklamasına kanmayın Sosyal medyada satış yapan butiklerin bazılarının biyografi kısmında 'Değişim var, iade yok' şeklinde bir ifade yer alıyor. Bu da ürünü iade etmek isteyen müşterilerin, satıcılarla sorun yaşamasına sebep oluyor. Peki ‘Değişim var, iade yok’ ifadesinin geçerliliği var mı? Instagram alışverişlerinde iade mümkün mü? Para iadesi yapılmadığı durumda müşteriler hangi yola başvurabilir? Uzman isimler konu ile ilgili önemli detaylara yer verdi.
8.09.2023 Ekonomi
Fahiş fiyat otoparklara da sıçradı! Araba park etmenin bedeli 600 TL
Fahiş fiyat otoparklara da sıçradı! Araba park etmenin bedeli 600 TL Son zamanlarda birçok araç sahibi aynı dertten muzdarip. Otoparklarda fiyatlar ateş pahası. Beşiktaş'ta bir otoparksa sosyal medyada gündem oldu. Peki otoparklarda tavan ücret uygulaması mümkün mü? İşte detaylar...
6.09.2023 Ekonomi
MEMUR MAAŞI 2024 | En düşük memur maaşı ne kadar oldu (Ocak 2024)? 2024 memur zammı yüzde kaç, memurlar 2024 Ocak’ta ne kadar zam alacak?
MEMUR MAAŞI 2024 | En düşük memur maaşı ne kadar oldu (Ocak 2024)? 2024 memur zammı yüzde kaç, memurlar 2024 Ocak’ta ne kadar zam alacak? Memur ve memur emeklilerinin 2023-2024 yılları için zam oranı belli oldu. 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam yapılacak. Peki, en düşük memur maaşı ne kadar olacak, 2024 memur zammı yüzde kaç?
1.09.2023 Memur
Hakem heyeti memur maaşı ne zaman açıklanacak? Hakem heyeti zam karar verdi mi, hakem heyeti toplantısı saat kaçta, memur zam oranı açıklandı mı?
Hakem heyeti memur maaşı ne zaman açıklanacak? Hakem heyeti zam karar verdi mi, hakem heyeti toplantısı saat kaçta, memur zam oranı açıklandı mı? Memur ve memur emeklisinin alacağı zammı belirleyecek toplu sözleşme süreci artık sona eriyor. Son görüşmede ilk yıl için 15+10, ikinci yıl için 6+5 teklif edilmişti. Kamu işveren ve yetkili sendika Memur-Sen’in 1 Ağustos’ta 7'nci Dönem toplu sözleşme maratonu bugün hakem heyetinin vereceği karar ile bitecek. Hakem Heyeti'nin vereceği merak konusu oldu. Peki, Hakem heyeti kararı ne zaman açıklanacak? Hakem heyeti karar verdi mi, hakem heyeti toplantısı saat kaçta, memur zam oranı açıklandı mı?
31.08.2023 Memur
Memur ve memur emeklilerinin zam oranı belli oldu!
Memur ve memur emeklilerinin zam oranı belli oldu! 4 milyon memur ve 2 buçuk milyon memur emeklisinin gözünü diktiği Hakem Kurulu'nun son toplantı sona erdi. Toplantıyla birlikte önümüzdeki 2 yılı kapsayan zam oranı belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan memur zamlarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Kamu görevlilerini ve memurları enflasyona ezdirmeyeceğiz." demişti. İşte Memur ve memur emeklilerinin 2023-2024 yılları için zam oranı...
31.08.2023 Emekli
Bakan Işıkhan'dan flaş memur zammı açıklaması: Enflasyona ezdirmeyeceğiz
Bakan Işıkhan'dan flaş memur zammı açıklaması: Enflasyona ezdirmeyeceğiz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan memmur zammına ilişkin konuşarak " Kamu görevlilerini ve emeklileri enflasyona ezdirmeyeceğız." dedi.
30.08.2023 Ekonomi
Emekli maaşı ve memur zammı ile ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 45 zam hesabı, son viraja girildi
Emekli maaşı ve memur zammı ile ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 45 zam hesabı, son viraja girildi Emekli ve memur zammı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Memur ve emekliye gelecek olan olası zam oranı açıklandı. 2023 Toplu Sözleşme Görüşmeleri için sürecin sonuna gelindi. 11 iş kolunun tamamında mutabakat sağlanırken, 'Emekli maaşı ve memur zammı ne kadar olacak' sorusu gündemdeki sıcaklığını artırdı. Toplu sözleşme zammı için son sözü hakem heyeti söyleyecek. Gözler bugün 3. toplantıda. Hükümetin son zam teklifi ve beklenen enflasyon farkı ile emekli maaşı ve memur maaşları için yeni zam oranı hesaplandı. 11 iş koluna verilen yeni haklar belli oldu. Öte yandan memur zammı burada 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşları için doğrudan belirleyici olacak. Toplu sözleşme zammı süreci yaklaşık 8,5 milyon vatandaşı doğrudan ilgilendiriyor.
29.08.2023 Emekli
Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına dev zam! Hesaplar değişti, tablo netleşti
Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına dev zam! Hesaplar değişti, tablo netleşti Emekli, memur milyonları yakından ilgilendiriyor. Memur maaş zammı ve memur emeklisi maaş zammı için milyonlarca beklemeye geçti. Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarını kapsayacak olan zam için gözler hakem heyetine çevrildi. Peki hakem heyeti ne kadar zam yapacak, tahminler neler? SGK Uzmanı Özgür Kaya hükümetin teklifine göre en düşük memur aylığı için zam hesabı yaptı. İşte detaylar...
27.08.2023 Emekli
Toplu sözleşme görüşmelerinde flaş gelişme! Gözler bakanlıktan çıkacak sonuçta
Toplu sözleşme görüşmelerinde flaş gelişme! Gözler bakanlıktan çıkacak sonuçta 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi dördüncü toplantısı Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın katılımıyla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda başladı.
22.08.2023 Ekonomi
Memur ne kadar zam alacak? Hükümetin teklifi bugün belli olacak
Memur ne kadar zam alacak? Hükümetin teklifi bugün belli olacak Memur ve memur emeklilerinin önümüzdeki iki yıla ilişkin maaş artışlarının belirleneceği toplu sözleşme görüşmelerinde bugün kritik gün olacak. Hükümetin zam teklifinin bugün netleşmesi ve açıklanması bekleniyor.
14.08.2023 Memur
Taksi problemi acil çözüm bekliyor: Aylık 22 bin TL ödeme
Taksi problemi acil çözüm bekliyor: Aylık 22 bin TL ödeme Vatandaş taksi bulamıyor, taksici tarifelerden şikâyet ediyor. Şu anda bir şoför kontağı yaklaşık ortalama 1300 lira borçla açıyor. Günü kurtarması için saatte ortalama 300 lira kazanması lazım. Aylık plaka kirası 22 bin lira. Buna yakıt, yıkama, durak parası, yemek, sigorta ve bakım masrafı eklenince şoförler önemli bir yükün altında kalıyor. Şoförler tarifeler düşük kaldıkça yolcu seçmeye, turist aramaya devam edeceklerini, trafiğe girmeyeceklerini söylüyorlar. Sorunun asıl kaynağı olarak ise yine plakaları elinde tutan galericiler gösteriliyor. İşte şikâyet konuları, yolcu hakları ve kazanç denklemiyle taksi ekonomisi.
12.08.2023 Ekonomi
Tirana-Beşiktaş (Maç özeti)
Tirana-Beşiktaş (Maç özeti) Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turu rövanş maçında Tirana ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı Beşiktaş 2-0 kazandı. Beşiktaş tribünlerinden sahaya atılan meşaleler nedeniyle 15 dakika geç başladı.
3.08.2023 Beşiktaş
Kredi kartı kullananlar dikkat! Bu detayı herkes bilmiyor: Faiziyle geri alınıyor
Kredi kartı kullananlar dikkat! Bu detayı herkes bilmiyor: Faiziyle geri alınıyor Artan teknoloji unsurlarıyla birlikte yüz yüze alışveriş yavaş yavaş azalırken internet üzerinden satış ve alış da oldukça yaygınlaştı. Ancak online alışveriş de kendi çerçevesinde bazı sorunları doğuruyor. Bu sorunlar arasında dolandırıcılık, sahtecilik, kart bilgilerini çalma, karşında muhatap bulamama gibi sorunlar bulunuyor. Öte yandan iade işlemleri de büyük bir sorun olmakta. Bu sorunlarla karşılaşanlar mahkemelik bile olabiliyor. Ayrıca cayma hakkını kullanırken ekonomik olarak zarara uğrayan tüketicinin parasını faiziyle geri alınabileceği detayı da ortaya çıktı. Konunun uzmanı Gazetevatan'a önemli açıklamalar yaptı. İşte merak edilenler...
10.07.2023 Ekonomi
Kaybolan kargo mücadelesi! 'Paket teslim ederken içeriği mutlaka yazdırmalılar'
Kaybolan kargo mücadelesi! 'Paket teslim ederken içeriği mutlaka yazdırmalılar' Avukat Oktay Süleyman Öztürk’e, Mersin’den gönderilen bir çanta, kargo şirketinde kayboldu. Tüketici Hakları Hakem Heyeti’ne başvuran Öztürk valizin içindekilerin parasını istedi. Teslim fişinde çantanın içindekiler yazmadığı için olumsuz yanıt aldı.
11.06.2023 Gündem
Düğün yeri ile ilgili kapora kararı! İki farklı tanımı var, dikkat çeken ayrıntı
Düğün yeri ile ilgili kapora kararı! İki farklı tanımı var, dikkat çeken ayrıntı Düğün mevsiminin gelmesiyle birlikte düğün sahipleri ve işletmeler hazırlıklara başladı. Evlilik hazırlığı yapan ve aylar öncesinden düğün salonu tutan çiftler, anlaşmazlık durumunda ayrılık yaşayabiliyor ve düğün iptal edilebiliyor. Ya da bazı sebeplerden dolayı erteleme de talep edebiliyorlar. Bu durumda kaporanın düğün sahiplerine iadesi söz konusu oluyor. İşletmeler kaporanın iadesinin yapılamayacağını söylüyor ancak Yargıtay aynı görüşte değil. İşte detaylar...
19.05.2023 Gündem
Bursa'da AK Parti 10, CHP 6, MHP ve İYİ Parti 2’şer vekil çıkardı
Bursa'da AK Parti 10, CHP 6, MHP ve İYİ Parti 2’şer vekil çıkardı Bursa'da, 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde AK Parti 10, CHP 6, MHP ve İYİ Parti ise 2’şer milletvekili çıkardı.
15.05.2023 Gündem
Kredi kartı ile internetten alışveriş yapanlar dikkat! Cayma hakkı ve para iadesi ile ilgili flaş detay belli oldu
Kredi kartı ile internetten alışveriş yapanlar dikkat! Cayma hakkı ve para iadesi ile ilgili flaş detay belli oldu İnternetten alışveriş yapanların sayısı her geçen gün artıyor. Kolay ulaşılabilir olması, kredi kartı ile taksit yapılabilmesi ve iade imkanın bulunması web siteleri üzerinden alışveriş yapan kişi sayısının artmasına yol açtı. Peki online platformlar üzerinden kredi kartı ile ödeme yaparak ürün satın almak ne kadar güvenli? Tüketiciler cayma hakkını hangi koşullarda kullanabiliyor? Avukat Sedef Selçuk internetten alışveriş yapanları uyararak 'cayma hakkı' ile ilgili, “Tüketicinin cayma hakkını kullanması durumunda, satıcı veya sağlayıcı cayma bildiriminin kendisine ulaştığı tarihten itibaren yedi gün içinde almış olduğu bedeli ve tüketiciyi borç altına sokan her türlü belgeyi, tüketiciye hiçbir masraf yüklemeksizin iade etmekle yükümlüdür. Tüketici, tahsil edemediği bedeli icra takibine konu ederek yasal faizi ile birlikte iade alabilir, uğradığı başkaca zarar var ise bunları da takibe konu edebilecektir.” diye konuştu.
14.05.2023 Ekonomi
Avcılar’da tüketicilerden hakem heyetine 5 bin başvuru
Avcılar’da tüketicilerden hakem heyetine 5 bin başvuru Avcılar’da 1 yılda satın aldıkları ürünlerde hatalar olduğunu ve şikayetlerinin firmalar tarafından kabul edilmediğini söyleyen yaklaşık 5 bin kişi tüketici hakem heyetine başvurdu. Başvuranları kabul edilenlerden ürünlerinin incelenmesi için gelenler yoğunluk oluşturdu.
13.05.2023 Gündem
Bayram için tatil planı yapanlara ‘hayali otel’ tuzağı! İndirimli uyarısı, 30 güne dikkat
Bayram için tatil planı yapanlara ‘hayali otel’ tuzağı! İndirimli uyarısı, 30 güne dikkat Ramazan Bayramı tatili planlayanlar dikkat! Kopya web sitesi, e-posta ve SMS yoluyla 'hayali otel' dolandırıcılığına karşı uyarı geldi. Ticaret Bakanlığı, paket tur ya da konaklama faaliyetinin aldatıcı, yanıltıcı nitelikte olduğunun anlaşılması durumunda Reklam Kurulu Başkanlığı’na başvurulması gerektiğini bildirdi. İşte dolandırıcıların tatilcilere kurması muhtemel tuzakların detayları...
16.04.2023 Ekonomi
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! e-Devletten başvuruluyor, paralar iade ediliyor
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! e-Devletten başvuruluyor, paralar iade ediliyor Arabası olan milyonları ilgilendiren gelişme! Hemen şikayette bulunun, paralar iade ediliyor. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, 0-3 saat arası ücretsiz olması gereken otoparkta kendisinden 60 TL park ücreti talep edilince, Tüketici Hakem Heyeti ve İBB'ye başvurarak şikayetçi oldu. AVM’den ise otopark ücreti ile ilgili yeni bir açıklama geldi.
9.04.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hakem Heyeti ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hakem heyeti haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.