Hafıza Kaybı

Hafıza Kaybı

Son dakika hafıza kaybı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hafıza kaybı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hafıza kaybı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hafıza Kaybı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hafıza kaybı gelişmeleri de dahil olmak üzere 315 hafıza kaybı haberi bulunmuştur. Tüm hafıza kaybı haberleri aşağıda listelenmiştir.
B12 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B12 Barındıran Gıdalar Listesi...
B12 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B12 Barındıran Gıdalar Listesi... B12 vitamini suda çözünebilen ve az da olsa vücut tarafından depolanan bir vitamindir. B12 eksikliğinin genellikle unutkanlığa neden olduğu bilinir. 
29.01.2024 Yaşam
Bakır İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Bakır Barındıran Gıdalar Listesi...
Bakır İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Bakır Barındıran Gıdalar Listesi... Bakır, vücut sağlığını korumak için ihtiyaç duyulan bir mineraldir. Kemik, bağ dokusu, kırmızı kan hücreleri ve önemli enzimlerin oluşması için vücut tarafından bakıra ihtiyaç duyulur.
5.01.2024 Sağlık
Ketamin nedir, ne için kullanılır? Ketamin ilacı nedir, ketaminin akut etkileri ne oluyor? Anestezi ketamin nedir?
Ketamin nedir, ne için kullanılır? Ketamin ilacı nedir, ketaminin akut etkileri ne oluyor? Anestezi ketamin nedir? "Friends" dizisindeki "Chandler Bing" rolüyle tanınan 54 yaşındaki ABD'li oyuncu Matthew Perry'nin otopsi sonuçları, oyuncunun ölüm sebebinin anestezik ketamin kullanımı ardından havuzda boğulma olduğunu gösterdi. Peki, Ketamin nedir, ne için kullanılır? Ketamin ilacı nedir, ketaminin akut etkileri ne oluyor?
16.12.2023 Sağlık
Vücudunuz Alzheimer'ı 15 yıl önceden haber veriyor! Hemen kontrol edin
Vücudunuz Alzheimer'ı 15 yıl önceden haber veriyor! Hemen kontrol edin Alzheimer hastalığı, genellikle ilerleyen yaşla birlikte sinir hücrelerinin zamanla hasar görmesiyle ortaya çıkan bir hastalıktır. Bu rahatsızlık, genellikle hafıza kaybı, bilişsel bozukluklar ve kişilik değişiklikleri ile kendini gösterir. Alzheimer hastalığının kesin nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte, genetik faktörler, yaş, cinsiyet ve çevresel etkenlerin rol oynadığı düşünülmektedir. Maalesef, Alzheimer hastalığı henüz tamamen tedavi edilebilir bir durum değildir, ancak araştırmalar erken fark edildiği durumlarda gelişmesini engellenebileceğini ve hatta durdurulabileceğini gösteriyor.
23.11.2023 Yaşam
Depremde enkazdan sağ çıktı! Aylardır görmedi: Kardeşim hafıza kaybı yaşadı
Depremde enkazdan sağ çıktı! Aylardır görmedi: Kardeşim hafıza kaybı yaşadı Depremde Hatay’da enkazda çıkarılan ve yakınlarının aylardır haber alamadığı 26 yaşındaki genç kadının ablası İlknur Karaca, herhangi bir DNA eşleşmesi çıkmamasından dolayı kardeşinin hafıza kaybı yaşadığını düşünerek, umutla gelecek güzel haberi bekliyor.
20.10.2023 Yaşam
Alzheimer ve MS artık gençleri de tehdit ediyor
Alzheimer ve MS artık gençleri de tehdit ediyor Alzheimer, MS, Parkinson gibi genellikle yaşlılarda görülen beyin hastalıkları artık genç nüfusu da tehdit ediyor. “Dünyada 50 milyon kişi Alzheimer. Bu rakam 2050’ye kadar üç katına çıkacak” diyen Türk Nöroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. M. Akif Topçuoğlu çarpıcı bilgiler verdi.
22.07.2023 Sağlık
Uzman isim UFO'larla ilgili gerçekleri tek tek açıkladı: Cinsel organları belli olmuyor
Uzman isim UFO'larla ilgili gerçekleri tek tek açıkladı: Cinsel organları belli olmuyor UFO'lar ile ilgili haberler dünya gündemindeki sıcaklığını korumaya devam ediyor. Uzaylılar ve UFO'lar (Tanımlanamayan Uçan Cisim) hemen hemen herkesin ilgisini çekiyor, haberlere ve filmlere konu oluyor. 45 yıldır uzaylılar üzerine çalışmalar yapan Malcolm Robinson UFO'larla ilgili gerçekleri tek tek açıkladı. İşte haberin detayları...
31.01.2023 Dünya
3 çocuğunu tabancayla başlarından vurarak katletti! 'Her cezaya razıyım'
3 çocuğunu tabancayla başlarından vurarak katletti! 'Her cezaya razıyım' Trabzon'un Of ilçesinde gezdirmek için götürdüğü çay bahçesinde kızları Yaren (11), Hiranur (7) ve Elif Göktaş'ı (4) tabancayla başlarından vurarak öldüren müezzin Emre Göktaş (38), 3 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, "Diyeceğim yok, her cezaya razıyım" dedi.
8.12.2022 Yaşam
3 kızını öldüren müezzin hakkında yeni gelişme
3 kızını öldüren müezzin hakkında yeni gelişme Trabzon'un Of ilçesinde gezdirmek için götürdüğü çay bahçesinde kızları Yaren (11), Hiranur (7) ve Elif Göktaş'ı (4) tabancayla başlarından vurarak öldüren müezzin Emre Göktaş (38), 3 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle  açılan davada 2'nci kez hakim karşısına çıktı. Göktaş'ın avukatı adli tıp kurumunun müvekkili için 'cezai ehliyetinin tam' olduğunu belirten raporunda bazı çelişkiler yer aldığını belirterek, raporun yeniden alınmasını talep etti. Talebi kabul eden mahkeme heyeti, raporun yenilenmesi istedi. 
25.10.2022 Gündem
İletişim Başkanı Altun: Ege'de gerginlik yaratmanın kimseye faydası yok
İletişim Başkanı Altun: Ege'de gerginlik yaratmanın kimseye faydası yok İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Ege Denizi'nde sürekli gerginlik yaratmanın kimseye faydası yoktur. Bu gerginliğin bedeli, kışkırtan taraf için her seferinde daha da artmaktadır'' dedi.
25.06.2022 Siyaset
Alzheimer ve demans riskini düşürüyor, hafızayı güçlendiriyor! Yüzde 70...
Alzheimer ve demans riskini düşürüyor, hafızayı güçlendiriyor! Yüzde 70... Alzheimer ve demans riskini düşürüyor, vücudu multipl skleroz ve parkinson hastalığı gibi dejeneratif hastalıklara neden olabilecek zararlı demir bileşiklerinden koruyor. Hafıza sorunlarına neden olabilecek beyin iltihabını azaltmaya yardımcı oluyor. Alzheimer hastalığı, demans vakalarının yüzde 60 ila 70'inin sebebidir. Bu kronik nörodejeneratif hastalık genellikle yavaş başlar ve zamanla kötüleşir. İlk belirtiler arasında hafıza kaybı ve düşünme güçlüğü vardır. Hastalık ilerledikçe semptomlar, dil sorunları, ruh hali değişimleri, motivasyon kaybı, kişinin öz bakımını ve davranış sorunlarını yönetememeyi içerebilir. İşte Alzheimer riskini düşüren 10 besin...
21.04.2022 Sağlık
Bruce Willis’in hastalığı afazi nedir, neden olur? Afazi hastalığının belirtileri nelerdir, tedavisi var mı?
Bruce Willis’in hastalığı afazi nedir, neden olur? Afazi hastalığının belirtileri nelerdir, tedavisi var mı? Emmy ve Altın küre ödüllü 67 yaşındaki ünlü yıldızın ailesi 'Bruce Willis'in sağlık sorunlarıyla mücadele ettiğini ve 'afazi' teşhisi konulduğunu belirtildi. Söz konusu gelişmenin ardından afazi hastalığı ile ilgili yapılan aramalar arttı. Peki, Afazi hastalığı nedir, neden olur, belirtileri nelerdir? Afazi hastalığının tedavisi var mı, hangi doktora gidilir?
31.03.2022 Sağlık
Petek Dinçöz - Serkan Kodaloğlu çifti boşanıyor
Petek Dinçöz - Serkan Kodaloğlu çifti boşanıyor Petek Dinçöz, 2014 yılında Serkan Kodaloğlu ile nikah masasına oturmuştu. İrfan Aslan adında bir de oğulları olan çift 8 yıllık evliliklerini bitirme kararı aldı.
15.03.2022 Magazin
Bruce Willis hakkında hayranlarını üzen 'hafıza kaybı' iddiası!
Bruce Willis hakkında hayranlarını üzen 'hafıza kaybı' iddiası! Ünlü oyuncu Bruce Willis hakkında ortaya atılan iddialar, hayranlarını üzdü. Willis'in, hafıza kaybı sorunları yaşadığı ve bu nedenle de replikleri ezberleyemediği ileri sürüldü.
15.03.2022 Magazin
Demans nedir, nasıl anlaşılır? Demans hastalığının belirtileri nelerdir, demans hastası nasıl olur?
Demans nedir, nasıl anlaşılır? Demans hastalığının belirtileri nelerdir, demans hastası nasıl olur? Hollywood'un efsane ismi Bruce Willis'in hafıza kaybı sorunu yaşadığı iddia edildi. 29 Nisan'da yeni filmi 'Fortress: Sniper's Eye'ın vizyona girmesi öncesi 66 Yaşındaki oyuncunun demans hastalığı ile boğuştuğu iddiaları gündeme geldi. Söz konusu gelişmenin ardından Demans nedir? Demans hastalığının belirtileri nelerdir, demans hastası nasıl olur? sorularına yanıt aranmaya başlandı.
15.03.2022 Sağlık
Hidrosefali nedir, ne demek? Hidrosefali hastalığı neden olur, belirtileri neler, tedavisi var mı?
Hidrosefali nedir, ne demek? Hidrosefali hastalığı neden olur, belirtileri neler, tedavisi var mı? Yeşilçam oyuncusu Fatma Girik 79 yaşında hayatını kaybetti. Yeşilçam'ın unutulmaz ismi Fatma Girik Hidrosefali hastalığı olarak bilinen ve beyinde su toplanması anlamına gelen hastalık sebebiyle ameliyat olmuştu. Söz konusu bilginin ardından Hidrosefali hastalığı hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Hidrosefali nedir? Hidrosefali hastalığı neden olur, belirtileri neler, tedavisi var mı?
24.01.2022 Sağlık
Kalp ameliyatlarında bu yöntem enfeksiyon riskini azaltıyor!
Kalp ameliyatlarında bu yöntem enfeksiyon riskini azaltıyor! Modern çağın yaşam ve beslenme alışkanlıkları tüm sağlık sistemimizi olumsuz etkiliyor. Ancak aşırı hareketsizlik, fazla kilo, diyabet, yağlı beslenme gibi faktörlerin kalbi besleyen atardamarlarda tıkanmaya yol açması, kalp krizine neden olduğu için hayati risk taşıyor. Bu nedenle her yıl giderek daha fazla kişi koroner by pass ameliyatı olarak tanımlanan cerrahi müdahaleye ihtiyaç duyuyor. Halk arasında “iman tahtası” olarak bilinen göğüs kemiğinin (sternum) kesilerek gerçekleştirilen klasik kalp ameliyatları çok büyük yara izine neden olduğu için hastada estetik kaygıya da neden olabiliyor. Gelişen yöntemlerin kalp damarı tıkanıklıklarını çoğunlukla meme altından küçük kesilerle gerçekleştirmeye olanak verdiğini anlatan Kardiyovasküler Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Arnaz, “Minimal invaziv (kapalı kalp ameliyatı) yöntemler sayesinde hastalar, kan kaybı, enfeksiyon gibi risklere daha az maruz kalıyor. Hastanede yatış süresi kısalıyor ve hasta günlük hayatına çok daha hızlı dönebiliyor. Göğüs kemiğindeki büyük ameliyat izleri de ortadan kalkıyor” diyor.
8.01.2022 Sağlık
Televizyon sunucusu Maurielle Lue'ya 'kedi idrarı' şoku! Koronavirüs hayatını kabusa çevirdi...
Televizyon sunucusu Maurielle Lue'ya 'kedi idrarı' şoku! Koronavirüs hayatını kabusa çevirdi... Ünlü televizyon sunucusunun hayatı, geçirdiği koronavirüs sonrası tam anlamıyla kâbusa döndü! 'Beyin sisi'ne yakalanan Maurielle Lue, bir gün çorba içerken olanlar oldu! Üstelik bunu yaşayan sadece kendisi de değildi.
20.12.2021 Dünya
Unutkanlık kabusunu bitiriyor, hafızayı tazeliyor! Yüzde 40 etkili...
Unutkanlık kabusunu bitiriyor, hafızayı tazeliyor! Yüzde 40 etkili... Unutkanlık sorunu yaşayanlar dikkat, bu besinlerin hepsi akıl sağlığı açısından şifa! Unutkanlık, bunama ve diğer nörolojik sorunlara karşı koruyucu oluyor, hafızayı güçlendiriyor. Günde 1 çay bardağı tüketmek yeterli oluyor. Her hafta 2 veya daha fazla porsiyon tüketenlerde ise hafıza kaybı 2,5 yıl daha geriliyor. Zihinsel gerilemeyi yüzde 40 oranında yavaşlatıyor. Hafıza ve öğrenme becerilerini geliştiriyor, zihinsel kapasiteyi artırıyor. Bellekte gerileme, dikkatte azalma, sorun çözme ve karar verme yetisinde azalma gibi durumların oluşma riskini azaltıyor.
23.11.2021 Sağlık
Magnezyum takviyesi, yardımcı oluyor! Reflü, kabızlık...
Magnezyum takviyesi, yardımcı oluyor! Reflü, kabızlık... Magnezyum içeriği bakımından zengin besinlerin tüketiminin önemine dikkat çeken Diyetisyen Dilek Sivri, “Magnezyum takviyesi, reflü ve kabızlığı hafifletmeye yardımcı olabilir. Kan magnezyum seviyeleri düşükse bu eksikliği düzeltmek için doktor tarafından önerilen magnezyum formu alınmalıdır” uyarısında bulundu.
8.11.2021 Sağlık
Dünya genelinde her 1 dakikada 1 kişi inme geçiriyor
Dünya genelinde her 1 dakikada 1 kişi inme geçiriyor Nöroloji Uzmanı Dr. Nil Çetin, "Her 6 kişiden biri yaşamında 1 kez inme geçiriyor. İnme her yaşta görülse de, ileri yaşta ve erkek cinsiyetinde görülme sıklığı artıyor." ifadelerini kullandı.
27.10.2021 Sağlık
Kovid-19 salgınında alzaymıra bağlı ölümler yüzde 16 arttı
Kovid-19 salgınında alzaymıra bağlı ölümler yüzde 16 arttı Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının dünyayı etkisi altına aldığı 2020 yılında, halk arasında "bunama" olarak da bilinen alzaymır hastalığına bağlı ölümlerde yüzde 16 artış yaşandı.
21.09.2021 Sağlık
"Bir Düş Gördüm", İtalya'dan ödülle döndü
"Bir Düş Gördüm", İtalya'dan ödülle döndü Murat Çeri'nin ilk filmi "Bir Düş Gördüm", Venedik'te düzenlenen "4. First Hermenitic Uluslararası Film Festivali"nde Agrippa Ödülü olarak adlandırılan "En İyi Yönetmen" ödülüne layık görüldü.
13.09.2021 Kültür Sanat
Vitamin takviyeleri gerekli mi? Kime, hangi vitamin takviyeleri uygun?
Vitamin takviyeleri gerekli mi? Kime, hangi vitamin takviyeleri uygun? Vitamin eksikliği pek çok önemli sağlık sorununa neden olabilir. Vitaminlerin doğal yollardan alınmasının önemli olduğunu vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, günlük tüketilmesi gereken elzem aminoasit, yağ asidi ve karbonhidrat bileşenleri ile yerine konması son derece önemli olduğunu vurguladı. Peki, Takviye vitaminlere gerçekten ihtiyacımız var mı? Hangi vitamin ne kadar kullanılmalı? İşte vitaminler ile ilgili bilmeniz gerekenler...
6.08.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Hafıza Kaybı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hafıza kaybı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.