Güvenli İnternet

Güvenli İnternet

Son dakika güvenli internet haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan güvenli internet ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını güvenli internet haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Güvenli İnternet

haberleri sayfasında son dakika yaşanan güvenli internet gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.743 güvenli internet haberi bulunmuştur. Tüm güvenli internet haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sosyal medyada gördü! Ucuz eşya kurbanı oldu!
Sosyal medyada gördü! Ucuz eşya kurbanı oldu! Sosyal medyada gördüğü ucuz eşya linkine tıklayan 40 yaşındaki Nurcan İbili, 11 bin liralık koltuk takımı linkini görünce satın almak istedi. Linke tıklayıp dolandırıcıların ağına düşerek 33 bin lira dolandırıldığı açıklandı.
19.03.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu: Ülkemizde sosyal medya kullanım süresi yaklaşık 3 saat
Bakan Uraloğlu: Ülkemizde sosyal medya kullanım süresi yaklaşık 3 saat Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, "Sosyal medya kullanım süresi dünyada 2 saat 23 dakika iken; ülkemizde 2 saat 44 dakika, yaklaşık 3 saati buluyor. Dolayısıyla bu alan asla boş bırakılmaması ve son derece ciddiyetle ele alınması gereken bir konu" dedi.
13.02.2024 Gündem
Bakan Yanık: 'Yaşlanma eylem planı hazırlıyoruz'
Bakan Yanık: 'Yaşlanma eylem planı hazırlıyoruz' Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, dünya nüfusunun yüzde 9,8’ini, Türkiye’nin ise yüzde 9,7’sini 65 yaş ve üzeri nüfusun oluşturduğunu kaydetti. Bakan Yanık, "Türkiye’de yaklaşık her 10 kişiden biri 65 yaş ve üzeri. Ülkemizdeki yaşlanma süreci de dünyadaki demografik süreçle aynı yönde ve maalesef aynı hızda ilerliyor. Ülkemizdeki yaşlı nüfus 2017-2021 döneminde yüzde 19,6 oranında artış gösterdi. 6 milyon 895 bin 385 kişiden 8 milyon 245 bin 124 kişiye çıktı" dedi.
6.10.2022 Siyaset
Emniyet Müdüründen tatilcilere 'sahte rezervasyon' uyarısı
Emniyet Müdüründen tatilcilere 'sahte rezervasyon' uyarısı Muğla İl Emniyet Müdürü Suvat Dilberoğlu, kentin turizm merkezlerindeki lüks otellerin internet sayfalarının kopyalanarak oluşturulan sahte rezervasyonlara karşı dikkatli olmaları konusunda tatilcileri uyardı. Dilberkoğlu, "Tatilcilerimizin güvenirliliğini kanıtlayan seyahat acentelerinden rezervasyon yapmalarını tavsiye ediyorum" dedi.
2.06.2022 Yaşam
Çocuklara ücretsiz internet eğitim fırsatı
Çocuklara ücretsiz internet eğitim fırsatı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) çatısı altında faaliyet gösteren BTK Güvenli İnternet Merkezi, 2010 yılından bu yana, 176 bin 367 kişiye internetin bilinçli ve güvenli kullanılması konusunda eğitim verdi.
7.02.2022 Eğitim
Ebeveynler çocuklarının internette yaşadığı sorunlardan habersiz
Ebeveynler çocuklarının internette yaşadığı sorunlardan habersiz Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun “Türkiye'deki Çocukların ve Ebeveynlerin Bilinçli ve Güvenli İnternet Kullanım Deneyim ve Alışkanlıkları" ile ilgili yaptığı araştırmanın sonuçları açıklandı. Çalışmada, ebeveynlerin, çocuklarının internette yaşadığı sorunlardan habersiz olduğu bilgisine yer verildi.
4.02.2022 Bilim ve Teknoloji
Bakanlıktan aileler için 'Çocukları dijital tehlikelerden koruma rehberi'
Bakanlıktan aileler için 'Çocukları dijital tehlikelerden koruma rehberi' Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocukların dijital dünyada sosyal, akademik, psikolojik yönden ve güvenlik açısından karşılaşabilecekleri sorunların anlatıldığı ve ebeveynlerin çocuklarını dijital ortamlardaki tehlikelerden koruyabilmeleri için gerekli bilgilerin yer aldığı rehber hazırladı.
17.01.2022 Gündem
Dijital dünya çocuklar için ne kadar güvenli?
Dijital dünya çocuklar için ne kadar güvenli? Dijital farkındalığın gelişmesi ve dijital dünyada güvenli eğitim için geliştirilen oyunlar ve programlar Da Vinci Kids ile Kolay Kampüs’te yer alıyor.
8.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Polisten öğrencilere güvenli internet bilgilendirmesi
Polisten öğrencilere güvenli internet bilgilendirmesi Muğla'nın Marmaris ilçesinde, polis, üniversite öğrencilerine 'bilinçli ve güvenli internet' konusunda bilgilendirmede bulunup, 'Siberay Projesi'ni anlattı, el ilanları dağıttı.
2.11.2021 Yaşam
Marmaray'da güvenli internet dönemi başlıyor
Marmaray'da güvenli internet dönemi başlıyor Cuma gününden itibaren Marmaray'da internet hizmeti başlayacak. U harfi görülen her metro hattında vatandaşlar internet erişimden faydalanabilecek.
13.10.2021 Gündem
Dijital eğitimin öncüleri güçlerini birleştirdi
Dijital eğitimin öncüleri güçlerini birleştirdi Dünya genelinde 10 milyondan fazla bireysel kullanıcıya ve yüzlerce okula ulaşan yerli zeka oyunları uygulaması MentalUP artık Kolay Kampüs’te!
12.10.2021 Eğitim
Sosyal medya kullananlar dikkat! Eğer bunu yapmazsanız...
Sosyal medya kullananlar dikkat! Eğer bunu yapmazsanız... Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, sosyal medya hesaplarının çalınmasına karşı vatandaşları uyardı.
11.08.2021 Gündem
Emniyet uyardı! Sosyal medyada bunu görürseniz dikkat edin
Emniyet uyardı! Sosyal medyada bunu görürseniz dikkat edin Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, toplumun hassasiyet gösterdiği konuları kötüye kullanarak "yardım" adı altında haksız şekilde para isteyen dolandırıcılara itibar edilmemesi uyarısında bulundu.
7.08.2021 Gündem
Polisten yakın tarihte açılan sosyal medya hesapları için uyarı
Polisten yakın tarihte açılan sosyal medya hesapları için uyarı Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, sosyal medyada yakın tarihte açılan ve birkaç paylaşımı olan hesaplara şüpheyle yaklaşılması gerektiği uyarısında bulundu.
5.08.2021 Gündem
EGM'den sanal ortamdaki bilgi kirliliği ile ilgili uyarı
EGM'den sanal ortamdaki bilgi kirliliği ile ilgili uyarı Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, sanal ortamdaki bilgi kirliliğinin ne olduğunu ve bunun zararlarının nasıl önlenebileceğini anlattı.
4.08.2021 Gündem
Sosyal medya kullananlar dikkat! Bu mesaj gelirse açmayın
Sosyal medya kullananlar dikkat! Bu mesaj gelirse açmayın Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca, son dönemde sosyal medyada gerçekleşen dolandırıcılık konularına karşı vatandaşlara uyarıda bulunuldu.
28.07.2021 Gündem
81 ilin kütüphaneleri dijitalleşiyor!
81 ilin kütüphaneleri dijitalleşiyor! Kültür ve Turizm Bakanlığı kültür mirasını teknolojiye adapte ederek 81 ilde büyük bir dijital dönüşüm başlatıyor. Hitit Kültür ve Turizm Projesi kapsamında Türk Telekom, Türkiye’deki binin üzerinde kütüphaneyi, kültür merkezlerini, ören yerlerini, İl Kültür Müdürlükleri’ni, müzeleri ve tüm Kültür Bakanlığı Merkez Teşkilatı’nı dijitalleştiriyor.
23.07.2021 Kültür Sanat
Emniyet "bayram harçlığı" paylaşımlarına karşı uyardı
Emniyet "bayram harçlığı" paylaşımlarına karşı uyardı Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, sosyal medya sitelerinde "E-Devlet üzerinden bayram harçlığı başvurusu" ifadesinin yer aldığı asılsız paylaşımlara karşı vatandaşı uyardı.
9.07.2021 Gündem
'Dijital Mahremiyet Rehberleri' yayımlandı
'Dijital Mahremiyet Rehberleri' yayımlandı Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, güvenli internete ilişkin hem ebeveynler hem de çocuklar için tavsiyeler içeren "Dijital Mahremiyet Rehberleri"nin yayımlandığını bildirdi.
18.06.2021 Bilim ve Teknoloji
İnternet aboneliklerinde yeni dönem! Ücretsiz, değişiyor...
İnternet aboneliklerinde yeni dönem! Ücretsiz, değişiyor... Yeni internet abonesi olacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Ve değişiyor, yeni karar alındı. Ücretsiz olacak. 3 ay içinde çalışmalar tamamlanacak. Aksi talep edilmedikçe değişmeyecek. BTK’nın bugün yayınladığı karara göre artık yeni internet abonelerine, "Güvenli İnternet Hizmeti Aile Profili" uygulanacak. Aile Profili "yasaklı liste" yöntemi ile çalışıyor. Bu yöntemde zararlı içerik barındıran sitelerden oluşan listeye erişilemiyor. İnternet abonesi olan kişi bu tercihini değiştirmediği sürece varsayılan olarak kalacak.
16.06.2021 Bilim ve Teknoloji
Emniyet'ten işletmelere kritik uyarı!
Emniyet'ten işletmelere kritik uyarı! Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, dünyada her yıl milyarlarca dolar zarara yol açan "ransomware" (fidyeci yazılım) saldırılarına karşı kurumsal yapılar ile işletmelere uyarılarda bulundu.
1.06.2021 Gündem
Güvenli Instagram kullanımı için yapılması gerekenler
Güvenli Instagram kullanımı için yapılması gerekenler Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), sosyal medya uygulaması Instagram'ın güvenilir kullanımına ilişkin bilgilendirme yaptı.
6.05.2021 Bilim ve Teknoloji
11 öğretmen 43 öğrenci kendi bilim müzesini yaptı
11 öğretmen 43 öğrenci kendi bilim müzesini yaptı İstanbul Sancaktepe Sultan II. Abdulhamid Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, "Let's Create a Science Museum" eTwinning Projesi ile bilim müzesi oluşturarak tecrübelerini geliştirdi.
3.05.2021 Eğitim
YouTube yeni uygulamasını Türkiye'de hizmete sundu!
YouTube yeni uygulamasını Türkiye'de hizmete sundu! YouTube'un çocuklara özel uygulaması YouTube Kids, Türkiye’deki kullanıcıların hizmetine sunuldu.
21.04.2021 Bilim ve Teknoloji
SİBERAY, 23 Nisan'da farkındalık etkinlikleri yapacak
SİBERAY, 23 Nisan'da farkındalık etkinlikleri yapacak Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının güvenli internet kullanımı için vatandaşlara rehberlik amacıyla başlattığı SİBERAY, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında çeşitli etkinlikler yapacak.
15.04.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Güvenli İnternet ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki güvenli internet haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.