Güneydoğu Anadolu Bölgesi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi

Son dakika Güneydoğu Anadolu Bölgesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Güneydoğu Anadolu Bölgesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan güneydoğu anadolu bölgesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.726 güneydoğu anadolu bölgesi haberi bulunmuştur. Tüm güneydoğu anadolu bölgesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Erozyon Nedir, Neden Olur? Erzoyon Nasıl Önlenebilir?
Erozyon Nedir, Neden Olur? Erzoyon Nasıl Önlenebilir? Doğal afetler arasında yer alan unsurlardan biriside erozyon olarak bilinir. Bazı bölgelerde sıkça erozyon görmek mümkündür. Tabi bunun nedeni bölgenin yapısı ve doğal etkenlerden kaynaklıdır. Özellikle bitki örtüsünün yetersiz olan yerlerde erozyon yaşanması yüksek ihtimaldir. Zaten burada insana oldukça büyük bir iş düşer. Alınacak tedbirler ile erozyonu önleme şansı her zaman için vardır. 
22.04.2024 Gündem
Şanlıurfa'da Süper Kupa heyecanı: Biletler tükendi, oteller doldu
Şanlıurfa'da Süper Kupa heyecanı: Biletler tükendi, oteller doldu 7 Nisan'da Galatasaray ve Fenerbahçe, Şanlıurfa'da Süper Kupa için karşı karşıya gelecek. Kentte büyük bir hareketlilik yalanırken uçak biletleri tükendi, oteller doldu. İşte detaylar...
5.04.2024 Fenerbahçe
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yerel seçim sonuçları! Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Mardin...
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yerel seçim sonuçları! Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Mardin... Türkiye, mahalli idareler seçimi için sandık başına gitti. 32 ilde 07.00-16:00 saatlerinde, diğer illerde ise 08.00-17:00 saatleri aralığında oy kullanıldı. Sandıkların kapanıp oy sayımına geçilmesiyle birlikte illerdeki sonuçlar da belli olmaya başladı. Peki Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde tablo nasıl, hangi şehirde hangi parti önde? Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yerel seçim sonuçları Gazetevatan.com.tr'de...
31.03.2024 Gündem
Şiddet Haritası yayımlandı Karadeniz Bölgesi 2’nci sıraya yükseldi
Şiddet Haritası yayımlandı Karadeniz Bölgesi 2’nci sıraya yükseldi ‘2023 Türkiye Silahlı Şiddet Haritası’na göre, Karadeniz Bölgesi 266 kişinin ölümüyle sonuçlanan 555 silahlı şiddet olayı ile bölgeler bazında bir önceki yıl bulunduğu 4'üncü sıradan 2'nci sıraya yükseldi. Haritada 2022'de 1’inci sırada yer alan Marmara Bölgesi sabit kaldı. Yayımlanan verileri değerlendiren Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdal Özer, “Ateşli silah yaralanmaları ve şiddet, ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunu olmaya başladı. Bireysel silahlanmadaki artışla, silahlı şiddet olaylarında da artış görüyoruz. Devletin silaha erişimi azaltma noktasında çalışmalar yapması gerektiğini düşünüyorum” dedi.
6.03.2024 Gündem
Türkiye haritası || (İller ve bölgeler) Şehir isimleri ile detaylı renkli büyük boy Türkiye Siyasi İller Haritası ile Deprem Risk Haritası
Türkiye haritası || (İller ve bölgeler) Şehir isimleri ile detaylı renkli büyük boy Türkiye Siyasi İller Haritası ile Deprem Risk Haritası Türkiye Siyasi Haritası kuşbakışı bir düzlem üzerinden ülke sınırlarını, sınırlar dahilinde var olan askeri bloklaşmayı, kıta düzeylerini görmek isteyenlerin sık araştırdıkları konulardan birini oluşturuyor. Kullanım amaçlarına göre haritalar siyasi ölçekli harita, idari sınır ve kıta düzlemini belirtmek için kullanılır. Türkiye haritasını öğrenmek için ise öncelikle siyasi haritalar, özellikleri, neleri gösterir gibi detayları bilmek gerektiğinden haberimiz Türkiye İller Haritası ve haritalara yönelik merak edilenleri derledik.
25.01.2024 Gündem
350 milyar dolar değerinde! 'Türkiye’nin 14 yıllık gaz ihtiyacı kayadan çıkabilir'
350 milyar dolar değerinde! 'Türkiye’nin 14 yıllık gaz ihtiyacı kayadan çıkabilir' Türkiye, alternatif enerji kaynaklarını devreye sokarak enerji üretimini çeşitlendirmeye çalışıyor. Yer altında 350 milyar dolar değerinde kaya gazının olduğu tahmin edilirken, Türkiye’nin 14 yıllık gaz ihtiyacının “kaya”dan çıkabileceği belirtiliyor.
2.01.2024 Ekonomi
Ova Nedir, Nasıl Oluşur? Ovanın Özellikleri Ve Çeşitleri... Türkiye'deki Ovalar Nelerdir?
Ova Nedir, Nasıl Oluşur? Ovanın Özellikleri Ve Çeşitleri... Türkiye'deki Ovalar Nelerdir? Ovalar akarsuların taşıdıkları alüvyonların birikmesi ile oluşan az engebeli düzlüklerdir. Farklı büyüklüklerde ve yapıda olabildikleri için birbirinden farklı ovalar ile karşılaşmak mümkündür.
19.12.2023 Eğitim
Erozyon Nedir, Neden Olur? Erozyon Hangi Bölgelerde Daha Çok Görülür Ve Nasıl Oluşur?
Erozyon Nedir, Neden Olur? Erozyon Hangi Bölgelerde Daha Çok Görülür Ve Nasıl Oluşur? En önemli ve tehlikeli doğal afetlerden biri olarak erozyon öne çıkmaktadır. Özellikle Türkiye'nin birçok farklı bölgesinde belirli zamanlarda yaşanan tehlikeler içerisinde yer alır. Canlı hayatını da önemli oranda tehdit edenin bu yapı, aynı zamanda toprak kayması olarak da bilinmektedir.
16.12.2023 Eğitim
Meteoroloji'den alarm verildi! Sıcak hava ile birlikte geliyor! Nefes dahi aldırmayacak
Meteoroloji'den alarm verildi! Sıcak hava ile birlikte geliyor! Nefes dahi aldırmayacak Bunaltıcı sıcaklar geri geliyor. Üstelik yanında Afrika'dan çöz tozu da getiriyor. Meteoroloji'den yapılan açıklama birçok bölge için alarm verildi. Bugünden itibaren Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde etkisini gösterecek, ardından Marmara ve Ege Bölgesi'ne ulaşacak. Uzmanlar yaşlı, hamile ve solunum rahatsızlığı çekenleri maskesiz dışarı çıkmaması konusunda uyarıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinde yağış beklenmiyor. Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İşte hava durumuyla ilgili tüm detaylar...
22.09.2023 Yaşam
79 Plaka Neresi? 79 Hangi Şehrin Plakası? 79 Hangi İlin Plaka Kodu?
79 Plaka Neresi? 79 Hangi Şehrin Plakası? 79 Hangi İlin Plaka Kodu? Türkiye'de 1 rakamından başlamak suretiyle sırasıyla rakamlar plaka kodu olarak şehirlere verilmiştir. Ancak aynı zamanda bazı şehirler sonradan ilgili kanun ve kararname kapsamında ilçe üzerinden şehir olmuştur. Bu konuda ise Kilis sonradan şehir olan ilçelerden biridir.
31.08.2023 Yaşam
72 Plaka Neresi? 72 Hangi Şehrin Plakası? 72 Hangi İlin Plaka Kodu?
72 Plaka Neresi? 72 Hangi Şehrin Plakası? 72 Hangi İlin Plaka Kodu? Türkiye'de toplam 81 il bulunmaktadır. Bu illerin ise kendisine ait, bir nevi kimlik numarası niteliğinde trafik kodları vardır. Bu kodlara ise plaka kodu adı verilir. Plaka kodu sayısı, toplam şehir sayısına eşittir. Yani toplamda 81 ile 81 adet plaka kodu belirlenmiştir. Bu listede yer alan 72 plaka kodu ise Batman şehrine aittir. Batman ili Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan önemli bir ilimizdir.
29.08.2023 Yaşam
56 Plaka Neresi? 56 Hangi Şehrin Plakası? 56 Hangi İlin Plaka Kodu?
56 Plaka Neresi? 56 Hangi Şehrin Plakası? 56 Hangi İlin Plaka Kodu? Türkiye’de bulunan 81 ilin her birinin özel bir plaka kodu vardır. Bu kodlar belirli bir ili temsil etmektedir. Araç plakalarındaki ilk 2 hane ile kodlar tanımlanmaktadır. Plaka kodları arasında yer alan 56 numaralı plaka Siirt şehrine tanımlı olmaktadır. Toplamda 7 ilçesi olan Siirt, KGM kayıtlarına bakıldığında ortalama uzunluğu 394 kilometre olmakta ve 21 il yolu bulunmaktadır. 
28.08.2023 Yaşam
47 Plaka Neresi? 47 Hangi Şehrin Plakası? 47 Hangi İlin Plaka Kodu?
47 Plaka Neresi? 47 Hangi Şehrin Plakası? 47 Hangi İlin Plaka Kodu? Türkiye'deki her şehrin standart olarak verilmiş olan bir plaka kodu bulunur. Özellikle bu plaka kodları araçların arka ve ön kısımlarındaki plakalarda değerlendirilir. Böylece araçların o şehre ait olduğu ve oradaki trafik şube üzerinde kayıtlı olduğu anlaşılır. Aynı zamanda alfabetik sıraya göre ele alınan harfler üzerinden 47 numarası bir şehre denk gelmektedir. O şehir ise Mardin şehri olarak ön plana çıkar.
27.08.2023 Yaşam
21 Plaka Neresi? 21 Hangi Şehrin Plakası? 21 Hangi İlin Plaka Kodu?
21 Plaka Neresi? 21 Hangi Şehrin Plakası? 21 Hangi İlin Plaka Kodu? Trafik üzerinden Karayolları noktasında düzenin sağlanması için her şehir adına bir plaka kodu bulunmaktadır. Bu plaka kodları kamu kurum ve kuruluşların yanı sıra tüm özel araçlar için bir mecburidir. Özellikle karayollarında düzenin sağlanması, denetim ve cezai yaptırımların gerçekleşmesi için kullanılır.
22.08.2023 Yaşam
'Eyyam-ı Bahur'gitti, daha sıcağı geliyor! Termometreler 40 dereceyi geçecek, yeni sıcaklık uyarısı geldi
'Eyyam-ı Bahur'gitti, daha sıcağı geliyor! Termometreler 40 dereceyi geçecek, yeni sıcaklık uyarısı geldi Hava sıcaklıkları ile ilgili yeni açıklama geldi. Kavurucu sıcaklar geliyor. Geçen hafta etkisini yitiren 'Eyyam-ı Bahur' sıcaklarının yerini bu hafta Basra'dan gelen sıcak hava dalgası alıyor. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, 'Bu yıl bugüne kadar ki en uzun sıcak hava dalgası. Kuma yumurta koysanız, 5 dakikada pişer. Bu nedenle dışarı çıkmayın.' dedi. Sıcaklık mevsim normallerinin 8 ila 10 derece üzerinde seyredecek. Termometreler Ankara'da 39, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 45 dereceyi gösterecek. ucu sıcaklar geliyor. Çok sayıda kentte sıcaklık alarmı verildi. Vatandaşlar dışarıya çıkmamaları konusunda uyarıldı.
14.08.2023 Gündem
II. Abdülhamit'in haritası gerçek çıktı! 134 yıl önceki keşif şimdi gün yüzüne çıktı
II. Abdülhamit'in haritası gerçek çıktı! 134 yıl önceki keşif şimdi gün yüzüne çıktı Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaklaşık 40 yıldır yaşanan terör olayları nedeniyle zengin yer altı yatakları kullanılmayan Şırnak, petrol keşifleriyle dikkatleri bir kez daha üzerine çekti. Osmanlı İmparatorluğu’nun 34’üncü padişahı II. Abdülhamit tarafından başlatılan petrol haritası gerçek çıktı.
27.07.2023 Ekonomi
Çocuklarda kene ısırığına dikkat! Belirtiler hafif, komplikasyonlar ciddi, kanama eğilimi yüksek!
Çocuklarda kene ısırığına dikkat! Belirtiler hafif, komplikasyonlar ciddi, kanama eğilimi yüksek! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı ve sonrasında kene yapışmasına bağlı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarında artış olduğunu, temmuz sonuna kadar artması muhtemel kene yapışmasına karşı dikkatli olunması gerektiğini ve hastalığın ağır seyredebileceğini bildirdi. Acil Servis Uzmanı Yavuz Özmen de çocuklarda KKKA hastalığının daha ciddi komplikasyonlara neden olabileceğine dikkat çekerek ebeveynleri piknik yerlerinde ve açık yeşillik alanlarda çocukları çıplak ayakla dolaşmasına izin vermemesi konusunda uyardı.
9.07.2023 Sağlık
Nisanda yağışlar yüzde 254 arttı, kuraklık haritası yeşile döndü
Nisanda yağışlar yüzde 254 arttı, kuraklık haritası yeşile döndü Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre yağışlar, nisan ayında geçen yıla göre yüzde 254, son 30 yıllık normaline göre de yüzde 51 artış gösterdi. En fazla artış, yüzde 82 ile Marmara ve Karadeniz'de gerçekleşti; Karadeniz son 63 yılın rekorunu kırdı. Siyah ve kahverengi ağırlıklı kuraklık haritası da yeşil ve mavi tonlara döndü.
25.05.2023 Gündem
CHP cephesinde moraller bozuk! Yeni dönemde 39 vekil kaybedecek
CHP cephesinde moraller bozuk! Yeni dönemde 39 vekil kaybedecek CHP, Meclis’e taşıdığı ittifak partilerinden anlamlı bir destek alamadı. Tek istisna Mustafa Sarıgül oldu. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde beklediği sonucu alamayan partide moral bozukluğu yaşanıyor.
16.05.2023 Gündem
Ürün bolluğu yaşanıyor, fiyatlar dip yaptı! 'Vatandaşlar çok ucuza yiyecek'
Ürün bolluğu yaşanıyor, fiyatlar dip yaptı! 'Vatandaşlar çok ucuza yiyecek' Adana'da tarlada soğanın kilogram fiyatı 6-7 liraya kadar düşerken, soğana talep olmayışı nedeniyle tarlada kaldı. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, "Bu fiyatların daha da aşağı düşeceği kesin gözüküyor. Vatandaşlarımız 3-4 gün sonra çok ucuza soğan yiyecek" dedi.
6.05.2023 Ekonomi
Soğan fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! İşte ucuzlayacağı tarih
Soğan fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! İşte ucuzlayacağı tarih Soğan fiyatlarıyla ilgili yeni açıklama yapıldı. Fiyatların düşeceği açıkladı. Türkiye'nin en erkenci soğanının toplanmaya başladığı Adana'da hasat devam ederken fiyatların düşmesi beklenildiği bildirildi. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, "Şuanda soğanlar Adana'daki tarım işçileriyle toplanıyor ancak oda yeterli olmuyor" dedi.
13.04.2023 Ekonomi
400 bin nüfuslu ilçe için korkutan uyarı: Küçük bir artçıda yıkılma durumu söz konusu
400 bin nüfuslu ilçe için korkutan uyarı: Küçük bir artçıda yıkılma durumu söz konusu Dicle Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Kavak, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen iller arasında yer alan Diyarbakır’da, yaklaşık 400 bin nüfusuyla kentin en büyük ilçelerinden olan Bağlar’ın zemin ve bina yapım tekniği açısından çok kötü durumda olduğunu ifade ederek, “Bağlar’da bulunan bütün ağır veya orta hasarlı binalar hepsi yorulmuş durumda. Bitkin durumdalar, her an yıkılmaya maruz kalabilirler. Hatta belki küçücük bir artçı depremde yıkılma durumu söz konusu” dedi.
28.03.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete tepki: Koltuk uğruna bölücülerle görüştüler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete tepki: Koltuk uğruna bölücülerle görüştüler Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş’ta iftar programında konuştu. Erdoğan, "Özellikle ana muhalefetteki ve yanındakiler bunlarla aynı masaya oturup aynı masa etrafında hala ülkemizin geleceğini karartma gayelerini 14 Mayıs'ta hep birlikte boşa çıkaracağız. Koltuk uğruna bölücülerle görüştüler. Bu kabul edilemez görüntülerin ülke ve millet düşmanlarına nasıl cesaret verdiğini hep birlikte takip ediyoruz. Bölücü örgütün uzantılarının kapısında nöbet tutması, Edirne'de nöbet tutması sizleri karamsarlığa sürüklenmesin. Türkiye bu oyunları bozacak güce sahiptir." dedi.
23.03.2023 Gündem
Kahramanmaraş'taki depremden ilk görüntüler
Kahramanmaraş'taki depremden ilk görüntüler Kahramanmaraş’ta 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Doğu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesi'nde birçok il depremle sallandı. Deprem bölgesinden ilk görüntüler geldi.
6.02.2023 Vatan TV
İstanbul'da vapur seferleri durduruldu
İstanbul'da vapur seferleri durduruldu İstanbul’da lodos nedeniyle şehir hatları iptal edildi. Maltepe-Adalar, Bostancı-Karaköy-Kabataş ve Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş seferlerinin hava muhalefeti (lodos) dolayısıyla yapılamadığı belirtildi.
2.02.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki güneydoğu anadolu bölgesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.