Guinness Rekorlar Kitabı

Guinness Rekorlar Kitabı

Son dakika Guinness rekorlar kitabı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Guinness rekorlar kitabı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Guinness rekorlar kitabı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Guinness Rekorlar Kitabı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan guinness rekorlar kitabı gelişmeleri de dahil olmak üzere 434 guinness rekorlar kitabı haberi bulunmuştur. Tüm guinness rekorlar kitabı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dünyanın en uzun boylu kadını! Oyunu kullandı
Dünyanın en uzun boylu kadını! Oyunu kullandı Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Dünyanın en uzun boylu kadını olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Rumeysa Gelgi, 31 Mart Yerel Seçimleri için oyunu kullandı. Gelgi,"Muhtar adayını seçememiş oldum seyyar sandık sebebiyle ama benim için de sürpriz oldu" dedi.
31.03.2024 Gündem
Türkiye bisiklette dünya rekoru kırdı! Bakan Bak: Herkesi hareket etmeye davet ediyoruz
Türkiye bisiklette dünya rekoru kırdı! Bakan Bak: Herkesi hareket etmeye davet ediyoruz Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’ın 2024 yılını Hareketlilik Yılı ilan etmesinin ardından Türkiye’nin 81 ilinde etkinlikler düzenleyen Herkes İçin Spor Federasyonu, İstanbul’da gerçekleştirdiği etkinlikle Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. 2024 Hareketlilik Yılı kapsamında, Beykoz Spor Ormanı'nda 1653 bisikletle "Dünyanın En Uzun Bisiklet Hattı" oluşturuldu. Bakan Bak’ın da katıldığı etkinlikte kırılan rekorla Guinness Rekorlar Kitabı'na girildi.
9.03.2024 Diğer Sporlar
LEGO parçalarından yapılmış dünyanın en büyük bayrağı Türk bayrağı oldu
LEGO parçalarından yapılmış dünyanın en büyük bayrağı Türk bayrağı oldu Cumhuriyet’in 100. yılında legolardan yapılan en büyük bayrak unvanı, Türk bayrağının oldu. 350 bine yakın lego parçasından yapılan Türk bayrağı 4 metre 40 santimetre genişlik ile 7 metre 34 santimetre uzunluk ölçüsüyle dünyanın en büyük lego bayrağı unvanını aldı.
28.10.2023 Yaşam
Çamaş Kanyonu Guinness yolcusu
Çamaş Kanyonu Guinness yolcusu Ordu’nun Çamaş ilçesinde bulunan Çamaş Kanyonu, eşsiz doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Türkiye'nin en uzun kanyonlarından olan Çamaş Kanyonu, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hazırlanıyor.
14.10.2023 Yaşam
'Dünyanın en uzun boylu kadını' oyunu evinde kullandı
'Dünyanın en uzun boylu kadını' oyunu evinde kullandı "Dünyanın en uzun boylu kadını" olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Rumeysa Gelgi, oyunu evinde kullandı.
28.05.2023 Gündem
81 ilden seçim manzaraları! Tüm Türkiye sandık başında
81 ilden seçim manzaraları! Tüm Türkiye sandık başında Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oy verme işlemi, Türkiye genelinde saat 08.00 itibarıyla başladı. 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ilde yıkıma yol açan depremden etkilenen illerde oy verme işlemine seçmenlerin ilgisi yoğun oldu. Karabük'te yaşayan dünyanın en uzun boylu kadını olan weaver sendromu hastası Rumeysa Gelgi (26) ise, oyunu evine getirilen seyyar sandıkta kullandı.
14.05.2023 Gündem
Dünyanın en uzun boylu kadını, oyunu evinde kullandı
Dünyanın en uzun boylu kadını, oyunu evinde kullandı Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yaşayan dünyanın en uzun boylu kadını olan weaver sendromu hastası Rumeysa Gelgi (26), oyunu evine getirilen seyyar sandıkta kullandı.
14.05.2023 Yaşam
Dünyanın en kısa erkeği! Akıllı telefon taşıyamıyor, işte nedeni...
Dünyanın en kısa erkeği! Akıllı telefon taşıyamıyor, işte nedeni... Guinness Rekorlar Kitabı'na yeni bir isim katıldı. 20 yaşındaki İran vatandaşı Afshin Esmaeil Ghaderzadeh boy uzunluğuyla dünyanın en kısa yetişkin erkeği oldu. Sadece 6.5 kilo ağırlığında olan Afshin, "Dünyadaki en uzun adamın kim olduğunu biliyorum . Avuçlarına sığabilirim” dedi. Öte yandan Afshin'in dikkat çeken özelliği görenleri şaşkına uğratıyor. İşte detaylar...
17.12.2022 Dünya
Cumhuriyetimiz 99 yaşında! 100’üncü yıla 1 kala muhteşem coşku
Cumhuriyetimiz 99 yaşında! 100’üncü yıla 1 kala muhteşem coşku Türkiye, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yokluklardan çıkardığı mucizenin adı olan Cumhuriyet’in 99’uncu yıl gururunu yaşıyor. Cumhuriyet coşkusu 100’üncü yıla 1 kala, dün başlayan kutlamalarla yurdun dört bir yanına yayıldı.
29.10.2022 Gündem
Uyurken gözünde unuttu! Operasyonla 23 adet çıkardılar: 'Adeta bir zincir gibi'
Uyurken gözünde unuttu! Operasyonla 23 adet çıkardılar: 'Adeta bir zincir gibi' ABD'nin California eyaletinde bir hastanın gözünden uyumadan önce çıkarmayı unuttuğu 23 kontakt lens çıkarıldı.
18.10.2022 Dünya
Dünyanın en yaşlı insanı kaç yaşında öldü? Kane Tanaka öldü mü, kaç yaşında, kimdir?
Dünyanın en yaşlı insanı kaç yaşında öldü? Kane Tanaka öldü mü, kaç yaşında, kimdir? Dünyanın en yaşlı insanı olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Japon Kane Tanaka hayatını kaybetti. Peki, Dünyanın en yaşlı insanı kaç yaşında öldü? Kane Tanaka kimdir?
25.04.2022 Dünya
84 yıldır aynı iş yerinde çalışarak rekora imza attı! 'Sırf çalıştığını söylemek için bir iş yapılmaz'
84 yıldır aynı iş yerinde çalışarak rekora imza attı! 'Sırf çalıştığını söylemek için bir iş yapılmaz' Brezilya'da 100 yaşındaki bir adam, aynı şirkette en uzun süre çalışan insan unvanına erişerek Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Aynı şirkette 84 yıl çalışarak rekora imza atan Walter Orthmann, gençlere tavsiyelerde de bulundu.
22.04.2022 Dünya
Jada Smith kimdir? Will Smith’in eşi Jada Smith’in hastalığı ne, kanser mi?
Jada Smith kimdir? Will Smith’in eşi Jada Smith’in hastalığı ne, kanser mi? Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından 1929'dan bu yana verilen Oscar Ödülleri, bu yıl 94. kez sahiplerini buldu. Ödül töreni pandemi öncesinde olduğu bu yıl geniş bir katılımla düzenlendi. Törene, ünlü oyuncu Will Smith'in sunucu Chris Rock'a tokat atması damga vurdu. Will Smith'in eşi Jada Pinkett Smith kimdir, Jada Smith’in hastalığı ne? Jada Pinkett Smith kanser mi?
29.03.2022 Televizyon
Guinness Rekorlar Kitabı'na giren rekor sponsorluk anlaşması!
Guinness Rekorlar Kitabı'na giren rekor sponsorluk anlaşması! Galatasaray ile Enerjisa Enerji arasında sponsorluk anlaşması gerçekleşti. Törende sarı-kırmızılıların resmi olarak Guinness Rekorlar kitabına girdiği açıklandı. Anlaşmanın Galatasaray'a kazandıracağı dev rakam belli oldu.
22.03.2022 Galatasaray
Dünyanın en büyük robotik yarışmasına katılacak gençlere tebrik
Dünyanın en büyük robotik yarışmasına katılacak gençlere tebrik Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, VEX Robotik Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecek Atakum Bilim ve Sanat Merkezi Robotik Takımlarını tebrik etti.
18.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Dünyanın en yaşlı insanı kim, 399 yaşında bir Türk mü? Kane Tanaka kimdir?
Dünyanın en yaşlı insanı kim, 399 yaşında bir Türk mü? Kane Tanaka kimdir? Dünyanın en yaşlı insanı olarak 399 yaşında bir Türk olduğu iddia ediliyor. 399 yaşında ve Türk olduğu iddia edilen ve rekor kıran video sosyal medyada kısa sürede gündem yarattı. Söz konusu videonun ardından kullanıcılar 2’ye bölündü; kimi 300 yaşına kadar yaşamanın mümkün olmadığını söylerken kimileri de videodaki görüntüye inanmayı tercih etti. Peki, Dünyanın en yaşlı insanı kim, 399 yaşında bir Türk mü? Kane Tanaka kimdir?
21.02.2022 Dünya
Dünyanın en uzun kadını Rümeysa Gelgi, Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi
Dünyanın en uzun kadını Rümeysa Gelgi, Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi 2014 yılında en uzun genç kadın unvanını alan Rümeysa Gelgi, Guinness Rekorlar Kitabı’na dünyanın en uzun boylu kadını olarak girdi. Gelgi’nin boyu 2 metre 15 santimetre olarak ölçüldü.
13.10.2021 Yaşam
Eritreli Natabay Tinsiew 127 yaşında hayatını kaybetti
Eritreli Natabay Tinsiew 127 yaşında hayatını kaybetti Dünyanın en yaşlı insanlarından biri olan Eritreli Natabay Tinsiew, 127 yaşında hayatını kaybetti.
29.09.2021 Dünya
Amy Winehouse neden öldü? Amy Winehouse hayatı hakkında merak edilenler!
Amy Winehouse neden öldü? Amy Winehouse hayatı hakkında merak edilenler! Soul ve caz müziğin kraliçesi Amy Winehouse'un ölüm yıldönümünde anılıyor. Aramızdan ayrılışının 10. yılında pek çok kişi Amy Winehouse'un hayatını merak ediyor. Hala en büyülü seslerden biri kabul edilen Amy Winehouse, "Back To Black" albümü dünyada en çok dinlenen albümler arasında yer alıyor. Peki, Amy Winehouse neden öldü? Amy Winehouse ölüm nedeni ne? Amy Winehouse kaç yaşında öldü? Amy Winehouse hayatı, albümleri ve şarkıları!
24.07.2021 Kültür Sanat
Dünyanın en büyük tavşanı kaçırıldı! Bulana 11 bin TL'lik ödül
Dünyanın en büyük tavşanı kaçırıldı! Bulana 11 bin TL'lik ödül İngiltere’nin Worcestershire bölgesinde Guinness Rekorlar Kitabı’na ‘Dünyanın en büyük tavşanı’ olarak giren ‘Darius’ adlı tavşan, kaçırıldı.
13.04.2021 Dünya
ABD'li rekortmen Ayanna Williams 30 yıl sonra tırnaklarını kesti
ABD'li rekortmen Ayanna Williams 30 yıl sonra tırnaklarını kesti Dünyanın en uzun tırnaklara sahip unvanını 2017'de elde eden Ayanna Williams, 30 yıl sonra tırnaklarını kestirdi. Williams 7 metre 33 cm uzunluğundaki tırnaklarının bakımı için 20 saat manikür yaptırıyordu.
8.04.2021 Dünya
Balın kilosu 96 bin lira! Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi
Balın kilosu 96 bin lira! Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi Türkiye’de arı kolonilerinden uzakta ve deniz seviyesinden 2 bin 500 metre yükseklikteki mağaradan çıkarılan kantaron balı, kilosu 10 bin Euro ile ( 96 bin TL) ile ‘dünyanın en pahalı balı’ olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.
28.03.2021 Yaşam
Dünyanın en büyük tuval resmi! 7 ay sürdü, 62 milyon dolara satıldı
Dünyanın en büyük tuval resmi! 7 ay sürdü, 62 milyon dolara satıldı İngiliz ressam Sasha Jafri tarafından çizilen dünyanın en büyük tuval resmi, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde 62 milyon dolara (493 milyon 513 bin TL) satıldı.
24.03.2021 Yaşam
Adını Guinnes'e yazdırdı! Sıcak lav gölünü boydan boya böyle geçti...
Adını Guinnes'e yazdırdı! Sıcak lav gölünü boydan boya böyle geçti... Brezilyalı Karina Oliani, Etiyopya'nın Afar kentindeki sıcak volkanik lav gölü Erta Ale'nin üzerine gerilmiş ipe asılan askıyla sıcak lav gölünü boydan boya geçerek Guinnes Rekorlar Kitabı'na girdi.
11.03.2021 Dünya
Taycan, Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi
Taycan, Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi Porsche’nin tamamen elektrikli ilk spor otomobili Taycan, 42 kilometre kesintisiz drift yaparak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazandı.
26.11.2020 Otomobil

Benzer Haber Etiketleri

Guinness Rekorlar Kitabı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki guinness rekorlar kitabı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.