Guatr

Guatr

Son dakika guatr haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan guatr ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını guatr haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Guatr

haberleri sayfasında son dakika yaşanan guatr gelişmeleri de dahil olmak üzere 208 guatr haberi bulunmuştur. Tüm guatr haberleri aşağıda listelenmiştir.
Necef Taşı Özellikleri Nelerdir? Necef Taşının En Bilinen Faydaları...
Necef Taşı Özellikleri Nelerdir? Necef Taşının En Bilinen Faydaları... Necef taşı kuvars grubundaki taşların daha şeffaf hali olarak karşımıza çıkar. Parlak bir görünüme sahip olan necef taşı farklı renklerde olabildiği gibi renksiz de olabilmektedir.
2.02.2024 Yaşam
Kehribar Taşı Özellikleri Nelerdir? Kehribar Taşının En Bilinen Faydaları...
Kehribar Taşı Özellikleri Nelerdir? Kehribar Taşının En Bilinen Faydaları... Kehribar taşı, çamgiller ailesine mensup olan pinus succinifera ağacının reçinelerinden ortaya çıkan bir taştır. Reçinelerin fosil haline gelmesi ile ortaya kehribar taşı çıkmaktadır.
31.01.2024 Yaşam
Güneş Lekesi Nasıl Geçer? Güneş Lekesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Güneş Lekesi Nasıl Geçer? Güneş Lekesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Güneş lekesi, güneşin cilt üzerindeki yan etkilerinden biri olarak kendini göstermektedir. Düzenli cilt bakımları ve zararlı güneş ışınlarından korunarak, güneş lekelerinden kurtulmak mümkün olmaktadır.
2.01.2024 Sağlık
Doktordan korktuğu için 50 yıl böyle yaşadı! Ameliyat sonrası sözleri şaşırttı
Doktordan korktuğu için 50 yıl böyle yaşadı! Ameliyat sonrası sözleri şaşırttı Boynun ön alt kısmında büyük bir şişliğin oluşmasına rağmen doktorlardan korktuğu için 50 yıldır hastanenin kapısından geçmeyen 67 yaşındaki kadının boynunda oluşan 2 kiloluk guatrı ameliyatla alındı.
22.12.2023 Gündem
Soğuk havada dahi üşümüyorsanız dikkat! Vücudunuz size alarm veriyor olabilir
Soğuk havada dahi üşümüyorsanız dikkat! Vücudunuz size alarm veriyor olabilir Genç ve kadın hastalarda erkeklere göre 7 kat daha fazla görülen zehirli guatr, vücutta pek çok sistemi etkiliyor. Prof. Dr. Gökakın, hastalığın en belirgin belirtilerinden birinin sıcağa karşı düşük tolerans olduğunu söylerken, 'Bu hastalığa sahip kişiler, soğuk hava koşullarında ince tişörtlerle rahatlıkla dolaşabilirler' diyor ve müdahale edilmediği noktada ciddi komplikasyonlara sebep olacağını vurguluyor.
10.12.2023 Sağlık
Yıllarca tedavisi yok sanılıyordu! Birkaç dakika içerisinde kurtulmak mümkün
Yıllarca tedavisi yok sanılıyordu! Birkaç dakika içerisinde kurtulmak mümkün Akciğer kanseri, guatr, şah damarı veya boyun fıtığı ameliyatları, grip, hatta Covid nedeniyle kalıcı ses kısıklığı yaşanabiliyor. Tek taraflı ses teli felci ile seyreden ses kısıklığının tedavisi ise ameliyata uygun olmayan bazı hasta gruplarında sakinleştirici bile verilmeden, muayene eder gibi yapılabilen ses teli dolgusu ile mümkün. Hastalar, ses teli dolgusu ile birkaç dakika içinde seslerine kavuşuyor. Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği'nden Doç. Dr. Necati Enver, son birkaç yıldır en çok Covid sonrası yaşanan ses kayıpları nedeniyle bu işlemi uyguladıklarını kaydetti.
14.08.2023 Sağlık
Ses teli dolgusu nedir? Kalıcı ses kısıklığı nasıl tedavi ediliyor?
Ses teli dolgusu nedir? Kalıcı ses kısıklığı nasıl tedavi ediliyor? Akçiğer kanseri, guatr, şah damarı veya boyun fıtığı ameliyatları, grip, hatta Covid nedeniyle kalıcı ses kısıklığı yaşanabiliyor. Tek taraflı ses teli felci ile seyreden ses kısıklığının tedavisi ise ameliyata uygun olmayan bazı hasta gruplarında sakinleştirici bile verilmeden, muayene eder gibi yapılabilen ses teli dolgusu ile mümkün. Hastalar, ses teli dolgusu ile birkaç dakika içinde seslerine kavuşuyor. Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği'nden Doç. Dr. Necati Enver, son birkaç yıldır en çok Covid sonrası yaşanan ses kayıpları nedeniyle bu işlemi uyguladıklarını kaydetti.
14.08.2023 Haber
Yoğurt Otu Nedir? Yoğurt Otu Faydaları Nelerdir?
Yoğurt Otu Nedir? Yoğurt Otu Faydaları Nelerdir? Yoğurt otu bilimsel adı ile galium aparine olarak da bilinen bir bitkidir. Halk arasındaki isimleri içinde çoban süzgeci ve yapışkan otu isimleri vardır.
17.06.2023 Sağlık
İltihabı söküp atıyor!  Troid ve Guatr için şifa, curcumin ve ibetain deposu, 1 çay kaşığı yetiyor
İltihabı söküp atıyor! Troid ve Guatr için şifa, curcumin ve ibetain deposu, 1 çay kaşığı yetiyor Sağlığa sağlık katıyor. Vücuttaki iltihabı tamamen temizliyor! eklem iltihabında oldukça etkili. Vücudun savunma mekanizmalarından biri olan ilthap; bakteri, virüs ve çevresel etmenlere bağlı olarak vücuda alşınan kimyasal maddelerden dolayı oluşabilir. İltihap, tedavi edilmediğinde ve önemsenmediğinde vücuda ciddi hasarlar bırakarak kronik hastalıklara zemin hazırlar. Uzmanların açıklamalarına göre, bazı besinler vücuttaki iltihabı adeta söküp atıyor. Peki, hangi besinler iltihabı bitiriyor? İşte iltihap bitiren besinler...
2.06.2022 Sağlık
Boyunda şişlik ve kalınlaşma guatr belirtisi olabilir! Guatr hastaları nasıl beslenmeli?
Boyunda şişlik ve kalınlaşma guatr belirtisi olabilir! Guatr hastaları nasıl beslenmeli? Alınan gıdalardaki iyot eksikliğinin veya emilimin bozulmasının guatra yol açabileceğini ifade eden Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. A. Murat Koca, guatrın önlenmesinde beslenmede iyotun dengeli alınması gerektiğini vurguladı. İyot eksikliği olan kişilerin karalahana, lahana, soya, karnabahar gibi gıdalardan kaçınması gerektiğini kaydeden Koca, “İyot eksikliğine iyi gelen deniz ürünleri, yoğurt, yumurta, patates ve muz gibi gıdaları da tüketmelidir.” tavsiyesinde bulundu. Koca, guatrın belirtilerini boyunda şişlik ve boyunda kalınlaşma, baskı hissi ve hassasiyet, yutmada zorlanma ve takılma hissi, nefes almada güçlük ve öksürme, hırıltı sesi ve kolları yukarı kaldırınca başın dönmesi şeklinde sıraladı.
27.05.2022 Sağlık
Bağışıklılığı güçlendiriyor! Sinire iyi geliyor! Şifa deposu
Bağışıklılığı güçlendiriyor! Sinire iyi geliyor! Şifa deposu Ege’de yüzyıllardır süre gelen ot toplama ve yemeklerini yapma geleneği, günümüzde sıradan bir bahar etkinliği olmaktan çıkarak festivallere dönüştü. 300’e varan çeşidiyle doğanın Ege Bölgesine sunduğu en büyük armağanlarından olan otların sayısız faydasına dikkat çeken Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Eylem Ezgi Fadıloğlu, otların nasıl tüketilmesi gerektiğini anlattı.
14.03.2022 Sağlık
Zeka geriliğine neden oluyor! Troid eksikliği, düşük, guatr, büyüme geriliği...
Zeka geriliğine neden oluyor! Troid eksikliği, düşük, guatr, büyüme geriliği... Küresel bir sağlık meselesi haline gelen iyot eksikliğinin zeka geriliğine sebep olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Filiz Çalışkan, Dünya nüfusunun üçte birinin iyot eksikliği bulunduğunu belirtti.
27.01.2022 Sağlık
Tiroid kanseri dediler paratiroid adenomu çıktı!
Tiroid kanseri dediler paratiroid adenomu çıktı! İstanbul’da yaşayan Metin Doğan, vücudunda yaygın ağrılar olması üzerine hastaneye başvurdu. Yapılan ilk tetkikler sonucunda tiroid kanseri tanısı konuldu. Kanser tanısı konulunca yıkılan Metin Doğan başka bir hastane ve hekime başvurduğunda kanser olmadığını, paratiroid adenomu olduğunu öğrenince rahat bir nefes aldı.
8.01.2022 Sağlık
İltihabı tamamen bitiriyor, ağrıları kesiyor! Hepsi birer vitamin hazinesi...
İltihabı tamamen bitiriyor, ağrıları kesiyor! Hepsi birer vitamin hazinesi... İltihapları kökten kurutuyor, adeta bir vitamin hazinesi. Mineral bakımından da son derece zengin olan bu besin; bol miktarda A, B12, C vitamini, sodyum iyot, magnezyum, demir ve lif içeriyor. Metabolizmanın hızlanmasına yardımcı oluyor, düzenli bir şekilde tüketildiğinde kalıcı zayıflama sağlıyor. Guatr rahatsızlığına da iyi geliyor, zengin bir betain kaynağı olarak biliniyor. Ispanak sevmeyen çocuklara alternatif olarak verilmesini tavsiye ediliyor. İltihapları kurutmada hepsi birer şifacı olan bu besinler ağrı kesici özelliği de görüyor. Antioksidanlar çok zengin, düzenli kullanım ile eklem romatizmaya bağlı ağrıları azaltıyor. Hap gibi yutabilir ya da direk almak yerine yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
10.12.2021 Sağlık
Sadece beslenmeyle o sorun çözülüyor!
Sadece beslenmeyle o sorun çözülüyor! Dünya üzerinde iyot eksikliği problemi yaşayan 30 milyon insan olduğunu ve bu durumun beslenmeyle doğrudan ilişkili olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı ve Fitoterapist Prof. Dr. Murat Hakan Terekeci, “İyot eksikliğinin önlenmesi için beslenmeye dikkat edilmesi gereklidir. Brokoli, turp, şalgam, kara lahana, ıspanak, soya fasulyesi, karnabahar gibi besinleri iyot eksikliği olan bireyler kullanmamalıdır. Balık, taze meyve ve sebze, deniz yosunu ve süt ve süt ürünleri ise iyot bakımından zengin gıdalardır” dedi.
3.12.2021 Sağlık
Tavşanlar ne yer, ne ile beslenir? Tavşanlar en çok neyi sever?
Tavşanlar ne yer, ne ile beslenir? Tavşanlar en çok neyi sever? Tavşanlar da bütün canlılar gibi beslenme ihtiyacı duyarlar. Otçul hayvan türü olan tavşan, her sebze ve yeşilliği yiyebiliyor. Peki, Tavşanlar ne yer, ne ile beslenir? Tavşanlar en çok neyi sever? İşte detaylar…
26.11.2021 Gündem
İyot eksikliği zeka geriliğine neden olabilir
İyot eksikliği zeka geriliğine neden olabilir 21 Ekim Küresel İyot Eksikliği gününde İyot tüketiminin önemi hakkında bilgiler veren Endokrinoloji uzmanı Dr. Cafer Kaya, yeterli iyot alımının çocukların zeka gelişimi açısından önemli olduğunu vurguladı. Kaya, Dünyada iyot eksikliği nedeniyle yeterli seviyede zeka gelişimini tamamlamamış yaklaşık 30 milyon çocuk olduğunun altını çizdi.
21.10.2021 Sağlık
Çarpıntı ihmale gelmez!
Çarpıntı ihmale gelmez! Atriyal fibrilasyon denilen ritm bozukluğunun kalp içerisinde pıhtı oluşturabildiğini ve bu pıhtının beyine atarak felce sebep olabildiğini belirten Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak, çarpıntı yaşayan hastalara uyarılarda bulundu.
19.10.2021 Sağlık
Türk doktor parotis cerrahisindeki buluşu ile tıp literatürüne girdi
Türk doktor parotis cerrahisindeki buluşu ile tıp literatürüne girdi Dicle Üniversitesi (DÜ) Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferit Akıl, tükürük bezi (parotis) cerrahisindeki buluşu ile tıp literatürüne geçti. Soy isminin verildiği 'Akil Groove' isimli buluş ile tükürük bezi ameliyatlarında yüz sinirinin bulunması ve korunması sağlanıyor. Doç. Dr. Akıl'ın buluşu, dünyada kabul edilmiş önemli tıp dergilerinden biri olarak kabul edilen European Review for Medical and Pharmacological Sciences dergisinde yayımlandı.
1.10.2021 Sağlık
Tiroid kanserinin görülme sıklığı yüzde 185 arttı
Tiroid kanserinin görülme sıklığı yüzde 185 arttı Saygın uluslararası tıp dergilerinden JAMA’da yayınlanan yeni bir çalışma, tiroid kanserinin görülme sıklığının dünyada yüzde 185 arttığını gösterdi. 195 ülkenin bulunduğu çalışmada Türkiye de yer alıyor. Çalışmanın bir diğer önemli sonucu, dünyada tiroid kanserine bağlı ölüm oranları artarken Türkiye’de bu oranın azalıyor olması.
30.09.2021 Sağlık
Graves hastalığı belirtileri nelerdir?
Graves hastalığı belirtileri nelerdir? Tiroitlerin fazla çalışmasına bağlı olarak ortaya çıkan bir hastalıktır. Tedavisi için ise uygulanabilecek olan çeşitli yöntemlerin olduğu bilinmektedir. Kanda bulunan tiroid hormonlarının seviyesini düşürmek için kullanılan ilaçlar tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır.
16.02.2022 Sağlık
Tiroit hastalıkları hakkında bilinmesi gereken her şey
Tiroit hastalıkları hakkında bilinmesi gereken her şey Kilo verememe, halsizlik, depresyon ve aşırı uyku… Birbiriyle ilgisiz gibi görünen bu sağlık sorunlarının ortak noktası, boynumuzda bulunan, 25-40 gram ağırlığında ve bir kelebek görünümünde olan tiroit bezi… Bu bezden salgılanan hormonlar; nefes alış verişinden kalp hızına, merkezi sinir sisteminden kas gücüne, vücut ısısı ve kolesterol seviyelerine kadar birçok hayati fonksiyonu düzenliyor. Ancak tiroit hastalıklarıyla ilgili yaşanan kavram karmaşasından dolayı her şikayetin tiroit fonksiyonlarına bağlandığına dikkat çeken İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Deniz Şimşek, “Kimi hasta gereğinden fazla tetkik yaptırıyor, kimisi ise takip edilmesi gerektiği halde kontrole gitmiyor. Oysa tiroit bezlerinin az ya da çok çalıştığı durumların zamanında tespiti ile çok ciddi sağlık sorunlarının önüne geçmek mümkün” diyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Deniz Şimşek, tiroit hastalıkları hakkında önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
30.08.2021 Sağlık
Tiroid nodüllerine ameliyatsız çözüm!
Tiroid nodüllerine ameliyatsız çözüm! Tiroid nodülleri, başta kadınlar olmak üzere toplumun yüzde 40’ının muzdarip olduğu bir sağlık sorunu. Çoğunlukla iyi huylu olsalar da kansere dönüşme riski bulunan bu nodüllerin geç kalınmadan tedavi edilmesi gerektiğini söyleyen Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Arif Ender Yılmaz, “Tiroid nodülleri ve guatr tedavisi ameliyatsız bir yöntem olan mikrodalga ablasyonla mümkün” dedi.
22.08.2021 Sağlık
Tiroiddeki iyi huylu tümörler yakılarak yok edilebiliyor
Tiroiddeki iyi huylu tümörler yakılarak yok edilebiliyor Tiroid nodüllerinin başta kadınlar olmak üzere toplumun yüzde 40’ının muzdarip olduğu bir sağlık sorunu olduğunu ve çoğunlukla iyi huylu olsalar da kansere dönüşme riski bulunan bu nodüllerin geç kalınmadan tedavi edilmesi gerektiğini söyleyen Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Arif Ender Yılmaz, “Tiroid nodülleri ve guatr tedavisi ameliyatsız bir yöntem olan mikrodalga ablasyonla mümkün” dedi.
19.08.2021 Sağlık
Gebelikte tiroid bebeğin beyin gelişimini olumsuz etkileyebilir
Gebelikte tiroid bebeğin beyin gelişimini olumsuz etkileyebilir Gebelik döneminde yaşanan biz dizi fizyolojik ve hormonal değişikliklerin tiroid hormonlarını da etkilediğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Melis Koçer Yazıcı, “Gebelikte yaşanan tiroid hastalıklarının hem annenin hem de bebeğin sağlığı açısından yakından takip edilmesi gerekiyor” dedi. Tedavi edilmeyen şiddetli hipotroidin bebeğin beyin gelişimini de etkileyebildiğini söyleyen Yazıcı, konjenital hipotiroidizmin de hemen fark edilmez ve tedavi edilmezse çocukta ciddi bilişsel ve gelişimsel anormalliklere neden olabileceğini kaydetti.
9.08.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Guatr ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki guatr haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.