Gemi Adamı

Gemi Adamı

Son dakika Gemi adamı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Gemi adamı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Gemi adamı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gemi Adamı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gemi adamı gelişmeleri de dahil olmak üzere 169 gemi adamı haberi bulunmuştur. Tüm gemi adamı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı başvuru şartları: Tarım Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Tarım Bakanlığı personel alımı ne zaman?
Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı başvuru şartları: Tarım Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Tarım Bakanlığı personel alımı ne zaman? Tarım ve Orman Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında görev yapmak üzere 2024 yılı içerisinde çeşitli branşlarda toplam 7 bin 158 personel alımı yapacak. İşte Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı 2023 ne zaman, başvuru şartları ne? Sorularının yanıtı ve Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı kontenjanları…
20.12.2023 Personel Alımı
Adalet Bakanlığı personel alımı sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak, nasıl öğrenilir? Adalet Bakanlığı personel alımı 2023 sonuç sorgulama ekranı!
Adalet Bakanlığı personel alımı sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak, nasıl öğrenilir? Adalet Bakanlığı personel alımı 2023 sonuç sorgulama ekranı! Adalet Bakanlığı 22 bin 43 personel alımı başvuruları 11 Mayıs’ta sona erdi. Başvuruların sona ermesinin ardından 2 hafta sona ererken gözler personel alımı sonuçlarına çevrildi. İnfaz koruma memuru, zabıt katibi, mübaşir, koruma ve güvenlik görevlisi alımı için merakla sonuçlar bekleniyor. Peki, Adalet Bakanlığı 22 bin 43 personel alımı sonuçları açıklandı mı? İşte, Adalet Bakanlığı personel alımı sonuç sorgulama ekranı…
26.05.2023 Personel Alımı
MSB duyurdu!  3 gemi daha harekete geçti
MSB duyurdu! 3 gemi daha harekete geçti MSB tarafından yapılan açıklamada, "Tahıl sevkiyatı planlandığı gibi devam ediyor. Bugün sabah itibarıyla Ukrayna limanlarından 3 gemi daha tahıl yüklü olarak hareket etti." denildi.
29.08.2022 Gündem
Ödemelerin bankalar ya da PTT aracılığı ile yapılması zorunlu! Çalışan- işveren yüz binleri kapsayan karar, 7.097 TL...
Ödemelerin bankalar ya da PTT aracılığı ile yapılması zorunlu! Çalışan- işveren yüz binleri kapsayan karar, 7.097 TL... Çalışan- işveren yüz binlerce kişiyi kapsıyor. Bankalar aracılığı ile ödenmesi zorunlu. Eğer uyulmazsa para cezası var, 429 liradan 7.097 liraya kadar çıkabiliyor. 5 kişiden fazla işçi çalıştıran işverenlerin işçilerin ücretini banka aracılığıyla yapması gerekiyor. Konuya ilişkin Yargıtay kararı da bulunuyor. Buna göre, ücretin ödenmediği veya eksik ödendiği iddiasıyla açılan davalarda ücretin ödendiğini ispat yükü işverende bulunuyor. İşveren ödeme yaptığı zaman, ödeme amacını da mutlaka dekontun açıklama bölümüne yazması gerekiyor. İşvereni bekleyen diğer sorun ise ücretlerin ödendiğini eğer kanıtlayamazsa tekrar ödeme yapması gerekiyor.
Ege Üniversitesi en az lise mezunu personel alımı yapacak! İşte sözleşmeli personel alımı başvuru şartları!
Ege Üniversitesi en az lise mezunu personel alımı yapacak! İşte sözleşmeli personel alımı başvuru şartları! Ege Üniversitesi sözleşmeli personel alacak! İlan Resmi Gazete’de yayımlandı. İlan göre, Ege Üniversitesi birimlerinde istihdam edilmek üzere, büro personeli, gemi adamı, kütüphaneci, koruma ve güvenlik görevlisi ile tekniker alacak. Peki, Ege Üniversitesi personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Ege Üniversitesi sözleşmeli personel alımı başvuru şartları!
20.07.2022 Personel Alımı
Çukurova Üniversitesi 139 sürekli işçi ve sözleşmeli personel alacak! İşte başvuru şartları!
Çukurova Üniversitesi 139 sürekli işçi ve sözleşmeli personel alacak! İşte başvuru şartları! Çukurova Üniversitesi duyurdu! 40 sürekli işçi ve 99 sürekli sözleşmeli personel alacak! İlanlar yayınlandı. Sürekli işçi alımı İŞKUR üzerinden yapılacak. Sözleşmeli personel alımına ise üniversitenin internet sitesi üzerinden başvuru yapılabilecek. Peki, Çukurova Üniversitesi personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Çukurova Üniversitesi sürekli işçi alımı başvuru şartları ne? Çukurova Üniversitesi hastanesi personel alımı şartları ve başvuru ekranı!
20.07.2022 Personel Alımı
Bakan Karaismailoğlu: Karadeniz, Avrasya'nın ticaret gölü olacak
Bakan Karaismailoğlu: Karadeniz, Avrasya'nın ticaret gölü olacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Karadeniz, önümüzdeki on yıllarda Avrasya'nın ticaret gölü olacak. Karadeniz'de hakimiyet yarışının kazananı olmak herkesten çok bize yakışacak” dedi.
12.05.2022 Siyaset
Tazminat hakkı ile ilgili flaş detay! Ödenmesi zorunlu, istifa eden ya da işten çıkarılan çalışan...
Tazminat hakkı ile ilgili flaş detay! Ödenmesi zorunlu, istifa eden ya da işten çıkarılan çalışan... İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor. Çalışma hayatında olan ve belirsiz iş sözleşmesi ile çalışan herkes için geçerli. Belirsiz iş sözleşmesi belli bir süre sınırı bulunmayan iş sözleşmelerini kapsıyor. Özel sektör çalışanlarının büyük kısmı belirsiz iş sözleşmesi ile işe alınıyor. Herhangi bir nedenle işten çıkarılacak olan çalışana, yeni bir iş araması için bir süre tanınıyor. İhbar süresi sonrası iş sözleşmesi feshediliyor. Eğer işveren ihbar süresi dolmadan bir kişiyi hemen işten çıkarıyorsa ihbar tazminatı ödemek zorunda. Ancak burada önemli bir detay dikkatlerden kaçıyor. Aynı şekilde işçi de kendi isteği ile işten çıkarken işverenin yeni bir personel araması için belli bir süre tanıması gerekiyor. İhbar süresinden önce işten ayrılan çalışan da işverene ihbar tazminatı ödemek zorunda kalıyor. İhbar süresi çalışma yılına ve sektörlere göre farklılık gösteriyor.
14.03.2022 Çalışan Hakları
Bu kadınların çocukları bile laboratuvarlarda büyüdü
Bu kadınların çocukları bile laboratuvarlarda büyüdü Hayatlarının her anında fedakarlık yaparak kendilerini bileme adayan ve Türkiye’nin bir adım ileriye gidebilmesi için gece gündüz çalışan kadın bilim insanları, başarılarıyla göğüs kabartıyor.
8.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Ceza ve Tevkifevleri personel alımı yapacak! 324 personel alımı başvuru tarihi ve şartları!
Ceza ve Tevkifevleri personel alımı yapacak! 324 personel alımı başvuru tarihi ve şartları! Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 324 kadrolu personel alacak. İşte Ceza ve Ttevkifevleri personel alımı başvuru tarihi ve şartları…
31.12.2021 Personel Alımı
Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı 2021 başvuru nasıl yapılır, 2021 şartları nelerdir?
Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı 2021 başvuru nasıl yapılır, 2021 şartları nelerdir? Tarım ve Orman Bakanlığı, çeşitli birimlerde istihdam edilmek ve belirsiz süreli iş sözleşmesiyle çalıştırılmak üzere 118 işçi istihdam edecek. Peki, Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı 2021 başvuru nasıl yapılır?
20.09.2021 Personel Alımı
Ticaret Bakanlığı, yer değiştirmeye tabi personelinin atama esaslarını  düzenledi
Ticaret Bakanlığı, yer değiştirmeye tabi personelinin atama esaslarını düzenledi Herhangi bir nedenle görev yaptığı zorunlu hizmet bölgesindeki hizmet süresini tamamlamadan hizmet biriminden ayrılan personelin kalan zorunlu hizmet süresinin hesaplanmasında, çalışılan hizmet biriminde geçen süreler o hizmet birimi için belirlenen zorunlu hizmet süresine yüzdelik olarak oranlanacak. Bu oranların toplamı yüzde 100'e ulaştığında personel zorunlu hizmet süresini tamamlamış sayılacak. Bölge müdür yardımcısı, gümrük müdürü, gümrük muhafaza kaçakçılık ve istihbarat müdürü, şube müdürü, bölge amiri, şef, muayene memuru, muhafaza memuru, memur, tasfiye işletme müdürü, işletme müdür yardımcısı, şef, memur, ambar memuru ve benzeri bazı unvanlar için hizmet puanı hesaplanacak.
11.05.2021 Memur
Yazı gönderildi, süre 30 Haziran'a uzatıldı! Onaya gerek yok...
Yazı gönderildi, süre 30 Haziran'a uzatıldı! Onaya gerek yok... On binlerce kişiyi yakından ilgilendiriyor. Süre 30 Haziran'a kadar uzatıldı. Yazı gönderildi, herhangi bir onaya da ihtiyaç yok. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından denizcilere verilen gemi adamı cüzdanı, gemi adamı yeterlik belgesi, STCW sertifikaları ve sağlık yoklama belgelerinin süresi, yurt dışında bulunan gemi adamları için 30 Haziran'a kadar uzatıldı.
24.03.2021 Ekonomi
2021 YKS kılavuzunda değişiklik! YÖK açıkladı!
2021 YKS kılavuzunda değişiklik! YÖK açıkladı! 2021 YKS kılavuzu ile ilgili flaş değişiklik... YÖK YKS kılavuzu ile ilgili yazı gönderdi. YÖK harekete geçti ve değişiklik yapılması gereken koşulları tek tek açıkladı. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), YKS kılavuzunda aranılan koşullarla ilgili bir takım yeni kararlar aldı. YÖK tarafından 'İvedi' koduyla gönderilen 2021 YKS kılavuzu koşul değişiklikleri konulu yazıda, "YKS kılavuzunda aynı isimli programlarda farklı koşulların arandığını ve bazı koşulların eğitim hakkını engellemeyecek türden anlaşılması üzerine bir takım yeni kararlar aldı." ifadelerine yer verildi. Buna göre, atamalarda bile yer almayan koşulların başvuruda istenemeyeceğini, kişilerin eğitim hakkının engellenemeyeceği ve şartların YKS kılavuzunda yer almaması gerektiğine karar veren YÖK, kılavuzda yer alan sağlık programları, denizcilik programları, özel güvenlik ve koruma görevlisi programları ile sivil havacılık ve burs koşullarında istenen şartların düzenlenmesi gerektiğini belirtti.
20.02.2021 Eğitim
Ehliyet sınavı ne zaman, ertelendi mi? Sınav kaç dk sürüyor, soru sayısı kaç, sonuçlar nereden öğreniliyor?
Ehliyet sınavı ne zaman, ertelendi mi? Sınav kaç dk sürüyor, soru sayısı kaç, sonuçlar nereden öğreniliyor? Ehliyet sınavları ertelendi mi? sorusunun yanıtı koronavirüs salgını kapsamında hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının ilan edilmesiyle merak ediliyordu. Ehliyet almak isteyenlere müjde MEB tarafından verildi. Milli Eğitim Bakanlığınca, ehliyet, gemi adamı ve pilot lisansı almak isteyenlere yönelik kurslar ile özel çeşitli kurslardan yeterli altyapıya sahip olanların, teorik dersleri uzaktan öğretim yoluyla yapabilecekleri açıklandı. Peki, ehliyet sınavı ne zaman? Ehliyet sınavı kaç dakika, kaç soru soruluyor, sonuçlar nereden öğreniliyor? İşte merak edilenler…
16.12.2020 Gündem
Hafta sonu ehliyet sınavı var mı? Ehliyet sınavları ne zaman yapılacak?
Hafta sonu ehliyet sınavı var mı? Ehliyet sınavları ne zaman yapılacak? '2021 ehliyet sınavları kalkacak mı?' sorusu internette sıkça aratılan konuların başında geliyor. Ehliyet sınavının kaldırılmasıyla ilgili herhangi bir karar veya düzenleme teklifinin gündeme gelip gelmeyeceği ise ehliyet sahibi olmak isteyenlerin merak ettiği konular arasında. Peki, Hafta sonu ehliyet sınavı var mı? Ehliyet sınavları kalkacak mı? 2021 yılı ehliyet sınavları kalkıyor mu? İşte, ehliyet sınavları ile ilgili merak edilenler...
27.11.2020 Gündem
MEB harekete geçti ve belli oldu! 5000...
MEB harekete geçti ve belli oldu! 5000... Milyonlar bekliyordu ve belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu. 81 ile yazı yollandı ve tek tek açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşım ile ara tatil sonrası yeniden başlayan uzaktan eğitimin ilk hafta programını da yayımladı. Uzaktan eğitim sürecinde EBA canlı sınıf ve alternatif uygulamaların sisteme entegrasyonuyla birlikte günlük yaklaşık 2 milyon ders yapabilme kapasitesi bulunuyor. EBA internet portalı, 1700'den fazla ders ve 40 binin üzerinde zengin, güvenilir ve etkileşimli içerikle öğrencilerin kullanımında olacak. EBA'da konu ve kazanımlarla eşleştirilmiş videolu veya etkileşimli anlatımlar, alıştırmalar, özetler, infografikler, proje dokümanları, öğretmenlere özel içerikler, 5 binden fazla kitap ve 240 binden fazla soru öğretmen ve öğrencilere sunuluyor. Merkezi sınavlara hazırlanan öğrenciler için sınav müfredatının uzaktan eğitim sürecine uyumlu hale getirilmesiyle ilgili çalışmalar sürüyor.
23.11.2020 Eğitim
TRT EBA üzerinden başlıyor! Milyonlarca öğrenci bekliyordu
TRT EBA üzerinden başlıyor! Milyonlarca öğrenci bekliyordu TRT EBA kanalları üzerinden uzaktan eğitim 23 Kasım Pazartesi günü başlayacak. Milyonlarca öğrencinin ara tatili bitti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki Kabine Toplantısı'nda, 20 Kasım 2020 Cuma'dan 4 Ocak 2021 Pazartesi'ye kadar resmi, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitim yoluyla devam edilmesi kararı alındı. Buna göre, ilkokul, ortaokul ve liseler, özel eğitim okulları ve sınıfları, meslek liselerindeki uygulamalı dersler ile özel öğretim kursları ile destekleme ve yetiştirme kursları ve takviye kurslarında da bu süreçte yüz yüze eğitim yapılmayacak.Uzaktan eğitim sürecinde haftalık ders programları, okul yönetimlerinin koordinesinde öğretmenler tarafından öğrenciler ve velilerle paylaşılacak. Okul yöneticileri ve öğretmenler, ara tatil süresince yeni dönemdeki uzaktan eğitim süreçlerini öğrencileriyle işledikleri ders konularına ve müfredat programına göre yapılandıracak. Bu süreçte eğitim öğretim, ana noktaları TRT EBA kanalları olmak üzere, canlı sınıf uygulamaları, EBA internet platformu, basılı ve dijital yardımcı kaynaklarla yürütülecek.
22.11.2020 Eğitim
Ehliyet sınavı ne zamana ertelendi? Sürücü kursları kapandı mı, teorik ve uygulamalı dersler nasıl olacak?
Ehliyet sınavı ne zamana ertelendi? Sürücü kursları kapandı mı, teorik ve uygulamalı dersler nasıl olacak? Sürücü kursları kapandı mı? Yeni tip koronavirüsü bulaş riskinin önüne geçmek, temasın önüne geçerek vaka artışını engellemek için İçişleri Bakanlığı tarağından yeni bir genelge yayımlandı. Genelgeye göre sokağa çıkma kısıtlamasının dışında, birçok kurum ve kuruluş da kapatıldı. Buna bağlı olarak sürücü kursları ve ehliyet sınavları ile ilgili merak edilenler de arttı. Kovid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler doğrultusunda, 20 Kasım-4 Ocak arasında yüz yüze eğitime ara verilmesinin ardından Bakanlık, Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında faaliyette bulunan özel çeşitli kurslar, hizmet içi eğitim merkezleri, sosyal etkinlik merkezleri, uzaktan öğretim kursları, belediyelerle yapılan eğitim iş birliği kapsamında açılan kurslarla ilgili illere yazı gönderdi. Peki, Ehliyet sınavı ne zamana ertelendi? Sürücü kursları kapandı mı? Direksiyon dersleri olmayacak mı?
21.11.2020 Gündem
Emeklilik şartları resmen değişti! Ev kadınları da yararlanacak, 2 ay sonra...
Emeklilik şartları resmen değişti! Ev kadınları da yararlanacak, 2 ay sonra... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiren düzenleme yapıldı. Emeklilik için şartları değiştiren düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Yurtdışında yaşayanların 2 bin 43 TL asgari ücretten borçlanabilmek için son 2 ayı… Yurtdışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı erkekler 18 yaşından itibaren yurtdışında sigortalı olarak çalıştıkları dönemleri borçlanılabiliyorlar. Kadınlar ise hem sigortalı çalıştıkları dönemleri hem de 18 yaşından sonra yurtdışında ev kadını olarak bulundukları süreleri borçlanabiliyor. Borçlanma ile ilgili günlük kazanç alt sınırı 98,10 TL, üst sınırı 735,75 TL olarak belirlendi. Buna göre bir günlük borçlanma alt sınırı yüzde 45 oranına göre 44,14 TL. Bu yıl yapılacak bir aylık borçlanma tutarı en az 1.324,35 TL.
11.11.2020 Emekli
YÖK'den flaş karar! Öğrencilere rapor kolaylığı...
YÖK'den flaş karar! Öğrencilere rapor kolaylığı... Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Covid-19 süreci nedeniyle 2020-2021 eğitim öğretim yılı için yükseköğretim kurumlarının sağlık raporu istenen programlarına yerleşen adayların, herhangi bir hastalığı olmadığına dair düzenlenmiş tek hekim raporu ile yerleştiği programa kayıt yaptırabilmesine karar verdi.
29.08.2020 Eğitim
Türkiye'nin kaç sondaj gemisi var? Türkiye sondaj gemileri nerede görev yapıyor? İşte Türkiye'nin gemileri
Türkiye'nin kaç sondaj gemisi var? Türkiye sondaj gemileri nerede görev yapıyor? İşte Türkiye'nin gemileri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'un Fatih sondaj gemisinin Karadeniz'de doğalgaz keşfettiğini duyurduğu açıklamasında Türkiye'nin üç sondaj ve iki sismik araştırma gemsinin tamamen Türkiye'ye ait ekipman ve personel ile çalışmalarını yürüttüğünü söyledi. Bu haberin ardından Türkiye'nin sondaj ve araştırma gemileri merak ediliyor. Peki, Türkiye'nin kaç sondaj gemisi var? Türkiye sondaj gemileri nerede görev yapıyor? İşte Türkiye'nin sondaj ve araştırma gemileri Fatih sondaj gemisi, Yavuz sondaj gemisi, Kanuni Sondaj gemisi, Barbaros Hayrettin Paşa gemisi, Oruç Reis gemisi hakkında bilgiler...
21.08.2020 Gündem
MEB ile Deniz Ticaret Odaları arasında Mesleki Eğitim İşbirliği  Protokolü imzalandı
MEB ile Deniz Ticaret Odaları arasında Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü imzalandı Milli Eğitim Bakanlığı ile İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri Deniz Ticaret Odası arasında Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü imzalandı.
6.08.2020 Eğitim
Belediyelerde görev yapanlar dikkat! Kadro ataması...
Belediyelerde görev yapanlar dikkat! Kadro ataması... Belediyede lise mezunu olarak tahsildar kadrosunda görev yapmakta olanlar ile sınavsız şef unvanlı kadroya atanması mümkün mü?
22.07.2020 Gündem
Türkiye devreye girdi! O denizciler geri dönüyor
Türkiye devreye girdi! O denizciler geri dönüyor Yelkenli tekneyle çıktıkları dünya seyahatinde zorunlu girdikleri Eritre’de 57 gün süren gözaltından Türkiye’nin girişimleri sonucu kurtulan iki denizci ticari gemiyle dönüyor.
11.07.2020 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Gemi Adamı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gemi adamı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.