Gecikme Faizi

Gecikme Faizi

Son dakika gecikme faizi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan gecikme faizi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını gecikme faizi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gecikme Faizi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gecikme faizi gelişmeleri de dahil olmak üzere 675 gecikme faizi haberi bulunmuştur. Tüm gecikme faizi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ev sahiplerini ilgilendiriyor! Son gün 1 Nisan
Ev sahiplerini ilgilendiriyor! Son gün 1 Nisan Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, beyana tabi gelirleri sadece kira, ücret, menkul sermaye iradı, diğer kazanç ve iratlardan oluşan mükelleflerin, 2023 yılı yıllık gelir vergisi beyannamelerini 1 Nisan 2024 tarihine kadar ikametgahlarının bağlı olduğu yer vergi dairesine vermelerinin gerektiği bildirildi.
27.03.2024 Ekonomi
Araba sahibi milyonları ilgilendiriyor! Faizsiz ödemek için bugün son gün
Araba sahibi milyonları ilgilendiriyor! Faizsiz ödemek için bugün son gün Araba sahibi milyonları yakından ilgilendiriyor. Bugün son gün. Ödeme yapmayanlardan faizi ile talep edilecek. 2024 yılı motorlu taşıt ödemeleri için son tarih belli oldu. 1 Ocak tarihinde başlayan ödemelerin 31 Ocak tarihine kadar yapılması gerekiyor. Ödemeler için son haftaya girilen MTV'de bu tarihten sonra gecikme faizi uygulanacak. İkinci taksit ödemeleri ise Temmuz döneminde başlayacak. MTV nedir? Kimler MTV ödemek zorunda? MTV nasıl ödenir? Yılda kaç defa ödenir? Kimler MTV'den muaf? İşte detaylar...
31.01.2024 Ekonomi
Arabası olanlar dikkat! Yarın son gün, kaçıran faizi ile ödeyecek
Arabası olanlar dikkat! Yarın son gün, kaçıran faizi ile ödeyecek Araba sahibi milyonları yakından ilgilendiriyor. Yarın son gün. Ödeme yapmayanlardan faizi ile talep edilecek. 2024 yılı motorlu taşıt ödemeleri için son tarih belli oldu. 1 Ocak tarihinde başlayan ödemelerin 31 Ocak tarihine kadar yapılması gerekiyor. Ödemeler için son haftaya girilen MTV'de bu tarihten sonra gecikme faizi uygulanacak. İkinci taksit ödemeleri ise Temmuz döneminde başlayacak. MTV nedir? Kimler MTV ödemek zorunda? MTV nasıl ödenir? Yılda kaç defa ödenir? Kimler MTV'den muaf? İşte detaylar...
30.01.2024 Ekonomi
Motorlu Taşıtlar Vergisi 2024 son ödeme tarihi! Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeme son gün ne zaman, MTV gecikme faizi ne kadar 2024? MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ (MTV) 2024 NE KADAR, KAÇ TL?
Motorlu Taşıtlar Vergisi 2024 son ödeme tarihi! Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeme son gün ne zaman, MTV gecikme faizi ne kadar 2024? MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ (MTV) 2024 NE KADAR, KAÇ TL? Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin ilk taksiti ödemelerinde son tarihe girildi. Motorlu taşıtlar vergisi, ocak ve temmuz ayı olmak üzere eşit 2 taksite bölünüyor. MTV 1. taksit ödemeleri 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren alınmaya başlandı. MTV ödemeleri vergi daireleri, PTT ve banka şubelerinden gerçekleştirilebilecek. Peki, Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeme son gün ne zaman, MTV gecikme faizi ne kadar 2024?
30.01.2024 Ekonomi
Çocuk güvenliği farkındalık eğitimi
Çocuk güvenliği farkındalık eğitimi Adana Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından “Çocuk Güvenliği Farkındalık Eğitimi” verildi.
25.01.2024 Adana
Araba sahibi olanlara çok kritik uyarı geldi! Gecikme faizi uygulanacak
Araba sahibi olanlara çok kritik uyarı geldi! Gecikme faizi uygulanacak 2024 yılı motorlu taşıt ödemeleri için son tarih belli oldu. 1 Ocak tarihinde başlayan ödemelerin 31 Ocak tarihine kadar yapılması gerekiyor. Ödemeler için son haftaya girilen MTV'de bu tarihten sonra gecikme faizi uygulanacak. İkinci taksit ödemeleri ise Temmuz döneminde başlayacak. MTV nedir? Kimler MTV ödemek zorunda? MTV nasıl ödenir? Yılda kaç defa ödenir? Kimler MTV'den muaf? İşte detaylar...
25.01.2024 Ekonomi
Arabası olana 31 Ocak uyarısı yapıldı! MTV yoksa muayene de yok, trafiğe çıkamıyor
Arabası olana 31 Ocak uyarısı yapıldı! MTV yoksa muayene de yok, trafiğe çıkamıyor MTV'de gecikme faizi olmaması için ilk taksitlerin 31 Ocak tarihine kadar yatırılması gerekiyor. MTV'yi yatırmayan, araç muayenesi, satış, yurt dışına çıkarma nedeniyle tescil işlemi yapamıyor. Muayenesi olmayan aracın trafiğe çıkması yasaklanıyor. Taşıt satış, devir işlemi yapılabilmesi için verginin ödenmiş olması gerekiyor. MTV'nin yatırılmamış olması kasko yapılmasını engellemiyor. Sakatlık derecesi yüzde 90 ve üzeri olan malul, engellilere özel taşıtlar MTV'den muaf tutuluyor. Fazla ödenen MTV'ler talep edilebiliyor.
24.01.2024 Ekonomi
Seçil Erzan'ın tehdit edildiği görüntüler ortaya çıktı! Tefeciler boş araziye götürüp video çekmiş
Seçil Erzan'ın tehdit edildiği görüntüler ortaya çıktı! Tefeciler boş araziye götürüp video çekmiş 'Fatih Terim Fonu' vurgununa imza atan banka müdürü Seçil Erzan ifadesinde tehdit edildiğini söylemişti. Kanal D Haber'den Ertan Büyükahıska ve Özcan Karaçam, Erzan'ın tehdit edildiği anlara ulaştı. Görüntülerde yüzü gözü şişmiş halde olan Erzan, tefeciler tarafından araçla boş bir araziye götürülüyor ve tefeciler, söylediklerini Erzan'a tekrarlatıp kayda alıyor.
30.11.2023 Gündem
Arabası olana kritik uyarı yapıldı! Gecikme faizi ödenecek, ek MTV'de son uyarı
Arabası olana kritik uyarı yapıldı! Gecikme faizi ödenecek, ek MTV'de son uyarı Arabası olan milyon onlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Ek MTV ikinci taksiti için ödeme süresi bugün sona eriyor. Zamanında ödemeyen araç sahipleri aylık yüzde 3,5 gecikme faizi ödeyecek. İşte ek MTV ile ilgili bilinmeyen tüm detaylar...
30.11.2023 Gündem
Kredi kartı kullananlar dikkat! Faiz oranları ile ilgili yeni gelişme
Kredi kartı kullananlar dikkat! Faiz oranları ile ilgili yeni gelişme Kredi kartı kullanan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Kredi kartı faizleri ile ilgili yeni gelişme! Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, faizi 2.5 puanlık beklentinin üstünde 5 puan (500 baz puan) artırarak yüzde 35’ten 40’a çıkardı. Böylece faizler son 6 ayda aralıksız artmış oldu. Her faiz artışında kart faizleri de yükseliyordu. Fakat bu sefer faiz artışıyla kart faizi 1 Ocak tarihine kadar değişmeyecek ve yüzde 3.66 olarak sabit kalacak. Gecikme faizi de yılbaşına kadar yüzde 3.96 olarak uygulanacak.
24.11.2023 Ekonomi
Bankada hesabı olanlar dikkat! Faizler ile ilgili flaş açıklama geldi
Bankada hesabı olanlar dikkat! Faizler ile ilgili flaş açıklama geldi Banka müşterisi milyonlarca kişi Kredili Mevduat Hesabını bilgisi dahilinde ya da hesabında yetersiz para olduğunda bilgisi olmadan kullanımı mümkün oluyor. Acil paraya ihtiyaç olduğunda, otomatik fatura ödemelerinde, kira ve taksit gibi düzenli ödemelerde hesapta bakiye yoksa Kredili Mevduat Hesabı devreye giriyor. Müşterilerinin zor zamanlarda yanında olan bankalar kullandırdıkları KMH'lar için ise faiz işletiyor.
7.11.2023 Yaşam
Merkez Bankası kararı sonrası kredi faizlerinde son durum ne? Tek tek hesaplandı
Merkez Bankası kararı sonrası kredi faizlerinde son durum ne? Tek tek hesaplandı Kredi faizleriyle ilgili merak edilen detaylar ortaya çıktı. Piyasaların merakla beklediği faiz kararı açıklandı. Ekim ayı olağan toplantısını gerçekleştiren TCMB Para Politikası Kurulu politika faizini 5 puan artırarak yüzde 35'e çıkardı. Peki bu faiz artışı kredileri nasıl etkileyecek? İşte detaylar...
26.10.2023 Ekonomi
Arabası olan herkesi kapsıyor! Ek MTV'sini ödemeyen ne kadar faiz ödeyecek? İşte detaylar...
Arabası olan herkesi kapsıyor! Ek MTV'sini ödemeyen ne kadar faiz ödeyecek? İşte detaylar... Arabası olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Anayasa Mahkemesi (AYM) geçtiğimiz gün ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) iptalini reddetti. Peki bu süreçte MTV'yi ödemeyenlerin durumu ne olacak? Gecikme faizi ne kadar? İkinci taksit hangi tarihe kadar ödenmeli? İşte detaylar...
29.09.2023 Ekonomi
Kredi kartı faizi oranı değişecek mi? Gözler Merkez Bankası'na çevrildi
Kredi kartı faizi oranı değişecek mi? Gözler Merkez Bankası'na çevrildi Hafta başında bankalara TL’yi güçlendirmek için yeni KKM talimatları gönderen Merkez Bankası’nın bugünkü PPK kararları merakla bekleniyor. TL’yi güçlendirme yönündeki ekonomi yönetimi demeçlerinden yola çıkan uzmanlar, Merkez’in 250 ila 500 baz puan arasında faiz artışı kararı alacağı tahmininde bulunuyor. Politika faizindeki artış kredi kartı faizi ile gecikme faizini direk etkilediği için vatandaşın gözü de kredi kartı faizlerinde.
21.09.2023 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan yeni sıkılaştırma hamlesi
Merkez Bankası'ndan yeni sıkılaştırma hamlesi Merkez Bankası, seçici kredi ve miktarsal sıkılaştırma adımları kapsamında bir dizi karar aldı. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren kararlara göre, taşıt kredilerinde yüzde 3 olan büyüme sınırı yüzde 2 olarak belirlendi. İhtiyaç kredilerinde ise yüzde 3 sınırı korundu.
24.07.2023 Ekonomi
Gözler Merkez Bankası Başkanı’nda! Politika faizi ne kadar arttırılacak?
Gözler Merkez Bankası Başkanı’nda! Politika faizi ne kadar arttırılacak? Merkez Bankası Başkanlığı’na Hafize Gaye Erkan’ın atanmasının ardından kritik bir haftaya giriliyor.
19.06.2023 Ekonomi
Borcu olanlar dikkat! Son gün 31 Mayıs, ödemeyenlere gecikme faizi uygulanacak
Borcu olanlar dikkat! Son gün 31 Mayıs, ödemeyenlere gecikme faizi uygulanacak 2023 yılı emlak ve çevre temizlik vergisi 1'inci taksit ödemeleri için verilen süre 31 Mayıs Çarşamba günü sona eriyor. 2'nci taksit ödemeleri ise 30 Kasım tarihine kadar yapılabilecek. Borcunu ödemeyenler için gecikme durumunda yüzde 2,5 oranında faiz uygulanacak.
29.05.2023 Ekonomi
Devlete olan borçların yapılandırılması ve ilk taksitin ödeme süresi uzatıldı
Devlete olan borçların yapılandırılması ve ilk taksitin ödeme süresi uzatıldı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile, devlete olan borçların yapılandırılması için 31 Mayıs'ta sona erecek başvuru süresi 30 Haziran'a, borçların ilk taksit ödeme süresi de 31 Temmuz'a kadar uzatıldı.
26.05.2023 Gündem
Borcu olanlar dikkat! Süre uzatıldı
Borcu olanlar dikkat! Süre uzatıldı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre; Devlete olan borçların yapılandırılması için başvuru süresi 6 Haziran'a kadar uzatıldı. Borçların ilk taksit ödeme süresi de 31 Temmuz'a kadar uzatıldı.
25.05.2023 Ekonomi
Kiracılardan şaşırtan talep! Evden çıkmak için 100 bin dolar
Kiracılardan şaşırtan talep! Evden çıkmak için 100 bin dolar Kiralardaki fahiş artış nedenyile mağdur pek çok kiracı bulunuyor. Yüzde 25'lik artış sınırına uymayan ev sahipleri nedeni ile kiralık ev arayışında olan kişi sayısı her geçen gün artarken, evini satmak isteyen mülk sahiplerinin yaşadığı mağduriyet de ortaya çıktı.
27.03.2023 Ekonomi
Borcu olana iyi haber! Gecikme faizi ve cezalar otomatik olarak siliniyor
Borcu olana iyi haber! Gecikme faizi ve cezalar otomatik olarak siliniyor Vergi Affı düzenlemesine ilişkin düzenleme Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildikten sonra Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yasalaştı. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırması olarak tanımlanan paket ile ilgili detaylar merak ediliyor. GSS prim borçları için ödemeler 31 Ağustos’a kadar yapılacak. Anapara, anlaşmalı bankalara ödendiği takdirde, gecikme faizi ve cezası alınmayacak. Ödeme gücü olmayanlar ise gelir testine tabi tutulacak ve tüm borçları silinebilecek.
27.03.2023 Ekonomi
Borçlar siliniyor! Tarih belli oldu, faiz ve ödeme limiti belli oldu
Borçlar siliniyor! Tarih belli oldu, faiz ve ödeme limiti belli oldu Vergi Affı düzenlemesine ilişkin düzenleme Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildikten sonra Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yasalaştı. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırması olarak tanımlanan paket, belirli borçların da iptal edilmesini içeriyor. Teklifin yasalaşması ardından vergi affı başvurusunun ne zaman ve nasıl yapılacağı merak ediliyor. Peki borç yapılandırması nasıl olacak? Başvuru ve ödemeler ne zaman yapılacak? Hangi borçlar yapılandırma kapsamında olacak? İşte haberin detayları...
21.03.2023 Ekonomi
Devlete olan borçlar yeniden yapılandırılıyor
Devlete olan borçlar yeniden yapılandırılıyor TBMM Genel Kurulunda, kamuya olan borçların yapılandırılmasını da içeren kanun teklifi kabul edildi.
9.03.2023 Ekonomi
Türk Telekom ödeme yapamayan depremzededen kesinti olmayacağını açıkladı
Türk Telekom ödeme yapamayan depremzededen kesinti olmayacağını açıkladı Türk Telekom, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, deprem bölgesindeki müşterilerinin iletişimi aksamaması için ödeme yapılmaması durumunda kesinti olmayacağını bildirdi. Ayrıca, gecikme faizinin alınmayacağını ve her türlü ödeme yapılandırma, ücretsiz hat dondurma ve iptal taleplerinin karşılanacağını aktardı.
11.02.2023 Gündem
2 bin lirayı aşmayan vergi borçları siliniyor! Borç yapılandırması teklifi Meclis'te
2 bin lirayı aşmayan vergi borçları siliniyor! Borç yapılandırması teklifi Meclis'te Vergi dairelerine vergi, ceza, faiz gibi borcu bulunan vatandaşların 2 bin lirayı aşmayan borçları siliniyor. Kamu alacaklarına yapılandırma getirilmesini öngören 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi', TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı.
31.01.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Gecikme Faizi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gecikme faizi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.