Gayrimenkul Sektörü

Gayrimenkul Sektörü

Son dakika gayrimenkul sektörü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan gayrimenkul sektörü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını gayrimenkul sektörü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gayrimenkul Sektörü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gayrimenkul sektörü gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.118 gayrimenkul sektörü haberi bulunmuştur. Tüm gayrimenkul sektörü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Gayrimenkul sektöründe yeni gelişme! Sert düştü, işte detaylar
Gayrimenkul sektöründe yeni gelişme! Sert düştü, işte detaylar Ev alıp satacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Gayrimenkul sektörü ile ilgili yeni gelişme belli oldu. Rakamlar tek tek açıklandı. Yabancıların Türkiye’de yaptıkları tüm gayrimenkul yatırımları incelendi. Bu yılın ilk çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre; metrekare bazında yüzde 71, işlem sayısında yüzde 45 düşüş görüldü. Türkiye’yi tercih edenler listesinde yüzölçümü bazında Irak, adet bazında Rusya ilk sırada yer aldı.
7.05.2024 Ekonomi
Gayrimenkul'de yeni dönem! Güvenli liman statüsünde devam ediyor
Gayrimenkul'de yeni dönem! Güvenli liman statüsünde devam ediyor Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre; Gayrimenkul sektörü'nün konut alımının kredi kısıtlarından dolayı zorlaştığını söyleyen The Best Invest CEO’su Dara Altunyay, "2024 yılında da 1 milyonun üzerinde konut satışı olacağını ve gayrimenkulün güvenli liman olma statüsünü koruyacağını öngörüyorum” dedi.
2.05.2024 Gündem
Konut satışları 8 yılın en düşük seviyesinde
Konut satışları 8 yılın en düşük seviyesinde Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER)'in Ziraat GYO'nun katkılarıyla hazırladığı 'GYODER Gösterge' 2023 4. Çeyrek Raporu’na göre, 2023 yılı dördüncü çeyrek konut satışları bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yaklaşık yüzde 23,9 oranında gerileme kaydederek son sekiz yılın en düşük seviyesine indi.
22.03.2024 Ekonomi
Gayrimenkul sektörü ile ilgili yeni gelişme! Dip yaptı, yüzde 50 düştü
Gayrimenkul sektörü ile ilgili yeni gelişme! Dip yaptı, yüzde 50 düştü Yüksek faiz oranları nedeniyle azalan kredili konut satışı, BDDK’nın ikinci evini alacaklar için getirdiği kısıtlama ile dip yaptı. Eylülde ülke genelinde konut satışları yıllık yüzde 9.5 azalarak 102 bin 656 olurken, kredili satışın payı yüzde 8.2’de kaldı. Böylece kredili satışta Ocak 2019’dan bu yana en düşük oran görüldü.
17.10.2023 Ekonomi
Konut sektöründe bir dönem kapanıyor! 'Japon tipi'ne geçiş başladı
Konut sektöründe bir dönem kapanıyor! 'Japon tipi'ne geçiş başladı Gayrimenkul sektörü ile ilgili yeni gelişmeler özellikle ev almak isteyen vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Uzun süredir yükseliş trendinde olan konut fiyatları, sektörde yaşanan durgunluk nedeniyle düşüş eğilimine girdi. Peki bu düşüş kalıcı olacak mı? İşte satılık ev fiyatları ile ilgili ayrıntılar...
26.09.2023 Ekonomi
Satılık ev fiyatlarında talep durdu, fiyatlar düşüyor
Satılık ev fiyatlarında talep durdu, fiyatlar düşüyor Gayrimenkul sektörü ile ilgili yeni gelişmeler özellikle ev almak isteyen vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Uzun süredir yükseliş trendinde olan konut fiyatları, sektörde yaşanan durgunluk nedeniyle düşüş eğilimine girdi. Peki bu düşüş kalıcı olacak mı? İşte satılık ev fiyatları ile ilgili ayrıntılar...
13.07.2023 Ekonomi
Gayrimenkulde yeni dönem! Firmalar takas işlemlerine başladı
Gayrimenkulde yeni dönem! Firmalar takas işlemlerine başladı İnşaat firmalarının tıpkı araç alım satımındaki gibi takas işlemlerine başladığına dikkat çeken emlak uzmanları, kredilerdeki daralma sebebiyle inşaat firmalarının kendi finansman kaynaklarıyla vadeli satışlara başladığını söyledi.
14.06.2023 Ekonomi
GYODER, deprem bölgesinde konut piyasasını inceledi
GYODER, deprem bölgesinde konut piyasasını inceledi ‘GYODER Gösterge’ Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2023 1. Çeyrek Raporu’nda depremin satılık konut ve kiralık piyasasına etkilerini inceledi.
13.06.2023 Ekonomi
Borsa İstanbul'da yükseliş sürer mi? Uzman isim CNN TÜRK'e yorumladı
Borsa İstanbul'da yükseliş sürer mi? Uzman isim CNN TÜRK'e yorumladı Seçimlerin ardından haftanın ikinci işlem gününde Borsa İstanbul’daki yükseliş devam etti. BIST 100'de gün içinde bankacılık endeksi liderliğinde görülen pozitif tablo, kapanışta da sürdü ve BIST 100 günü yüzde 3.8 yükselişle 4.951 puandan tamamladı. Dün son 1 ayın zirvesini gören endekste 3 günlük artış yüzde 12'ye ulaştı. Peki, Borsa İstanbul'da yükseliş sürer mi? Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, CNN TÜRK canlı yayınında yorumladı.
31.05.2023 Ekonomi
Tatil sezonu başladı! Erken rezervasyon fırsatı: Yüzde 40 indirim
Tatil sezonu başladı! Erken rezervasyon fırsatı: Yüzde 40 indirim Türkiye’nin en önemli turizm merkezi Antalya’da, Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala turizm tesislerinde doluluk oranı hızla artmaya başladı. Tatil planı yapacaklar için erken rezervasyon uyarısı geldi. İşte detaylar
18.04.2023 Ekonomi
Ev fiyatları arttı, satışlar düştü! Gayrimenkul sektörü ile ilgili yeni açıklama geldi
Ev fiyatları arttı, satışlar düştü! Gayrimenkul sektörü ile ilgili yeni açıklama geldi Türkiye genelinde mart ayında konut satışı geçen yıla göre yüzde 21.4 geriledi ve 105 bin 476 oldu. Depremin etkilediği illerde düşüşler yüzde 90’ı aşarken, beklenen İstanbul depremi de şehirde etkisini gösterdi.
18.04.2023 Ekonomi
Gayrimenkul sektörü hareketlendi! Satılık konut fiyatları yüzde 156 arttı
Gayrimenkul sektörü hareketlendi! Satılık konut fiyatları yüzde 156 arttı Deprem endişesi İstanbul’da satılık konut stokunu da etkiledi. Uzmanlar tarafından daha güvenli olduğu belirtilen bölgelere talebin artması ve pek çok kişinin halihazırda ikamet ettiği konutu değiştirmek istemesi sonucu satılık konut piyasası hareketlendi.
21.03.2023 Ekonomi
İkinci el konutlar için finansman kampanyası! Proje kimleri kapsayacak?
İkinci el konutlar için finansman kampanyası! Proje kimleri kapsayacak? 'Yeni Evim', 'İlk evim, İlk işyerim' ve 'İlk Evim Arsa ve İlk İş Yerim' kampanyalarından sonra İkinci el konutlarla ilgili destek paketi üzerindeki çalışma sürüyor. Öncelik ilk evini alacak vatandaşların olacak. Çalışmanın detaylarının bu ay içerisinde açıklanması bekleniyor.
4.02.2023 Ekonomi
Orta gelir konut başvuru tarihleri ve şartları! İşte adım adım başvuru süreci
Orta gelir konut başvuru tarihleri ve şartları! İşte adım adım başvuru süreci TOKİ orta gelirliye konut müjdesi verildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati çok sayıda vatandaş tarafından merak edilen detayları aktardı. Yeni konut kampanyasında başvuru süreci de belli oldu. Peki,orta gelir konut başvuruları ne zaman başlıyor? İşte detaylar...
4.01.2023 Ekonomi
‘Yüzyılın Kampanyası’ başlıyor! İşte konutta'faiz' hamlesi ile ilgili detaylar
‘Yüzyılın Kampanyası’ başlıyor! İşte konutta'faiz' hamlesi ile ilgili detaylar Gayrimenkul sektörü ve tüketiciler, orta gelirli için düzenlenecek konut kampanyasını bekliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ortak yürüttüğü çalışmalarda sona gelindi. ‘Yüzyılın Kampanyası’ ismi ile düzenlenecek kampanyada, gelire göre farklı faiz oranları uygulanacak.
28.12.2022 Ekonomi
Araba ve ev alacaklara uyarı geldi! Büyük yoğunluk olacak
Araba ve ev alacaklara uyarı geldi! Büyük yoğunluk olacak Araba ve ev alacak milyonları ilgilendiriyor. Hükümet, emeklilikte yaşa takılanların (EYT) emekli olmasının önünü açacak düzenleme üzerinde çalışırken piyasalarda da EYT tazminatlarına ilişkin hazırlıklar başladı. Aracı kurumlardan gayrimenkul firmalarına, bankalardan oto galerilerine ve başta teknoloji olmak üzere perakendenin tüm alanlarında EYT’lilerin tazminatlarını kullanmalarına ilişkin alternatifler üretiliyor. Yaklaşık 2 milyon kişinin emekli olacağına ilişkin açıklamalar, bu kişilerin toplam tazminat tutarının 500 milyar lirayı bulacağına ilişkin hesaplamalar, piyasa aktörlerinin bu paranın kullanımına ilişkin seçenek üretmesinin en büyük motivasyonunu oluşturuyor.
11.12.2022 Ekonomi
Bakan Kurum: Yıl sonuna kadar 60 bin konutu tamamlayacağız
Bakan Kurum: Yıl sonuna kadar 60 bin konutu tamamlayacağız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "81 ilimizin tamamında tam 750 şantiyemizde gece gündüz demeden çalışıyor, halihazırda 135 bin konut ve sosyal eserin inşasına devam ediyoruz. Bu yıl sonuna kadar 60 bin konutumuzu tamamlayarak, ailelerimizin 2023'e yeni yuvalarında girmelerinin mutluluğunu yaşayacağız" dedi.
9.11.2022 Ekonomi
Tapuda yeni dönem! Kimlik kartı eski olanlar dikkat, tüm Türkiye'de resmen başladı
Tapuda yeni dönem! Kimlik kartı eski olanlar dikkat, tüm Türkiye'de resmen başladı Tapuda yeni dönem başladı. Artık Türkiye genelinde kullanılıyor. Yüz binlerce vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi (EKDS) devreye alındı. Peki bu sistemin vatandaşa yansıması nasıl olacak, neler değişecek? Eski kimlikle işlem yapılabilecek mi? Tapu müdürlüklerine gidecek vatandaşlar için çok önemli uyarı geldi. İşte detaylar…
8.11.2022 Gündem
Tapuda yeni dönem! 81 ilde başladı, SMS ile uyarı gönderiliyor
Tapuda yeni dönem! 81 ilde başladı, SMS ile uyarı gönderiliyor Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen ve daha önce pilot uygulamaları yapılan Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi (EKDS) artık Türkiye genelinde kullanılmaya başlandı. Yeni sistem ile tapuda sahteciliğin önüne geçilebilecek. İşte detaylar...
2.11.2022 Gündem
Aidat kararı! Site yönetimi yaptırım uygulayamaz
Aidat kararı! Site yönetimi yaptırım uygulayamaz Son yıllarda aidat ödemeleri kiralarla yarışır hale geldi. Özellikle sitelerde masrafların artması nedeniyle aidatlara yapılan zam miktarı da arttı. Aidat ödemesinde sorun yaşayanlar ise, site ya da apartman yönetimleri tarafından çeşitli yaptırımlarla karşı karşıya kalıyor. Yargıtay konu ile ilgili emsal niteliğinde bir karara imza attı.
27.10.2022 Ekonomi
Kiralarda ‘savaş’ etkisi! Fiyatlar uçtu, ev sahiplerinden bir yıllık peşin ödeme talebi
Kiralarda ‘savaş’ etkisi! Fiyatlar uçtu, ev sahiplerinden bir yıllık peşin ödeme talebi Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle yaşanan göç dalgası, kiraların yükselmesine neden oldu. Yaşanan artışlar sonrası devlet, özel önlemler aldı. Ancak fırsatçı ev sahipleri yüksek kira bedelleri talep etmeye devam ediyor. Öyle ki Antalya'da kiralık daire fiyatları; 40 bin liraya kadar çıkıyor. Ayrıca mülk sahipleri bir yıllık kira bedelini de peşin olarak talep ediyor.
20.10.2022 Ekonomi
Tapu ve gayrimenkul sektörü ile ilgili son dakika gelişmesi! 81 ilde başlayacak, tamamen değişiyor
Tapu ve gayrimenkul sektörü ile ilgili son dakika gelişmesi! 81 ilde başlayacak, tamamen değişiyor Tapu ve gayrimenkul sektöründe yeni dönem başlıyor. Gayrimenkul sahibi olmak isteyen herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Ev satın alırken vatandaşların en çok kafasını kurcalayan ve tedirginliğe neden olabilecek konulardan biri güven... Bunu ortadan kaldırmak amacıyla Tapu Kadastro’da '3 boyutlu' yeni dönemin çalışmaları bu yıl başlıyor. Uygulama bütün illerde yaygınlaştırılacak. İşte tüm detaylar…
13.09.2022 Gündem
Ev kiralamada yeni dönem! Fiyatlar uçuşa geçti, öğrencilere uyarılar art arda geldi
Ev kiralamada yeni dönem! Fiyatlar uçuşa geçti, öğrencilere uyarılar art arda geldi ÖSYM’nin tercih sonuçlarını açıklaması ile milyonlarca öğrenci uygun fiyata kiralık ev ve yurt araştırmaya başladı. Uzmanlar, bu süreçte fiyatlarda herhangi bir düşüşün olmayacağını ifade ederek, öğrenciler arasında oda kiralama döneminin iyice yayıldığını belirtti. Yeni alışkanlığın aidat ve faturalarda bir dizi krizi de beraberinde getirebileceği uyarısında bulunan uzmanlar, fahiş fiyatların nasıl düşürülebileceğine ilişkin önemli tespitlerde bulundu. Öğrencilere rehber olacak tavsiyeler ve kira fiyatlarındaki son gelişmeler haberimizde...
9.09.2022 Ekonomi
Arsaya talep resmen patladı! Fiyatlar yüzde 83 arttı
Arsaya talep resmen patladı! Fiyatlar yüzde 83 arttı Konut fiyatlarındaki fahiş artış, özellikle ev almak için yeteri kadar birikimi bulunmayan vatandaşların farklı yatırım araçlarına yönelmesine yol açtı. Arsa fiyatlarının konut fiyatlarına göre daha ulaşılabilir olması talebin arsaya kaymasına neden oldu. Arsa fiyatları ise yoğun talebe paralel olarak artış gösterdi, son bir yılda yüzde 83 arttı. Arsa fiyatları en fazla sahil şeridindeki kentlerde arttı. Fiyatların en yüksek olduğu iller ise İstanbul, İzmir, Antalya, Rize ve Muğla oldu.
21.08.2022 Ekonomi
Konut fiyatlarındaki köpük eriyecek! Ev sahipleri harekete geçti, sayı hızla artıyor
Konut fiyatlarındaki köpük eriyecek! Ev sahipleri harekete geçti, sayı hızla artıyor Uzun süredir fahiş fiyatlar ile gündemde olan gayrimenkul sektörü ile ilgili harekete geçildi. Sosyal konut projesi ve hazine arazilerinin vatandaşa satılacağı haberleri, konut sektöründe fiyatların düşeceği beklentisini oluşturdu. Durum böyle olunca vatandaş satışa geçti. İnternet ilanlarında son 1 haftada 20 bin konut ve ticari iş yeri satışa çıktı. Sektör temsilcileri “Fiyatların düşeceğini gören ev sahibi evini tavandan satmak için harekete geçti” dedi.
7.08.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Gayrimenkul Sektörü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gayrimenkul sektörü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.