Fıtık

Fıtık

Son dakika fıtık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan fıtık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını fıtık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fıtık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fıtık gelişmeleri de dahil olmak üzere 436 fıtık haberi bulunmuştur. Tüm fıtık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve Trabzonspor Kulübünün eski başkanlarından Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu.
24.04.2024 Gündem
Çalışan milyonlarca kişinin belası oluyor! Doktordan kritik uyarı geldi
Çalışan milyonlarca kişinin belası oluyor! Doktordan kritik uyarı geldi Uzun saatler masa başında çalışanlar için bel ağrısı ve fıtık büyük bir sorun. Prof. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu, ofis çalışanlarının karşılaştığı bu sağlık problemlerine karşı alınabilecek önlemleri ve etkili tedavi yöntemleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
10.01.2024 Yaşam
Boyun Ağrısı Nasıl Geçer? Boyun Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Boyun Ağrısı Nasıl Geçer? Boyun Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Hareketsizliğe bağlı oluşan boyun ağrıları genellikle tutulmaya da neden olmaktadır. Başın duruşunu ve sırtı destekleyen bu bölgenin belirli aralıklar ile ısıtılması ve esneme hareketlerinin yapılması önerilmektedir. İlk olarak boyun ağrısının nedeni belirlenmeli ve ona uygun şekilde tedavi planı hazırlanmalıdır. Eklem ve doku zedelenmesine bağlı olarak yaşanan ağrılar iltihaplanma kaynaklı olabilmektedir. Bu nedenle düzenli ağrı kesici uygulanması ve bu bölgeye ağrı kesici kremler yardımı ile masaj yapılması gerekmektedir.
1.01.2024 Sağlık
Bacağa Vuran Fıtık Ağrısı Nasıl Geçer? Bacağa Vuran Fıtık Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Bacağa Vuran Fıtık Ağrısı Nasıl Geçer? Bacağa Vuran Fıtık Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Fıtık yaşa ya da fiziksel hareketsizlikten dolayı meydana gelebilecek bir rahatsızlıktır. Her yaş grubunda farklı şekilde görülebilir. Sıklıkla beden işçilerinde fıtık görülür. Fıtık oluştuğu bölgenin hareket alanını kısıtlayan ve ağrı yapan bir rahatsızlıktır.
28.12.2023 Sağlık
Özge Özpirinçci: O zamanlar anlamazdım ama şimdi çok iyi anlıyorum
Özge Özpirinçci: O zamanlar anlamazdım ama şimdi çok iyi anlıyorum Oyuncu Özge Özpirinçci'nin bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden babası Kadri Emrah Özpirinçci, 12 Ekim'de yaşama veda etti. Kadri Emrah Özpirinçci'yi gözyaşlarıyla toprağa veren ünlü isim, sosyal medya hesabından duygusal bir mesaj yayınlayarak babasına veda etti.
17.10.2023 Magazin
Pes etmeyen Potanın Perileri geriden gelerek Macaristan'ı mağlup etti
Pes etmeyen Potanın Perileri geriden gelerek Macaristan'ı mağlup etti A Milli Kadın Basketbol Takımı, EuroBasket D Grubu'nda Macaristan ile karşı karşıya geldi. Potanın Perileri heyecan dolu maçta rakibini 69-68 mağlup etmeyi başardı.
16.06.2023 Basketbol
Sahte fizyoterapist hayatını kabusa çevirdi! Belini çekerken fıtığını patlattı
Sahte fizyoterapist hayatını kabusa çevirdi! Belini çekerken fıtığını patlattı Kendisini fizyoterapist olarak tanıtan G.K., belini çektiği Rahman E.’nin fıtığını patlattı. Tedavi yetkisi olmadığı belirlenen sahte fizyoterapiste 5 yıl hapis talebiyle dava açıldı. Rahman E., "7 ay rapor aldım, işe gidemedim. 8 yıllık işimden oldum." dedi.
11.01.2023 Yaşam
Seren Serengil veteriner fiyatlarına tepki gösterdi!
Seren Serengil veteriner fiyatlarına tepki gösterdi! Seren Serengil, bakımını üstlendiği köpeklerinin veteriner ücretlerine tepki gösterdi.
2.01.2023 Magazin
Ev temizliği ile ilgili dikkat çeken uyarı geldi! Çok sık rastlanıyor
Ev temizliği ile ilgili dikkat çeken uyarı geldi! Çok sık rastlanıyor Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Gökhan Toğuşlu, bel fıtığına kadınlarda daha sık rastlandığına değinerek, “Ev temizliği önemli bir sebep. Koltuk kaldırmak, halıyı silkelemek, pencereyi silerken uzanmak gibi zorlu hareketler fıtığa sebep olabilir. Temizlik yaparken sağlığınızdan olmayın” dedi.
31.10.2022 Sağlık
Kırmızı ışıkla ağrısız acısız kilo vermek mümkün
Kırmızı ışıkla ağrısız acısız kilo vermek mümkün Uzman Diyetisyen Betül Öztürk, kırmızı ışıkla beraber ağrısız acısız, kesi izi olmadan liposuction işlemine gerek olmandan kilo vermenin mümkün olduğunu söyledi.
11.08.2022 Sağlık
Kasık ve karın duvarı fıtıklarının belirtileri nelerdir?
Kasık ve karın duvarı fıtıklarının belirtileri nelerdir? Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. İlknur Erenler Bayraktar, kasık ve karın duvarı fıtıklarının belirtileri, teşhisi ve tedavisi hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı.
22.07.2022 Sağlık
Bel fıtığı ağrısı ameliyatsız tedavi edilir mi?
Bel fıtığı ağrısı ameliyatsız tedavi edilir mi? Nöroloji ve Ağrı Uzmanı Prof. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu, kişilerin hayat kalitesini düşüren bel fıtığı ağrısı için uygulanabilecek girişimsel tedavi yöntemlerini sizler için anlatıyor.
8.06.2022 Sağlık
Ameliyat gerektirmeyen bel ağrısına 15 dakikada çözüm
Ameliyat gerektirmeyen bel ağrısına 15 dakikada çözüm Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Cenk Ermol, ameliyat gerektirmeyen bel ağrılarını, "Eklem noktalarına yaptığımız iğneyle enjeksiyon veya radyofrekans tedavisi yöntemiyle buralardaki ağrı duyu liflerini bloke edip, hastanın bel ağrısının ortadan kalkmasını sağlıyoruz. 15 dakika süren işlemin ardından hasta 45 dakika sonra evine gidebiliyor"dedi.
29.03.2022 Sağlık
Kilo verme sonrası göğüs sarkması birçok kişinin problemi!
Kilo verme sonrası göğüs sarkması birçok kişinin problemi! Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, fazla kilo veren kişilerde en sık karşılaşılan sorunlardan biri olan göğüs sarkmasını ve yapılabilecekleri sizler için anlatıyor.
23.02.2022 Sağlık
Genel cerrahi alanında robotik cerrahi kullanımının önemi nedir?
Genel cerrahi alanında robotik cerrahi kullanımının önemi nedir? Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Abdulkadir Bedirli, robotik cerrahi sisteminin genel cerrahi alanındaki avantajlarını, nasıl ve hangi hastalıklarda uygulandığını tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
23.02.2022 Sağlık
Bu hastalığı bel fıtığı ile karıştırmayın
Bu hastalığı bel fıtığı ile karıştırmayın Kişinin yaş almasıyla birlikte omur kanalının etrafındaki bağ dokuların kanalı sıkıştırması ve sinirlere baskı yapması nedeniyle, kişinin bel altından gerçekleştirdiği tüm hayati fonksiyonlarını yaparken ağrı duymasına neden olan Lomber dar kanal hastalığı, sıklıkla bel fıtığı ile karıştırılıyor.
22.02.2022 Sağlık
Tansu Okan kimdir, kaç yaşında ve neden öldü? Tanju Okan’ın oğlu Tansu Okan’ın hastalığı ne?
Tansu Okan kimdir, kaç yaşında ve neden öldü? Tanju Okan’ın oğlu Tansu Okan’ın hastalığı ne? Türk müziğinin ünlü yorumcusu Tanju Okan'ın oğlu Tansu Okan hayatını kaybetti. Peki, Tansu Okan kimdir, kaç yaşında ve neden öldü? Tanju Okan’ın oğlu Tansu Okan’ın hastalığı ne?
11.02.2022 Magazin
Tanju Okan'ın oğlu Tansu Okan yaşamını yitirdi
Tanju Okan'ın oğlu Tansu Okan yaşamını yitirdi Türk müziğinin ünlü yorumcusu, Tanju Okan'ın oğlu Tansu Okan hayatını kaybetti.
10.02.2022 Magazin
Kaliteli uyku için doğru yastık seçimi şart!
Kaliteli uyku için doğru yastık seçimi şart! Kaliteli bir uykuda yastık önemli rol oynuyor. Boynunda kireçlenme ve fıtık gibi problemleri olanlarda yastık seçiminin daha çok önem kazandığını belirten uzmanlar, yastığın boyun yapısını desteklemesi, kasların ve bağların üzerindeki yükü alması gerektiğini ifade ediyor. Uzmanlar, kaliteli uyku için boyun çukurunu dolduracak ve boşlukta bırakmayacak kadar yüksek olan orta sertlikte yastıkların kullanılmasını tavsiye ediyor.
7.02.2022 Sağlık
Kayseri 1 No'lu T tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuyla ilgili 'insanlık dışı muamele' iddialarına yalanlama
Kayseri 1 No'lu T tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuyla ilgili 'insanlık dışı muamele' iddialarına yalanlama Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Kayseri 1 No'lu T tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu ve hükümlülere insanlık dışı muamele ve onur kırıcı davranışta bulunulduğu iddialarını yalanladı.
6.02.2022 Gündem
Meme operasyonlarının avantajları nelerdir?
Meme operasyonlarının avantajları nelerdir? Kadınların en sık yaptırdığı işlemlerden biri meme operasyonlarıdır. Meme operasyonları sadece görünüm açısından değil sağlık açısından da birçok fayda sağlamaktadır. Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Op. Dr. İlsun Aka merak edilenleri sizler için anlattı.
17.11.2021 Sağlık
Göz kapağı estetiği ile torbalanmalar ortadan kaldırılıyor
Göz kapağı estetiği ile torbalanmalar ortadan kaldırılıyor Göz Doktoru Op. Dr. Şenay Aşık, "Görme alanımızın açılması için yapılan göz kapağı estetiği ile hem kaş düşüklüğü hem de üst ve alt göz kapağında torbalanmaları ortadan kaldırılıyor." ifadesini kullandı.
9.11.2021 Sağlık
Dalak skandalı! Kargoda kayboldu, hastaneye şok ceza
Dalak skandalı! Kargoda kayboldu, hastaneye şok ceza İl Sağlık Müdürlüğü, Yalova’da ameliyatla alınıp, teşhis için İstanbul'a gönderilmek istenen dalağın kargoda kaybolması üzerine harekete geçti. 'Standart kargo' seçeneği ile gönderilen dalağın tıbben uygun olduğu yönündeki rapora ve özel hastaneye kesilen cezaya tepki gösteren mağdur Ahmet Kıral'ın oğlu Ünal Kıral, "Herkes elini vicdanına koysun" ifadeleriyle tepki gösterdi.
7.10.2021 Gündem
Kegel egzersizi yapmak mesane sarkmasını önlüyor!
Kegel egzersizi yapmak mesane sarkmasını önlüyor! Kadınların doğumdan sonra pelvik kaslarını güçlendirici egzersiz yapmaları mesane sarkmasını önlüyor. Vajinadan dışarıya sarkan ve ele gelen kitlelerin büyük çoğunluğunun mesane sarkması olduğunu belirten Üroloji Uzmanı Dr. Elnur Allahverdiyev, “Kadınlarda mesane sarkmasının görülmesinin en büyük nedenleri arasında normal doğum sonrasındaki pelvik taban kas yetersizliği yer alıyor. Özellikle doğum sonrası pelvik bölgedeki (Karnın altı kısmı) kasları geliştirmek için kegel egzersizi yapmak mesane sarkmasını önlüyor” açıklamasında bulundu.
5.10.2021 Sağlık
Dar kanal hastalığına dikkat! Başka hastalıklarla karıştırılıyor!
Dar kanal hastalığına dikkat! Başka hastalıklarla karıştırılıyor! Yürürken, ayakta dururken belde3 oluşan ağrı, uyuşma, dolgunluk hissi, yanma, kramp gibi belirtiler dar kanal hastalığına işaret ediyor. Dar kanal hastalığının damar hastalıkları ile sık sık karıştırıldığını dikkat çeken Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İnanı, dar kanal hastalığı belirtileri ve teşhisi ile ilgili merak edilenleri anlattı.
9.09.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Fıtık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fıtık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.