Hamilelik döneminde uzak durulması gereken 7 besin!
Hamilelik döneminde uzak durulması gereken 7 besin! Hamilelik haberini aldıktan sonra pek çok kadının ilk yaptığı şey bu süreçte neleri yiyeceklerini ve neleri yiyemeyeceklerini öğrenmektir. Hamileyken, sizi ve bebeğinizi riske atabilecek yiyecek ve içeceklerden kaçınmanız önemlidir. Çoğu yiyecek ve içecek güvenli olsa da bazılarından kaçınmak hamileliği desteklemek açısından önem taşıyor. Hamilelerin bu zorlu süreçte tüketmemesi gereken besinleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meral Sönmezer anlattı.
3.06.2021 Sağlık
“Erkeklere fesleğen, kadınlara bitter çikolata”
“Erkeklere fesleğen, kadınlara bitter çikolata” Vücudun ihtiyaç duyduğu besinleri tüketmek hem bedensel hem ruhsal sağlığı etkiliyor. Kış aylarında enerji düşüklüğü insanlarda yaygın olarak görülürken cinsel anlamda isteksizlik de görülebileceğini uzmanlar belirtiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Duygu Yıldırım, haftada 2 kez balık tüketmenin dopamin salgısını arttırdığını ve cinsel isteği yükseltmeye yardımcı olduğunu belirtti.
5.02.2020 Sağlık
Bitkisel çaylar ne kadar güvenli?
Bitkisel çaylar ne kadar güvenli? Günümüzde bitkisel çaylar her zamankinden daha fazla günlük hayatımıza girmiş durumda. Eskiden sadece aktarlardan alınabilen ve genellikle zahmetli işlemler sonrası hazırlanabilen bitkisel çaylar artık market raflarında poşetlerde kolay kullanıma hazır bir şekilde bizleri bekliyor.
5.12.2013 Arşiv