Fen Lisesi

Fen Lisesi

Son dakika fen lisesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan fen lisesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını fen lisesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fen Lisesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fen lisesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 915 fen lisesi haberi bulunmuştur. Tüm fen lisesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
YKS'ye başvuranların sayısı belli oldu
YKS'ye başvuranların sayısı belli oldu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme (ÖSYM) Merkezi Başkanı Bayram Ali Ersoy, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) 3 milyon 36 bin 945 adayın başvuru yaptığını açıkladı.
12.03.2024 Gündem
Hobi olarak başladıkları satrançta il ikincisi oldular!
Hobi olarak başladıkları satrançta il ikincisi oldular! Adana’nın Kozan ilçesinde Fen Lisesi öğrencileri, hobi için başladıkları satrançla Adana'da 32 okulun katıldığı turnuvada il ikincisi oldu.
5.03.2024 Adana
İstanbul Valiliği megakentteki okulların deprem raporunu açıklandı! 1428'i riskli, 148'i boşaltıldı
İstanbul Valiliği megakentteki okulların deprem raporunu açıklandı! 1428'i riskli, 148'i boşaltıldı İstanbul Valiliği ve İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından yürütülen çalışmaya göre İstanbul’daki okulların depreme karşı yapım ve güçlendirme çalışmalarına dair son durum raporu açıklandı. İstanbul'daki okulların 1428'i riskli bulunurken, 148 okul boşaltıldı. 481 okul yıkılıp yeniden yapılırken, 799'u ise güçlendirme yoluyla depreme dayanıklı hale getirildi.
15.02.2024 Gündem
Bakan Kacır: Meclise Uzay Kanunu götürmek istiyoruz
Bakan Kacır: Meclise Uzay Kanunu götürmek istiyoruz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Meclise uzay kanunu götürmek istiyoruz” dedi.
24.01.2024 Ekonomi
Türk uzay yolcusuna Türk çağrı işareti
Türk uzay yolcusuna Türk çağrı işareti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonu kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) görev yapacak Türk uzay yolcusu Albay Alper Gezeravcı’nın millî çağrı işareti ile iletişim kuracağını bildirdi.
6.01.2024 Ekonomi
YKS sonuçları açıklandı! İşte tercih tarihleri
YKS sonuçları açıklandı! İşte tercih tarihleri 3 buçuk milyondan fazla adayın katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçları açıklandı. ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 3,5 milyondan fazla adayın katıldığı YKS sonuçlarının ais.osym.gov.tr internet adresinden açıklandığını bildirdi.
20.07.2023 Eğitim
Demirören Medya Lisesi'nde öğrenci ve veliler konuştu: Haftada 24 saat İngilizce eğitim
Demirören Medya Lisesi'nde öğrenci ve veliler konuştu: Haftada 24 saat İngilizce eğitim İlk yılında LGS’de yüzde 1’lik dilime giren adayların tercih ettiği, Türkiye’nin ilk ve tek medya lisesi Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde (MTAL) eğitim alan öğrenciler ve velileri okulun eğitim şartları ve müfredatını övgüyle anlattı.
11.07.2023 Gündem
Öğrenci ve veliler Demirören Medya ve Teknoloji MTAL'i anlattı
Öğrenci ve veliler Demirören Medya ve Teknoloji MTAL'i anlattı İlk yılında LGS’de yüzde 1’lik dilime giren adayların tercih ettiği, Türkiye’nin ilk ve tek medya lisesi Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde (MTAL) eğitim alan öğrenciler ve velileri okulun eğitim şartları ve müfradatını övgüyle anlattı.
11.07.2023 Eğitim
YKS 17-18 Haziran tarihlerinde yapılacak: Hazırlıklar tamamlandı
YKS 17-18 Haziran tarihlerinde yapılacak: Hazırlıklar tamamlandı 3 milyon 527 bin 466 adayın başvurduğu YKS için hazırlıklar tamamlandı.
12.06.2023 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan Adıyaman'dan duyurdu: Savunma sanayi tesislerinin bir kısmını bölgemize getiriyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan Adıyaman'dan duyurdu: Savunma sanayi tesislerinin bir kısmını bölgemize getiriyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Adıyaman'da gençlerle bir araya geldi. Erdoğan, "Savunma Sanayii sektörünün üretim tesislerinin bir kısmını bölgemize getiriyoruz. Mesela Adıyaman'da kablo ve konektör üretim tesis kuruyoruz" ifadelerini kullandı.
21.05.2023 Gündem
Türkiye'nin ilk havacılık ve uzay lisesi Ankara'da açıldı! Bakan Özer duyurdu
Türkiye'nin ilk havacılık ve uzay lisesi Ankara'da açıldı! Bakan Özer duyurdu Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, savunma sanayi alanında sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetişeceği uzay ve havacılık teknolojisi alanında Türkiye'nin ilk meslek lisesinin Ankara'nın Elmadağ ilçesinde açıldığını duyurdu.
7.05.2023 Eğitim
Bakan Kurum: 500 bin konutumuzu Avrupa’da yapıyoruz. Diğer 500 bin konutumuzu Anadolu’da inşa ediyoruz
Bakan Kurum: 500 bin konutumuzu Avrupa’da yapıyoruz. Diğer 500 bin konutumuzu Anadolu’da inşa ediyoruz Bir dizi programa katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Esenyurt Meydanı’nda halka seslendi. Kurum, “500 bin konutumuzu Avrupa’da yapıyoruz. Diğer 500 bin konutumuzu Anadolu’da inşa ediyoruz” dedi.
28.04.2023 Gündem
Golden Horn Robotics Team’den büyük bir başarı daha!
Golden Horn Robotics Team’den büyük bir başarı daha! 18 farklı liseden teknoloji meraklısı 25 gencin oluşturduğu ve Demirören Medya’nın 2 yıldır sponsor olduğu Golden Horn 8159, dünyanın en prestijli robot turnuvası First Robotics Competition Istanbul Regional’da robot performansı ile yarı finallere çıkmanın yanı sıra turnuvanın en prestijli ödüllerinden olan ve NASA Sponsorluğunda verilen Engineering Inspiration Award’u kazanarak yine gururlandırdı.
29.03.2023 Bilim ve Teknoloji
Kızılay, deprem bölgesindeki gıda ve yardım dağıtım noktalarını açıkladı
Kızılay, deprem bölgesindeki gıda ve yardım dağıtım noktalarını açıkladı Kızılay, 10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgedeki gıda ve yardım dağıtım noktalarını paylaştı.
9.02.2023 Gündem
Erdoğan 'Bursa'dan sinyalimizi vereceğiz' dedi ve ekledi: Seçim için sayılı haftalardayız
Erdoğan 'Bursa'dan sinyalimizi vereceğiz' dedi ve ekledi: Seçim için sayılı haftalardayız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Esenyurt Eğitim Kampüsü Temel Atma Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan " Artık sayılı haftalardayız. Ben size inanıyorum. Siz de bize inanıyorsanız Allah'ın izniyle bu işi başaracağız. Yarın Bursa'da on binlerle buluşacağız. Bursa'da inşallah sinyalimizi vereceğiz. " dedi.
20.01.2023 Gündem
Esenyurt Eğitim Kampüsü nerede, nereye yapılacak? Türkiye'nin en büyük lise kampüsü Esenyurt Eğitim Kampüsü nedir, özellikleri nelerdir?
Esenyurt Eğitim Kampüsü nerede, nereye yapılacak? Türkiye'nin en büyük lise kampüsü Esenyurt Eğitim Kampüsü nedir, özellikleri nelerdir? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Türkiye'nin en büyük lise kampüsü olan Esenyurt Eğitim Kampüsü'nün temel atma törenini gerçekleştirecek. Peki, Esenyurt Eğitim Kampüsü nerede, nereye yapılacak? Esenyurt Eğitim Kampüsü nedir, özellikleri nelerdir?
20.01.2023 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan Esenyurt mitingi ne zaman? Cumhurbaşkanı Esenyurt’a ne zaman, saat kaçta gelecek? Esenyurt Cumhuriyet Meydanı nerede?
Cumhurbaşkanı Erdoğan Esenyurt mitingi ne zaman? Cumhurbaşkanı Esenyurt’a ne zaman, saat kaçta gelecek? Esenyurt Cumhuriyet Meydanı nerede? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Türkiye'nin en büyük lise kampüsü olan Esenyurt Eğitim Kampüsü'nün temel atma törenini gerçekleştirecek. Peki, Cumhurbaşkanı Esenyurt mitingi ne zaman? Cumhurbaşkanı Erdoğan Esenyurt’a ne zaman, saat kaçta gelecek? Esenyurt Cumhuriyet Meydanı nerede?
20.01.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Beyin göçünü tersine çeviriyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Beyin göçünü tersine çeviriyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Öncelikle genç beyinlerimizin kendilerini geliştirmek için yurt dışına çıkmasına karşı olmadığımızı, tam tersine bunu desteklediğimizi belirtmek isterim. Sadece kendi gençlerimizin yurt dışında bilgi ve tecrübe sahibi olmasını sağlamakla kalmıyor, Türkiyeyi dünyanın her yerindeki bilim insanlarımız için cazibe merkezi yapmayı hedefliyoruz. Bu amaçla ihdas ettiğimiz programlarla geri dönen araştırmacılarımız sayesinde bilim ekosistemimizi güçlendiriyor, beyin göçünü tersine çeviriyoruz" dedi.
28.12.2022 Gündem
Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanlığı’na Murat Aksu seçildi
Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanlığı’na Murat Aksu seçildi Türkiye Milli Paralimpik Komitesi (TMPK) Kurucu Başkanı, A. Yavuz Kocaömer’in 18 Kasım 2022’de hayatını kaybetmesinin ardından TMPK’nın yeni Başkanı belli oldu.
13.12.2022 Diğer Sporlar
'Avrupa Kızlar Bilgisayar Olimpiyatı'nda Türkiye ilk kez altın madalyanın sahibi oldu
'Avrupa Kızlar Bilgisayar Olimpiyatı'nda Türkiye ilk kez altın madalyanın sahibi oldu İlk kez yüz yüze formatta Türkiye’de düzenlenen Avrupa Kızlar Bilgisayar Olimpiyatı, büyük bir zaferle taçlandı. Türk milli takımında yer alan 11’nci sınıf öğrencisi Duru Özer, olimpiyatta en yüksek puanı alarak birinciliğe ulaştı ve altın madalyanın sahibi oldu. TÜBİTAK ev sahipliğinde Antalya’da düzenlenen olimpiyat Avrupa’nın sınırlarını aştı. Japonya’dan ABD’ye 45 ülkeden 164 kız öğrenci madalya için mücadele etti.
23.10.2022 Bilim ve Teknoloji
Saadettin Eskiçorapçı kimdir, hangi hastanede görevli? Oyuncu Günay Karacaoğlu’nun eşi Prof. Dr. Saadettin Eskiçorapçı’nın biyografisi…
Saadettin Eskiçorapçı kimdir, hangi hastanede görevli? Oyuncu Günay Karacaoğlu’nun eşi Prof. Dr. Saadettin Eskiçorapçı’nın biyografisi… Oyuncu Günay Karacaoğlu, bir süredir birlikte olduğu Prof. Dr. Saadettin Eskiçorapçı ile evlendi. Peki, Saadettin Eskiçorapçı kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi hastanede görevli? Oyuncu Günay Karacaoğlu’nun eşi Prof. Dr. Saadettin Eskiçorapçı’nın biyografisi…
29.09.2022 Magazin
MEB okulların açılmasına günler kala duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş karar, milyonlarca öğrenciyi kapsıyor
MEB okulların açılmasına günler kala duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş karar, milyonlarca öğrenciyi kapsıyor MEB son dakika duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı okulların açılmasına günler kala harekete geçti. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini ilgilendiriyor. Güzel haberi Bakan Özer duyurdu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada, “Temizlik malzemesinden kırtasiyeye, küçük onarımdan donatım, laboratuvar ihtiyaçlarına kadar tüm okullarımızda kullanılmak üzere sadece 2022-2023 eğitim öğretim hazırlığı için 3,1 milyar lirayı okullarımıza gönderdik” dedi.
30.08.2022 Eğitim
Bakan Özer: Milli Eğitim Bakanlığına bağlı birimlerden 8 bin 269 ürünümüz tescil edildi
Bakan Özer: Milli Eğitim Bakanlığına bağlı birimlerden 8 bin 269 ürünümüz tescil edildi Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yılbaşında 7 bin 500 ürünün tescilinin alınması konusunda hedef koyduklarını belirterek, “Şu an 2022 yılında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı birimlerden Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından ürün tescili yapılan ürün sayısı, 8 bin 269'dur. bu süreçler otuz kırk yıl önce yapılmış olsaydı Türkiye'nin gelebileceği rekabet gücünün ne kadar kuvvetli olacağını düşünün” dedi.
16.08.2022 Siyaset
Bakan Özer: Türkiye'nin eğitim gündeminden bağış olayını düşürelim
Bakan Özer: Türkiye'nin eğitim gündeminden bağış olayını düşürelim Uşak'ta 'Köy Yaşam Merkezi'nin açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bakanlık olarak tüm okulların ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumda olduklarını belirtti. Özer, "Türkiye'nin eğitim gündeminden şu bağış olayını düşürelim artık" dedi. Öte yandan Bakan Özer, "En son kurmuş olduğumuz Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 0.12'yle aldı öğrenciyi. Mesleki eğitim de toparlanmaya başladı. Öğretmenler ne kadar güçlüyse eğitim sistemi ve toplum da o kadar güçlü" diye konuştu.
9.08.2022 Eğitim
MEB'den flaş karar! Resmen değişiyor, artık derslerde...
MEB'den flaş karar! Resmen değişiyor, artık derslerde... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) son dakika açıkladı. Resmen harekete geçildi. Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Müfredata yeni ders ekleniyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ilk kez duyurdu. Bakan Özer müfredata yeni eklenecek ders ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bunu ilk defa açıklıyorum. Yeni bir müfredat oluşturma çalışmamız var. Önemli bir adım atacağız. Bunun hazırlıkları bitmek üzere." dedi. Öte yandan MEB 2022-2023 eğitim takvimi ve okulların ne zaman açılacağı belli oldu. İşte son dakika haberinin detayları...
6.08.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Fen Lisesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fen lisesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.