Fayda

Fayda

Son dakika fayda haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan fayda ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını fayda haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fayda

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fayda gelişmeleri de dahil olmak üzere 9.102 fayda haberi bulunmuştur. Tüm fayda haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sıcaklıkların artmasıyla vakalar görülmeye başlandı! Kırsal alanlarda yaşayanlara dikkat
Sıcaklıkların artmasıyla vakalar görülmeye başlandı! Kırsal alanlarda yaşayanlara dikkat Havaların ısınmasıyla birçok ilde Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarında artış yaşandığını ifade eden Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Güler Delibalta, kırsal alanlarda dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Delibalta, “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ne neden olan keneler kırsal kesimlerde daha fazla risk oluşturuyor" dedi.
3.05.2024 Gündem
Erdoğan'dan Batı'ya tepki: İsrail'e 'artık yeter' diyecek bir cesur çıkmadı
Erdoğan'dan Batı'ya tepki: İsrail'e 'artık yeter' diyecek bir cesur çıkmadı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliği Kapasite Geliştirme ve Eğitim Çalıştayı katılımcılarına hitap etti. Erdoğan, "Almanya Cumhurbaşkanı'na da ifade ettim, Solingen faciasından 31 yıl sonra 4 kardeşimize düzenlenen ırkçı saldırıyı gündeme getirdim. Tamamen aydınlatılması ve sorumluların cezalandırılması gerektiğini söyledim. Bu hadiseler karşısında sessiz kalamayız." dedi.
2.05.2024 Gündem
İlk çıktığından bu yana motorlu araç alımında uygulanan ÖTV oranları: 2024'de ÖTV indirimi olacak mı?
İlk çıktığından bu yana motorlu araç alımında uygulanan ÖTV oranları: 2024'de ÖTV indirimi olacak mı? İlk çıktığından bu yana 10 yıl geçen Özel Tüketim Vergisi, günümüze kadar uğradığı değişimleri araştırdık. Bir harcama vergisi olarak bilinir ve belirli mal veya ürünler üzerinden alınır. Avrupa Birliği'ne uyum amacıyla gündeme gelimştir. 2002 yılında kabul edilip yürürlüğe giren ÖTV'de asıl amaç devlete para kazandırmak değil sosyal fayda sağlamaktır. KDV gibi mal her el değiştirdiğinde alınmaz, sadece ilk alıcısından alınır. Araba, kürk, sigara, mücevher, akaryakıt, alkol gibi ürünlerden ÖTV alınır. İşte geçmişten günümüze ÖTV oranları...
2.05.2024 Gündem
Adanalı kadınların gelir kapısı oldu! Kilo fiyatı açıklandı, birçok yararı var
Adanalı kadınların gelir kapısı oldu! Kilo fiyatı açıklandı, birçok yararı var Adana’nın Feke ilçesinde bin 500 rakımlı yamaçlarda ve Kozan ilçesinde kale eteklerinde yetişen menengiç geçim kapısı oluyor. Kilosu 100 ila 120 TL arasında satılan menengiç köyde kadınlara ek gelir oluyor.
2.05.2024 Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmalarını masum bulmuyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmalarını masum bulmuyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Son günlerde muhalefet ve bazı marjinal yapılar Taksim tartışmaları ile 1 Mayıs’ın bayram havasına gölge düşürmeye çalışıyor. Sembolik törenler haricinde Taksim Meydanı’nın miting yeri olmadığı, mitinge uygun bir altyapıya sahip olmadığı, herkesin malumu iken bu konudaki dayatmaları masum bulmadığımızı ifade etmek isterim'' dedi.
30.04.2024 Gündem
Mehmet Kasapoğlu: İzmir için hayallerimizde ısrarcıyız
Mehmet Kasapoğlu: İzmir için hayallerimizde ısrarcıyız Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu, “İzmir için güzel hedeflerimiz, hayallerimiz vardı. İzmir'i yerel yönetimlerde yeni bir noktaya taşımalı. Gerçek belediyecilikle tanıştırma noktasında hayallerimiz vardı. Halkımızın iradesi farklı yönde gerçekleşti. Ama hayallerimizde ısrarcıyız. Hayallerimizin, inançlarımızın peşinden yürümeye devam edeceğiz" dedi.
30.04.2024 Gündem
MHP lideri Bahçeli: Mehmet Şimşek'in arkasındayız
MHP lideri Bahçeli: Mehmet Şimşek'in arkasındayız Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli, "Polemik üretenler boşa heveslenmesin. Hazine ve Maliye Bakanımızın her zaman arkasındayız. Bir şeyi söylemek istersem doğrudan söylerim." ifadelerini kullandı. Bahçeli, 'Açıkça ifade etmek isterim ki İsrail'in Gazze'de işlediği soykırımın takipçisi bizzat Türkiye'dir. 35 bine yakın Filistinli kardeşimiz terör devleti İsrail'in saldırılarında hayatını kaybetmiştir. Dökülen kanları inşallah yerde kalmayacaktır. ' dedi.
30.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pullman Otel'de Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nazi zihniyeti Gazze'de 35 bin insanı katletti. Netanyahu günümüzün Hitler'i Gazze kasabıdır" dedi. "Hiç kimse bizden soykırıma sessiz kalmamızı bekleyemez" diyen Erdoğan, "Ellerindeki basın ve lobi gücüyle Gazze'de işledikleri cinayetlerin üstünü örtebileceklerini düşünüyorlar. Buradan onlara şu hakikati tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum. Ne yaparsanız boş, ne kadar uğraşsanız da beyhude, Tayyip Erdoğan'ın kalbine de, kavline de zincir vuramazsınız. Sizin tehditlerinize ve baskılarınıza asla boyun eğmeyiz" ifadelerini kullandı.
26.04.2024 Gündem
Mevduat faizleri rekora koşuyor! Bankada parası olanlar için kritik uyarı geldi
Mevduat faizleri rekora koşuyor! Bankada parası olanlar için kritik uyarı geldi Bankada parası olanları çok yakından ilgilendiriyor. Yatırım amacı ile ev ya da araba alanlar yönünü değiştirdi. Son dönemlerde banka mevduatlarına yönelen yatırımcılar kazancına kazanç katıyor. Mevduat faizleri en cazip yatırım araçlarından biri olma yolunda ilerliyor. Mevduat faizlerinde yükseliş hız kazandı. Özellikle 92 gün vadeli hesaplara verilen faiz 2-3 puan daha yüksek. Nakdi olanların, vade sonu gelenlerin daha yüksek faiz alabilmek için bankalarıyla pazarlık yapmasında da fayda var. Çünkü 1 puan yüksek faizin getirisi hiç de az değil. Peki hangi güncel faiz ve vadede ne kadar getiri sağlanır? Sizin için hesapladık...
26.04.2024 Ekonomi
Karın ağrısıyla hastaneye gitti! Böbreğini gören doktorlar şaşırdı
Karın ağrısıyla hastaneye gitti! Böbreğini gören doktorlar şaşırdı Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yaşayan 10 yıldır karın ağrısı çeken Sabahat Korkmazer,sağ böbreğinden 3 kilo ağırlığında ve 20 santimetre büyüklüğünde kitle çıkarıldı. Operasyonu yapan Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Mansur Dağgülü, “Hem böbreği hem de kitleyi komple çıkardık" dedi.
25.04.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu açıkladı: Kalkınma Yolu Projesi'nde 1592 kilometrelik yolumuz mevcut
Bakan Uraloğlu açıkladı: Kalkınma Yolu Projesi'nde 1592 kilometrelik yolumuz mevcut Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Hindistan, Doğu Asya ve Basra Körfezi üzerinden Irak'a gelecek yükleri, demir yolu ve kara yolu bağlantısıyla Avrupa'ya ulaştıracak projelerin geniş bir coğrafyaya fayda sağlayacağını öngörüyoruz. Kalkınma Yolu Projesi'nin 1923 kilometrelik kara yolu koridoru için 1592 kilometrelik yolumuz mevcut durumda" dedi.
24.04.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat mesajı: Taviz veremeyiz, üzerine gideceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat mesajı: Taviz veremeyiz, üzerine gideceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl sonra Irak'a tarihi bir ziyaret düzenledi. Resmi temaslarda bulunan Erdoğan, yurda dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Terörle mücadelede kararlılık mesajı veren Erdoğan 'Öyle ya da böyle yok edeceğiz, kararlıyız' dedi. DEM Parti'li belediyelerdeki olaylara tepki gösteren Erdoğan, "Anayasa'nın hükümlerini kimler çiğnemeye kalkıyorsa bedelini de ödemeye hazır olmalıdır." ifadelerini kullandı. İsrail'in Filistin'deki katliamına bir kez daha sert tepki gösteren Erdoğan, "Şunu bilelim ki, zamanın Hitler'i Netanyahu ve suç ortakları hesap vermekten kaçamayacak." dedi.
23.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: SİHA teknolojisinde farklı bir ligdeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: SİHA teknolojisinde farklı bir ligdeyiz Yerel seçimlerin ardından yapılan ilk Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "KIZILELMA ve ANKA 3 ile artık farklı lige yükseliyoruz. Türkiye'nin gurur kaynağı olan savunma şirketlerinin ahlaksızca hedef alınmasının gerisinde işte bu eşsiz başarı hikayesi vardır. 5.kol elemanları yerli ve milli firmalarımıza saldırarak iplerini ellerinde tutanlara karşı diyet borçlarını ödemeye çalışıyor." dedi.
16.04.2024 Gündem
TMO’dan fındık satış kararı! İşte fiyatları...
TMO’dan fındık satış kararı! İşte fiyatları... Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) fındık satma kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdığı ileri sürüldü.
16.04.2024 Gündem
Adalar'da çifte bayram! Binlerce Türk çıkartma yaptı
Adalar'da çifte bayram! Binlerce Türk çıkartma yaptı Yunan adalarına kapıda vize uygulaması sonucunda binlerce Türk, Adaya çıkartma yaptı. Turizmciler adalara giden Türk turistlerin memnun olduğunu ve yoğunluğun sezonda da devam etmesini beklediklerini ifade ettiler.
16.04.2024 Gündem
Türkiye'den ticaret hamlesi! Yeni sınır kapısı açılıyor
Türkiye'den ticaret hamlesi! Yeni sınır kapısı açılıyor Türkiye ve Irak arasındaki dış ticaret hacminin yükselmesi amacıyla Yeni İpek Yolu için büyük önem taşıyan Ovaköy Sınır Kapısı açılacak. Proje, Avrupa’dan Körfez ülkelerine kadar geniş bir bölgeyi etkileyecek.
13.04.2024 Ekonomi
İtalya'dan çalışma vizesi! 28 bin euro kazanmak mümkün
İtalya'dan çalışma vizesi! 28 bin euro kazanmak mümkün İtalya'da geçen yıl 28 Mart’ta parlamentoda onaylanan, uzaktan çalışanlar için yeni vize uygulaması yürürlüğe girdi.Dünyada tatil için tercih edilen ülkeler arasında ilk sıralarda yer alan İtalya, bu vize sayesinde artık ofiste çalışmak zorunda olmayan milyonlarca “dijital göçebeyi” ağırlayacak. 4 Nisan’da yürürlüğe giren uygulamanın İtalyan ekonomisine de önemli katkılar sağlaması bekleniyor.
12.04.2024 Gündem
Akdeniz'i istila etmişlerdi! Yerlisi haline geldiler
Akdeniz'i istila etmişlerdi! Yerlisi haline geldiler Kızıldeniz’den Akdeniz’e gelerek körfeze yerleşen balık türleri, yerli türler haline gelmeye başladı. Bu balıklardan balon balığı dışındaki aslan balığı, barbun, lokum ve diğer türler, ekonomik olarak da karşılık buldu. Balıkçılar bu türleri satıp gelir elde ettiklerini vurguladı.
3.04.2024 Gündem
İbrahim Tatlıses evlilik iddialarına yanıt verdi: Hiç mi şakadan anlamıyorsunuz?
İbrahim Tatlıses evlilik iddialarına yanıt verdi: Hiç mi şakadan anlamıyorsunuz? Adalet Durak, Perihan Savaş ve Ayşegül Yıldız'la evlenip boşanan, Derya Tuna ile 18 yıl hayat arkadaşlığı yapan; 7 çocuk ve 11 torun sahibi İbrahim Tatlıses, geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla evleneceğini duyurmuştu. Magazin gündemine bomba gibi düşen paylaşımın ardından, 'İmparator' lakaplı türkücüden konuyla ilgili açıklama geldi.
3.04.2024 Magazin
Balon balığı, aslan balığı, barbun, lokum! Akdeniz'i ele geçirip yerli tür haline geldiler
Balon balığı, aslan balığı, barbun, lokum! Akdeniz'i ele geçirip yerli tür haline geldiler Kızıldeniz’den Akdeniz’e gelerek körfeze yerleşen balık türleri, yerli türler haline gelmeye başladı. Bu balıklardan balon balığı dışındaki aslan balığı, barbun, lokum ve diğer türler, ekonomik olarak da karşılık buldu. Balıkçılar bu türleri satıp gelir elde ediyor.
3.04.2024 Gündem
AK Partili Bekir Bozdağ: Sandıktan farkla çıkacağımıza inanıyorum
AK Partili Bekir Bozdağ: Sandıktan farkla çıkacağımıza inanıyorum AK Parti Şanlıurfa milletvekili ve TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, CNN TÜRK'te yerel seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bekir Bozdağ, 'Şanlıurfalılar siyaseti çok seviyor. Dışarıdan yapılan algıyla Şanlıurfa’da yaşayan vatandaşlarımızı etkisi altına alamadılar. Şanlıurfalılar olup bitenleri gördü. Sandıktan farkla çıkacağımıza inanıyorum.' dedi.
29.03.2024 Gündem
Akdeniz Turizm Analizi’ne göre 5 yılda turizmini en çok geliştiren ülke Türkiye oldu
Akdeniz Turizm Analizi’ne göre 5 yılda turizmini en çok geliştiren ülke Türkiye oldu Dijital ödemeler sektöründe faaliyet gösteren Visa, Avrupa’nın Akdeniz’e kıyı ülkelerinde seyahat eden yabancı turistlerin kart kullanımı trendlerine dair içgörüler sağlayan Visa Akdeniz Turizm Analizi’nin 2023 yılı sonuçlarını açıkladı. Analiz sonuçlarına göre 2023 yılında Türkiye’de turizm alanında gerek ziyaretçi sayısı gerek yabancı kart kullanımında yüksek çift haneli büyüme kaydedildi ve tüm zamanların turizm rekoru kırıldı. Son bir yıla bakıldığında ise Türkiye’de 2023 yılında kartlı ziyaretçi sayısı 2022’ye göre yüzde 20’ye yakın, turistlerin kartlarıyla yaptığı harcamalar döviz bazlı yüzde 16’dan fazla arttı.
29.03.2024 Ekonomi
ABD'den Apple'a rekabet davası
ABD'den Apple'a rekabet davası ABD Adalet Bakanlığı, Apple'a rekabeti ortadan kaldırdığı gerekçesiyle dava açtı. Davada Apple'in rekabet kurallarını ihlal ettiği ve kullanıcılarını Apple ekosisteminde kalmaya zorladığı iddialar arasında yer alıyor.
22.03.2024 Ekonomi
Süper Kupa finali ertelenecek mi? TFF kararı ne zaman açıklayacak, Süper Kupa finali ne zaman, Galatasaray Fenerbahçe süper kupa maçı ertelendi mi?
Süper Kupa finali ertelenecek mi? TFF kararı ne zaman açıklayacak, Süper Kupa finali ne zaman, Galatasaray Fenerbahçe süper kupa maçı ertelendi mi? Süper Kupa finali ertelenecek mi? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Kupa tarihi hakkında açıklamada bulundu. Büyükekşi, Fenerbahçe'den talep geldiğini ve bunu değerlendirdiklerini söyledi.
22.03.2024 Şampiy10
TFF Başkanı Büyükekşi'den Süper Kupa açıklaması: Fenerbahçe'den talep geldi
TFF Başkanı Büyükekşi'den Süper Kupa açıklaması: Fenerbahçe'den talep geldi TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Kupa tarihi hakkında açıklamada bulundu. Büyükekşi, Fenerbahçe'den talep geldiğini ve bunu değerlendirdiklerini söyledi.
21.03.2024 Fenerbahçe

Benzer Haber Etiketleri

Fayda ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fayda haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.