Fareler

Fareler

Son dakika fareler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan fareler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını fareler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fareler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fareler gelişmeleri de dahil olmak üzere 749 fareler haberi bulunmuştur. Tüm fareler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sitikolin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Sitikolin Barındıran Gıdalar Listesi...
Sitikolin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Sitikolin Barındıran Gıdalar Listesi... Sitikolin, protein içeren gıdalarda bulunan bir maddedir. Yumurta sarısı, karaciğer, soya fasulyesi, et, sakatatlarda bulunmaktadır. Vücudun ürettiği amino asidi ve metionin maddelerinden oluşan sitikolin suda çözülmektedir. Yapılan araştırma sonuçlarına göre sitikolinden zengin beslenmenin önemi ifade edilmektedir.
12.01.2024 Sağlık
AB, elektronik cihazlarda ‘ortak şarj’ kullanılacağını duyurdu
AB, elektronik cihazlarda ‘ortak şarj’ kullanılacağını duyurdu Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Cumartesi yaptığı açıklamada, 2024 itibarıyla şarj cihazlarının her elektronik alet için tek tip şekilde üretilmeye başlayarak ‘ortak şarj’ sistemine geçeceklerini duyurdu.
1.01.2024 Dünya
‘Gençlik pınarı’ molekülü keşfedildi! İlaca dönüştürülecek
‘Gençlik pınarı’ molekülü keşfedildi! İlaca dönüştürülecek ABD’li araştırmacılar, bozulan kasları canlandıran ‘gençlik pınarı’ molekülünü keşfettiklerini duyurdu. Bu molekülü ilaca dönüştürecekler.
15.10.2023 Yaşam
Fare tarafından ısırılan yaşlı kadın hastanelik oldu! Panik anları güvenlik kamerasına yansıdı
Fare tarafından ısırılan yaşlı kadın hastanelik oldu! Panik anları güvenlik kamerasına yansıdı Kaldırımda oturan yaşlı kadını fare ısırdı. Hastaneye kaldırılan yaşlı kadının yaşadığı o anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
24.08.2023 Yaşam
Yılanların yoğun görülmesinin asıl nedeni deprem değil! Profesör yanlış bilinen gerçeği açıkladı
Yılanların yoğun görülmesinin asıl nedeni deprem değil! Profesör yanlış bilinen gerçeği açıkladı Yılanlar son zamanlarda diğer yıllara göre daha yoğun görülmeye başlandı. Evlere dahi giren yılanların yoğun olarak görülmesine ilişkin konuşan Prof. Dr. Mehmet Zülfü Yıldız, bu durumun sebeplerini anlattı.
20.07.2023 Yaşam
Kırkkilit Otu Nedir? Kırkkilit Otu Faydaları Nelerdir?
Kırkkilit Otu Nedir? Kırkkilit Otu Faydaları Nelerdir? Kırkkilit otu, silisik asit, flavonoidler, potasyum gibi mineraller, saponinler, eser miktarda alkaloidler ve C vitamini dahil olmak üzere organik asitler içermektedir. Kırkkilit otunun böbrek ve mesane rahatsızlıklarını tedavi ettiği bilinmektedir. Aynı zamanda dokuları iyileştirme özelliğinden dolayı uzun bir süre tüberküloz tedavisinde kullanılmıştır.
10.07.2023 Sağlık
Sağanak yağış ve dolu Ankara'da etkili oldu! Sokakları sel aldı, caddeleri fareler bastı...
Sağanak yağış ve dolu Ankara'da etkili oldu! Sokakları sel aldı, caddeleri fareler bastı... Sağanak yağmur ve dolu yağışı Ankara'da hayatı felç etti. Başkent'te haftalardır yaşanan yoğun yağışın ardından bu sefer de dolu yağdı, sokakları sel aldı. Öte yandan sağanaklar sebebiyle fareler caddeleri bastı. Ankara Büyükşehir Belediyle Başkanı Mansur Yavaş, "Mor ve turuncu fırtına poligonu etkisinde tüm bölgelerde süren yağışlar nedeniyle ilgili birimlerimizin tüm izinleri kaldırılmıştır" dedi.
3.06.2023 Yaşam
Yeni koronavirüs tehlikesi! On binlerce fare birden fazla virüs taşıyor
Yeni koronavirüs tehlikesi! On binlerce fare birden fazla virüs taşıyor Missouri Üniversitesi'nden araştırmacılar, New York şehrini istila eden farelerin, COVID-19'a neden olan virüs SARS-CoV-2'nin birden fazla varyantını taşıyor olabileceğini açıkladı.
10.03.2023 Dünya
AB, elektronik cihazlar için tek tip şarj uygulamasını onayladı
AB, elektronik cihazlar için tek tip şarj uygulamasını onayladı Avrupa Parlamentosu (AP), 2024 yılının sonuna kadar üye ülkelerde satılan akıllı telefon, tablet ve kamera gibi elektronik cihazlarda “USB-C” şarj girişinin standart hale getirilmesini zorunlu kılacak yasal düzenlemeyi onayladı.
4.10.2022 Dünya
Obezite ve sivrisinekler salgınlarını bitirecek gelişme! Türk bilim insanı buldu
Obezite ve sivrisinekler salgınlarını bitirecek gelişme! Türk bilim insanı buldu ABD'nin New York eyaletindeki Cornell Üniversitesi'nde Nörobiyoloji ve Davranış Bilimleri Bölümünde araştırmalarını yürüten Moleküler Biyoloji ve Genetik Uzmanı Doç. Dr. Nilay Yapıcı, fare ve meyve sinekleri üzerinde yürüttüğü çalışmasıyla obezite, metabolizma hastalıkları ve sivrisineklerin insanları sokmasını engelleyerek, çeşitli salgın hastalıkları önlemeyi hedefliyor.
9.09.2022 Sağlık
Çin’de çıkan yeni virüs Langya henipavirus (LayV) nedir? Langya virüsü belirtileri ne? Yeni virüs bulaşıcı mı?
Çin’de çıkan yeni virüs Langya henipavirus (LayV) nedir? Langya virüsü belirtileri ne? Yeni virüs bulaşıcı mı? Bilim insanları yeni bir virüs tanımladı! Çin’de çıkan yeni virüsün adı Langya henipavirus (LayV). Dünya henüz coro virüsün etkilerini atlatamamışken ortaya çıkan yeni virüs endişeye neden oluyor. Virüsün kaynağının fareler olduğu belirtilirken, yapılan araştırmalarda 262 farenin dörtte birinden fazlasında LayV viral RNA'sını bulundu. Peki, Çin’de çıkan yeni virüs Langya henipavirus (LayV) nedir? Langya virüsü belirtileri ne? Yeni virüs bulaşıcı mı? İşte detaylar…
10.08.2022 Sağlık
Yeni salgında korkutan senaryo: Maymun Çiçeği hastalığı sonsuza kadar bizimle kalabilir
Yeni salgında korkutan senaryo: Maymun Çiçeği hastalığı sonsuza kadar bizimle kalabilir Covid-19 salgını bitmeyen başlayan Maymun Çiçeği hastalığı yayılıyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün 'Acil durum' ilan ettiği Maymun Çiçeği hastalığı 78 ülkede 20 binden fazla insana bulaştı. Bilim insanları hastalık için korkutan bir senaryonun gerçek olması durumunda Maymun Çiçeği'nin sonsuza kadar bizimle kalabileceğini belirtiyor. Peki bu korkutan senaryo ne? İşte dikkat çeken detaylar...
2.08.2022 Dünya
Tatil kabusa döndü! 23 bin liralık hayal kırıklığı
Tatil kabusa döndü! 23 bin liralık hayal kırıklığı Pandemi sonrası stres atıp güzel vakit geçirmek için ev kiralayan ailenin tatili ilk günden kabusa döndü. Yaşadıklarını Facebook sayfasında paylaşan talihsiz kadının anlattıkları, 'bu kadar da olmaz' dedirtti.
23.06.2022 Dünya
Çığır açan yöntem! Amansız hastalık tarihe karışabilir
Çığır açan yöntem! Amansız hastalık tarihe karışabilir İnsanlığın yıllardır tedavisini aradığı kanserle ilgili kritik bir tedavi yöntemi geliştirildi. Fareler üzerinde denenen yöntem olumlu sonuç verdi. İşte çığır açan tedavinin detayları...
20.06.2022 Sağlık
Grimso virüsü nedir, belirtileri neler? Grimsö virüsü bulaşıcı mı?
Grimso virüsü nedir, belirtileri neler? Grimsö virüsü bulaşıcı mı? Yeni bir koronavirüs türü keşfedildi. Grimsö virüsü adı verilen koronavirüs türünün bir fare türünde ortaya çıktığı saptandı. Peki, Grimso virüsü nedir, belirtileri neler? Grimsö virüsü bulaşıcı mı? İşte detaylar…
6.06.2022 Sağlık
Ukrayna tarafından batırılan savaş gemisi Moskva'ya Rusya'dan sır operasyon!
Ukrayna tarafından batırılan savaş gemisi Moskva'ya Rusya'dan sır operasyon! Ukrayna tarafından Neptün füzeleriyle batırılan Rusya'nın amiral gemisi Moskva'ya gizli bir operasyon düzenleyerek askeri teçhizatları ve askerlerin cansız bedenlerini topladığı iddia edildi. Ürkütücü operasyon iddiası Ukrayna'dan gelirken Batı medyası operasyonun askerlerin ailelerinin öfkesinin artması sonrası gerçekleştirildiğini duyurdu.
25.05.2022 Dünya
Maymun çiçeği virüsü nedir, ilk vaka Türkiye’de görüldü mü? Maymun Çiçeği hastalığı belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır, tedavisi var mı, öldürür mü?
Maymun çiçeği virüsü nedir, ilk vaka Türkiye’de görüldü mü? Maymun Çiçeği hastalığı belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır, tedavisi var mı, öldürür mü? Maymun çiçeği virüsü Türkiye’de var mı, öldürür mü, bulaşıcı mı? İngiliz hükümeti yayınladığı bir bildiriyle halkı nadir görülen ve viral bir enfeksiyon olan maymun çiçeği virüsü (Monkeypox ya da Monkeypoxvirus) hastalığına karşı uyardı. Fareler gibi enfekte kemirgenler veya hayvanlardan bulaşan hastalık, İngiltere’de tespit edildi. Tespit edilen kişinin yakın zamanda Nijerya’ya gittiği ve hastalığı muhtemelen oradan kaptığı aktarıldı. Enfekte kişi, Londra’da bir hastanede izolasyon odasında tedavi ediliyor. Yaklaşık 10 ülkeye yayılan virüs Dünya Sağlık Örgütü’nü de harekete geçirdi. Peki, Maymun çiçeği virüsü nedir, belirtileri nelerdir? Monkeypox (Maymun çiçeği virüsü) bulaşıcı mı, öldürür mü, tedavisi var mı?
21.05.2022 Sağlık
İş hanında fare istilası! 'En az 100 tane var, her gün daha da çoğalıyorlar'
İş hanında fare istilası! 'En az 100 tane var, her gün daha da çoğalıyorlar' Sivas'ta bir iş hanında kullanılmayan hurda dükkanında ortaya çıkan, çevrede gezinen fareler esnafı tedirgin etti.
9.05.2022 Yaşam
Dondurucusunda 183’e yakın köpek, tavşan ve kuş bulundu! Bazılarını canlı canlı koymuş...
Dondurucusunda 183’e yakın köpek, tavşan ve kuş bulundu! Bazılarını canlı canlı koymuş... ABD’nin Arizona eyaletinde ölü hayvanların dondurucuda saklandığı ihbarı üzerine adrese giden polis, Michael Patrick Turland (43) adlı bir kişinin dondurucusunda 183’e yakın köpek, tavşan ve kuş türü buldu. Turland bazı hayvanları canlı canlı dondurduğunu itiraf etti.  
15.04.2022 Dünya
Erkekler için doğum kontrol hapı geliştirildi! Sperm sayısını büyük ölçüde azaltıyor
Erkekler için doğum kontrol hapı geliştirildi! Sperm sayısını büyük ölçüde azaltıyor ABD’li bilim insanları, belirgin yan etkileri olmayan ve hormon içermeyen bir erkek doğum kontrol hapının fare deneylerinde yüzde 99 başarılı olduklarını açıkladı.
24.03.2022 Sağlık
Rüyada fare görmek ne anlama gelir? Rüyadaki fare neye işaret eder?
Rüyada fare görmek ne anlama gelir? Rüyadaki fare neye işaret eder? Pek sevilmeyen ve aynı zamanda rahatsız edici canlılar içerisinde fareler gelir. Özellikle yaşamın birçok alanında bulunan fareler, aynı zamanda bazı dönemlerde rüyalara girer. Böyle durumlarda birçok kişi görmüş olduğu rüyanın anlamını öğrenmek adına rüya alimlerinin yorumlarında inceler. Siz de fareler üzerinden görmüş olduğunuz Rüya adına yorumları okuyabilir ve buna göre gelecek üzerine olasılığı öğrenebilirsiniz.
7.06.2022 Rüya Tabirleri
Tekirdağ Çorlu’da yol çöktü, evi fareler bastı
Tekirdağ Çorlu’da yol çöktü, evi fareler bastı Tekirdağ Çorlu’da yol ortasındaki kanalizasyon kapağı çevresinde çökme meydana geldi. Lağım çevresinde yuvalanan fareler eve de girince apartman sakinleri isyan etti.
12.02.2022 Yaşam
Hamilelik tarih oluyor! Çinli bilim insanları dünyaya duyurdu, yapay bir rahim...
Hamilelik tarih oluyor! Çinli bilim insanları dünyaya duyurdu, yapay bir rahim... Hamilelikle ilgili flaş gelişme! Çinli bilim insanları dünyaya duyurdu, tıp tarihinde devrim yaratacak. Yapay zekanın yönettiği yapay bir rahim oluşturmayı başaran bilim insanları, kadınlardaki hamilelik sürecini sona erdirecek ve doğmamış bebeklerin olası hastalıklarını dahi tespit edebilecek bir sistem geliştirdi.
6.02.2022 Bilim ve Teknoloji
Cinsel hayatı bitiriyor! Yeni keşfedildi
Cinsel hayatı bitiriyor! Yeni keşfedildi İngiltere’nin Nature Dergisinde 10 Ocak 2022 tarihinde yayınlanan çalışmanın sonuçlarına göre sperm üretiminde yer alan genlerdeki mutasyonlar erkeklerde potansiyel bir kısırlık nedeni olarak bulundu. Konuyla ilgili dünya genelindeki bilimsel çalışmalarla yakından ilgilenen Embriyolog Turgay Barut, İngiltere’deki Newcastle Üniversitesi ve Hollanda’da bulunan Radboud Üniversitesi Tıp Merkezi'nde yapılan çalışmalar sonucu erkek kısırlığına neden ola mutasyon bulunduğunu belirtti.
3.02.2022 Sağlık
Dünya Türk profesörün büyük başarısını konuşuyor! Koronavirüs tuzağa düşecek...
Dünya Türk profesörün büyük başarısını konuşuyor! Koronavirüs tuzağa düşecek... Türk Prof. Dr. Derya Unutmaz, koronavirüse karşı umut verici bir tedavi geliştirdiklerini açıkladı. Prof. Unutmaz, yeni yöntemle virüsün hücrenin içine girmesini engelleyerek, bağışıklık sisteminin aktif hale getirildiğini belirtti. Virüse bir tür tuzak kurulduğunu söyleyen Unutmaz, ilacın tüm varyantlara karşı etkili olacağını ifade etti.
29.01.2022 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Fareler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fareler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.