F16

F16

Son dakika F16 haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan F16 ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını F16 haber sayfamızda bulabilirsiniz.

F16

haberleri sayfasında son dakika yaşanan f16 gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.238 f16 haberi bulunmuştur. Tüm f16 haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: F-16 alımına kilitlenmiş durumdayız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: F-16 alımına kilitlenmiş durumdayız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim şu andaki planımız, programımız F-35'ten öte F-16'ya kilitlenmiş vaziyetteyiz. Gerek kongre gerekse senato bize gelen senatörlerle de yaptığımız görüşmelerde daha çok şu anda F-16'larla ne gibi adımlar atarız bunları konuştuk" dedi.
26.02.2024 Gündem
Pilot Barbaros Demirbaş kimdir? KAAN pilotu Barbaros Demirbaş’ın rütbesi
Pilot Barbaros Demirbaş kimdir? KAAN pilotu Barbaros Demirbaş’ın rütbesi KAAN'ın ilk pilotu Barbaros Demirbaş kimdir? Türk Havacılık Uzay Sanayii tarafından yürütülen ve Türkiye'nin en önemli savunma sanayi projelerinden biri olan KAAN, ilk uçuşunu başarıyla tamamladı. Peki KAAN'ın pilotu Barbaros Demirbaş kimdir, rütbesi nedir?
24.02.2024 Gündem
Türkiye için tarihi ve kritik aşama aşıldı! İşte KAAN ve F-16 karşılaştırması
Türkiye için tarihi ve kritik aşama aşıldı! İşte KAAN ve F-16 karşılaştırması Türkiye Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TUSAŞ) tarafından üretilen Milli Muharip Uçak Kaan ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Uzunluğu 21 metre, kanat açıklığı 14 metre olan Kaan ile Türkiye 5. nesil uçak üreten sayılı ülkeler arasına girdi.
22.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: KAAN aynı F-16 gibi, yeni müjdeler vermeyi sürdüreceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: KAAN aynı F-16 gibi, yeni müjdeler vermeyi sürdüreceğiz Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Afyonkarahisar'da düzenlenen mitingde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'Adaylarını dahi vatandaşa değil, yapay zekaya soruyorlar. Yapay zeka kimi seçerse bu acemiler de milletin karşısına 'işte adayımız' diyerek onu çıkartıyor' dedi. İlk uçuşunu gerçekleştiren Milli Muharip Uçak KAAN ile ilgili olarak ise Erdoğan, 'Yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Daha neler gelecek neler.' ifadelerini kullandı.
21.02.2024 Gündem
MSB açıkladı! F-16 alım sürecinde takvim netleşiyor
MSB açıkladı! F-16 alım sürecinde takvim netleşiyor Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, ABD Kongresi'nde onay süreci tamamlanan Türkiye'ye F-16 savaş uçağı tedariki ve modernizasyonuna ilişkin takvimin bu yılın haziran-temmuz aylarında yürürlüğe girmesinin beklendiğini aktardı.
15.02.2024 Gündem
Michael Rubin'den skandal Türkiye çağrısı: F-16'ların satışı işgalin sona ermesine bağlanmalı
Michael Rubin'den skandal Türkiye çağrısı: F-16'ların satışı işgalin sona ermesine bağlanmalı İsveç'in NATO'ya üyeliğine onay verilmesinden sonra ABD, Türkiye’ye F-16 satışına onay verdi. Kararın ardından Türkiye'ye yönelik provokatif önerileri ve açıklamaları ile pek çok defa gündeme gelen Michael Rubin skandal bir analiz kaleme aldı. Yunan Kathimerini gazetesinde yayınlanan yazıda Yunanistan ve Rum kesimine 'Türkiye'ye karşı harekete geçin' mesajı verdi.
31.01.2024 Dünya
ABD, Türkiye'nin F16 tedarik talebini Kongre'ye bildirdi
ABD, Türkiye'nin F16 tedarik talebini Kongre'ye bildirdi Amerika Birleşik Devletleri (ABD) makamları, Türkiye'nin F16 tedarik ve modernizasyon talebini Kongre'ye dün resmen bildirdi.
27.01.2024 Dünya
ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye F-16 satışını onayladı
ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye F-16 satışını onayladı ABD Dışişleri Bakanlığı, yaklaşık 23 milyar dolarlık Türkiye'ye 40 adet F-16 blok 70 savaş uçağı ve 79 adet F-16 savaş uçağı modernizasyon kiti satışı konusunda Kongre'ye resmi bildirimde bulundu.
27.01.2024 Dünya
ABD Büyükelçisi'nden özel açıklama! Jeff Flake, Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı
ABD Büyükelçisi'nden özel açıklama! Jeff Flake, Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, Demirören Medya Grubu’na verdiği mülakatta TBMM’nin İsveç’in NATO üyeliğine verdiği onayı değerlendirdi. Atılan adım için Türkiye'yi tebrik eden Flake, F-16'ların alım sürecine ilişkin gelinen noktanın memnun edici olduğunu söyleyerek ABD Başkanı Biden'ın da kongreye mektup yazdığını söyledi. Flake, İsrail'in Gazze katliamına ilişkin "Türkiye'nin iki devletli çözüm konusundaki güçlü desteğini takdir ediyoruz" dedi. Flake ekonomik ilişkilerle ilgili olarak "Bakan Şimşek liderliğindeki yeni ekonomi ekibiyle Türkiye ekonomisine ileriye dönük büyük bir güven var" ifadelerini kullandı.
25.01.2024 Gündem
ABD flaş açıklama: Biden yönetimi Türkiye'nin F-16 filosunun modernizasyonunu destekliyor
ABD flaş açıklama: Biden yönetimi Türkiye'nin F-16 filosunun modernizasyonunu destekliyor ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin Türkiye'nin F-16 savaş uçağı filosunun modernizasyonunu desteklediğini ancak ABD Kongresi’nin bu konuda kilit bir rol oynadığının farkında olduklarını belirtti. ABD Başkanı Biden, Türkiye'ye 50 milyar dolarlık F-16 savaş uçağı satışının onayı için kongreye mektup gönderdi.
24.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antony Blinken'ı kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antony Blinken'ı kabul etti İstanbul Vahdettin Köşkü’nde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi. Diplomatik Kaynakların aktardığı bilgiye göre Bakan Fidan görüşmede F-16 alım sürecinin sonuçlanmasının beklendiğini, İsveç konusunda ise nihai kararın Meclis'te olduğunu söyledi.
6.01.2024 Gündem
Bakan Güler: ABD'den F-16 tedarikinde somut gelişmeler olacaktır
Bakan Güler: ABD'den F-16 tedarikinde somut gelişmeler olacaktır Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD'den 40 adet F-16 Blok 70 Viper alımı ile 79 adet modernizasyon kiti talebine ilişkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı telefon görüşmesini hatırlatarak, "Başkan Biden, 'Bunu en kısa sürede kongreye iletme hazırlıklarını yaptım' diyerek ifade etmiş. Tedarik sürecinde en önemli husus müttefiklerin birbirine yaptırım uygulamamasıdır. Temenni ediyorum ki önümüzdeki süreçte somut gelişmeler olacaktır" dedi.
16.12.2023 Gündem
Erdoğan'dan yerel seçim mesajı: Aralık ayının sonunu işaret etti
Erdoğan'dan yerel seçim mesajı: Aralık ayının sonunu işaret etti Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da pazar günü yapılacak temayül yoklamasına ilişkin, "Aralık ayının sonuna doğru birinci derecede büyükşehirlerimizin adaylarını açıklayacağız." dedi.
15.12.2023 Gündem
Eurofighter için kritik açıklama! MSB kaynakları: İkinci el değil, en üst düzey modeli
Eurofighter için kritik açıklama! MSB kaynakları: İkinci el değil, en üst düzey modeli Türkiye’nin Eurofigter tedarikine ilişkin açıklamaya yapan Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, "Tedarik konusunu İngiltere üzerinden ele alıyoruz. İngiltere bu konuda Almanya’nın itirazlarının kaldırılmasına yönelik yardımcı olacaklarını belirtiyorlar. Türkiye olarak ilk aşamada 20 daha sonra da 20 olmak üzere 40 uçak almak isteğimizi ifade ettik. Alacağımız uçaklar kesinlikle ikinci el değil. En üst modelini alma konusunda talebimiz oldu” ifadelerini kullandı.
23.11.2023 Gündem
MSB duyurdu! Bin 377 terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu! Bin 377 terörist etkisiz hale getirildi MSB tarafından yapılan açıklamada, "1 Ocak’tan itibaren birliklerimize 445 taciz ve saldırı gerçekleştirilmiştir. Anında ve misliyle verilen karşılık ile 25’i son bir haftada olmak üzere bin 377 terörist etkisiz hale getirilmiştir." ifadeleri kullanıldı.
23.11.2023 Gündem
Erdoğan'ın Berlin ziyareti öncesi dikkat çeken iddia! Bloomberg'e cevap Haluk Bayraktar'dan geldi
Erdoğan'ın Berlin ziyareti öncesi dikkat çeken iddia! Bloomberg'e cevap Haluk Bayraktar'dan geldi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya ziyareti öncesi, 'Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un Türkiye'ye Eurofighter Typhoon savaş uçağı satışını engelleyeceği' iddiasını ortaya atan Bloomberg'e cevap Baykar'ın Genel Müdürü Haluk Bayraktar'dan geldi.
17.11.2023 Gündem
TEKNOFEST İzmir'de başladı! Selçuk Bayraktar: Türkiye Yüzyılı'na sizler ve eserleriniz damga vuracak
TEKNOFEST İzmir'de başladı! Selçuk Bayraktar: Türkiye Yüzyılı'na sizler ve eserleriniz damga vuracak Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, İzmir Çiğli Havalimanı'nda kapılarını ziyaretçilerine açtı. Milli teknoloji üretme ve geliştirme konusunda gençlerin ilgisinin artırılması hedeflenerek bu alanlarda çalışan binlerce gencin projesine destek olan TEKNOFEST'e sabahın erken saatlerinden itibaren ziyaretçiler gelmeye başladı. Açılışta konuşan T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "Türkiye Yüzyılı'na sizler ve eserleriniz damga vuracak" ifadelerini kullandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise konuşmasında "Bu yıl 337 bin takım 1 milyon yarışmacıyla dünyada eşi benzeri olmayan bir rekora imza attık. TEKNOFEST kuşağını her daim himaye eden Sayın Cumhurbaşkanımıza, tüm paydaşlarımıza, özellikle TSK'ya huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum." dedi.
27.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan sözünü kesen ABD'li sunucuya tepki gösterdi: Kesmeye hakkın yok, saygı duyacaksın
Cumhurbaşkanı Erdoğan sözünü kesen ABD'li sunucuya tepki gösterdi: Kesmeye hakkın yok, saygı duyacaksın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerikan PBS kanalına açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamasında, "Rusya'ya güvenmemem için hiçbir neden yok. 50 yıldır AB kapısında bekletiyorlar. Batı ne kadar güvenilir ise Rusya'da o derece güvenilir" ifadelerini kullandı. Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'la ilgili soruya cevap verdiği sırada PBS sunucusu Amna Nawaz'ın sözünü kesmesinin ardından Erdoğan, "Kesmeye hakkın yok. Saygı duyacaksın, yargının verdiği karara saygı duyacaksın" dedi.
19.09.2023 Gündem
Erdoğan'ın sözleri dünyada manşet! G20'de baş döndüren diplomasi trafiği
Erdoğan'ın sözleri dünyada manşet! G20'de baş döndüren diplomasi trafiği Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenen G20 Liderler Zirvesi kapsamında kritik temaslarda bulundu. Zirve sonrası kameraların karşısına geçen Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile F-16 konusunu görüştüğünü belirtti. Erdoğan'ın F-16 açıklaması ve İsveç'in NATO üyeliği ile ilgili açıklamaları dünyada manşet oldu.
11.09.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Batı ne isterse değil Türkiye ne isterse onu yaparız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Batı ne isterse değil Türkiye ne isterse onu yaparız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde Hemşehri Dernekleri Buluşması'ndan açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Biz batının bütün ülkeleriyle de görüşürüz, ABD ile de Rusya ile de Çin ile de görüşürüz, bu görüşmeleri Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı olarak yaptık. Hiçbirini dışlamadık. 'Batı ne istiyorsa onu yapacağız' dediler. 'Batı ne istiyorsa yapacağız' dediler. Bay bay Kemal, Batı ne isterse değil Türkiye ne isterse biz onu yaparız" ifadelerini kullandı.
19.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bayraktar devletten bir şey almıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bayraktar devletten bir şey almıyor Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da "Güçlü Yanım Türkiye" temalı "3. Türkiye Gençlik Zirvesi" programında açıklamalarda bulundu. "Bu ülkede muhalefet niçin Baykar'a saldırıyor" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan " Akıncı'dan KIZILELMA'ya nice ürünümüz görücüye çıktı. Bunlar niçin hazmedemiyorlar da saldırıyorlar. Erbakan hocamızın da yaptığı Devrim otosuna böyle saldırdılar. Hocamız devrim otosunu yaptı biz de devrin otosunu yaptık" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca "Bazı sahtekarların iddia ettiği gibi arsa asla almadı almaz. O zaman benim dünürüm değildi, dava arkadaşımdı. Sonra kendisine söyledim, biz bu tür yatırım yapanlar devlet olarak destek veriyoruz, gel sen de imkanlardan istifade et. Yok almam dedi. İlk adım olarak İHA'ların kuruluşunu yaptı" dedi.
12.05.2023 Gündem
ABD'ye ait F-16 savaş uçağı Güney Kore'de düştü
ABD'ye ait F-16 savaş uçağı Güney Kore'de düştü Güney Kore'de ABD'ye ait olduğu belirtilen F-16 savaş uçağı düştü.
6.05.2023 Dünya
İlk yerli savaş uçağının adı belli oldu! Erdoğan: İsim babası Devlet Bey'dir
İlk yerli savaş uçağının adı belli oldu! Erdoğan: İsim babası Devlet Bey'dir Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstikbalin Yüzyılı Tanıtım programında önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Muharip Uçak'ın (MMU) adını "KAAN" olarak açıkladı. 'KAAN'ın ismini Devlet Bahçeli'nin koyduğunu ifade eden Erdoğan, "Suyun öte tarafındakileri rahatsız etmeye KAAN ve Hürjet yeter" dedi. Erdoğan, ANKA-3 muharip insansız savaş uçağının önümüzdeki günlerde ilk uçuşunu yapacağını söyledi.
1.05.2023 Gündem
Türk Hava Kuvvetleri uçaklarından İstanbul Boğazı'nda selamlama uçuşu
Türk Hava Kuvvetleri uçaklarından İstanbul Boğazı'nda selamlama uçuşu 27 Nisan-1 Mayıs 2023 tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak olan TEKNOFEST 2023 öncesi Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar İstanbul Boğazı semalarında selamlama uçuşu yaptı.
25.04.2023 Gündem
Savunma Sanayi Başkanı Başkanı İsmail Demir: Anadolu'ya yayılacak
Savunma Sanayi Başkanı Başkanı İsmail Demir: Anadolu'ya yayılacak Savunma Sanayi Başkanı Başkanı İsmail Demir, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Demir, Gökbey'in göreve hazırlandığının altını çizerek, Gökbey'in yerli motorla bu yıl teslim edileceğini açıkladı.
25.03.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

F16 ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki f16 haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.