Ev Sahipleri

Ev Sahipleri

Son dakika Ev sahipleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Ev sahipleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Ev sahipleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ev Sahipleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ev sahipleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.167 ev sahipleri haberi bulunmuştur. Tüm ev sahipleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
6 ilde Mahzen operasyonu! Bakan Yerlikaya: 46 şüpheli yakalandı
6 ilde Mahzen operasyonu! Bakan Yerlikaya: 46 şüpheli yakalandı 6 ilde düzenlenen Mahzen-35 operasyonlarında 6 ayrı organize suç örgütünün çökertildiğini açıklayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlarda aralarında elebaşlarının da olduğu 46 şüphelinin yakalandığını söyledi.
30.04.2024 Gündem
Ev, araba, arsa satışında yeni model! 'Tüketici kendi çözümünü buldu'
Ev, araba, arsa satışında yeni model! 'Tüketici kendi çözümünü buldu' Ev, araba, arsa almayı ya da satmayı düşünen herkesi doğrudan ilgilendiriyor. Yeni dönem başladı, tamamen değişti. Artan fiyatlar ve yüksek faiz oranlarının etkisiyle konut piyasası durgunluğa girince çözüm ‘takasta’ bulundu. Emlak ilan sitelerine yüzlerce takasa uygun ilanı eklendi. Ev sahipleri, araç, arsa ya da başka bir konutla takas yaparak satışı hedefliyor.
21.04.2024 Ekonomi
Fenerbahçe, Konferans Ligi’nde yarı final yolunda!
Fenerbahçe, Konferans Ligi’nde yarı final yolunda! UEFA Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçında temsilcimiz Fenerbahçe, Yunan ekibi Olympiacos ile Kadıköy’de kozlarını paylaşacak. Misli, merakla beklenen karşılaşmanın heyecanına “Şampiyon Oranlar” ile ortak oluyor. Dev maçta “Türkiye’nin En Yüksek Oranları” ile yine Misli üyelerini bekliyor.
18.04.2024 İddaa
Ev sahipleri dikkat! Kiralık evde yeni dönem başladı, ilan siteleri mercek altında
Ev sahipleri dikkat! Kiralık evde yeni dönem başladı, ilan siteleri mercek altında Evini kiraya verecekleri doğrudan ilgilendiriyor. Yeni uygulama başladı. İlan siteleri mercek altına alındı. Yazlık sezonu bu yıl yeni düzenleme ile açılıyor. Konutunu turizm amaçlı kiralamak isteyenler; bulunduğu binada tüm kat maliklerinden onay almak zorunda. Bu nedenle müstakil seçeneklere ilgi daha yüksek.
18.04.2024 Ekonomi
Evi olan milyonları ilgilendiriyor! Son gün 5 Nisan
Evi olan milyonları ilgilendiriyor! Son gün 5 Nisan Milyonlarca ev sahibini doğrudan ilgilendiriyor. Ev sahipleri 2023’te elde ettikleri kira gelirlerini 5 Nisan tarihine kadar Maliye’ye bildirebilecekler. İlk taksit de bu tarihe kadar ödenmek zorunda.
3.04.2024 Ekonomi
Alman öğretmenden tahliye taahhütnamesine itiraz!
Alman öğretmenden tahliye taahhütnamesine itiraz! Ankara'daki Alman Okulu'nda öğretmen olarak görev yapan Almanya vatandaşı Denissa Appel (29), fahiş kira artışını kabul etmeyince, ev sahibinin talebi üzerine icra müdürlüğü tarafından gönderilen tahliye emrine itiraz etti.
30.03.2024 Gündem
Ev sahipleri dikkat! Hırsızların yeni yöntemi pes dedirtti
Ev sahipleri dikkat! Hırsızların yeni yöntemi pes dedirtti İstanbul’un kalabalık en kalabalık semtlerinden birinde oturan Esra A. Da hırsızlık olayına maruz kaldı. Ev sahiplerinin korkulu rüyası haline gelen ‘dil düşürme’ yöntemini anlatan Çilingir Emir Şatak,"Tırnaklı kapı dediğimiz kapıların arasında pervaz mevcuttur bu kapıları kart yardımıyla açılamaz" dedi.
12.03.2024 Gündem
Ev sahipleri dikkat! Sayılı günler kaldı, İşte kira vergisini daha az ödemenin yolu
Ev sahipleri dikkat! Sayılı günler kaldı, İşte kira vergisini daha az ödemenin yolu Evini kiraya veren milyonlarca mülk sahibi için süreç 1 Mart itibarıyla başladı. Kişilerin bu ay sonuna kadar beyanname vermeleri gerekiyor. Yapılan bazı ödeme ve harcamalar ise kira vergisinden düşürülebiliyor. Peki daha az kira vergisi ödemenin şartları ne? Başvurular nereye yapılıyor? İşte detaylar...
9.03.2024 Ekonomi
Fırsatçı ev sahipleri tazminat şoku ile karşılaşabilir!
Fırsatçı ev sahipleri tazminat şoku ile karşılaşabilir! Kiracı ve ev sahiplerini çok yakından ilgilendiriyor. Artan kira fiyatları nedeniyle kira ilişkilerinde sorunlar artarken bazı mülk sahiplerinin yaptıkları pahalıya patlayabiliyor. Ev sahipleri tazminat ödemek zorunda kalabilir.
8.03.2024 Gündem
Ev sahipleri dikkat: Kirada 21 TL indirim!
Ev sahipleri dikkat: Kirada 21 TL indirim! Mart ayı ile birlikte kira geliri elde edenlerin beyanname dönemi de başladı. Bu yıl gelirden 21 bin lira düşülerek vergi hesaplanacak. Üstelik ev için yapılan masraflar ve ödenen kiralarda vergiden indiriliyor. İşte kira gelir rehberi….
7.03.2024 Ekonomi
Ev sahibi şikayetçi oldu! Şoke eden gerçek ortaya çıktı
Ev sahibi şikayetçi oldu! Şoke eden gerçek ortaya çıktı Avcılar'da bir ev sahibi 4 katlı binanın 2. katındaki daireyi kaçak çalıştığı iddia edilen emlakçı aracılığıyla kiraya verdi. Daireyi kiralayan kişi ise başka bir kiracı buldu. Daireyi son kiralayan, her odaya 10 yatak koyarak günlük kiralık daireden para kazanmaya başladı. Şikayetlerin artması üzerine ev sahibi İstanbul Emlakçılar Odası'ndan yardım istedi. Haber verilmesi üzerine daireye gelen polis ekipleri, 27 yatak konulan evde çok sayıda yabancı uyruklunun kaldığını tespit etti.
4.03.2024 Gündem
Mart ayı TEFE TÜFE 2024! Tefe Tüfe oranı ne zaman açıklanacak, mart ayı kira artış oranı belli oldu mu?
Mart ayı TEFE TÜFE 2024! Tefe Tüfe oranı ne zaman açıklanacak, mart ayı kira artış oranı belli oldu mu? Mart ayı kira zammı merakla bekleniyor. Mart ayına girilmesiyle ev sahipleri ve kiracılar Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’nun paylaştığı enflasyon verilesiyle TEFE TÜFE oranını araştırıyor. Kira artış sınırlaması Temmuz 2024’e kadar uzatıl. Dükkan sahipleri kira artış oranını sorguluyor. Peki, Mart ayı kira zammı ne zaman açıklanacak?
2.03.2024 Ekonomi
Ev sahipleri dikkat! Sınır değişti, artık cezası var, işte beyanname ile ilgili detaylar...
Ev sahipleri dikkat! Sınır değişti, artık cezası var, işte beyanname ile ilgili detaylar... Ev sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Resmen yürürlüğe girdi. 21 bin liranın üzerinde kira geliri elde eden mülk sahiplerinin beyanname verme zorunluluğu bulunuyor. Gelir İdaresi Başkanlığı, kiracıları da sürece dahil ederek vergi kaybını önlemeyi amaçlıyor. İşte kira beyanname süreci
2.03.2024 Ekonomi
Zorba ev sahibinin yaptıkları şoke etti!  Evin kilidini değiştirmekle başladı
Zorba ev sahibinin yaptıkları şoke etti! Evin kilidini değiştirmekle başladı Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sorunlar her geçen gün artarken İstanbul'da yaşanan olay 'bu kadar da olmaz' dedirtti. Yonca Beşikoğlu, kendisini tahliye etmek isteyen ev sahibinin kapı kilidini değiştirdiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Beşikoğlu, “Anahtarı değiştirip kapının önüne tahta çaktı. Su vanasını kapatıp beni ve ailemi insanlık dışı bir yaşama mahkûm etti” dedi.
29.02.2024 Gündem
Kiracılar dikkat! Para iadesi talep edebilirsiniz
Kiracılar dikkat! Para iadesi talep edebilirsiniz Kiralarda görülen fahiş artış ile birlikte ev sahibi - kiracı aradınsa yaşanan anlaşmazlıklar da arttı. Pek çok ev sahibi mevcut kiracısını çıkarmanın yollarını ararken bütçesine uygun ev bulmakta zorlanan kiracılar mülk sahiplerinden gelen talepleri kabul etmek zorunda kalıyor. Kimi ev sahipleri SSK dökümü isterken kimileri de kiracının kredi notunu görmek istiyor. Bu talepleri yerine getirenler ise; bir yıllık peşin kira ya da yasal sınırların üzerinde depozito ödemesi ile karşı karşıya kalıyor. Peki ev sahiplerinin gerçekten bunları talep etme hakkı var mı? Bu gibi taleplerle karşılaşan kiracılar ne yapmalı? İşte kiracıların en çok merak ettiği soruların yanıtları...
23.02.2024 Ekonomi
Evini kiralayan ev sahiplerine tarih uyarısı yapıldı! Büyük cezası var
Evini kiralayan ev sahiplerine tarih uyarısı yapıldı! Büyük cezası var Kira geliri elde eden milyonlarca mülk sahibini yakından ilgilendiren gelir vergisi beyanname dönemi 1 Mart itibarıyla başlıyor. Peki beyannameler nasıl verilecek? Nereye başvuru yapılıyor? Ayrıca bazı akrabalara ücretsiz tahsis edilen evler için de vergi verilmesi gerekebiliyor. Peki hangi akrabalara verilen evlerden kira vergisi alınıyor? İşte detaylar...
22.02.2024 Ekonomi
Kira fiyatlarını düşürecek hamle! Ev sahipleri tedirgin, inceleme başlatıldı
Kira fiyatlarını düşürecek hamle! Ev sahipleri tedirgin, inceleme başlatıldı Kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiriyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı düğmeye bastı. Kiracılara tebligat gitmeye başladı. Tebligatta ‘kira ödemesi ile ilgili olarak görüşülmek istendiği açıklandı. Kiracılardan görüşmeye gelmeden önce kira sözleşmesi, banka ödeme dekontu, mevcut ise emlakçı bilgileri istendi. İşte ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren gelişmenin detayları...
21.02.2024 Ekonomi
Kira beyannamesi 2024 yılında ne zaman verilecek? Kira gelir beyannamesi sınırı kaç? Ödemeler ne zaman?
Kira beyannamesi 2024 yılında ne zaman verilecek? Kira gelir beyannamesi sınırı kaç? Ödemeler ne zaman? Kira gelir beyannamesi ne zaman verilecek sorusunun yanıtı ev sahipleri tarafından araştırılmaya başlandı. Kira gelirlerini beyan etmemek ya da yanlış bilgi vermek cezayla karşı karşıya bırakıyor. Mülk sahipleri, "Kira geli beyannamesi 2024 yılında ne zaman verilecek?" sorusunu merak ediyor.
21.02.2024 Gündem
Aidatlara fahiş zam! Yüzde 300 artış yapıldı: İşte ilçe ilçe ödenen aidatlar
Aidatlara fahiş zam! Yüzde 300 artış yapıldı: İşte ilçe ilçe ödenen aidatlar Son yıllarda kira fiyatlarındaki fahiş artış hem ev sahiplerinin hem de kiracıların gündeminde. Kira artışına paralel olarak aidat fiyatlarına astronomik zamlar yapılıyor. Ev sahipleri ve kiracıların ortak sorunu aidatlarda yüzde 300'e varan artışlar görülüyor. Aidatlar il ve ilçelere göre farklılık gösterirken lüks sitelerden 50 bin TL'ye varan aidat ödemeleri söz konusu. İşte ilçe ilçe aidatlar ve dikkat çeken uyarılar...
20.02.2024 Ekonomi
Kısa vadeli dış borç stoku belli oldu! Artış gerçekleşti
Kısa vadeli dış borç stoku belli oldu! Artış gerçekleşti Kısa vadeli dış borç stoku, Aralık sonu itibarıyla, 2022 yıl sonuna göre yüzde 17,2 oranında artışla 174,4 milyar dolar olarak gerçekleşti.
19.02.2024 Ekonomi
Ev sahipleri tedirgin! Kiracılara tebligat gönderilmeye başlandı, kira kontratı ve banka dekontu talep ediliyor
Ev sahipleri tedirgin! Kiracılara tebligat gönderilmeye başlandı, kira kontratı ve banka dekontu talep ediliyor Kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiriyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı düğmeye bastı. Kiracılara tebligat gitmeye başladı. Tebligatta ‘kira ödemesi ile ilgili olarak görüşülmek istendiği açıklandı. Kiracılardan görüşmeye gelmeden önce kira sözleşmesi, banka ödeme dekontu, mevcut ise emlakçı bilgileri istendi. Öte yandan evi olan emekliler için dikkat çeken bir uyarı da yapıldı.
19.02.2024 Ekonomi
Ev sahipleri ile kiracılar arasında yeni kriz patladı! Mahkemeye koştular
Ev sahipleri ile kiracılar arasında yeni kriz patladı! Mahkemeye koştular Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan kira artışlarına ilişkin anlaşmazlıklar, kira uyarlama davalarını yaygınlaştırdı. Ev sahipleri, evlerinin rayiç bedelinin belirlenmesi talebiyle mahkemeye başvuruyor. Uyarlama davalarında, kira tespit davalarının aksine ‘beş yıllık kiracı olma şartı’ gibi kriterlerin bulunmaması da ilgiyi artırdı. Peki, kira uyarlama davalarında kriterler neler? Ev sahiplerinin bu davayı kazanma ihtimali nedir?
17.02.2024 Ekonomi
Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kiraları aşağı çekecek 5 hamle ortaya çıktı
Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kiraları aşağı çekecek 5 hamle ortaya çıktı Merkez Bankası enflasyon raporunda konut kiralarını düşürecek bazı önerilerde bulundu. Öneriler arasında kiralık konut arzının planlanarak artırılması, devlet destekli kiralık sosyal konut sistemi, Sermaye Piyasası Kurulu'na bağlı şirketlerle kurumsal kiralama, hisseli kiracılık uygulaması ve konut sayısına göre kademeli vergilendirme ve boş konut vergisi de var.
17.02.2024 Ekonomi
Fırsatçı ev sahiplerinden 'pes' dedirten yöntem! 'Mutlaka şikayetçi olun'
Fırsatçı ev sahiplerinden 'pes' dedirten yöntem! 'Mutlaka şikayetçi olun' Ev sahipleri de mevcut kiracıları çıkarıp daha yüksek kira bedeli almak için birçok yol deniyor. Bunlardan en sık karşılaşılanı ihtiyaç sebebi ile tahliye. Ancak kiracı olumsuz yanıt verince sonuç kiracıyı tehdide kadar gidiyor; hatta daha da fazlası... Kiracının kişisel haklarının ihlal edildiği noktada, hukuki süreç başlıyor. Uzman isim kiracıların maruz kaldığı bu gibi durumlarda yapması gerekenleri açıkladı.
16.02.2024 Gündem
Ev sahibi - kiracı milyonları ilgilendiriyor! Bugüne kadar yanlış ödeniyordu, faizi ile iade edilecek
Ev sahibi - kiracı milyonları ilgilendiriyor! Bugüne kadar yanlış ödeniyordu, faizi ile iade edilecek Kiracı - ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar her geçen gün artıyor. Özellikle kira fiyatlarına yapılan fahiş zamlar bu sorunların temelini oluşturuyor. Kira konusu dışında bir de depozito sorunu mülk sahipleri ve kiracılar arasında son zamanlarda hızla yayılıyor. Öte yandan depozitonun faizi ile ödenmesi ile ilgili dikkat çeken bir uyarı geldi.
11.02.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ev Sahipleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ev sahipleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.