Ev Kirası

Ev Kirası

Son dakika ev kirası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ev kirası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ev kirası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ev Kirası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ev kirası gelişmeleri de dahil olmak üzere 439 ev kirası haberi bulunmuştur. Tüm ev kirası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Asgari ücret 2024 ne kadar olacak? Kulislerdeki bomba rakamlar ortaya çıktı çifte zam müjdesi verildi
Asgari ücret 2024 ne kadar olacak? Kulislerdeki bomba rakamlar ortaya çıktı çifte zam müjdesi verildi Asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu dünkü ikinci tur görüşmelerinin ardından üçüncü toplantısını da bu hafta yapacak. İşçi tarafı, asgari ücret zammında ev kirası, temel giderler, geçim koşullarının dikkate alınması gerektiğini belirterek, hükümet ve işverenin bu konudaki yaklaşımına göre üçlü mutabakatla sonuca gitmeyi umduklarını dile getirdi. Bu yıl tek asgari ücretin belirlenecek olması zam oranının yüksek olacağı beklentisini artırdı. Bunun yanında kulislerde konuşulan rakamlar ortaya çıktı. Öte yandan asgari ücret zammına refah payı da ödenecek. İşte asgari ücret zammıyla ilgili tüm detaylar...
19.12.2023 Ekonomi
Müzisyene ‘çiftetelli’ dayağı! 'Bana hayvanca saldırdılar, mahkemede kıvırdılar'
Müzisyene ‘çiftetelli’ dayağı! 'Bana hayvanca saldırdılar, mahkemede kıvırdılar' Müzisyeni ikinci kez ‘çiftetelli’ müziği çalmadığı için öldüresiye dövenler hakkında mahkeme karaını verdi. Bursa’da, bir gece kulübünde sahne alan müzisyen Özkan Süslerer’i (45), ikinci kez ‘çiftetelli’ müziği çalmadığı için öldüresiye döven tutuksuz 8 sanık, ‘kasten yaralama’ suçundan takdir indirimiyle 1 yıl 5 ay 15’er gün hapis cezasına çarptırılıp, hükmün açıklanması geri bırakıldı. Olayın ardından müzisyenliği bırakıp özel güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başlayan Süslerer, karara tepki gösterip, "Tutkuyla çaldığım müzik aletim artık bana acı hatıralar anlatıyor" dedi.
28.11.2023 Gündem
Öğrenciye 'uygun' kiralık ev 12 bin 500 lira! Şikayet yağıyor
Öğrenciye 'uygun' kiralık ev 12 bin 500 lira! Şikayet yağıyor Kiralık ev fiyatlarının kent merkezindeki ilçelerde 8 bin lira ila 500 bin lira arasında değiştiği Antalya'da, üniversite öğrencileri bütçelerine uygun ev bulmakta zorlanıyor. Üniversiteye yakın mahallelerde kiraların 30 bin lirayı ulaştığı kentte, elektronik ticaret platformlarındaki ilanlarda 2 odalı konutlar, 'Öğrenciye uygun' başlığıyla 12 bin 500 liradan başlayan fiyata kiralanıyor.
7.10.2023 Yaşam
Ev kirasını ödetti, tek taş ve altın bileklik aldırdı! Evlilik vaadiyle tuzak
Ev kirasını ödetti, tek taş ve altın bileklik aldırdı! Evlilik vaadiyle tuzak Ev kirasını ödetti, tek taş ve altın bileklik aldırdı ama son ana kadar dolandırıldığını fark etmedi. Ankara’da sosyal medyadan tanıştığı kadın tarafından evlilik vaadiyle kandırıldığını söyleyen bir kişi, 60 bin lirasının dolandırıldığını iddia etti. Mağdur olduğunu söyleyen vatandaş, düştüğü tuzağın detayları ile anlattı.
14.07.2023 Yaşam
Sahilde aylık loca fiyatı 1 yıllık ev kirası! Yiyecek ve içecek ücretleri de ekstradan ödeniyor
Sahilde aylık loca fiyatı 1 yıllık ev kirası! Yiyecek ve içecek ücretleri de ekstradan ödeniyor Kurban Bayramı tatilinde turizm hareketliliğinin yaşandığı Antalya'da sahildeki işletmelerde loca kiralayıp, deniz keyfi yaşamak isteyenler günlük 3 bin lira, aylık kiralamak isteyenler de 75 bin lira ödüyor. Sahilde 1 aylık loca kiralama ücretinin kentteki en ucuz evin yıllık kira bedeline denk olması dikkati çekiyor.
28.06.2023 Gündem
Ev sahibi ile kiracı arasında zam anlaşmazlığı! Elektrik ve suyu bile kesti
Ev sahibi ile kiracı arasında zam anlaşmazlığı! Elektrik ve suyu bile kesti Sultangazi'de ev sahibi, kiracısının oturduğu evin elektrik ve su aboneliğini iptal ederek, kestirdi. Kiracı Kazım Yıldız'ın iddiasına göre, ev sahibinin zam yapma isteğini kabul etmediği için ev sahibi Ömer Yıldırım dairenin elektrik ve suyunu kestirdi. Annesinin astım hastası olduğunu ve elektrik kesintisinden dolayı oksijen cihazını kullanamadığını belirten Yıldız, ev sahibinden şikayetçi oldu. İddiaları reddeden ev sahibi Ömer Yıldırım ise, evi satmak istediğini, kiracısından dolayı satamadığını bu sebeple, elektrik ve su aboneliği sözleşmelerini iptal ettirdiğini belirtti. Yıldırım, kiracısı Kazım Yıldız'ın annesinin bir başka oğlunun evinde kaldığını ve Kazım Yıldız'ın kendisini tehdit ettiğini, bu nedenle şikayetçi olduğunu da söyledi.
6.05.2023 Yaşam
Kiracıyla anlaşamayınca küfredip kazmayla duvarı parçaladı kapıya asma kilit taktı
Kiracıyla anlaşamayınca küfredip kazmayla duvarı parçaladı kapıya asma kilit taktı Antalya'da, M.İ., artış oranında anlaşamadığı Halil Mert'e kiraladığı deponun duvarını kazma ve kürekle parçalayıp kapısına da asma kilit takarak girişi engelledi. M.İ.'nin duvarı kazmayla parçalaması ve Mert'e küfür etmesi, cep telefonuyla görüntülendi.
1.05.2023 Yaşam
İstanbul’da yüzyılın dönüşümü başlıyor! İşte örnek ödeme planı: Adım adım başvuru rehberi
İstanbul’da yüzyılın dönüşümü başlıyor! İşte örnek ödeme planı: Adım adım başvuru rehberi Ev sahibi olmak isteyen milyonları ilgilendiren son dakika gelişmesi! Kentsel dönüşümde hükümetin açıkladığı 'yarısı bizden' kampanyasının detayları netleşti. İlk yıl 300 bin konut yenilenecek. Başvuru fazla gelirse kura çekilecek. Proje İstanbul'dan başlayıp 81 ile peyderpey yayılacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum 20 soru 20 cevap başlığı altında 'Yarısı Bizden' kampanyasındaki detayları açıkladı.
25.04.2023 Ekonomi
Ev sahibi ile kiracı arasında ‘psikolojik baskı’ iddiası! 'Defolun gidin, sizi öldürürüm'
Ev sahibi ile kiracı arasında ‘psikolojik baskı’ iddiası! 'Defolun gidin, sizi öldürürüm' Antalya'nın Manavgat ilçesinde evden çıkması için kendisine ev sahibi tarafından psikolojik baskı yapıldığını söyleyen kiracı kadın yaşanan tartışmaları cep telefonuyla görüntülerken, ev sahibi kadın ise kiracısının çocuğuyla ilgilenmediği için çocuklarının tüm binayı rahatsız ettiğini, 2 ay önce evden çıkacağını söylemesine rağmen çıkmadığını anlattı.
14.04.2023 Yaşam
Kiracı ve ev sahipleri için kritik tarih! Yüzde 25 zam sınırı ile ilgili flaş açıklama
Kiracı ve ev sahipleri için kritik tarih! Yüzde 25 zam sınırı ile ilgili flaş açıklama Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiren son dakika açıklaması! Kritik tarih yaklaşıyor. Konut için azami yüzde 25 zam oranı uygulamasında sona geliniyor. Peki o tarih itibarıyla süreç nasıl işleyecek? Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, CNN Türk’te anlattı.
12.04.2023 Ekonomi
Ev kirasını 1 yıllık peşin ödeyen genç kadına şok! Başına gelmeyen kalmadı
Ev kirasını 1 yıllık peşin ödeyen genç kadına şok! Başına gelmeyen kalmadı Manisa’da eylül ayında bir firmadan kiraladıkları ve 1 yıllık kirasını peşin verdikleri dairelerine 7 aydır giremeyen Eda Demir isimli genç kadın, hukuk mücadelesi başlattı. Kendilerine bir muhatap bulamadıklarını kaydeden mağdur kiracı Eda Demir, aylardır yaşadıkları çıkmazı anlattı.
12.04.2023 Yaşam
Sahte kiralık ev dolandırıcılığı! Uygun fiyatı görüp arayan bu tuzağa düşüyor
Sahte kiralık ev dolandırıcılığı! Uygun fiyatı görüp arayan bu tuzağa düşüyor Dolandırıcıların yeni hedefi ev sahipleri ve kiracılar oldu. Dolandırıcılar, asıl kira fiyatı 5000 olan bir evi, 3000 liraya gösteriyor. Kiranın uygun olduğunu gören vatandaşlar ise hemen ilgili telefon numarasını arıyor. İşte ne oluyorsa bu dakikadan sonra oluyor. Fırsatçıların kurduğu tuzak bununla da bitmiyor. Mağdur, ev hakkındaki gerçeği öğrenince bir kez daha şoke oluyor.
5.04.2023 Ekonomi
Depremi bahane edip, kira fiyatını yüzde 250 artırdı! İhtarname ile öğrendi
Depremi bahane edip, kira fiyatını yüzde 250 artırdı! İhtarname ile öğrendi Manisa’da 25 yıllık İngilizce öğretmeni olan Ali Özen 8 yıldır oturduğu dairenin 2 bin lira olan kirasının ev sahibi tarafından 7 bin TL’ye yükseltildiğini kendisine Noter aracılığıyla çekilen ihtarname ile öğrendi. Aldığı ihtarname karşısında neye uğradığını şaşıran Özen, ev sahiplerinin şimdi de depremi bahane ederek fiyat artışları yapmasına artık birilerinin dur demesi gerektiğini söyledi.
31.03.2023 Yaşam
Sahte imza ile evinden attı! 'e-Devlet'ten gördüm'
Sahte imza ile evinden attı! 'e-Devlet'ten gördüm' Antalya’da ev sahibinin sahte imza ile oluşturduğu tahliye taahhütnamesiyle evinden çıkarıldığını söyleyen Ayten Kocabıyık, gözyaşları içerisinde, "Benim tek isteğim çocuklarımla yaşamaktı. Kimse sokakta kalmasın, dün gece sokakta kaldım. Çok kötüydü, köpekler vardı" dedi.
24.03.2023 Yaşam
Kira fiyatları iki katına çıktı! Kritik 5 yıl uyarısı
Kira fiyatları iki katına çıktı! Kritik 5 yıl uyarısı Kira fiyatları ile ilgili son dakika uyarısı geldi. Deprem sonrası göç başladı, güvenli bölgelerde kira fiyatları katlandı. 7 bin liralık dairenin kirası, 14 bin liraya kadar çıktı. Peki arz-talep dengesindeki değişiklik kiralara nasıl yansıdı? Deprem sonrası kontrolden çıkan kira fiyatları nasıl durdurulur? Uzmanlar, yüzde 25 sabit kira sisteminin yeni kiracılara da uygulayın çağrısında bulundu.
1.03.2023 Ekonomi
Mersin afet bölgesi ilan edildi mi? Deprem nedeniyle Mersin afet bölgesi mi, Mersin afet bölgelerine dahil mi?
Mersin afet bölgesi ilan edildi mi? Deprem nedeniyle Mersin afet bölgesi mi, Mersin afet bölgelerine dahil mi? Mersin’e deprem bölgesinden yaklaşık 400 bin kişinin göç ettiği tahmin ediliyor. Belediye Başkanı Vahap Seçer “En az 65 bin aile Mersin’e geldi” diyor. Mersin’deki okullara kayıt aldıran öğrenci sayısı 7 bini buldu. Peki, Mersin afet bölgesi mi? Deprem nedeniyle Mersin afet bölgesi ilan edildi mi? 
23.02.2023 Gündem
Enkaz altından çıkardıkları oğulları mezara konulacakken canlandı
Enkaz altından çıkardıkları oğulları mezara konulacakken canlandı Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler Türkiye ve Suriye'de büyük bir yıkımlara ve can kayıplarına neden oldu. Suriye'de enkaz altından çıkarılan bir kişinin ilginç hikayesi ise tüm dünyada yankı buldu.
23.02.2023 Dünya
En düşük ev kirası 3 bin TL'den 8 bin TL'ye çıktı, emlak derneği başkanı tepki gösterdi: Elinizi vicdanınıza koyun
En düşük ev kirası 3 bin TL'den 8 bin TL'ye çıktı, emlak derneği başkanı tepki gösterdi: Elinizi vicdanınıza koyun Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Mersin'e, yoğun göçü fırsat bilen bazı ev sahipleri, kiralarda fahiş artış yaptı. Bu duruma tepki gösterip, mülk sahiplerine çağrı yapan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) İl Başkanı Ümit Mete, "Bu felaket, hepimizin başına gelebilir; insanlık namına ellerini vicdanlarına koymalarını tavsiye ediyorum" dedi.
23.02.2023 Gündem
Geçinme Endeksi nedir? TÜİK geçinme endeksi kaç? Geçinme endeksi nasıl hesaplanıyor?
Geçinme Endeksi nedir? TÜİK geçinme endeksi kaç? Geçinme endeksi nasıl hesaplanıyor? Asgari ücret görüşmeleri ile birlikte gündeme gelen Geçinme Endeksi pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Belirli bir hayat standardının sürdürülebilmesi için gerekli para miktarındaki değişmeleri gösteren geçinme endeksinin TÜİK hesaplamaları merak ediliyor. Peki, Geçinme Endeksi nedir? TÜİK geçinme endeksi kaç? Geçinme endeksi nasıl hesaplanıyor? TÜİK geçinme endeksi kaç oldu? İşte detaylar…
12.12.2022 Ekonomi
Evi olan herkesi ilgilendiren ‘kira sözleşmesi’ uyarısı! Tahliye için bu imza gerekli
Evi olan herkesi ilgilendiren ‘kira sözleşmesi’ uyarısı! Tahliye için bu imza gerekli Evi olan herkesi ilgilendiren gelişme! Kira fiyatları ve kira sözleşmesi ile ilgili son dakika uyarısı geldi. ‘Tahliye Taahhüdü’nde bilinmeyen detay ortaya çıktı. Her iki eşin de imzası bulunmadığı durumlarda nasıl bir yol izleniyor? İşte kiracı ve ev sahiplerine kritik uyarılar.
2.11.2022 Ekonomi
Kira fiyatını görenler şok oldu! 25 metrekarelik oda 3 bin 500 lira...
Kira fiyatını görenler şok oldu! 25 metrekarelik oda 3 bin 500 lira... Kira fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Kiralık ev fiyatını görenler hayrete düştü, o evin sahibinden açıklama geldi. Eyüpsultan'da yaklaşık 25 metrekarelik bir odaya 3 bin 500 lira kira isteyen Veli Budanmış, sosyal medyada kendisine gösterilen tepkilere "Emlakçının hemen ilan vereceğini bilmiyordum, eski hali kötü ancak, boya badana yaptık çok masrafa girdik. Bir kişiye bu ücret fazla gelir ama, 3-4 kişi kalabilirler" diye konuştu.
19.09.2022 Ekonomi
Kiralık ev oyunu! Gerçeği öğrenince şok oldu: ‘Bütün kirayı ben ödüyormuşum’
Kiralık ev oyunu! Gerçeği öğrenince şok oldu: ‘Bütün kirayı ben ödüyormuşum’ İnternet sitesi üzerinden bulduğu 2 kişiyle aynı evde yaşayan Çağatay Görgen, kendisinden bir buçuk yıl kiranın üstünde para alındığı iddiasıyla ev arkadaşlarından şikayetçi oldu.
21.08.2022 Yaşam
Ev sahibi ve kiracı milyonları kapsıyor! Kira fiyatlarında yeni dönem! Zorunlu olacak
Ev sahibi ve kiracı milyonları kapsıyor! Kira fiyatlarında yeni dönem! Zorunlu olacak Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor. Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren yeni dönem başlıyor. Hükümet, kiralardaki artışların ardından hem kiracıları hem de ev sahiplerini koruyan düzenleme için harekete geçti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, fahiş kiralara karşı kiracıların haklarını koruyacak düzenlemeler için sektör temsilcilerinden de görüş istedi. Ev kira fiyatlarında fahiş artışı önleyecek bu öneriler içinde dikkat çeken maddeler yer aldı. İşte TOKİ ile ilgili kritik ayrıntının olduğu kira düzenlemesi...
30.05.2022 Ekonomi
İllerdeki kira ve konut fiyatları uçuşa geçti! Fiayatlarda o şehir İstanbul'u yakaladı...
İllerdeki kira ve konut fiyatları uçuşa geçti! Fiayatlarda o şehir İstanbul'u yakaladı... Kira fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi! Tek tek açıklandı. Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı doğrudan ilgilendiriyor. Uzun süredir kiralardaki fahiş artış vatandaşların ödeme güçlüğü çekmesine neden oluyor. Özellikle büyük şehirlerdeki kira bedelleri asgari ücretle yarışır hale geldi. Mülk sahipleri ise yasal kira artış oranlarını yetersiz bularak ya kiracılarından belirlenen oranların üzerinde kira artışı talep ediyor ya da çeşitli gerekçelerle kiracısını çıkarıp konutunu daha yüksek ücretlerle kiraya vermek istiyor. Kiralık ev arayan kişi sayısı artarken kiralık ev sayısının doğru orantılı olarak artmaması kiralara yapılan fahiş zammın en büyük nedeni. Arz talep arasındaki dengesizliğe, fırsatçı ev sahiplerinin talepleri de eklenince kiralık ev fiyatları katladı. Birçok kiracı şehir merkezine uzak noktalarda ev arayışına girdi. Sadece kiralık ev fiyatları değil satılık konut fiyatları da uçuşa geçti. Pandemide uzaktan çalışma modeline geçiş ilgiyi büyük şehirlerden sahil kentlerine kaydırdı. Tüketicinin talebi sahil kentlerine kayınca hem kiralık ev hem de satılık konut fiyatları bu kentlerde de hızla yükseldi. Sahillerde ev fiyatları İstanbul'la yarışır hale geldi. İstanbul'da ortalama m2 satış fiyatı 12 bin iken, Muğla'da 18 bini geçti. Peki en yüksek kira artışı hangi illerde görüldü? Satılık konut fiyatlarının en fazla arttığı iller hangileri? İşte ev sahibi ve kiracı herkesi çok yakından ilgilendiren konunun detayları…
10.05.2022 Ekonomi
Esenyurt’ta dairesini satılığa çıkarttı, çok kişi görmek isteyince ev turunu ücretli yaptı
Esenyurt’ta dairesini satılığa çıkarttı, çok kişi görmek isteyince ev turunu ücretli yaptı Esenyurt’ta evini satmak için bir siteye ilan veren Burak Demir, onlarca vatandaşa ev gezdirip sonuç alamayınca sıra dışı bir yöntem geliştirdi. Evine bakmak için gelenlerden hafta içi 100 TL, hafta sonu ise 150 ücret alan Demir, “Bence herkes evi göstermekten para almalı” diyerek, onlarca vatandaşın yoğun ilgi göstermesine rağmen evini bir türlü satamadığını söyledi.
29.04.2022 Haber

Benzer Haber Etiketleri

Ev Kirası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ev kirası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.