Eüaş

Eüaş

Son dakika eüaş haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan eüaş ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını eüaş haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Eüaş

haberleri sayfasında son dakika yaşanan eüaş gelişmeleri de dahil olmak üzere 110 eüaş haberi bulunmuştur. Tüm eüaş haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Bayraktar açıkladı! Kesintisiz elektrik arzı sağlayacak
Bakan Bayraktar açıkladı! Kesintisiz elektrik arzı sağlayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, barajlardaki kullanılabilir rezervuar alanları ile göl ve göletlere yüzebilen güneş enerjisi santrallerinin (GES) kurulabileceğini bildirdi.
3.05.2024 Ekonomi
Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına büyük zam! Oranlar belli oldu, en düşüğü  8.947,24 TL olacak
Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına büyük zam! Oranlar belli oldu, en düşüğü 8.947,24 TL olacak Memur maaşları ve emekli aylıkları ile ilgili son dakika gelişmesi! Zam oranları ile ilgili yeni açıklama geldi. Zamlı maaşlar kuruşu kuruşuna hesaplandı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Nebati, 1 trilyon 81 milyon liralık ek bütçenin yaklaşık 650 milyar lirasının memur, emekli aylıklarında yapılan artışlar, sosyal güvenlik primleri, vatandaşın tükettiği doğalgaz ve elektrik fiyatlarının piyasa fiyatlarının altında kullanımı için destek, evde bakım, 65 yaş aylığı başta olmak üzere sosyal destekler için kullanılacağı mesajını verdi. Ayrıca Nebati bu yıl yeni vergi olmayacağını, memur ve emekliye maaşlarına da temmuz ayında yüzde 40 zam yapılacağını açıkladı. Milyonlarca memur ve emekli ise temmuz zamının ne kadar olacağını merak ediyor. İşte temmuz zammı sonrasında emekli ve memur maaşı tablosu...
24.06.2022 Memur
Türkiye'den dev enerji hamlesi! Dalgadan elektrik üretilecek
Türkiye'den dev enerji hamlesi! Dalgadan elektrik üretilecek Enerji alanında devrim niteliğinde çalışmalara imza atan Türkiye'den müthiş bir enerji hamlesi geliyor. Bu kapsamda denizlerde doğal olarak meydana gelen dalgaların oluşturduğu itme gücünden elektrik üretilmesi planlanıyor.
21.05.2022 Ekonomi
Elektrik faturalarına indirimde flaş gelişme! 6 formül var, bugün...
Elektrik faturalarına indirimde flaş gelişme! 6 formül var, bugün... Elektrik faturaları ile ilgili kritik gün! Elektrik faturalarında indirim bugün kabine toplantısında ele alınacak. Elektrik indirimiyle ilgili olarak Enerji Bakanlığı ve EPDK tarafından bir çalışma yapıldı. Enerji Bakanı Fatih Dönmez'in sunacağı destek paketi alternatif önerilerden oluşuyor. KDV indirimi, indirimli tarifenin yükseltilmesi, esnafa kademeli tarife, dağıtım bedeline indirim, bakanlığın desteği, cemevleri vakıflar ve dernekler olmak üzere masada elektrik faturasıyla ilgili 6 formül bulunuyor.
16.02.2022 Ekonomi
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! EPDK resmen duyurdu, faturalara yeni düzenleme: Tarife ve yüzde 25...
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! EPDK resmen duyurdu, faturalara yeni düzenleme: Tarife ve yüzde 25... Elektrik fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Canlı yayında resmen açıkladı. Faturalara yeni düzenleme sinyalini verdi. Milyonlarca aboneyi yakından ilgilendiriyor. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, katıldığı canlı yayında elektrik faturaları ile ilgili yeni bir düzenleme olabileceğinin sinyalini verdi. İndirimli tarifenin 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıldığını anımsatan Kurtulmuş, "Belki tekrar olabilir. Ortalama bir evin 250 kilovat kullandığı tahmin ediliyor ayda. Bir taraftan zaruri olarak ortaya çıkan fiyatın, vatandaşın üzerine ne büyük bir baskı oluşturduğunu biliyoruz. Bir taraftan da bu baskının nasıl ortadan kaldırılacağıyla ilgili sürekli çalışmalar yapıyoruz." dedi. Öte yandan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, son günlerde kamuoyunda tartışma konusu olan elektrik dağıtım şirketlerinin kâr marjları ile ilgili açıklama yaptı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), belirlenen elektrik tarifelerinde, dağıtım şirketlerinin kazancı ve bu kazancın tüketicilerin elektrik faturasına etkisi üzerine yöneltilen iddialara ilişkin, "Tüketicilerimize elektriği dağıtım şirketleri değil, görevli tedarik şirketleri satar. Bu şirketlerin tarifeleri EPDK tarafından belirlenir. Bu tarifeler dışında şirketler kendi inisiyatifleri ile faturalarda oynama ya da zam yapamazlar" ifadelerine yer verdi. İşte son dakika haberin detayları...
13.02.2022 Ekonomi
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! EPDK resmen duyurdu: Faturalar ve ücretler...
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! EPDK resmen duyurdu: Faturalar ve ücretler... Elektrik fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması. EPDK resmen duyurdu. Tüm aboneleri yakında ilgilendiriyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, son günlerde kamuoyunda tartışma konusu olan elektrik dağıtım şirketlerinin kâr marjları ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Devlet sübvansiyonu ile görevli tedarik şirketleri vatandaşlarımıza daha ucuza elektrik satmaktadır. Şirketlerin, EPDK'nın belirlediği oranların üzerinde kar etmesi ise mümkün değildir." denildi. İşte son dakika haberinin detayları...
13.02.2022 Ekonomi
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! Faturalar resmen değişti, ocak ayında ve...
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! Faturalar resmen değişti, ocak ayında ve... Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama. Faturalar değişti. Ocak ayından itibaren resmen başladı. Kademeli tarife ile ilgili yeni açıklama. Tek tek açıkladılar. Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER), elektrik faturalarında 2021 Aralık ayına ait tüketimlerin eski tarifeye göre, 2022 Ocak ayına ait tüketimlerin ise mevcut dönem tarifesiyle kademeli olarak fiyatlandırıldığını bildirdi.
12.01.2022 Ekonomi
Doğal gaz keşfi! Flaş açıklama! 2027 yılında...
Doğal gaz keşfi! Flaş açıklama! 2027 yılında... Doğal gaz keşfi ile ilgili flaş açıklama! Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz’de keşfedilen doğal gaz rezervinin, 2027 yılında en yüksek üretim kapasitesine ulaştığında, Türkiye’nin yıllık iç ihtiyacının yaklaşık üçte birini karşılar hale geleceğini söyledi.
27.09.2021 Ekonomi
Pandemi sonrası insan kaynakları trendleri değişecek
Pandemi sonrası insan kaynakları trendleri değişecek Pandemi, hemen her şeyde olduğu gibi insan kaynakları endüstrisini de dönüştürdü. Kovid-19, kişisel ve profesyonel yaşamları dünya genelinde derinden kesintiye uğrattı. 2020 ve 2021’de değişen koşulların insan kaynakları yönetiminde de köklü değişikliklere neden olduğunu söyleyen İnsan Kaynakları yöneticisi Ali Rıza Esmen, insan kaynakları alanındaki trendler hakkında açıklamalarda bulundu.
21.08.2021 Çalışma Hayatı
Elektrik fiyatları ile ilgili flaş karar! Resmi Gazete'de yayımlandı
Elektrik fiyatları ile ilgili flaş karar! Resmi Gazete'de yayımlandı Elektrik fiyatlarıyla ilgili önemli karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), 1 Nisan'dan itibaren geçerli olacak elektrik tarifeleri, vergi ve fonlar dahil olmak üzere tüm tüketici grupları için sabit tutuldu. Buna göre, elektrik tarifeleri 1 Nisan'dan geçerli olmak üzere vergi ve fonlar dahil tek zamanlı tarifeler için kilovatsaat başına 55,15 kuruş, gündüz tarifesi için kilovatsaat başına 55,91 kuruş ve gece tarifesi için kilovatsaat başına 26,73 kuruş olarak sabit tutuldu.
26.03.2021 Ekonomi
TÜBİTAK'ta üretildi, TEI'ye teslim edildi
TÜBİTAK'ta üretildi, TEI'ye teslim edildi TÜBİTAK MAM tarafından tek kristal formunda üretilen ve ilk defa set halinde teslim edilen türbin kanatları, TEI'nin 5 numaralı TS1400 motorunda kullanılacak.
20.02.2021 Bilim ve Teknoloji
Yatırımcıya imar planı fırsatı
Yatırımcıya imar planı fırsatı İstanbul Arnavutköy, Esenyurt; İzmir Salhane; Ankara Gölbaşı ve Mamak; Aydın Didim; Muğla Bodrum Gökçebel ile Eskişehir Odunpazarı’nda mülkiyeti Hazine’ye ait arsalarda yapılan imar planı değişiklikleri onaylanarak yatırımcılar için cazip hale getirildi.
24.10.2020 Ekonomi
Elektriğe zam mı geldi? Konut, sanayi ve ticarethanelerde kullanılan elektriğe ne kadar zam geldi?
Elektriğe zam mı geldi? Konut, sanayi ve ticarethanelerde kullanılan elektriğe ne kadar zam geldi? Elektriğe zam geldi mi 2020? Resmi Gazete'de yayımlana bilgiye göre, konut, sanayi ve ticarethanelerde tüketilen elektriğe zam geldi. Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK) tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan yeni tarifeler 3 ay uygulanacak. Elektriğe ne kadar zam geldi?
1.10.2020 Gündem
Elektrik Üretim Anonim Şirketi TMY personel alımı yapılacak! EÜAŞ personel alımı başvuru şartları nelerdir?
Elektrik Üretim Anonim Şirketi TMY personel alımı yapılacak! EÜAŞ personel alımı başvuru şartları nelerdir? EÜAŞ personel alımı yapacağını duyurdu. Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürlüğüne (EÜAŞ) 6 Eski Hükümlü/TMY Daimi İşçi alımı yapılacağı duyuruldu. EÜAŞ tarafından yayınlanan personel alım ilanında adaylardan aranan başvuru şartları da açıklandı. EÜAŞ personel alımı hakkında merak edilenler…
12.02.2020 Personel Alımı
Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) müfettiş yardımcısı alacak! Kimler başvurabilir? Başvuru şartları nelerdir?
Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) müfettiş yardımcısı alacak! Kimler başvurabilir? Başvuru şartları nelerdir? T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Elektrik Üretim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü, 10 müfettiş yardımcısı alacak. Başvurular başladı. Peki Kimler başvurabilir? Başvuru şartları nelerdir? İşte detaylar...
15.01.2020 Personel Alımı
Enerji Bakanı Dönmez’den deprem açıklaması!
Enerji Bakanı Dönmez’den deprem açıklaması! Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bugün İstanbul'da gerçekleşen deprem ile ilgili yaptığı açıklamasında, enerji altyapı tesisleri açısından herhangi bir sıkıntının olmadığını söyledi. 22 tane trafoda kesinti olduğunu dile getiren Dönmez, 12 tanesini tekrar devreye aldıklarını kaydetti.
26.09.2019 Gündem
'Seçimde enerji güvenliği için 20 bin kişi sahada olacak'
'Seçimde enerji güvenliği için 20 bin kişi sahada olacak' Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde enerji güvenliğinin sağlanıp, kesinti yaşanmaması, olası kesintilere de anında müdahale için tüm tedbirlerin alındığını, bakanlık bünyesinde de özel bir koordinasyon ekibi oluşturulduğunu açıkladı.
30.03.2019 Gündem
Nükleer için 32 öğrenci daha yurt dışına gidecek
Nükleer için 32 öğrenci daha yurt dışına gidecek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, nükleer enerjide bilgi ve birikimi artırmak amacıyla 32 öğrenciyi daha Rusya ve Çin'e gönderecek
14.01.2019 Ekonomi
İstanbul’a mobil  elektrik santralı
İstanbul’a mobil elektrik santralı İstanbul’da elektrik kesintileri ve arızalara karşı 6 mobil elektrik santralı kurulacak. 189 milyon lira maliyeti olan mobil santrallar Esenler, Ümraniye, Ataşehir, B.Çekmece, Eyüpsultan ve Sancaktepe İlçesi’nde hayata geçirilecek...
10.04.2018 Gündem
Yenikapı’ya yüzer santral yanaşacak
Yenikapı’ya yüzer santral yanaşacak İstanbul Yenikapı’ya 250 milyon TL maliyetle yüzer santral yapılacak. Marmara Bölgesi’ndeki elektrik arzının kesintiye uğramaması için yapılacak santral, yılda 1.500 saat çalıştırılarak doğalgazı ve motorini elektriğe dönüştürecek. 360 milyon kWh elektrik üretebilecek.
15.03.2018 Ekonomi
Elektrik piyasasında taşlar oynayacak
Elektrik piyasasında taşlar oynayacak Elektrik piyasasında 7.3 milyar dolarlık değişim zamanı geldi. Özel sektöre yaptırılan 7 bin 615 megavatlık santrallerden 5 bin 810 megavatlık kısım, lisanslandırılacak. Bir kısmı da iade edilip yeniden özelleştirilecek
11.01.2018 Ekonomi
Fon elektrikleniyor
Fon elektrikleniyor Ziraat Bankası, Halkbank, THY gibi dev kamu kurumlarından sonra EÜAŞ’a ait 1.000 MW’lık santral kapasitesi, Türkiye Varlık Fonu’na devredilecek
20.02.2017 Ekonomi
11 kişinin ölümünün cezası 24 ay taksitle ödenecek
11 kişinin ölümünün cezası 24 ay taksitle ödenecek Kahramanmaraş'ın Afşin İlçesi'ndeki termik santralin kömür sahasında 6 yıl önce meydana gelen göçükte 11 kişinin ölümüyle ilgili yargılanan 23 kişiden 4'ü, 4'er yıl 2'şer ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, daha sonra hapis cezasını 91 bin 200'er lira paraya çevirdi ve bunun da 24 ay taksitle ödenmesine karar verildi.
29.09.2021 Gündem
Doğalgaza yeni önlem!
Doğalgaza yeni önlem! Soğuk hava nedeniyle artan gaz talebinin karşılanmasında zorluk çekilirken, BOTAŞ çevrim santrallerine verdiği gazın yüzde 90'ını kesti.
22.12.2016 Ekonomi
BOTAŞ gazı yarıya indirecek!
BOTAŞ gazı yarıya indirecek! BOTAŞ kışa hazırlık için santrallerin gazını yarıya indirecek
13.12.2016 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Eüaş ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki eüaş haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.