Toplumun yüzde 60’ı epilepsili bireylerden rahatsız oluyor!
Toplumun yüzde 60’ı epilepsili bireylerden rahatsız oluyor! 14 Şubat Dünya Epilepsi Günü kapsamında Türk Epilepsi ile Savaş Derneği Başkanı Prof. Dr. Nerses Bebek, toplumun yüzde 60’ının çevresinde epilepsi hastası bireylerin olmasından rahatsızlık duyduğunu bildirerek epilepsi hastalarının karşılaştıkları ön yargıların hastalığın ötesinde bir zarar verdiğine dikkat çekti. Epilepsi İçin Bak farkındalık kampanyasının bu yıl gönüllü elçisinin oyuncu Furkan Andıç olduğunu belirten Prof. Dr. Bebek, “Uzun lafın kısası epilepsili bireyler okuyabilir, çalışabilir, iş hayatında başarılı olabilir, evlenebilir ve çocuk sahibi olabilir” dedi.
13.02.2022 Sağlık
Epilepsi hastalığını ne kadar tanıyoruz?
Epilepsi hastalığını ne kadar tanıyoruz? Epilepsi hastalığı hakkında açıklamalarda bulunan Nöroloji Uzmanı Dr. Elif Demirbaş, epilepsi nöbetlerinde dikkat edilmesi gerekenleri sizler için anlattı.
15.02.2018 Sağlık
'Epilepsi nöbetini görüntüleyin' önerisi!
'Epilepsi nöbetini görüntüleyin' önerisi! Türk Epilepsi İle Savaş Derneği Sözcüsü Prof. Dr. Gökçil, "Epilepsi nöbetinde hastanın kendi durumunu anlatmasından çok nöbet anının cep telefonuyla görüntülenmesi, teşhis ve tanı noktasında yüzde 90 doğru karar vermemizi sağlıyor" dedi.
10.09.2017 Sağlık
Epilepsinin kesin nedeni bilinmiyor!
Epilepsinin kesin nedeni bilinmiyor! Nörofizyolog Erdinç, "Ancak epilepsinin sıklıkla kesin olarak nedeni henüz tamamen açıklanamamaktadır" dedi.
13.02.2017 Sağlık